Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:21

Baśka 89 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, tak, tam jest 400mg kwasu foliowego.

Kredka, właśnie zastanawiam jak to rozwiązać, ti pakowanie. Ja mam swija walizkę i myslalam, że tam spakuhe wszystko, ona jest duża, chyba że 100 l. A gdzie nie spojrze to widzę, że raczej każdy pakuje się w dwie walizki. Czyli co, lepiej dwie mniejsze, jedna na porod, druga na po porodzie?

Endzi, ja będę robic tort mamie na sobotę. Wymyśliłam sobie jelly fruit cake, w życiu nie robilam, ale będę ryzykować :D właśnie zaraz musze wyjąć jajka i upiec biszkopt po południu. Jak dla chłopca to może zrob po prostu np niebieski drip i juz, a na górze czekoladki, pianki, żelki czy coś:)

Baśka, kciuki za usg!

Wlasnis sobie przypomniałam, że w poniedziałek mam usg, jakoś mi to z głowy wypadło! 😅

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu właśnie zrobię chyba z zielonym dripem bo on lubi zielony kolor. Muszę dziś zakupy zrobić na ten tort i jutro zabrać się za pieczenie biszkoptu.

Basiu kciuki za wizytę ✊

Lady mam nadzieję że ta poduszka Ci pomoże. Ja zobaczyłam różnice dopiero po jakiś 3 dniach. Także cierpliwości trzeba do tego.

Snowflake zobaczysz że zanim się obejrzymy i my już będziemy na wylocie.

Ja czekam na zastrzyk z immunoglobuliny. Musiałam pójść do apteki przyszpitalnej po lek. I teraz siedzę i czekam aż się zagrzeje a kazali mi przyjść na 9:00. No i znowu jest ten nawiedzony doktorek. Dałam im moja gr krwi to gdzie mam kopie 🤷‍♀️ a nic nie mówili jak dzwoniłam. To jak przyniosłam lek to doktorek do mnie ze na pewno mi mówił bo on mnie pamięta. Ehh może gdzieś mi się to ulotniło no nie wiem ale nie kojarzę...

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu podzielisz się efektem i przepisem na ten tort jak zrobisz? Strasznie mi się te ciasta wizualnie podobają i kusi mnie, żeby staremu na urodziny pod koniec sierpnia ukręcić 😆

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję Wam za wsparcie i słowa pocieszenia. Gdybym mogła ucałowałabym Was za to i wyściskała. Wszystkie ♥️.

Nie pisałam wczoraj bo liczyłam na to, że jak położę Jagodę spać to może wtedy na spokojnie z moim sprawę przegadamy... No niestety, jest raczej na chłodno. Bez satysfakcjonującego happy endu w każdym razie. Jedynie co powiedział, to że już nie będzie się wtrącał jak wychowuję dziecko ale słowo przepraszam za to, co usłyszałam nie padło. Widocznie rzeczywiście tak sądzi. Bo że piorę, prasuję, gotuję, sprzątam, ogarniam dziecko 24h to docenia i głośności o tym mówi. A to jak widzi proces wychowawczy Jagódki to już inna bajka. No i to najgorzej w sumie jak może być - nie możemy przecież ciągnąć każde w swoją stronę, wychowuje się dzieci razem, jeden wspólny front ma być i koniec. A on przychodzi z pracy, jest z małą max godzinę dziennie i będzie mi tu wprowadzał zasady...

Lady, pięknie Ci w czerwieni ♥️. Taka Lady in Red 😊👌. Odpowiadając na Twoje pytanie czy słowa, że jestem kiepską matką padły wprost - nie, nie padły ale to nawet jeszcze gorzej. Bo nie były wypowiedziane w emocjach tylko tak raczej na zimno wypunktował mi co jego zdaniem robię nie tak... No to dopiero kubeł zimnej wody na łeb... I nie chodzi o to, że nie potrafię znieś krytyki. Tylko jak ktoś, kto w domu mało co jest, może wiedzieć więcej... Owszem, może widzieć więcej albo z innej perspektywy ale to się siada i gada i ustala coś wspólnie a nie taka tyrrada. No i co teraz? Na koniec usłyszałam "to wychowuj sobie jak chcesz". Rączki umytej otrzepane, cała odpowiedzialność za wszystkie niepowodzenia spadła właśnie na mnie.

Endzi, on z małą został najdłużej na 3h i twierdzi, że świetnie sobie radzi. A potem się okazuje, że dziecko za chłodno ubrane, w majtkach kupa a na obiad lizak ... No ja wiem, przez trzy dni nie umrze od tego. Właśnie. Zanim pójdę do szpitala, muszę zostawić jakąś rozpiskę co, gdzie, jak i kiedy.

Snowflake, zgadza się, że jestem wrażliwcem nawet i bez ciążowych hormonów. Dobrze, że mówi, gdy coś mu się nie podoba ale tak jak pisałam wyżej - no nie tak się takie sprawy załatwia bo to chodzi o dziecko. Nie o głupoty.

Sandrina, na dłużej niż 3 dni to chyba bym nie umiała Was jednak opuścić 🤗.

Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję, Adu, Kredka, Monika Wam oczywiście też. Szkoda, że Annamaria zagrzebana w ciuszkach, z jej doświadczeniem pewnie też coś mogłaby mi coś doradzić.

Basia, czekam na wieści z wizyty.

No i czekam nadal cierpliwie, może dopiero dziś coś temu mojemu w głowie zaświta... Ech te chłopy...

• Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie mogę do końca spakować, bo się nie mieszczę 😳. Kurka, jak ja to zrobiłam dwa lata temu??

Jagódka je prawie od początku mm i u nas to najpierw był Bebilon Comfort a potem Bebilon Advance. Raz czy dwa próbowaliśmy z Bebiko ale takie bąki po nim miała, że aż strach więc daliśmy sobie spokój. No nie są najtańsze te mleczka ale co zrobić... Co do Capri Care jest owszem bez laktozy ale zwiększona ilość wapnia w mleku kozim może powodować zatwardzenia - co nie znaczy, że musi, po prostu trzeba spróbować. No i wapń utrudnienia wchłanianie żelaza. A.. i jest to mleko co do którego nasza pediatra nie chciała się za bardzo wypowiadać, choć pytaliśmy o nie, bo powiedziała, że nadal jest za mało badań na jego temat i w Polsce nie ma ono jakiegoś certyfikatu ale dawno to było i nie pamiętam o co dokładnie chodziło.

Taki dzień dziś deszczowy... Co porabiacie?

• adu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, to będziemy razem pichcic😁 ja specjalnie nic mamie nie mowilam, żeby nie było ewentualnego rozczarowania jak mi nie wyjdzie. 😅 masz się z tymi lekarzami 🙄 udało się zrobić zastrzyk?

Sandrina, no pewnie. Zamierzam zrobić zwykły biszkopt, przełożyć musem malinowym z zelka malinowa i musem z białej czekolady. Tynk zrobię ganache czekoladowy (pierwszy raz 😂) No i te owocki na wierzch i galaretka. Kupilam specjalna folie rantowa, żeby mi napewno rant nie przeciekł. Ja bardzo lubię piec, ale słaba jestem w wizualne sprawy, ale wierzę, że jakoś to będzie 😁

Jagodowa, szkoda, że maz tak do tego podchodzi. I że mówi, że nie będzie się wtrącał w wychowanie.. jak przeciez obydwoje wychowujecie dziecko. Eh, przykro mi, napraede trzymam kciuki, że maz się ogarnie i będzie wspierał tak jak trzeba.

Ja dzisiaj leżakuje, boki mnie głowa od tej pogody. Wypiłam kawę i to był chyba błąd, bo mam ciśnienie na pograniczu, 138/87 🙄 pomierzę do końca tygodnia i jeśli tak będzie bez kawy, to powiem lekarzowi, może da coś profilaktycznie.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu tak udało się zrobić zastrzyk jakoś o 10:20 🤔 była tam dziewczyna na ktg i pewnie dlatego musiałam tyle czekać. Wgl mają jakiś burdel w tej przychodni aż strach się bać. Doktor oglądał jakąś konferencje sobie w gabinecie prawie godzinę trwała. Przyszła jakaś dziewczyna na ktg a mówiła że ja3tydzien temu doktor zapisywał a pielęgniarka do niej że ona nie ma ktg tylko usg 🤣 Także ciekawie tam mają.
    Co do tortu to tak będziemy pichcić 😁 Ja lubię piec ale właśnie wizualne rzeczy też u mnie niekoniecznie zawsze wychodzą 🤣 Ja zrobię biszkopt i masę owocową bo mam taką puszkę owoców leśnych i zrobię z tego fruzeline do tego masę z białych Michałków i jeszcze taką śmietanową z zielonym barwnikiem zrobię no i wezmę go białą masą wysmaruje i ten drip zrobię chyba jednak z ciemnej czekolady i do tego na górze dam swierze owoce i może ciasteczka oreo albo kinderki i jajko 🤔 No nic zobaczymy jaka mnie wena natknie 🤣

Jagodowa mam nadzieję że sobie wszystko przegadacie i jakoś się dogadacie w sprawie wychowania. Jakby został z małą na kilka dni to może by zmienił zdanie w stosunku do tego co robisz i jak wychowujesz córkę. Miejmy nadzieję że wszystko się ułoży kochana i wróci do normalności u Was.

A ja tym czasem uciekam bo szykuje mi się pracowite popołudnie jak będę miała chwilę to się odezwę 🙂 Miłego dnia 😘

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, ale cyrk! Dobrze, ze się udało. :) smacznie brzmią te Twoje kremy, mniam! Ja chyba mus z białej czekolady zamienię na sama śmietankę z mascarpone a pod to dam dżem porzeczkowy, bo będzie za dużo czekolady.

Powiem wam, ze jestem okropna przyszla mama. Moje dziecko ma 90% używanych z vinted 😅 ale jak tam sprzedają tak w komplecie to to jest takie pyk i juz tyle z głowy, a nie kupowanie 10 razy 😅

Endzi lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki 😘

Jagodowa przykre to jest, że maż tak mówi do Ciebie nie wiedząc w 100% jak to jest spędzać z dzieckiem więcej niż 2-3 h :( Mam nadzieję, że jednak uda się z nim w.ktoeyms momencie usiąść i przegadać pewne rzeczy w kwestii wychowania. Nie mam obecnie żadnego doświadczenia ale masz rację jeden front to podstawa w wychowywaniu dziecka. I nie przepraszaj za prywatę bo na tutaj też się mocno uzewnetrzniam i to daje mi ulgę i Wasze wirtualne wsparcie :) także pisz !

Lady jakaś Ty piękna 😍 normalnie ciąża chyba Ci mocno służy ;) a co do choroby to współczuję i urlop ciut zmarnowany :(

Baśka kciuki za wizytę 🤞🤞daj znać po :)

Endzi, Adu ale tymi tortami narobiłyście mi ochoty na słodkie 🤤🍰 czekam na efekty końcowe.

Ja wczoraj prasowanie, dziś pranie kolejne (ale naszych ciuchów nie dziecięcych) i układanie w szafie 🤦🤦🤦 połowę muszę powywozic bo się nie mieszczę w tych ciuchach albo nie będę w nich latem chodzić ...a niektóre musimy do piwnicy to zanieść. To jest jedna szafa a druga jeszcze w przedpokoju 😱🤦

W ogóle wczoraj wysłałam chyba z tysiąc zapytań o sesje brzuszkowe i noworodkowe i z tego tysiąca wybrałam dziś 11 pozycji gdzie będziemy z mężem dyskutować która odpowiednia i nie za miliony i oczywiście jakość zdjęć żeby była też dobra :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Tak na szybko ;) 1600kg wazy,stopa 7cm,długi nie powiedzial.Uoarty jak osiol

Monika87, sandrina22, Lady_Dior, kredka, Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)
    Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu czyli buziaka nie pokazał jak uparty jak osioł ;) 🤭🙃 Dobrze, że wszystko ok 😍💙

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym że uparciuch to wszystko ok 😁
    Waga w normie.Niezle akrobacje tam odwala 🤦 jak oglądał buźkę to stopę miał przy twarzy 🤣🤣🤣 a druga normalnie,jedna rękę na głowie a druga wzdłuż 🤣🤣🤣 i potwierdziło się że dostaje ostatnio w jednym miejscu coraz mocniejsze kopniaki-pieta 🤣🤣🤣

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ciekawe kogo wybierzesz! 😊 jest bardzo dużo osób, które robią super zdjęcia, ale fakt, niektóre ceny są napraede powalające. Fakt, że wtedy się tk tez najczęściej wiąże ze sztosowymi stylizacjami, a te sukienki ciążowe są bardzo drogie.

Baśka, a to nygusek 😊 kawal byczka juz masz w brzuszku, to q sumie 90 centyl 😁

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:21

Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, ja właśnie marze, żeby chociaż te zdjęcia były piekne, romantyczne. Pewnie moj maz nie będzie chciał za bardzo współpracować, ale chciałabym mieć chociaz z 2 czy 3 jakieś takie wspólne, żeby to było romantyczne. Mam w pakiecie dwie sukienki i chce dokupić jeszcze stylizacje w studio, taka w body albo może nawet nago. Marze o tym, żeby mieć takie zdjęcia, bo wiem, że nigdy indziej się tak nie odważę 🤣 Chyba, że w domu sama coś w końcu zrobię, bo mam statywy, tlo, aparat.. tylko zebrać się nie mogę.

Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake ale pomysł z farbkami 😍😍😍 To się może udać!!!

Snowflake lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu zdjęcia nago to i mi się marzyły ale o studio mogę sobie pomazyc bo mąż się w życiu nie zgodzi. Już mi kiedyś przyjaciółka zrobiła taka sesje w bieliznie. Chciałam mu taki prezent zrobić to się bardziej wściekł na mnie niż mu się to podobało 🤣 Ale to ze względu na to że on by mi wolał taką sesje zrobić 😁 No a w domu nie mamy zbytnio warunków na to 😔 Po za tym moje krwiaki po zastrzykach niekoniecznie ładnie wyglądają 🙈 Powodzenia w Waszej sesji aby była taka jak sobie wymarzysz 🙂

Snowflake fajny pomysł z farbkami dzieci na pewno będą miały radochę z tego pomysłu.

Basiu kawał bobasa już tam siedzi w brzuszku 😍

Adu nie jesteś sama moje dziecko większość ubranek też ma używanych 😅 No ale co zrobisz z drugiej strony można na coś innego przeznaczyć te pieniądze 😁

Mi dziś dzień zleciał szybko praktycznie cały po za domem od rana. A jutro akcja biszkopt. No i muszę się pouczyć trochę bo mam w niedzielę egzamin stacjonarnie w szkole 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:35

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ