Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu No faktycznie wydaje się być trochę za duży. Chyba rozmiar E będzie jednak lepszy.

Annamaria jedziesz z tymi worami! Wierzę, że dasz radę. 😄

Mój plan spakowania walizki chyba nadal pozostanie w fazie planu... bo zamiast się za to zabrać pojechałam na ryneczek i do castoramy po kwiatki. 😂 nałaziłam się jak głupia, wydałam kupę kasy i straciłam zapał do pakowania. 😂

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu fajny ten stanik 😍 zaznaczylam na allegro w obserwowanych :) ale ja jeszcze z kupnem poczekam do lipca bo u mnie to 5 razy się może zmienić choć te które mam to tylko w obwodzie mi się zmieniły a nie w miseczce, o dziwo ! ;)
    W ogóle na limango była akcja staniki z Triumpha i były po 6-7 dyszek 😱 wiec zamówiłam 3 będa na kiedyś może ;)
    AnnaMaria wow ! To masz co robić 😁 ja będę grzebać w ciuszkach w ten weekend po moim chrześniaku 💙 a w czerwcu kolezanka ma mi oddać sporo rzeczy po swoim synku na właśnie takie pierwsze 3 miesiące :)
    Zajrzyj do nas ;) nie przepadnij na aż 2 tygodnie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 12:29

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, o paaani, to Ty faktycznie będziesz wyłączona teraz z życia 😅

Kredka, jejku tez chce kupić juz kwiatuszki na balkon! Ale muszą poczekać do czerwca, wtedy już może nie będzie tak padać, bo ja tak to wszystkie usmierxam :P

Monika, ja to nie kupuje w tych swieciowkach biustonoszy, tylko u brafiterki. Mi też miseczka nie urosla, ale w obwodzie czuje różnice. Te to wzielam tak na spróbowanie, potrzebuję na sesję dwóch gładkich biustonoszy, to stwierdziłam, że wezmę od razu do karmienia. Myslalam, że to będzie shit, a estem w szoku. :p a jak nie będę karmić to nie będzie mi szkoda nie nosić. 🤣

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, to chyba cały dzisiejszy dzień będę odpoczywać po przytarganiu tego. Na raty ofkors, 3 razy robiłam rundę od piwnicy na 4 piętro..

80638f122679.jpg

Także teraz usypiam malucha na drzemkę.. I dochodzę do siebie..

bcc102056cdd.jpg

sandrina22, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, o maaatko, odpocznij koniecznie. Ile tego! Ale jak mówisz, że to do roku, to spoko :D ale będziesz miała przeglądania 😊

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu powiem Ci że kiedyś dobierałam u brafiterki i ten biustonosz tak mnie obtarł pod cyckami że hej :( może źle trafiłam ?
    Moja kumpela dała mi namiar na jakiś sklep na Pradze w Wawie że super dobiera staniki i ciążowe i do karmienia.
    Może się tam wybiorę ale podobno w guj drogie ...

Ogolnie ja tylko kupuje/kupowałam w Triumphie bo nigdy nie miałam z tym problemu po tych stanikach i moje piersi fajnie wyglądały w nich wyglądały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 12:43

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, musiałaś mieć zle dobrany. Ja ostatnio tez się tak navielam, bo poszłam poszłam innej niż zawsze. Ja nie cierpię wysokich stanikow pod pachami a tu baba tak mnie zagadała, że się zgodziłam. 180 zł na stanik wydałam i w nim praktycznie nie chodzę, bo mnie wkurza pod pachami właśnie. :P najważniejsze to dobrać raz dobrze rozmiar u brafiterki, najlepiej na kilku modelach, zrobić sobie zdjęcia metek i potem można w necie kupować, jak juz się wie :) No ale te około 200 zł za biustonosz trzeba liczyć. Tylko, że to nosimy codziennie, więc warto, żeby zwisow na starość nie było 😊

Monika87 lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria już samym patrzeniem na tą Twoją stertę ciuchów się zmęczyłam. 🙈😂

adu, Annamaria lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Postaram się w najbliższym czasie Was nadrobić.... Teraz na szybko tak rzuciłam okiem, żeby choć co nieco złapać wątek 🙄...

Z telefonem doszłam mniej więcej do ładu za to ze starym nie mogę za nic na świecie. No taki jest ostatnio że słów brak. Jak przeczytałam, że Endzi kwiatki polne dostała to coś we mnie pękło 😭😭😭. Bo ja to tylko wykłady ostatnio dostaje, że wszystko robię nie tak i że taka ze mnie kiepska matka 😩😩😩. Po czymś takim nadal dojść do siebie nie mogę i zachodze w głowę gdzie się podział ten mój czuły, opiekuńczy i kochający mężczyzna.... Bo ten człowiek, którego ostatnio widzę, wcale go nie przypomina. Staram się go zrozumieć - że zmęczony, że przeżywa jakieś swoje rozterki... No ale bez przegięć, tak? Są granice.

Oprócz tego tak, obowiązków mi raczej nie ubywa... Dobrze się domyślacie. A ciężko mi już strasznie bo za momencik 8 miesiąc. Kurde, ja też bym odczepiła ten brzuszek choć na jeden dzień 🙁. Ale liczę na to że jednak pociągnę chociaż do tego 38 tygodnia.
    Co więcej? Szaro, buro i ponuro. Wczoraj przepłakałam pół dnia i noc. Na oczy ledwo widzę. I też mi brzuch zaczyna mi codziennie twardnieć, szczególnie wieczorem. Jak skała się robi mimo leżenia. Magnez suplementuje praktycznie od początku ale piję kawę bo inaczej chyba bym spała na stojąco. Stres też ma tu coś do rzeczy, na pewno.

Dziewczyny, dbajcie o siebie, zdrówka Wam życzę i oby te ostatnie tygodnie mijały jak najspokojniej 😘. Wybaczcie też ten żal post ale zanim się pozbieram jakoś do kupy i naprawimy co jeszcze naprawić się da, mogę nie mieć weny twórczej ani ochoty na cokolwiek... Chociaż forum to czasem jedyne miejsce gdzie mogę coś z siebie wyrzucić. No i tak, wiem, może to zbyt osobiste wszystko co napisałam, trudno ale nie żałuję bo pomogło.

Jak mi się uda to poczytam wszystkie wpisy i jeśli będę mieć coś mądrego do powiedzenia to napiszę.

Przytulam Was wszystkie i dziękuję za wszystkie dni na forum... To tak na wypadek, gdybym zniknęła na dłużej.

Edit. Zaraz mój wraca z pracy. Ciekawe, czy coś przemyślał od wczoraj, czy ma jakieś refleksje czy tylko znowu krytyczne uwagi? Jeśli napiszę wieczorem cała w skowronkach to znaczy, że po burzy znowu wyszło słońce... Tak bardzo bym tego chciała...

• adu Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, jejku, jak mi przykro, że u Ciebie taki gorszy czas. Nigdy maz nie powinien mówić takich rzeczy :( Mam nadzieję, że się ogarnie, przeprosi i będzie u was lepiej. Zwłaszcza, że wiadomo, że zty potrzebujesz teraz pomocy i troski, a nie jakichś wyrzutów. Tule mocno!

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wczoraj wróciłam z urlopu, który okazał się kompletną klapą, bo najpierw zachorowała Zosia (w 3cim dniu) po tygodniu myśmy się zarazili, więc możecie tylko się domyślać jak wyglądał ten urlop🙄
    Nie dam rady wszystkiego nadrobić niestety😒

Kredko ja też mam braxtony ale u mnie jest ich 2-3dziennie na razie i nie są jakieś bolesne a bardziej czuję taki dyskomfort. W ciąży z córką miałam tak samo i to już po 20tyg.a dochodziło do 10skurczy na dzień, co mnie trochę stresowało.

Monika87 ja w Twojej sytuacji po prostu bym odmówiła z wiadomego powodu-chyba się z tym liczą nie❓ Nie są chyba głupcy i wiedzą, że będziesz ledwo po porodzie. Nie myśl o tym dużo - oni mają prawo zrobić chrzciny kiedy chcą a Ty jak najbardziej masz prawo na nie nie przyjść.

Jakie Wy macie fajne te staniki do karmienia 😊 Moje z canpola to takie szmaty😂 ale tak się przyzwyczaiłam do nich, że na inne nawet nie patrzę 😂
    Mam nadzieję, że uda mi się kp bo ściągać pokarm co 3godz.,czyszczenie,wyparzanie przy 2jce maluchów bez pomocy będzie hardcorem😮 Muszę zacząć moje sutki przygotowywać do roli karmienia -teraz są zmasakrowane od laktatora, wysuszone.Lanolina z lansinoh już czeka w pogotowiu 🤪

Endzi jak tam pachwiny-pisałaś coś wcześniej ❓ Mnie jedna boli po dłuższym unieruchomieniu. W nocy ból przy zmianie pozycji, czy wstawaniu. Na szczęście nie boli jak rozchodzę. Oby mi się spojenie nie rozeszło😒

Witaminy nadal bierzecie❓Ja mam jeszcze parę listków z DHA więc dokupiłam tylko prenatal uno. Mam nadzieję, że nie za dużo tego biorę ale chyba zacznę brać co drugi dzień, bo dużo tego kwasu foliowego i mam schizy,że przedobrze🤪 tym bardziej, że synek w 24t5d ważył 923gr😳 Jest znacznie większy od swojej siostry. Oczywiście zaraz mnie schizy dopadły, że może mam cukrzycę ciążową a testu nie dałam rady zrobić przez przeziębienie🤦🏼‍♀️ Jutro będę dzwonić do lekarza i spróbuję wysępić tu krzywą.

Dziś wyciągnęłam swoje koszule porodowe i tylko z żelazkiem muszą się spotkać 😂
    Mam jeszcze granatową i leżą dalej dobrze, więc zostaję przy nich-choć nie lubię koszul nocnych...

Brzuch mam ogromny jak na 25tydz. i mogłabym już sesję ciążową zrobić 😂 Nie wiem co to będzie po 30tyg🤪

Postaram się co nieco nadrobić ale wiem, że będzie ciężko 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2021, 22:33

Snowflake, Annamaria, kredka, Endzi, Martyna33, sandrina22, Monika87 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior ale pieknie wyglądasz 🥰 nie jest wcale taki duży brzuszek! Taki w sam raz 🥰 ja biorę cały czas witaminy, biorę tera mama dha premium i myślę, że do końca ciąży będę brała :)

Lady_Dior lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu dziękuję 🙂 No mi się wydaje ogromny-już ledwo co zjeść potrafię - tak mam zmiażdżony żołądek i jelita😂 W tym preparacie jest 400mg kwasu🤔❓

Jagodowa ojjj nie zazdroszczę 😐 Co go sprowokowało do powiedzenia, że jesteś kiepską matką❓ Czy sama sobie to do powiedziałaś, bo odniosłaś takie wrażenie przez niego 😉❓ Jeśli faktycznie tak powiedział, to chyba bym mojego na księżyc posłała 😫 To są bardzo przykre słowa ale wiadomo, że w nerwach często człowiek potrafi zranić. Mój mi raz powiedział coś na temat ściągania pokarmu. Pamiętam, że była chyba napięta atmosfera, bo Zosia chciała już pić a ja jeszcze nie odciągnęłam pokarmu i wtedy mój mi wykrzyczał, że kobiety karmią piersią a nie bawią z laktatorem... Nie muszę chyba pisać, co wtedy poczułam. Wiem, że to przez nerwy ale tak kobiecie dowalić... Gorzej wtedy nie mógł... Oby dziś było lepiej między Wami i mam nadzieję, że okaże skruchę.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Jagodowa współczuje sytuacji... mam nadzieje że lada moment wszystko wróci do normy i już będzie dobrze. Przytulam mocno, trzymaj się jakoś. ❤️

Lady No to faktycznie lipa z tym urlopem ale niestety znam temat takiego efektu domina z chorowaniem podczas urlopu właśnie. 😕 pięknie wyglądasz! 😍

Zaczęłam pakowanie. 🤦🏻‍♀️ O panieeee... myślałam, że po moich szpitalnych pobytach to będzie szybka akcja z racji doświadczenia ale pakowanie na poród to zupełnie inna bajka. Swoją drogą walizka 65 litrów a wrzuciłam 2 paczki podkładów, podkłady na łóżko, chusteczki nawilżane, waciki, pieluszki, papier toaletowy i ręczniki papierowe i już połowa pełna. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Aaaa No i jeszcze stwierdziłam, że mam taką torbę do wózka i do niej wrzucę rzeczy z którymi w razie czego uderzałabym na porodówkę (tak tak, liczę, że nie będę leżeć w szpitalu na jakiś czas przed porodem tylko szybka akcja o fru od razu na porodówę 🙏🏼😅) czyli koszula, klapki, majtki i jakie mały komplet dla małej plus ewentualnie co tam jeszcze uznam za przydatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 17:03

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa kochana miejmy nadzieję że temu Twojemu chłopu przejdzie i że sobie przemyśli to co powiedział. Opieka nad dzieckiem wcale nie jest łatwa tym bardziej gdy drugi dzidziuś w drodze. Przydałoby się mu takie trzęsienie ziemi i żeby został z małą sam przez jakiś tydzień. To by zobaczył czy aby na pewno nie za dużo masz na głowie. Pogoda na pewno nie sprzyja humorowi i człowiek chodzi taki przybity. Na pewno jesteś dobrą matką i nie ma ku temu innych przesłanek. Musisz znaleźć w sobie siłę kochana aby podnieść głowę do góry i żyć dalej nie przejmując się chłopem. Trzymam kciuki za poprawę humoru ✊😘

Lady co do bólu pachwin to powiem Ci ze odkąd śpię z poduszką między nogami jest dużo lepiej. Aczkolwiek jak za długo leżę i chce się przekręcić to niestety boli. Ale tak jak piszesz ze przy chodzeniu jest okej. Także jest w miarę znośnie i lepiej niż było wcześniej. Co do twardnienia brzucha to ostatnio wyszłam spod prysznica z twardym brzuchem 🙈 Nie wiem co było takie męczące😅
    Pięknie wyglądasz kochana i brzuszek nie jest wcale bardzo duży. Szkoda że nie udało Ci się porobić badań wszystkich co chciałaś. No i że urlop przez chorobę wyszedł kiepsko 😔 Co do biustonoszy to najlepiej taki aby Tobie było w nim wygodnie. A co do karmienia to te chłopy są okropne.. Trzeba mu było jakąś dojarkę przyczepić do sutka i by zobaczył jaka to przyjemność 😅

Kredka nie strasz z tym pakowaniem 🙈 jak dobrze pamiętam to moja walizka też gdzieś takiej pojemności 🤨 Jutro będę ją odbierać i niedługo zacznę też się pakować 🙂

W sobotę mam urodziny chrześniaka i będę robić mu tort. No i tak się zastanawiam jaką dać tam dekoracje wgl 🙈 Przeglądałam Google ale tam milion rzeczy 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDior, ale Ty piękna jesteś!

Endzi, Annamaria, Lady_Dior lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna piękna beta 😍 i życzę nuuudnej ciąży 😁

Jagodowa coś jest na rzeczy skoro już Wam nerwy puszczają.Z moim ostatnio też miałam spięcie.Nie gadałam z Nim od popołudnia do następnego dnia tak mnie wku***ł burak jeden 🤣 później przepraszał i był taki grzeczny że ola Boga 🤣🤣🤣 czasami warto pokrzyczeć pow.dosadnie co i jak i koniec 😁 my tak mamy właśnie jak za dużo się skumuluje 😉 Pamiętaj że zawsze po burzy wychodzi słońce 💓😘😍🥰

Lady szkoda że choroba nie pozwoliła Ci porobić badań 🙄 ale na pewne rzeczy niestety wplywu niemamy 🤷
    WYGLADASZ PIĘKNIE 😍 CALA JESTES PIEKNA 😍😍😍

A ja dzisiaj spakowałam torbę do szpitala.I muszę młodemu wziąć większą 🤦 pożyczę od siostry najwyżej...do mojej już miejsca niema żeby włożyć klapki i szlafrok.Woec jak od młodego będę mieć większą to wszystko mi wejdzie.Szampon i odżywkę a także pastę kupiłam te małe podróżne 😉 atomizer do Tantum rosa też już mam.a do mycia wzięłam sobie tylko mydło biały jeleń-mydelniczke muszę kupić jedynie 😁 Krem też sobie przeloze do jakiegoś mniejszego pojemniczka i wszystko w kosmetyczce będę mieć.Mlodemu biorę alantan zielony i smoczek dodatkowo i pieluchę tetrowa żeby zapach młodego tam siadł i mój weźmie dla psów do powąchania.

Brzusio nie boli 😁 wszystko się uspokoiło 🥰🥰🥰
    Jutro mam 3 prenatalne 😍😍😍 już się nie mogę doczekać 😍😍😍
    W czwartek rano mam pobranie krwi i mocz a po południu bierzmowanie-od 19 do 21 będę siedzieć w kościele 🤦🤦🤦

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa przykro mi, że tak się podziało u Ciebie. No niestety facetom czasami robi się siano zamiast mózgu i pieprzą bezmyślnie co im ślina na język naniesie. Oby szybko się zreflektował i ogarnął!!
    Wyżalaj się tu ile potrzebujesz i nie znikaj na dłużej 😘😘😘 Może uda nam się oderwać Cię choć trochę od ponurych myśli.

LadyDior pięknie wyglądasz 😍😍😍

Baśka to jutro czekamy na wieści z wizyty😁

Baśka 89, Endzi, Lady_Dior lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne 😁😁😁 będę wracać autobusem to będę mieć czas zdawać relacje 😍 zaraz Wam zdjęcie Dorianka wkleje 😍😍😍 i wagę i długość - aż mnie zżera ciekawość ile to moje dziecko wazy i jaki jest długi 🤔 może da mi to odpowiedź na to czemu mam taki wielki brzucholek 😜 byle cały i zdrowy był 💓💓💓

Miłego wieczorku 🥰 Dobranoc

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam bardzo-jesteście kochane 🥰😘 Ja też się sobie podobam, jak nałożę kilo tapety 😂 bez tego potrafię straszyć 👹

Jeju Wy się już pakujecie 😁 to mi przypomina jak daleko za Wami jestem🤪 Dobrze, że nie sama🙈

Kredko a jak tam w ogóle siły po chorobie❓Odzyskałaś je w pełni, czy nadal "dochodzisz" do siebie❓

Baśka89 dobrze, że brzuch już nie boli. Powodzenia jutro na wizycie😁 Daj znać od razu ile Twój synuś przykokosował😁

Endzi właśnie przywiozłam ze sobą ogromną poduszkę w kształcie litery C, którą kupiłam w poprzedniej ciąży i od dziś zacznę używać. Mam nadzieję, że mi też coś pomoże, bo to przekręcanie się w nocy jest bardzo bolesne🙄

Jeju najadłam się właśnie pistacji-Oj będzie się dymić spod kołdry w nocy🙈🙈🙈

W ogóle powiem Wam, że będąc jeszcze w ciąży z. córką - marzyła mi się już kolejna ciąża 😂 Jeszcze 1wszego dziecka nie urodziłam a już myślałam o drugim😁 i teraz mam dokładnie tak samo 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 22:29

Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ