Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Ja sobie dziś zrobiłam jedno zdjęcie niemal w negliżu i w końcu mam brzuch większy od tyłka🤣🤣🤣

hahaha 🤣🤣😂😂 dokładnie wczoraj z siostrą rozmawiałam i stwierdziłam, że co jak co ale w ciąży mój tyłek to nie jest najładniejszy i najmniejszy element wyposażenia, ale Ty to ujęłaś po mistrzowsku 👍😄😄😄! Made my day!

Z imieniem dla dziecka to u nas w sumie podobnie chyba wyjdzie, pozostanie imię, do którego już się trochę przyzwyczailiśmy, bo starsza miała takie nosić, ale ja nadal jestem taka 50/50 w tym temacie. Amelia... No niby mój pyta jak tam Amelka, mama też już zaczyna tak mówić, tacie się podoba a ja dalej nie wiem... 🤷. Ale jak sama wybiorę na porodówce to mój mnie przecież ukatrupi...

Annamaria, dziewczyny mają rację cera nastolatki i czy to podkład czy nie podkład wyglądasz bardzo świeżo, tak wiosennie 😍. A miejscówka to jakaś magia... Ta zieleń... Chociaż powiem szczerze, że ja za wodą nie przepadam. Ale odpoczniesz na pewno w takim miejscu.

Słuchajcie, przyszły wyniki badań. Posiewy wszystkie bez zarzutu - bakterie, drożdże, paciorkowce... Czysciutko. No i git, brawo ja, tylko w takim razie dlaczego ta szyjka tak szybko zmiękła i nie trzyma tylko się otwiera??🤷 Wydaje mi się, że nie forsuję się jakoś bardzo, no ok, robię wszystko w domu, zgoda, ale z głową. Mama pomaga. Siostra pomaga. Mąż też oczywiście w miarę możliwości. A dzieciątko najwyraźniej nie bardzo chce siedzieć w brzuszku, który teraz spina mi się prawie codziennie ☹️.

Zapowiada się piękny dzień, korzystajcie ze słonka ☀️☀️☀️

Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 czerwca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, jak u Was, lepiej?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    😍 Jaaaaka gromadka 😀 i do tej ekipy jak dojdzie Lilianka to się będzie działo 🙈
    I piękna miejscówka na odpoczynek! Zazdroszczę ogromnie!!!

Kredka - szczęście, że wszystko u Ciebie dobrze 😀 już wszyscy byli spragnieni tego ciepłego powietrza...

Sandrina - oooosz 😥 dużo zdrowia Ci życzę!!! Cholipka to się porobiło...

Martoszka - a Ty jak się dzisiaj miewasz?

Endzi - 🙈 ja to jednak mam nie równo czasem pod sufitem... Zaczęłam sobie Ciebie wyobrażać jak mocujesz się z kapokiem 🙈😂 ja pitolę... 😀
    Jak się będziesz czuć na siłach to w sumie dlaczego by nie pojechać... A to daleko od Waszego domu? No napewno w takim terminie trzeba to dobrze przemyśleć. Odpoczynek Ci się przyda to pewne 😀❤️

Dzień dobry!
    Zabraliśmy dzisiaj dzieciaki do parku dinozaurów 😀 nooo był czad! Bardzo fajna miejscówka. Nie wiem które dziecko było bardziej zachwycone Piernik, Wiercipięta czy mój M 🤪 po zwiedzaniu dzieciaki się wybawiły na placu zabaw więc mam nadzieję, że atrakcje się udały 😀
    Wczoraj byliśmy na urodzinach. No istne szaleństwo. 13dzieci łącznie z moją w brzuchu 🤭
    Ale córka szczęśliwa, tyle dzieci, zabawy na dworze. Sześć godzin biegania, trampolina, jezdziki.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    hahaha 🤣🤣😂😂 dokładnie wczoraj z siostrą rozmawiałam i stwierdziłam, że co jak co ale w ciąży mój tyłek to nie jest najładniejszy i najmniejszy element wyposażenia, ale Ty to ujęłaś po mistrzowsku 👍😄😄😄! Made my day!

Z imieniem dla dziecka to u nas w sumie podobnie chyba wyjdzie, pozostanie imię, do którego już się trochę przyzwyczailiśmy, bo starsza miała takie nosić, ale ja nadal jestem taka 50/50 w tym temacie. Amelia... No niby mój pyta jak tam Amelka, mama też już zaczyna tak mówić, tacie się podoba a ja dalej nie wiem... 🤷. Ale jak sama wybiorę na porodówce to mój mnie przecież ukatrupi...

Annamaria, dziewczyny mają rację cera nastolatki i czy to podkład czy nie podkład wyglądasz bardzo świeżo, tak wiosennie 😍. A miejscówka to jakaś magia... Ta zieleń... Chociaż powiem szczerze, że ja za wodą nie przepadam. Ale odpoczniesz na pewno w takim miejscu.

Słuchajcie, przyszły wyniki badań. Posiewy wszystkie bez zarzutu - bakterie, drożdże, paciorkowce... Czysciutko. No i git, brawo ja, tylko w takim razie dlaczego ta szyjka tak szybko zmiękła i nie trzyma tylko się otwiera??🤷 Wydaje mi się, że nie forsuję się jakoś bardzo, no ok, robię wszystko w domu, zgoda, ale z głową. Mama pomaga. Siostra pomaga. Mąż też oczywiście w miarę możliwości. A dzieciątko najwyraźniej nie bardzo chce siedzieć w brzuszku, który teraz spina mi się prawie codziennie ☹️.

Zapowiada się piękny dzień, korzystajcie ze słonka ☀️☀️☀️
    Dlatego ja mam pessara założonego. Tylko moja leży naprawdę nisko i napiera na szyjkę.

M&M
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:41

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake tak lepiej już wczoraj mu przeszło w miarę. W sumie nie mail o co się obrażać tak na prawdę. A teraz wypoczywamy nad jeziorkiem. W sumie to tyle co zmiana klimatu. Także jest wszystko okej.
    Co do naczynek i cellulitu to łączę się w bólu. No i rozstępy na udach plus teraz na brzuchu jeszcze.
    Brzuch zaczęłam smarować żelem takim na blizny. Więc zobaczymy co to będzie z tego.

Jagodowa dobrze ze posiewy wyszły w porządku. A co tam się dzieje że szyjka się skraca to kto to może wiedzieć 🙈 U mnie teraz znowu liczne bakterie w moczu wyszły. A nie ogarnaim dlaczego skoro biorę urosept. Myje się codziennie i wkładkę też kilka razy dziennie zmieniam. Bo przez tą luteinę to cały czas coś tam wyplynie🤷‍♀️ Jak żyć?
    Ale najważniejsze że nie masz żadnych bakterii.

Miłego dnia wszystkim a ja korzystam z pogody i wdycham zapach sosenek😁

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U nas pomału lepiej.
    Mały resztka kataru, ja też wychodzę na prostą. Stary najgorzej, ale wiecie jak to jest z przeziębionym facetem 🤦 Pewnie gorzej się poczuł, bo zapowiedziałam mu porzadki w szafach i prasowanie ubranek dla małej 😂

Pojechaliśmy dzisiaj na chwilę na plac zabaw do parku, żeby mały trochę się pobawił i teraz czekam aż panowie z drzemki wstaną, żeby coś na ból głowy łyknąć.

Ciekawe jak z moją szyjką 🤔 oby dobrze, bo nic w domu nie gotowe a czasu coraz mniej.

Annamaria śliczna z Ciebie kobieta. A miejscówka na wyjazd wymarzona.

Martyna my już wszystkie z bobasami będziemy w styczniu - już to widzę jak co chwila będziemy się wtedy zastanawiać czy nasz ostatni wątkowy bobasek jest na świecie 🥰

Jagodowa może taki urok twojej szyjki. Jedna będzie trzymać do końca mimo problemów, a inna szybko puści. Tak czy inaczej niech mała tam siedzi jak najdłużej. Za gorąco w czerwcu na porody 😘😘
    Mówisz tyłek nie najmniejszy? Ja w ciąży mam niestety płaskodupie.
    Ale za to mi pępek wystaje. A co 😂😂😂
    Znam jedną Amelkę - i faktycznie Cicha woda.

Lady Dior- Karol ostatnio niespotykane. Ciekawa opcja.

Martyna33, Lady_Dior, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domku i odpoczywamy 🙂 Ja jeszcze sobie firanki u prasowałam do tamtego pokoju. No i poszłam do garażu bo karnisz do drugiego okna i jak wracałam to złapał mnie taki dziwny skórcz. Powiedziałabym że iście miesiączkowy 🤔 Więc tylko przyniosłam go i położyłam w pokoju no i mam nakaz leżenia od męża ale i od samej siebie też 😁
    Zrobiłam w sobotę te badania i nie dość że w moczu liczne bakterie to morfologia też kiepska.. Znowu mi hemoglobina spadła i jakieś inne kwiatki powychodziły. Ehh jak nie urok to sraczka 😔Dobrze że jutro wizyta 😉

Sandrina dobrze że już lepiej się czujesz a co do męża to całkiem możliwe że się biedny rozchorował bo trzeba porządki robić.

Jagodowa co do Amelki to mojego kierownika z pracy córka to Amelka. To nie dość że bałaganiarz z niej straszny to w dodatku pyskate 😅 Także myślę że to zależy od wychowania skoro dziewczyny mówią że takie ciche wody te Amelki.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 6 czerwca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelki ciche wody, mówicie? Spokojnie, do końca dnia mój podrzucił jeszcze Martę, Agatę, Polę (jak chciałam na początku to nie chciał ) i Alicję tak więc niiiiic nie wiadomo dalej. Zmieni zdanie jeszcze 1000 razy.

Sandrina, dobrze, że już lepiej się czujecie. Aaaa, to mówisz, że u Twojego to raczej taki męski katar?😉😆 To wiele wyjaśnia 😂. I racja co do upałów, rodzić przy takiej temperaturze nie zamierzam 😆 ale wiadomo, chcieć albo nie chcieć to ja sobie mogę.

Martoszka a z tym pessarem to gdzieś mi się obiło, że jak szyjka jest długa to się go nie zakłada?? Czy jakoś tak... A ja mam właśnie szyjkę lejkowatą, stosunkowo długą (3,6cm) tyle że otwartą trochę. No i pewnie dlatego gin tego nie proponował. Zobaczymy, co powie na wizycie 16.05...

Endzi, no koniecznie trzeba trochę poleżeć w takim razie. Nie dla nas już takie szarpanie się...

A mnie dziś brzuch dziwnie boli, nie potrafię wyjaśnić nawet jak. Na skurcze to nie wygląda, bóle okresowe też nie... Ani więzadła... Wysłałam mojego, żeby zwiózł z kawalerki wszystkie potrzebne maluszkowi graty i jutro jeśli oczywiście będę się czuła na siłach, przygotujemy już pokój małej na tip top a jak będę się czuć kiepsko to tylko podyryguję 😃.

Idę odpoczywać.

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:

Martoszka a z tym pessarem to gdzieś mi się obiło, że jak szyjka jest długa to się go nie zakłada?? Czy jakoś tak... A ja mam właśnie szyjkę lejkowatą, stosunkowo długą (3,6cm) tyle że otwartą trochę. No i pewnie dlatego gin tego nie proponował

Jagodowa, tak, dokładnie, poza tym u martoszki o wiele więcej komplikacji i zagrożeń jest w jej historii, niż u ciebie, także ty się nie martw, tylko odpoczywaj i nie dźwigaj nic przypadkiem ani nie noś za bardzo..

Sandrina, też obstawiam u twojego nagłe osłabnięcie z powodu "porządków".... ;) dobrze, że u was lepiej! Poszedł dziś już do żłobka?

Snowflake, uśmiałam się z tego, że zdrowa dieta i joga mnie trzymają w formie, aaaaaaa, weź......! ;) Moje mięsnie dna miednicy mają sie super, owszem, ale nijak się to ma do cellulitu, naczynek, dużego tyłka i w ogóle reszty.. także spoko, jestem w normie :)

Lady Dior, zapisałam sobie twój podkład, aż wypróbuję z ciekawości kiedyś! Mój to ten:

https://www.facebook.com/Bell.HYPOAllergenic/posts/1165166983687319/

bell_hemp.JPG

Dopijam kawę i zabieram się za porządki. Wczoraj zamiast odpoczywać rozpoczęłam porządki w kilku pokojach na raz i..... wiadomo, jak teraz na chacie wygląda...... za to w sypialni zrobiłam miejsce w PIĘCIU szufladach dla małej, jak mamy dwie komody dla niej po 3 szuflady każda, to prawie obie są już gotowe, no to jest progres :) To mi trochę poprawiło humor :)

i przyszła girlanda nad łóżeczko, muszę obfocić wam, ta listkowa, co kiedyś wklejałam.. i znalazłam matę dzidziusiową, której szukałam, a była w ubrankach, ha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 08:23

Lady_Dior lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, właśnie, jak to jest z tymi matami, one przydają się już na początek? Bo się zastanawiam czy sobie nie kupic, żeby nikt nie sprezentował mi jakiejś, która mi się nie podoba 🤣 póki mogę to chce wybierać rzeczy, które wizualnie mi pasują, potem zabawki to wiadomo, że już princess będzie się rządzić. ;P

Ehh, nie nadrobię;) w sobotę były swiecenia kapłańskie przyjaciela mojego męża, wiec po 2.5 godzinach w kościele resztę dnia spędziłam na kanapie, bo to już nie dla mnie pozycja taka siedzącą albo stanie ck chwilę. Wczoraj msza prymicyjną, potem obiad i to samo.

A dzis zaraz jem śniadanie, lecę na makijaż, potem sobie zrobię włosy iiii jedziemy na sesję! 😁 Chciałam robić sobie plener plus studio, ale zrobimy tylko plener chyba, bo jakoś mi się odechciało studia 🤣

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Mały w żłobku, stary dogorywa.
    Planowałam prasować, ale tak mi mała na dolne partie ciśnie, że zaległam i obmyślam plan dnia 😂
    W mieszkaniu mam już 26 stopni, także nie poszaleję.

Adu pogoda piękna, więc sesja cudnie wyjdzie😘

A o matach to piszecie o tych co na podłogę się kładzie?
    Ja miałam małą z pałąkami Kinder Kraft smartplay. Zawieszki badziewie, dałam swoje. Ale mały ją uwielbiał, gdzieś tak do roku. Także polecam. Używałam tak od 2 miesiąca dopiero.
    Później kupiliśmy taką 120x180 za grosze na allegro, żeby podłogi nie dewastował.
    Co do mat z puzzli - nie polecam, bo się rozwalają 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 09:18

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Amelki ciche wody, mówicie? Spokojnie, do końca dnia mój podrzucił jeszcze Martę, Agatę, Polę (jak chciałam na początku to nie chciał ) i Alicję tak więc niiiiic nie wiadomo dalej. Zmieni zdanie jeszcze 1000 razy.

Sandrina, dobrze, że już lepiej się czujecie. Aaaa, to mówisz, że u Twojego to raczej taki męski katar?😉😆 To wiele wyjaśnia 😂. I racja co do upałów, rodzić przy takiej temperaturze nie zamierzam 😆 ale wiadomo, chcieć albo nie chcieć to ja sobie mogę.

Martoszka a z tym pessarem to gdzieś mi się obiło, że jak szyjka jest długa to się go nie zakłada?? Czy jakoś tak... A ja mam właśnie szyjkę lejkowatą, stosunkowo długą (3,6cm) tyle że otwartą trochę. No i pewnie dlatego gin tego nie proponował. Zobaczymy, co powie na wizycie 16.05...

Endzi, no koniecznie trzeba trochę poleżeć w takim razie. Nie dla nas już takie szarpanie się...

A mnie dziś brzuch dziwnie boli, nie potrafię wyjaśnić nawet jak. Na skurcze to nie wygląda, bóle okresowe też nie... Ani więzadła... Wysłałam mojego, żeby zwiózł z kawalerki wszystkie potrzebne maluszkowi graty i jutro jeśli oczywiście będę się czuła na siłach, przygotujemy już pokój małej na tip top a jak będę się czuć kiepsko to tylko podyryguję 😃.

Idę odpoczywać.
    No moja szyjka ma 2,8cm. Więc też jak na ten etap to normalna. Podobną długość miałam w poprzedniej ciąży.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa masz racje już jest coraz ciężej. Wczoraj podczas prysznica brzuch mi 3 razy stwardniał. No a jedyna męcząca rzecz to było golenie :D Także to już nie jest tak lekko... Hehe widzę że z imionami dalej zagwozdka jest :D Pewnie wybierzecie jak się urodzi dopiero ;) Skoro brzuch Cię boli to też uważaj tam na siebie kochana. Niby do wizyty już niedaleko ale wiadomo że coś się z dnia na dzień może zmienić..

Annamaria ogólnie chyba kosmetyki z konopią są bardzo dobre. Moja siostra ma łuszczyce i to co jej przepisywał dermatolog to słabo na nią działało i zaczęła jej mama kupować jakieś peelingi i inne kremy z konopią właśnie i jest o niebo lepiej.

Adu powodzenia na sesji kochana <3 Jak już będziesz miała jakieś zdjęcia to wklejaj tutaj nam :)

Sandrina domyślam się jak gorąco u Was może być. Moja szwagierka mieszka na 4 piętrze i tam po prostu jest jakaś masakra z tą temperaturą w lecie. Chociaż w zimie ma to swoje plusy ale latem to kiepsko funkcjonować ;o

A ja się zebrałam trochę za ogarnianie muszę dzisiaj umyć ostatecznie te okna aby firanki powiesić. Tzn mąż będzie wieszał bo ja niedostane. Ale nie będę się nad oknami rozczulać jak będą kropki to niech sobie tam będą już mam ich dość a siły też nie mam żeby się męczyć z nimi tyle. A chciałam jeszcze w miarę możliwości ogarnąć łazienkę bo już zarosła w kurzu :( Ehh niesamowicie się u nas kurzy a z czego to się bierze to nie mam pojęcia.

Dzisiaj znowu śniły mi się niedźwiedzie :D Normalnie aż śmiać mi się chce z tych snów :D
    O 19:20 wizyta aż się boję co powie Pani dr ;o

Martoszka ja miałam 4 tygodnie temu 2,8mm ;o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 10:46

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Annamaria, właśnie, jak to jest z tymi matami, one przydają się już na początek? Bo się zastanawiam czy sobie nie kupic, żeby nikt nie sprezentował mi jakiejś, która mi się nie podoba 🤣

adu, jakoś niespecjalnie polecam te z miękkimi piankowymi pałąkami, z gąbki czy czegoś w środku. One są tylko dla tych nieruchomych maluszków, na moje wystarczają na góra 2, 3 miechy od czasu jak dziecko zaczyna się nimi bawić.. Bardzo długo i bardzo fajnie za to sprawdzają mi się drewniane pałąki gimnastyczne, takie stabilne, nie z cieniutkich drążków. I dziecko poleży pod zawieszkami, a potem bez problemu może i się tego chwycić, próbować podnieść, stanąć obok i przytrzymać się, no u nas hit :)

Teraz mam po Mieszku taki drewniany z Ikei z kolorowymi zawieszkami z grubego plastiku, które normalnie myłam pod gorącą wodą, bo i dzieci żłobkowo-przedszkolne zawsze wezmą do łapki, żeby podać maluchowi, jednak przemywałam co jakiś czas. A takie pluszowe zawieszki to same wiecie, większy kłopot, bo pranie, suszenie, itd. A tu myk, i już do łapki :)

Matę mam taką mniejszą, nad nią stawiałam ten drewniany stojak z zabawkami, albo tylko rozkładałam zabaweczki wokół.
    Nawet w gości, jak do koleżanki szłam, to brałam do torebki, bo u znajomych kładłam bąbla na swoim czymś , bardzo poręczne :) taki liść miodowy :)

eece9f8cc885.jpg

no i powodzenia z sesją, miej dobry humor na niej i dobrze się baw :)

Sandrina, masz rację z tymi puzzlami z pianki, one takie jakieś luźne były, bo sporo mam na nie narzekało. A miałaś kiedyś matę podłogową Skip Hop? Takie szaro/kremowo/beżowe duże mega trójkątky? Koleżanka ma, i powiem ci, że jest świetna. No cena spora, jak na moje bardzo drogo, ale jednak widzę jakość adekwatną do ceny. U nich już drugiemu dziecku służy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 12:22

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Jagodowa masz racje już jest coraz ciężej. Wczoraj podczas prysznica brzuch mi 3 razy stwardniał. No a jedyna męcząca rzecz to było golenie :D Także to już nie jest tak lekko... Hehe widzę że z imionami dalej zagwozdka jest :D Pewnie wybierzecie jak się urodzi dopiero ;) Skoro brzuch Cię boli to też uważaj tam na siebie kochana. Niby do wizyty już niedaleko ale wiadomo że coś się z dnia na dzień może zmienić..

Annamaria ogólnie chyba kosmetyki z konopią są bardzo dobre. Moja siostra ma łuszczyce i to co jej przepisywał dermatolog to słabo na nią działało i zaczęła jej mama kupować jakieś peelingi i inne kremy z konopią właśnie i jest o niebo lepiej.

Adu powodzenia na sesji kochana <3 Jak już będziesz miała jakieś zdjęcia to wklejaj tutaj nam :)

Sandrina domyślam się jak gorąco u Was może być. Moja szwagierka mieszka na 4 piętrze i tam po prostu jest jakaś masakra z tą temperaturą w lecie. Chociaż w zimie ma to swoje plusy ale latem to kiepsko funkcjonować ;o

A ja się zebrałam trochę za ogarnianie muszę dzisiaj umyć ostatecznie te okna aby firanki powiesić. Tzn mąż będzie wieszał bo ja niedostane. Ale nie będę się nad oknami rozczulać jak będą kropki to niech sobie tam będą już mam ich dość a siły też nie mam żeby się męczyć z nimi tyle. A chciałam jeszcze w miarę możliwości ogarnąć łazienkę bo już zarosła w kurzu :( Ehh niesamowicie się u nas kurzy a z czego to się bierze to nie mam pojęcia.

Dzisiaj znowu śniły mi się niedźwiedzie :D Normalnie aż śmiać mi się chce z tych snów :D
    O 19:20 wizyta aż się boję co powie Pani dr ;o

Martoszka ja miałam 4 tygodnie temu 2,8mm ;o
    No widzisz. U mnie problemem jest miękkość i rozwarcie na cm, a nie długość samej szyjki.

M&M
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze powiem wam, że poszłam do lumpa dziś, i "odegrałam się" na jednej mega nieprzyjemnej lasce.. może odegrałam to za duże słowo, po prostu miałam fuksa, no ale..

Jest jedna laska, dość sporych gabarytów, która potrafi przepchnąć rywalki przy koszu z biodra, normalnie chamsko idzie jak taran i na siłę robi sobie przejście, ale po trupach. Kiedyś raz ośmieliłam się zwrócić jej uwagę, bo mnie zadrapała w rękę swoim pazurem, jak wyrywała ubranko z kupki, którą odwracałam na drugą stronę, tylko syknęła coś pod nosem mało miłego..
    No i dziś wyciągnęłam ze sterty dwie pary ślicznych legginsów, na które ona widocznie się czaiła, bo zdjęła maseczkę i rzuciła z nienawiścią w oku : "ja to CHCIAŁAM własnie BRAĆ! "
    No cóż, nawet nie spojrzałam na nią. A panie z obsługi, które akurat podeszły, żeby kazać jej pozbierać porozrzucane przez nią na podłogę inne ciuszki - tylko uśmiechnęły się do mnie..

Jejku, co baba. Pewnie nie raz na nią trafię, ba, jest w sumie chyba prawie zawsze na dostawę towaru, ale dziś choć razu ktoś jej utarł nosa... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 12:15

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Martyna33, na tym wątku:

https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/w-oczekiwaniu-na-rozwiazanie-klub-aa,21370,161.html

forumka o nicku Bebetka szuka bratniej duszy na wczesnym etapie ciąży do towarzyszenia :) możesz tam wskoczyć do niej, będzie jej raźniej :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria no fajna ta mata, ale cena 🤯

A w tych małych matach, fakt, piankowe pałąki na chwilę wystarczą. Ale mój Belzebubio uwielbiał później targać samą matę po domu, przykrywać się nią itp. szałłł. No i na wyjazdach jako przewijak mi robiła - czy na trawie, czy jakiejś ławce twardej.
    Zemsta w lumpie mnie rozbawiła 😂 Co ta laska myślała, że się wystraszysz i jej te legginsy oddasz, czy co 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 12:50

Endzi, Annamaria lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria no te lumpkowe babki niektóre są straszne 🙈 Kiedyś byłam z moim M i szukaliśmy mu coś do garażu do ubrania a jak Panie przywiozły nowy wieszak to tak się rzuciły na te ciuchy że nawet nie patrzyły co tam jest tylko brały co popadnie. Dla mnie po prostu jest to śmieszne ale podejrzewam że część ludzi po prostu kupuje i bierze co popadnie a później sprzedaje na różnych vinted itp.

Ja to nie lubię takich tłumów w lumpkach 🙄

Już jedno okno umyte i jestem z siebie dumna bo nie wygląda to źle. Jakieś pojedyncze kropki zostały ale nie tak dużo. A teraz chwila odpoczynku przed drugim oknem a w międzyczasie gotuję zupkę 😉 Jeszcze chyba zrobię na szybko makaron z serem i jajkiem bo nie chce mi się zbytnio myśleć 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ