Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna, tak, na zamówienie rodziny 🤣 a to mamy urodziny, a to kogoś, a teraz chrzest to robię te lizaki i ten tort bezowy. Trzymam kciuki za usg!
Juliet, w sumie wszystkie te szpitale są spoko ja do każdego jednego w Wawie musze dojechać, więc Solex wygrywał pod względem tego, że nie ma odsyłania i kameralnie.
Juliet lubi tę wiadomość
-
Właśnie siedzę na izbie i czekam na przyjęcie. Tzn decyzja była od razu pani dr że mnie biorą na oddział ale dostała pilny tel że musi lecieć na poród więc siedzę i czekam. To mój czwarty pobyt w szpitalu plus przygoda z IP na początku gdy miałam krwiaka. Lekarz mówił żeby jechać już dziś i też tak pomyślałam bo może dzięki temu jutro z rana na czczo zrobią mi jakieś badania już a tak jakbym jutro tu przyjechała to na bank dzień stracony. Zobaczymy...
Monika piękny ten muuvoo! 😍 w ogóle jak Ty wyglądasz, te kształty... 😋 apetyczna mamuśka! 😄
Adu rośnie Nadia rośnie! Ciekawe czy dogoni moją kluskę 😂 ja mam teorie że moja pójdzie na rekord i zawstydzi wszystkie dzieciaki z tego forum 😂 Ale najważniejsze że jest ok u Was.
Martyna trzymamy kciuki za pozytywne wieści z usg! 👍🏻
Baśka a jak u Ciebie sytuacja z czopem? Wszystko ok, cisza?
-
kredka wrote:Właśnie siedzę na izbie i czekam na przyjęcie. Tzn decyzja była od razu pani dr że mnie biorą na oddział ale dostała pilny tel że musi lecieć na poród więc siedzę i czekam. To mój czwarty pobyt w szpitalu plus przygoda z IP na początku gdy miałam krwiaka. Lekarz mówił żeby jechać już dziś i też tak pomyślałam bo może dzięki temu jutro z rana na czczo zrobią mi jakieś badania już a tak jakbym jutro tu przyjechała to na bank dzień stracony. Zobaczymy...
Monika piękny ten muuvoo! 😍 w ogóle jak Ty wyglądasz, te kształty... 😋 apetyczna mamuśka! 😄
Adu rośnie Nadia rośnie! Ciekawe czy dogoni moją kluskę 😂 ja mam teorie że moja pójdzie na rekord i zawstydzi wszystkie dzieciaki z tego forum 😂 Ale najważniejsze że jest ok u Was.
Baśka a jak u Ciebie sytuacja z czopem? Wszystko ok, cisza?
Ale lepiej jechać dzień wcześniej, bo wtedy masz pewność, że właśnie zrobią po obchodzie.Nikola.1984 lubi tę wiadomość
M&M -
kredka wrote:Właśnie siedzę na izbie i czekam na przyjęcie. Tzn decyzja była od razu pani dr że mnie biorą na oddział ale dostała pilny tel że musi lecieć na poród więc siedzę i czekam. To mój czwarty pobyt w szpitalu plus przygoda z IP na początku gdy miałam krwiaka. Lekarz mówił żeby jechać już dziś i też tak pomyślałam bo może dzięki temu jutro z rana na czczo zrobią mi jakieś badania już a tak jakbym jutro tu przyjechała to na bank dzień stracony. Zobaczymy...
Baśka a jak u Ciebie sytuacja z czopem? Wszystko ok, cisza?M&M -
Zostawić Was na chwilę 🙈
Kredka najważniejsze że się Wami zaopiekują i w razie jak będzie taka potrzeba to wcześniej wywołają poród. Może góra 2 tygodnie Cię tam potrzymają i mała już będzie z Tobą na świecie.
Trzymam kciuki aby dali Ci coś na to swędzenie i żeby pomogło.
Martoszka bardzo ładnie wyglądasz🙂
Adu co do siedzenia samemu w domu to powiem Ci ze czasami lubię. Ale nie za długo bo wtedy łapie mnie jakiś przygnębienie. A tak po za tym mojaja mama miała wczoraj imieniny więc wpadłam do niej z małym prezencikiem. Nadusia ładnie się prezentuje ❤️
Monia piękny ten wózek 😍 Brzusio też ładnie się prezentuje 🙂 Co do leków to ja na razie zakupiłam też pedicitamol w razie gorączki i espumisan 100 na kolki. Fotel też ciekawy powiem Ci. Dużo zapłaciłaś za niego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 19:47
Martoszka lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej dziewczyny witam wieczorem. Dziękuję za miłe słowa i Wam również się one należą 😊
Adu ja właśnie lubię takie porównania brzucha w tych samych ciuchach, bo jak same wiecie - w różnych to często wygląda inaczej. Widać jak córa przykoksiła no ale nie mogło być inaczej-piękny brzuszek😁 Jeju ile Ty dziś do roboty miałaś 🙈 Nigdy bym się nie wyrobiła🤪
Endzi Ty z Adu możecie sobie ręce podać - jak bliźniaczki brzuszkowe normalnie😁 Piękny domek ma córcia 😊
Baśka89 no nieźle z tym czopem - chyba ciut wcześnie co🤔 ale jeśli nic się nie dzieje, nie ma żadnej akcji, to można czekać hmmm. Mi odszedł już taki krwisty ale myślę, że to po badaniu wziernikiem coś mi naruszyli🤷🏼♀️ i urodziłam po 2dniach.
Monika87 piękny brzuszek a w tej sukience to w ogóle miodzio😁 Jejku, że ja nienawidzę swoich kolan-nosiłabym chyba tylko sukienki, gdybym miała ładne nogi🤷🏼♀️ Wózek bardzo mi się podoba i przypomina mi trochę dubatti 😁
Snowflake zatkało mnie normalnie 🙈 Ja już widziałam ciążowe piłki ale czegoś takiego nie 😁 Normalnie jakby Ci ktoś przykleił piłkę 😂 No niesamowity ten brzuch masz 😁 Mi to i w biodra poszło trochę i w uda ale jam już stara babka, to jakoś to przeboleję😂
Martoszka to do ściągnięcia pessara już lada chwila - ciekawe, czy ruszy od razu. Moja kuzynka miała szew ale i tak musieli jej poród wywoływać. Różne historie z tym szewkami, pessarami. Brzuszek też pokaźny masz i śliczny 😀
Kredka o jeny jak ja Ci współczuję 🤦🏼♀️ No i co zrobisz ehhh mus to mus. Mam nadzieję, że wraz z końcem ciąży - skończą się te wszystkie, różne dolegliwości co Cię nękają co chwilę 🙄
Annamaria to dobrze, że z synkiem już lepiej i oby z godziny na godzinę było tylko lepiej. Rób, rób tą sesję, bom ciekawa tego pięknego brzucha 😀
Sandrina22 myj to lustro ale to już 😂
Martyna33 mam nadzieję, że jak zaraz wyślę tego posta, to zobaczę Twój z dobrymi wieściami - myślałam o Tobie i kciukałam😊
Ja dziś miałam piękny dzień (czyt. córka była grzeczna 😂) ale gorąco strasznie. W pokoju miałam 27st i tyle mam do teraz 🥵 Cały czas zamawiam jakieś ciuchy dla syna a nie mam jeszcze takich rzeczy jak ręcznik, prześcieradło na przewijak itp. Muszę się w końcu ogarnąć. Wklejam parę ciuchów ale przyznam, że dla dziewczynki lepiej mi się kupowało😂
Martoszka, Endzi, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane ♥️
Weszłam tak tylko szybciutko i prawie zemdlałam bo tyle napisałyście.... Widziałam tylko wielkimi literami u Kredki że znowu kurła" szpital no i Wasze piękne brzuszki...
Kredka... Ja już nawet nie wiem co mam Ci powiedzieć... Trzymaj się jakoś, jeszcze trochę...
Miałam dziś wizytę i obawiałam się, że nie jest dobrze, w końcu od kilku dni nie mam pomocy i z oszczędzania się nici... No i te koszmarne upały. Ale jest w porządku! Malutka zdrowa, waży 2525g i urodzi się podobnie jak Jagoda w okolicach trzeciego kilograma. Co najważniejsze - szyjka się zamyka !!! i nadal jest długa na 3,7 cm to nawet lepiej niż ostatnio chociaż tu akurat obstawiam granicę błędu pomiaru. Jak mi ulżyło niesamowicie... Jest więc duża szansa, że wcale nie urodzę przed 37 tygodniem o ile nadal będę się oszczędzać. Następna wizyta 5.07 o ile coś nie zacznie się wcześniej dziać.
Jutro mój ma wolne to pomoże mi ogarnąć trochę parę rzeczy, będzie pewnie znowu sporo bieganiny ale jeśli tylko dam radę, ponadrabiam.
-
Lady_Dior wrote:Hej dziewczyny witam wieczorem. Dziękuję za miłe słowa i Wam również się one należą 😊
Adu ja właśnie lubię takie porównania brzucha w tych samych ciuchach, bo jak same wiecie - w różnych to często wygląda inaczej. Widać jak córa przykoksiła no ale nie mogło być inaczej-piękny brzuszek😁 Jeju ile Ty dziś do roboty miałaś 🙈 Nigdy bym się nie wyrobiła🤪
Endzi Ty z Adu możecie sobie ręce podać - jak bliźniaczki brzuszkowe normalnie😁 Piękny domek ma córcia 😊
Baśka89 no nieźle z tym czopem - chyba ciut wcześnie co🤔 ale jeśli nic się nie dzieje, nie ma żadnej akcji, to można czekać hmmm. Mi odszedł już taki krwisty ale myślę, że to po badaniu wziernikiem coś mi naruszyli🤷🏼♀️ i urodziłam po 2dniach.
Monika87 piękny brzuszek a w tej sukience to w ogóle miodzio😁 Jejku, że ja nienawidzę swoich kolan-nosiłabym chyba tylko sukienki, gdybym miała ładne nogi🤷🏼♀️ Wózek bardzo mi się podoba i przypomina mi trochę dubatti 😁
Snowflake zatkało mnie normalnie 🙈 Ja już widziałam ciążowe piłki ale czegoś takiego nie 😁 Normalnie jakby Ci ktoś przykleił piłkę 😂 No niesamowity ten brzuch masz 😁 Mi to i w biodra poszło trochę i w uda ale jam już stara babka, to jakoś to przeboleję😂
Martoszka to do ściągnięcia pessara już lada chwila - ciekawe, czy ruszy od razu. Moja kuzynka miała szew ale i tak musieli jej poród wywoływać. Różne historie z tym szewkami, pessarami. Brzuszek też pokaźny masz i śliczny 😀
Kredka o jeny jak ja Ci współczuję 🤦🏼♀️ No i co zrobisz ehhh mus to mus. Mam nadzieję, że wraz z końcem ciąży - skończą się te wszystkie, różne dolegliwości co Cię nękają co chwilę 🙄
Annamaria to dobrze, że z synkiem już lepiej i oby z godziny na godzinę było tylko lepiej. Rób, rób tą sesję, bom ciekawa tego pięknego brzucha 😀
Sandrina22 myj to lustro ale to już 😂
Martyna33 mam nadzieję, że jak zaraz wyślę tego posta, to zobaczę Twój z dobrymi wieściami - myślałam o Tobie i kciukałam😊
Ja dziś miałam piękny dzień (czyt. córka była grzeczna 😂) ale gorąco strasznie. W pokoju miałam 27st i tyle mam do teraz 🥵 Cały czas zamawiam jakieś ciuchy dla syna a nie mam jeszcze takich rzeczy jak ręcznik, prześcieradło na przewijak itp. Muszę się w końcu ogarnąć. Wklejam parę ciuchów ale przyznam, że dla dziewczynki lepiej mi się kupowało😂
A ja mam mieć zdjęty dopiero w 37tc wg OM czyli 10.07 dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 23:07
M&M -
kredka wrote:Wrzucam tylko szybko update - kwasy w pon 10,7 przy normie 10 a dziś już 29. 😳😩
Jutro mam mieć usg wątroby. Świąd tragiczny ale dostaje już leki, które mają pomóc nad nim zapanować.
Zobaczymy co dalej.
Padam, jutro Was nadrobię. Buziaki.M&M -
Hej dziewczyny 🙂
Ja się zaraz zabieram za robienie ciasta bo dzisiaj to bierzmowanie i stwierdziłam że upeke i połowę zawiozę teściowej. Potem mam jeszcze prasowanie do ogarnięcia. Ale dzisiaj coś mnie łypie w kręgosłupie i chyba to wszystko będzie w zwolnionym tępię bo teraz odpoczywam chwilowo. Dzisiaj to upał będzie niesamowity pewnie także życzę nam wszystkim wytrwałości.
Lady bardzo ładne te ciuszki. Mówisz że dla dziewczynki lepiej Ci się kupowało? Pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Niedługo się przestawisz 😉Heh a z Adu mamy pewnie podobną budowę ciała i dlatego podobne brzuchy 😅
Kredka widzisz jak to z dnia na dzień może się wszystko zmienić 😲 Z drugiej strony dobrze że jesteś pod opieką szpitala bo przynajmniej na bieżąco wszystko będą badać i w razie co mogą szybko zareagować. A jak się dzisiaj czujesz?
Jagodowa cieszę się że z malutką wszystko dobrze i że szyjka się poprawiła. Więc Twój odpoczynek zrobił swoje i możesz być spokojniejsza. Ale to nie zmienia faktu że jeszcze musisz się oszczędzać i postarać się wytrzymać przynajmniej do tego początku lipca jak mąż już będzie w domu. Także trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. ✊
Basiu a jak Ty się dzisiaj miewasz?
Martoszka najważniejsze że u Ciebie się wszystko dobrze trzyma ✊ A pewnie co do szwów i innych to wydaje mi się że to kwestia indiwidualna jest. Tak jak wszystko jednym służy a innym nie.Jagodowa Mama, Lady_Dior lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Hej dziewczyny 🙂
Ja się zaraz zabieram za robienie ciasta bo dzisiaj to bierzmowanie i stwierdziłam że upeke i połowę zawiozę teściowej. Potem mam jeszcze prasowanie do ogarnięcia. Ale dzisiaj coś mnie łypie w kręgosłupie i chyba to wszystko będzie w zwolnionym tępię bo teraz odpoczywam chwilowo. Dzisiaj to upał będzie niesamowity pewnie także życzę nam wszystkim wytrwałości.
Lady bardzo ładne te ciuszki. Mówisz że dla dziewczynki lepiej Ci się kupowało? Pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Niedługo się przestawisz 😉Heh a z Adu mamy pewnie podobną budowę ciała i dlatego podobne brzuchy 😅
Kredka widzisz jak to z dnia na dzień może się wszystko zmienić 😲 Z drugiej strony dobrze że jesteś pod opieką szpitala bo przynajmniej na bieżąco wszystko będą badać i w razie co mogą szybko zareagować. A jak się dzisiaj czujesz?
Jagodowa cieszę się że z malutką wszystko dobrze i że szyjka się poprawiła. Więc Twój odpoczynek zrobił swoje i możesz być spokojniejsza. Ale to nie zmienia faktu że jeszcze musisz się oszczędzać i postarać się wytrzymać przynajmniej do tego początku lipca jak mąż już będzie w domu. Także trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. ✊
Basiu a jak Ty się dzisiaj miewasz?
Martoszka najważniejsze że u Ciebie się wszystko dobrze trzyma ✊ A pewnie co do szwów i innych to wydaje mi się że to kwestia indiwidualna jest. Tak jak wszystko jednym służy a innym nie.
Ja tylko liczę, by wytrzymać do 27.06. Potem będę już spokojna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 10:48
M&M -
Wstawiam moje ostatnie łupy dla małej, dwa kocyki i otulacz, który chyba do szpitala zabiorę 🤔
Mój bebzunek w nieumytym lustrze🙈 nie mam dobrego światła w domu o tej porze. Może popołudniu stary jakąś fotkę mi zrobi, to się poprawię 😁
Kredka czekam z niecierpliwością na wieści!!
Baśka a Ty jak?
Jagodowa super z szyjką, może jednak tak szybko się nie rozpakujesz.
LadyDior zakupy kwestia przyzwyczajenia. Mi dla synka z kolei się lepiej kupuje, więcej mi się podoba rzeczy. Dla małej mam wrażenie jest do wyboru różowy albo różowy 😂
Martoszka 27 już tuż tuż. Szybko zleci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 11:04
kredka, Monika87, Lady_Dior, Martoszka, Snowflake, Jagodowa Mama, Annamaria lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie 😍 23mm maluch , wiec równo 9 tygodni dziś 😍 słuchaliśmy serduszko 🥺🥺
sandrina22, kredka, Endzi, Annamaria, Lady_Dior, Monika87, Martoszka, Snowflake, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Endzi tylko smaka robisz z tym ciastem. 😄
Sandrina Ty też kolejna taka szczuplutka z piłeczką. 😄
Martyna cudowne wiadomości! Cieszę się strasznie i liczę na więcej takich dobrych wiadomości od Ciebie z każdą kolejną wizytą. 😍
U mnie po obchodzie info takie od doktora, że do rozwiązania już na pewno nie wyjdę. Dostaje leki na obniżenie tych kwasów bo wynik mu się bardzo nie podobał ale ogólnie mówił że jeśli nic się jakoś pięknie nie zmieni (a wątpi że tak będzie, raczej jest ryzyko że pójdą jeszcze wyżej) to w 37 tc wywołują poród. Zaznaczył od razu, że w przypadku kolejnych pogorszeń wyniku i jakiegokolwiek zagrożenia dla małej może zapaść decyzja o jeszcze wcześniejszym wywołaniu. Ktg mam mieć dwa razy dziennie, co dwa dni usg żeby sprawdzać stan małej, przepływy i łożysko. No i co 2-3 dni krew na poziom kwasów. Dziś miałam usg jamy brzusznej i w pęcherzyku żółciowym mnóstwo zalegającej zagęszczonej żółci i jakieś złogi z podejrzeniem polipa... także dupa. 🤦🏻♀️ -
Kredka szczęście w nieszczęściu że do 37tc został Ci tydzień i 3 dni także jakoś do przeżycia. Miejmy nadzieję jednak że do tego 37tc się nic nie pogorszy i jednak Cię przetrzymają do tego czasu. Najważniejsze że jesteś pod stałą opieką.
Sandrina widzę podobna piłeczka do Snowflake 😉 Może dlatego że obie jesteście szczuplutkie i tak się brzuszek rozchodzi.
Martyna super wieści 😍 Cieszę się że maluszek rośnie zdrowo. Już teraz wszystko musi być dobrze i będziemy Ci kibicować mocno👍✊
Martoszka powiem szczerze że ja to się na tym nie znam także pewnie masz rację. 😉
Ciasto już upieczone a ja teraz robię pomału prasowanie 😁 Założyłam sobie sukienkę żeby latać po domu. Aczkolwiek że cycki mi się nie mieszczą 🙈 Więc chodzę z rozpiętą górą 🤣 Także trochę śmiesznie to wygląda ale co począć 🙈 Wczoraj w lumpku upolowałam dwie dłuższe sukienki i już się suszą na dworze. Jedną sobie dzisiaj założę na to bierzmowanie.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej Kochane Widzę, że sporo już się dzieje.
A ja też od rana też, piorę, sprzątam i za chwilę idę się ogarniać bo dziś z mężem wychodne zaległy Restaurant Week - przekładali bo zamknięte restauracje były i dostaliśmy wreszcie voucher do wykorzystania i dziś nadszedł ten fajny dzień
Potem o 19:20 wizyta u mojego gina i zobaczymy co u naszego Piotrusia wierci się czasem, że ojej - ciekawe czy podczas wizyty będzie spokojniejszy
Snowflake - dzięki zapisałam sobie i jak będę jeszcze apteczne rzeczy robić to kupię. i też co co polecała, któraś też z Was na kolkę.
Adu - podziwiam za te wypieki, pochwal się później efektami
Cudnie, że z Nadusią wszystko dobrze a co do szpitala to ja tez jestem n tej grupie Hallo gdzie rodzić i jeśli faktycznie są dobre opinie o tym szpitalu w Piasecznie to nie ma się chyba co zastanawiać i czy udało Ci się tam zadzwonić i zapytać o położną?
Martynka - super informacje , cieszę się że usłyszałaś serduszko i że z groszkiem wszystko dobrze , rośnijcie zdrowo dalej ! p.s z Ciebie też niezła kuchareczka, ja ostatnio nie mam jakoś weny do gotowania ale jeść trzeba ... więc wczoraj siedziałam i dumałam co robić....
Kredka - kurde strasznie mi przykro, że znów trafiłaś do szpitala i to już do porodu... ale cieszy to że Cię tam nie olewają i dbają o Ciebie. Trzymam za Was kciuki abyś jak najdłużej wytrwała w dwupaku i żeby te cholerstwo szybko Cię opuściło :* ściskam!
Endzi - za ten fotel chyba 275 zł + przesyłka. No zobaczymy jak się będzie sprawował ale to się trochę poczekam bo czas realizacji to 30 dni a dopiero co zamówiłam.
Lady Dior - piękne ciuszki ja swoją drogą nie mam żądnych kopertowych body na krótki rękaw. zamówiłam z C&A 56 jedne śpiochy i 2 body na krótki rękaw i nie uwierzycie jaka jest różnica tej samej firmy.... więc te body mam do oddania bo są za malutkie... a chciałam mieć je właśnie na ten sierpień. Zaraz Wam wkleję fotę. https://naforum.zapodaj.net/e521dae0155a.jpg.html
Jagodowa - ale dobre wieści ! Cieszę się, że polepszyło Ci się z szyjką i że z małą wszystko ok. Ale nie ma się też teraz co forsować i nadal utrzymywać dobrą passę
Sandrina - piękny brzunio, piękna Ty i super łupy
Lecę Kochane teraz bo się nie wrobię .. jak zwykle ja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 13:35