Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    O proszę to długo używałaś no na początek te 3 paczki może mi wystarczą. Najwyżej mąż dokupi później jak będzie brakować. Też nie wiadomo jaka się urodzi mała czy będzie duża czy nie 🙂

Snowflake a no co począć czasem trzeba się narazić dla większego dobra 😅 Ona tam niech sobie myśli swoje a przynajmniej młody zadowolony. A to pisanie i kliknięcie czegoś przez przypadek to jest wkurzające niestety. Ale co począć 🙈 Myślisz że na kolejną wizytę już się nie załapiesz?

A mnie złapał przedziwny bol/skórcz no nie wiem co to było. Wcześniej się drzemnelam i jak wstałam poszłam do łazienki na siku. No i jak chciałam usiąść to wtedy poczułam takie dziwne rozpieranie jakby chciało mnie rozerwać. Chwilę musiałam odczekać i dopiero mogłam usiąść 🙈 No przedziwna sytuacja ale ogólnie cały dzień mnie pobolewają pachwiny.
    Czy ja wiem czy długo. Mała była taka przeciętna 3270 i spadła na 3100 w drugiej dobie. Teraz też olbrzymem nie jest, choć wszyscy mówią, że jest wysoka, a ma jedynie 93cm i całe zawrotne 12,5kg🙂

M&M
  • adu Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, czyli cholestaza :( ale Cie ta ciaza doświadcza, przykro mi. Ja obrączkę tez zdjęłam, bo o ile palce mam normalne o tyle latem to zawsze jakieś historie. Powiem i u kardiologa i u giną za tydzień, bo dziś to mam tylko prywatnie usg.

Endzi, o ciekawe z tymi nogami z karmieniem, zapamiętam:) Ja mam u lekarza w 35+2, ale to bez usg, potem umówiłam w 37 i w dniu terminu, Ale mam nadzieję, że ta w 35 będzie ostatnia ;) usg ostatnie mam w 36+2

Lady Dior, o widzisz, to podobne wartości do mnie. Ciekawe co.ten kardiolog mi powie. Śliczny masz brzuszek! To fakt, ubrania zmieniają zupełnie 😁

Dzis mam zadaniowy dzień, muszę pojechać odebrać voucher na sesję na chrzciny, odebrać jajka od rodziców, pojechać na usg I upiec z 70 lizakow bezowych🤣 ale wszystko sobie tak zaplanowałam, że nie powinnam się zmęczyć 😁
    A jutro albo w piątek pieke giga beze, na 40 osób :D

A apropos brzucha, fo u mnie standardowe porównanie, 24 vs 34 :D
    41c66450a307.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 08:36

Snowflake, Annamaria, Endzi, kredka, Monika87, Lady_Dior lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    My rozmiar 1 mieliśmy chyba z dwa miesiące.

Ooo, długo. U mnie z wszystkimi dziećmi rozmiar 1 mieliśmy góra miesiąc tylko, jakoś zawsze równo w 2 miesiącu przechodzili na dwójki i zawsze nas to śmieszyło, że drugi miesiąc życia tak się zgrywa z rozmiarem :)
    No ale u mnie bobasy rodziły się poza pierwszym z większą wagą od twojej, więc to jednak pewnie o to chodzi :)

kredko, czyli jednak cholestaza, osz.... nie mam pojęcia, jak to się prowadzi ciążę z tym, czekamy wiec do twojej wizyty.. to musi być wykańczające to swędzenie...!!

Snowflake, dziś salon przejdzie do historii, bo wystawiam z niego wszystko co mam na balkonie - jutro wchodzi do nas pan kłaść drewniane panele w końcu na balkon, tzn. leżą położone przeze mnie już dawno, ale jutro przyjdzie gościu je dociąć i zrobić tak full profeska.. także będzie ekhm, wesoło :) Zaraz zabieram się za wylewanie wody z baseniku....

Mieszko lepiej, ale wczoraj było średnio.. w południe zrobiły mu się wypieki, zaczał mi lecieć przez ręce i zasypiać, już myślałam ,ze gorączka go bierze, ale ledwo 37 miał.
    I zdałam sobie sprawę, że przecież on nie spał pół nocy przez te wymioty i po prostu chce mu się spać! Odespał na dworzu, na spacerku chyba z 2 godziny w wózku, ja obskoczyłam swoje apteki, Rossmany i posiedziałam w parku, dziś jest lepiej, ale jeszcze słabo je, nie ma apetytu.
    Jednak zdecydowanie pomału w dobrą stronę :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Kredka kurcze jednak holestaza 😕😕😕 nie dobrze no.Wspolczuje i przytulam ☺️

Ja już po śniadaniu i po kaffce...
    Rozwolnienie mam ...
    Brzusio boli wiec leżę,wzięłam podwójną dawkę magnezu i dzisiaj cały dzień leżę...trzeba się oszczędzać...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, róznica brzuszkowa jest nie do przeoczenia, widać, że rośnie dziecko :)

LadyDior, ja się powtórzę, ale prześlicznie jak zwykle wyglądasz!!! :) I masz przeuroczą tę toaletkę :)
    Co do zdjęcia bandziolka, no muszę zrobić, zmotywowałaś mnie, bo też mi się wydaje, że ona taki mały i stoi w miejscu, ale zdjęcie zweryfikuje nieco :) jak zrobię to wam wkleję :)

Lady_Dior lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:

Rozwolnienie mam ...
    Brzusio boli wiec leżę,wzięłam podwójną dawkę magnezu i dzisiaj cały dzień leżę...trzeba się oszczędzać...

Baska, och, ty to masz z przebojami te ostatnie miesiace ciaży! Oby przeszło.. Po leżeniu ból brzucha powinien przejść, oby..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:43

Endzi, adu, kredka, Monika87, Lady_Dior lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba odszedł mi czop...taki zbity śluz,bez krwi,kremowy kolor... I co teraz?

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknij sobie na zdjęcia w google, może dla niektórych to obrzydliwe, ale wiem że dziewczynom pomaga to zweryfikować co to było, czy to na pewno czop.

Basiu pojechałabym na IP, bo odejście czopa może oznaczać rozwieranie się już szyjki, to jest coś co trzeba na badaniu sprawdzić. W połączeniu z objawami takimi jak u ciebie:

-biegunka
    -ból brzucha
    -odejście czopa

to na ten tydzień ciaży musisz jechać się pokazać od razu lekarzowi. Jedź kochana, niech was mają na oku i zobaczą co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 09:31

Baśka 89 lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam te czopy i mój tak wyglądał jak jeden z nich bez krwi.No będę jechać muszę to sprawdzić.

• adu Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, no nie da się przeoczyćz ze urósł 😁 dobrze ze synek juz lepiej!

Snowflake, o pqno, Twój brzuch to jest mistrzostwo! Ty masz naprawdę piłkę jak się patrzy! 🤣 moj maz powuedzial, że pewnie sobie wsadziłaś piłkę i to nie ciaza 🤣🤣🤣🤣🤣 czadowy!!
    Wizytę mam o 13:30, zobaczymy ile urosla. 😁

Baśka, matko Ty też masz przeboje :( koniecznie pojedź sprawdzić! Czekamy na wieści!

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja Wstawiam mojego pimpusia😜
    https://zapodaj.net/f202207ec13a7.jpg.html

Basiu Ty to się masz ostatnio z tym wszystkim ehh. Daj znać co powiedzą w szpitalu 🤔🙂

Adu kciukasy za usg ✊ Ciekawe ile Nadusia już waży 😍 A zmianę widać nie da się ukryć 🙂 ahh

Snowflake pięknie wyglądasz. A brzuszek masz taki mało spotykany powiem Ci 🙂 Widać że wyjątkowa z Ciebie kobieta jest po prostu.

Annamaria dobrze ze mały już dzisiaj lepiej aby tak jak piszesz już wszystko szło w dobrą stronę 🙂 Powodzenia z Panem od paneli ✊Niech się tam postara.

Lady u nas ciężko trafić na takie promocje 1+1 😁 Ale zobaczymy co to będzie w przyszłości. Brzuszek piękny 😍

kredka, Lady_Dior lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu mega ambitne plany na ten dzień! Trzymam kciuki żeby się elegancko powiodły. 😄👍🏻 Brzuch rośnie, nie da się ukryć! 😄 ale to dobrze bo to przecież dzidziulek sobie rośnie. ☺️

Snowflake Ty to taka chudzinka z piękną piłeczką jesteś! ☺️

Baśka podjedz lepiej. Generalnie nie ma co panikować bo od odejścia czopy może być jeszcze sporo czasu zanim coś pójdzie dalej ale u Ciebie był epizod z szyjką itp i jeszcze trochę wcześnie więc dobrze byłoby to zbadać dla pewności.

Ja właśnie czekam u gina, jak na złość dziś w cholerę kobiet i gorąco jak nie wiem co ale powiedziałam, że poczekam nawet i na końcu bo i tak wbijam dziś na krzywy ryj. Oby tylko nie szpital... trzymajcie kciuki. Zapowiadają afrykańskie upały i jak mi przyjdzie iść teraz do szpitala to chyba zacznę płakać. 😩

Endzi piękny Pimpuś! 😄☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 10:07

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartiMarti wrote:
    Hej❤️❤️Super ze wszystko u was w porządku :) Ja niestety dalej bez powodzenia staram się o dzidziusia 🤷🏼‍♀️ ... będzie już 3 lata .. a byłam z wami w listopadzie, zrobiłam sobie trochę przerwy od tego wszystkiego 3 miesiące .. odpuściłam już .. wróciłam poczytać jak układa się tym którym się udało .. i nie sądziłam ze znajdę dawny wątek.. u mnie już bez nadziei 😥 a wam życzę szczęśliwego rozwiązania ❤️ Buziaki !

Myślę że nie ma co wątpić tylko tak jak pisała Martoszka znaleźć dobrego lekarza który Cię poprowadzi. Nadzieja jest zawsze tylko też trzeba wierzyć że się uda bo jak będziesz pesymistycznie nastawiona to się wtedy nie uda. Także życzę wszystkiego dobrego i przesyłam dużo ciążowych wirusków <3 :)

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi, kredka lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, ale cudny brzuszek 🥰 No ciekawa jestem bardzo ile mala juz waży, według tabelki gdzieś koło 2300 w 50 centylu, mogłaby trochę mniej 🤣

Kredka, ja to zawsze specjalnie zakładam takie ciuchy, żeby ten brzuch uwydatniać i naciągam nad brzuchem, żeby było ciasno a nie luźno 🤣 noo, ambitne, ale Pani mi os vouchera nie odpisala, wiex tego już na pewno nie załatwię 😅 Maz umył okna z rana, bo w piątek w końcu montują moskitiery i rolety 🙏 czekam jak na wybawienie, bo mam dość much, komarów jeszcze jakoś nie ma.
    Trzymam kciuki, żebyś dostala się na wizytę!

Snowflake, Ej serio ten brzuch tak wygląda 🤣 w poprzednich ciążach tez taki był czy teraz masz inny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 10:18

Endzi lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do swojego lekarza.Powiedzial że mam czekać na rozwój wydarzeń,że mam się obserwować.Jezeli będą skurcze to mam jechać na IP

kredka, Snowflake, Lady_Dior lubią tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Dzwoniłam do swojego lekarza.Powiedzial że mam czekać na rozwój wydarzeń,że mam się obserwować.Jezeli będą skurcze to mam jechać na IP

No i super, że mogłaś się skontaktować.
    Miejmy nadzieje, że jeszcze się nic nie zadzieje. Niech maluszek jeszcze trochę posiedzi w brzuchu. Ale gdyby Cię coś niepokoiło to leć bo z tymi naszymi macicami to nic nie wiadomo. 🤷🏻‍♀️

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka trzymam mocno kciuki aby skończyło się tylko na lekach bez szpitala.
    Daj znać jak już coś się więcej dowiesz :)

Basiu trzymaj się tam. A Ty nie miałaś mieć jakoś teraz wizyty u tej nowej Pani dr? Czy mi się dni powaliły?
    Chociaż powiem Ci że ja bym osobiście pojechała na IP żeby chociaż mnie zbadali. Ten Twój lekarz wgl mnie nie przekonuje do siebie. Ale wiadomo że zrobisz jak uważasz :)

Snowflake ja tylko napisałam czystą prawdę :P

Adu ambitne plany na dziś masz powiem Ci :) Ja to wyruszam do mamy aby nie siedzieć sama po południu :D

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ