Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Zemsta w lumpie mnie rozbawiła 😂 Co ta laska myślała, że się wystraszysz i jej te legginsy oddasz, czy co 😂😂😂

Sandrina, mnie też to rozbawiło, normalnie z bananem na twarzy wychodziłam... :)
    I tak, myślę, że oczekiwała, że zaraz jej to z przeprosinami oddam... niedoczekanie... ;)

Endzi, ja też nie lubię tłumów w lumpkach... no ale raz w tygodniu się skuszę, bo czasem są przesłodkie te rzeczy! No popatrz sama, z czym wróciłam dziś... :)

2d5d353c1576c233ba3f22d3bbdbce1e.jpg

bd24bf937e00792d75ee6df9346da86e.jpg

d169c4949d012335385bb5662eb4c544.jpg

3d087eb797ffe4bac9972c2f6953ad33.jpg

31e71c74fb8286b91220d5de35ea5c9c.jpg

3ee59a7f3303b24283673a4cd9b7f45b.jpg

35297eaefb5c5d0e54c3c0bb20091ffa.jpg

06b2bfcc03fef0fe1a44807d2355118d.jpg

ed2efd472d9f7422cc1149454e5bca27.jpg

Endzi, Snowflake, Lady_Dior lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria no czasem trafiają się mega pereleczki w lumpku 🥰 Ja mam kawał drogi do tego co lubię jeździć więc jakoś za często nie bywam a może to i dobrze bo bym popłynęła jakbym tak latała 🙈
    Ale piękne te rzeczy co kupiłaś 🙂 a te leginsy słodkie bardzo więc nie dziwię się ze tamta też je chciała wziąć 😅

Ja teraz chwilą relaxu z kawką 🙂 miałam jeszcze łazienkę pójść ogarnąć ale się zastanawiam czy wgl mi się chce to robić 🙈 Wystarczająco dużo energii mnie kosztowały te okna. Mąż wrócił z pracy i jak je zobaczył to aż sam był pod wrażeniem że tak czysto się zrobiło 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam na szybko pokaże magię makijażu 🙊🤣 teraz już sobie zakręciłam włosy, ale akurat tu mam dwa ujęcia z samochodu :D zdjęcie bez dla mocnych nerwów, mogłam otworzyć szerzej oczy, ale raziło🤣
    [Było i nima]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 22:05

sandrina22, Annamaria, Snowflake, Endzi, Lady_Dior, kredka lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:41

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake z łazienką dałam sobie spokój i zostawiłam na jutro. Także odpoczęłam jak najbardziej. Pomogłam tylko mojemu firanki powiesić a w sumie tylko mu karnisz podałam z założoną firanką już na nim. On za to ładnie posprzątał pokój i można już tam rzeczy do szaf znosić 😉 Super ze Wiercipięta taka troskliwa pewnie nie może się już doczekać nowego braciszka 🥰

Adu makijaż potrafi zdziałać cuda 🥰 Ja to wiem po sobie bo jak mnie moja przyjaciółka na wesela jakieś maluję to inny człowiek. Ale naturalnie też pięknie wyglądasz ❤️

Ja po wizycie ogólnie stwierdziła że spojenie łonowe się nie rozchodzi na szczęście. Szyjka twarda i zamknięta ma 25mm. Wagowo 1,4kg na plusie także z tego też była zadowolona. Ale mam znowu anemie i tym razem dostalam takie fiolki Feroplex do picia. Jutro mam zrobić posiew moczu bo mam bakterie w moczu i jej wysłać wynik. Dostałam też skierowanie na więcej badań i kolejna wizyta 3.07. No i kazała mi się oszczędzać ze względu na ten twardniejący brzuch i odpoczywać oczywiscie🙈 A co do szczepienia na krztusiec to powiedziała żeby zgłosić się do rodzinnego że oni wszystko powinni mieć a jak nie będą chcieli to wtedy do niej pisać i wystawi receptę na szczepionkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 21:08

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu jak sesja?

Endzi super, że na wizycie ok.

Snowflake ha po tylu godzinach na placu zabaw to bym chyba ducha wyzioneła😂

Update chorobowy: ja brak objawów, mały zatkany nos i nic poza tym ( jakiś wirus krąży po żłobkach, z tego co z mamami rozmawiałam), stary gorączka, ból gardła i kaszel ( zaraz będę ulotkę astry czytać, czy to nie skutki uboczne szczepienia).

Update bobasowy: mam miejsce w szafie🥳🎉🎊🎉🎊 mogę zacząć prać i prasować !!! Jupi!!

Annamaria, Endzi lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake no powiem Ci ze spodziewałam się że będą ochydne ale nie są złe te fiolki. Aczkolwiek do tanich nie należą no ale miejmy nadzieję że pomogą. A bejbis w porządku lecz niestety nie wiem jak wagowo bo nie sprawdzała. Pewnie na kolejnej wizycie będzie robiła dokładniejsze usg. Trochę szkoda ale co począć🙈🤷‍♀️ Będę żyć w niewiedzy przez ponad 3 tyg 🤨

Dzisiaj właśnie położna na szkole rodzenia mówiła że jakieś 2 doby po porodzie robią morfologię aby sprawdzić jak tam i czy nie ma anemi właśnie. No i że warto zrobić badania sobie po połogu przed wizytą u gina czy tam nic się nie dzieje.

Sandrina jest progres można szaleć z bejbisiowymi rzeczami 🥰

Snowflake lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Snowflake z łazienką dałam sobie spokój i zostawiłam na jutro. Także odpoczęłam jak najbardziej. Pomogłam tylko mojemu firanki powiesić a w sumie tylko mu karnisz podałam z założoną firanką już na nim. On za to ładnie posprzątał pokój i można już tam rzeczy do szaf znosić 😉 Super ze Wiercipięta taka troskliwa pewnie nie może się już doczekać nowego braciszka 🥰

Adu makijaż potrafi zdziałać cuda 🥰 Ja to wiem po sobie bo jak mnie moja przyjaciółka na wesela jakieś maluję to inny człowiek. Ale naturalnie też pięknie wyglądasz ❤️

Ja po wizycie ogólnie stwierdziła że spojenie łonowe się nie rozchodzi na szczęście. Szyjka twarda i zamknięta ma 25mm. Wagowo 1,4kg na plusie także z tego też była zadowolona. Ale mam znowu anemie i tym razem dostalam takie fiolki Feroplex do picia. Jutro mam zrobić posiew moczu bo mam bakterie w moczu i jej wysłać wynik. Dostałam też skierowanie na więcej badań i kolejna wizyta 3.07. No i kazała mi się oszczędzać ze względu na ten twardniejący brzuch i odpoczywać oczywiscie🙈 A co do szczepienia na krztusiec to powiedziała żeby zgłosić się do rodzinnego że oni wszystko powinni mieć a jak nie będą chcieli to wtedy do niej pisać i wystawi receptę na szczepionkę.
    O to też masz niewiele na plusie.
    Ja się zastanawiam jak to jest, że moja wazy ponad 2kg, łożysko z 1kg, macica też z 1kg. A ja mam na plusie 1kg. Czyli resztę mi zabrali.
    Bo w tamtej ciąży to miałam +6 przy porodzie, więc by się zgadzało: 3270 dziecko, 1kg macica, 1kg łożysko i coś zostało na krew. A teraz to wszystko ze mnie zabierają od początku.

Feroplex biorę i brałam, ale niestety nie pomógł. Jutro mąż ma wolne, więc rano jadę na badania, tylko bez moczu, bo się właśnie zorientowałam, że nie mam już pojemniczka.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    O to też masz niewiele na plusie.
    Ja się zastanawiam jak to jest, że moja wazy ponad 2kg, łożysko z 1kg, macica też z 1kg. A ja mam na plusie 1kg. Czyli resztę mi zabrali.
    Bo w tamtej ciąży to miałam +6 przy porodzie, więc by się zgadzało: 3270 dziecko, 1kg macica, 1kg łożysko i coś zostało na krew. A teraz to wszystko ze mnie zabierają od początku.

Feroplex biorę i brałam, ale niestety nie pomógł. Jutro mąż ma wolne, więc rano jadę na badania, tylko bez moczu, bo się właśnie zorientowałam, że nie mam już pojemniczka.

Martoszka u mnie od ostatniej wizyty jest 1,4kg na plusie a ogólnie to 8,4kg. Także jednak trochę więcej mam ale już niedużo zostało do porodu także może nie będzie tak źle.

Ja właśnie czekam w pracy u nas żeby podjechać do luxmedu i oddać pojemniczek na posiew żeby zobaczyć czy żadne źle bakterie się tam nie przypaletaly bo w analizie wyszły mi "liczne bakterie" a skąd to się wzięło to nie mam pojęcia 🙈 A co do pojemniczków to faktycznie warto mieć je w zapasie.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake nie wiem czy oszczędnie dzisiaj będzie bo chce poprzenosić rzeczy do szafy. Bo chcemy dzisiaj też tam łóżko przenieść dzisiaj. Także już powoli będziemy się przenosić i w końcu kuchnia będzie kuchnią a pokój pokojem 😁

Wstawiam Wam efekt pracy mojego pracusia. Oczywiście witrynka nie będzie tam stała. Dzisiaj ma dojść żyrandol także też go zamontuje no i jeszcze na tej kolorowej ścianie będzie wisiał telewizor też. No ogólnie brakuje kilku rzeczy ale już najgorsze za nami 🥰 Także dzisiaj akcja przenosiny 🙂

https://zapodaj.net/c1418fba36aac.jpg.html
    https://zapodaj.net/380c6127d9eb9.jpg.html

Idę się powoli wziąć do pracy 🙂 Bo później muszę jeszcze pojechać po niego do pracy i jedziemy na zakupy 🙈

Annamaria, Snowflake, Lady_Dior lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, prześlicznie z tymi mebelkami! I jakie macie fajne drzewa za oknem, pięknie :)

Snowflake, powodzenia na wizycie!

Ja dziś zaliczyłam pierwszy w życiu epizod "baby brain". Myślałam, że mam wizyte u gina za tydzień a mam dziś, i nie mam wyników porobionych! :/
    Właśnie próbuję się do niego dodzwonić, ale z rana on nie odbiera, bo jest w szpitalu na dyżurach, echhh.
    Ja cię.

A do dziś mam L4 tylko! No nic, moze się uda przełożyć na inny dzień....

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, no nie ogarnę 🤣 czytalam wczoraj w ciągu dnia, ale odpisać nie ma szans 😅 widzialam, że Endzi była na wizycie, super, ze wszystko dobrze! I piekna robotę maz wykonał!

Mam nadzieję, że u reszty z was tez wszystko super 🥰

U nas sesja naprawdę fajnie :) przesunęliśmy ja kilka godzin później, bo słońce tak dawało, że nic by nie wyszło. Niestety będę czekać wieczność na zdjęcia 🤣 Bo wzięliśmy pakiet ciążowy + noworodek i będą do odbioru po noworodkowej. 😅
    Ale wcześniej wyślę nam jedno albo dwa na dniach, żebyśmy mogli się pochwalić. Ale było super! Widzialam na qparacie kilka zdjęć i nigdy nie miałam tak czułych zdjęć z mężem, tak się cieszę 🥰 Mam nadzieje, ze będzie dużo pięknych, żebym nie mogła się zdecydować 🤣
    Fajnie było być po drugiej stronie, bo wcześniej robilam sama sesje, ale jednak tu profesjonalista :) polecam wszystkim 😊

U mnie dziś dzień kuriera, przyjdzie łóżeczko, termometr, pampersy, jakieś flanele.. a i zaraz wstawiam pokrowiec od fotelika i kokon do prania. I spakuje dzis walizkę 🤣

Snowflake, Endzi, Annamaria lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi pięknie będziecie mieć w tym pokoju.
    Możesz być dumna z męża 😀

Ja właśnie wypoczywam przy porannej kawce i muffince ( tak nadal jestem na diecie cukrzycowej 😂).
    Pranie się robi i muszę też za przepakowywanie szafy się zabrać, ale nie mam siły.
    Miałam do labu iść, ale zapomniałam się rano i kubeczek na siuśki pusty🤦🤦 Zła na siebie okrutnie jestem😠😡😠😡

No nie układa mi się ten dzień 🤷

Endzi lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaeia, o kurde wyniki wynikami, można donieść, ale l4 trzeba załatwić 😅 oby się coś udało:)

Sandrina, miałaś smaczny poranek 😁

Matko, chcialam się spakować w męża walizkę. Nie ma szans w taka mała! Nadię może może niej zapakuje a ja musze w swoją duza, chyba 100 l, bo kurde same te podklady, podpaski ile zajmują. A gdzie reszta. 🤦‍♀️

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, te doswiadczone :D

1. Ile brac wkladek laktacyjnych do szpitala?
    2. Czy opakowanie podkładów 10 szt starczy?
    3. Opakowanie podpasek 10 szt czy więcej?
    3. Koszule do karmienia, szlafrok, majtki siatkowe do tej torby zwykłej czy tej na porodowke juz coś?
    4. Na porodowke koszula do porodu, klapki, podpaski tez tu już? Te ginexidy tantum rosa normalnie na salę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 10:19

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Endzi, prześlicznie z tymi mebelkami! I jakie macie fajne drzewa za oknem, pięknie :)

Snowflake, powodzenia na wizycie!

Ja dziś zaliczyłam pierwszy w życiu epizod "baby brain". Myślałam, że mam wizyte u gina za tydzień a mam dziś, i nie mam wyników porobionych! :/
    Właśnie próbuję się do niego dodzwonić, ale z rana on nie odbiera, bo jest w szpitalu na dyżurach, echhh.
    Ja cię.

A do dziś mam L4 tylko! No nic, moze się uda przełożyć na inny dzień....
    Można wystawić wsteczne L4, do 3 dni.
    Mi się kończy jutro, a wizytę mam w sobotę.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Ok, te doswiadczone :D

1. Ile brac wkladek laktacyjnych do szpitala?
    2. Czy opakowanie podkładów 10 szt starczy?
    3. Opakowanie podpasek 10 szt czy więcej?
    3. Koszule do karmienia, szlafrok, majtki siatkowe do tej torby zwykłej czy tej na porodowke juz coś?
    4. Na porodowke koszula do porodu, klapki, podpaski tez tu już? Te ginexidy tantum rosa normalnie na salę?
    1. 4-5 par
    2.podkładów na łóżko? Wystarczy.
    3. Podkładów poporodowych lepiej wziąć więcej, bo mogą Ci się sączyć wody i wtedy już będziesz używać.
    4. Zależy jak się pakujesz. Ja miałam przy poprzednim porodzie oddzielnie torbę dziecka i oddzielnie swoją.
    Teraz pakuję torbę na poród i po porodzie. W tej na poród mam koszulę do porodu, jedną po porodzie, majtki po porodzie, podkłady ze 3, podpaski poporodowe, klapki, woda itd.
    5. Tantum Rosa może użyjesz w szpitalu, a może dopiero w domu, więc to dopiero i tak na 3-4 dzień po porodzie.

M&M
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ