Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja bym nie powiedziała że te body są za małe. Zresztą nie wiadomo jaki maluch się urodzi. Ja bym na Twoim miejscu je zostawiła sobie.
    Udanego wyjścia z mężem życzę 😍 No i daj znać jak tam po wizycie będzie 🙂

A ja już ogarnęłam co miałam ogarnąć. Ciasto wyszło dobre ale bardzo płaskie więc sama nie wiem czy wgl to brać. Trzeba było zrobić w mniejszej blaszce 🙈 Teraz czas na relax ale czuję że mnie nogi bolą 🙄 Jak na razie jeszcze nie puchną i mam nadzieję że nie zamierzają. Teraz to bym poszła spać. Wgl jakoś ostatnio w południe łapie mnie na drzemkę 😲 Aż dziwne.. A tu spać nie bardzo bo niedługo trzeba się ogarnąć i jechać na to bierzmowanie 🙈

Monika87 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w komunikacji, ale gorąc dobrze że jest klima 😱
    Endzi co to za pyszne ciacho ? Ja myślę co zrobić na weekend jak do rodziców pojadę i nie mam pomysłu chyba jakiś sernik na zimno pomyślę 😋
    Tak sądzisz z tymi bodziakami ? Dla mnie to są jakieś maciupusie strasznie dla wcześniaka 😱

Udanego bierzmowania :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 15:04

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:44

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesuuu, odpisałam i wcisnęłam anuluj 🤦‍♀️🤦‍♀️ drugi raz tak obszernie nie odpisze 🤣
    Lady Dior, piękne ciuszki!
    Jagodowa, super, ze u lekarza wszystko dobrze! Moja klucha młodsza a cięższa 😁
    Kredka, tak myślałam, że Cie juz nie puszczą:( ale dobrze, że mają Cie pod kontrolą, skoro to aż tak szybko skacze! Masakra. Oby wsyztsko do końca juz tylko dobrze szło. Za półtora tygodnia się rozpakujesz!
    Sandrina, ale masz fajny brzuszek, jak Snowflake 😁
    Martyna, cudowne wiadomości! Teraz będzie już tylko pięknie 🥰
    Endzi, na pewno ciasto pyszne. Współczuję Ci tego bierzmowania q tym upale.
    Monika, a może wcale nie takie małe fe body :) na początku dziecko jednak podkulone. Mojej koleżanki syn ważył 4.5 kg a w rozmiarze 50 chodzjl kilka dni, bo 56 wisiało, bo był taki podkulony.
    Snowflake, a wez tych ludzi.. naprawdę są okropni i zero jakiegoś pomyślunku, że tej kobiecie q xiazy faktycznie jest ciężej.

Ja też dzis robilam krew, mam homoglobine ma granicy, bo wszędzie piszą, że norma od 11.5 i ja tyle tez mam. Zobavze xo powie lekarz za tydzień. Ale w moczu czysto, białka itp nie ma na szczęście.

Wvzoraj nogi w tylek mi wchodziły po robieniu tych bez, więc dzis leżakuje. Jutro pań będzie montował rolety I moskitiery więc sobie nie poleżę, bo będę musiała jeszcze u sąsiadów pilnować, bo ich nie ma. 🙄

Lady_Dior lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upiekłam browni ale dałam za dużą blachę i wyszło płaskie ale dobre. No ale nie będziemy brać do teściowej tego bo wstyd z takim czymś w gości 😅😅
    Ja to sobie kościół daruje bo nie wysiedzę tyle. Jeszcze pal licho jakby było gdzie siedzieć ale znając moje szczęście to nie będzie. Więc pojadę do teściowej od razu i poczekam na szwagierka z dzieciakami a mąż z babcią pojadą do kościoła.

Snowflake te ludzie to są na prawdę okropni 🙈 Ja jeszcze jak byłam jakoś na początku ciąży i nie było nic widać to sama przepuszczałam babkę w zaawansowanej ciąży przede mną do labo.

Monia tak myślę że te bodziaki będą okej i tak jak mówi Snowflake przyłóż górę i dół do siebie.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, jak gorąco 😩☀️☀️☀️. Wstawiłam rano dwie pralki a potem utknęłam przy żelazku. Spokojnie - prasowałam malutkim partiami, powolutku, cześć zostawiłam na jutro. No tak jak piszecie - poprawa jest ogromna ale oszczędzać się dalej trzeba. Do odkurzania i sprzątania zagonilam starego, zrobił jeszcze zakupy a jak się ochłodzi to ma jeszcze pokosić, bo trawa strzeliła. Także tego. Nie przemęczam się 😉.

Endzi, ale smaka mi narobiłaś... Brownie mmmmm 😋. Tam płaskie - w brzuchu jeszcze bardziej się spłaszczy 🤣.

Sandrina, gdzie druga fotka😉? Taka z lepszym swiatlem? Ale i bez tego widać, że szczuplutka jesteś i dobrze wyglądasz, brzunio taki kompaktowy 😃. Jak Ty się czujesz, zdrowi już wszyscy? Coś z tym zaświadczeniem udało się ogarnąć?

Nie no Snowflake, spokojnie, Twój brzuszek jest nie do podrobienia 😆. I też nie wiedziałam, że szyjka może się zamknąć, marzyłam tylko oby nie było gorzej. A tu niespodzianka 😃. A zachowania ludzi nawet nie komentuję.

Adu, no ja dużych dzieci nie rodzę 😉. Mnie te 3 kilo szczęścia w zupełności wystarczą 😄.

Monia, mi te ubranka pierwsze do szpitala co zabierałam dla Jagody wydawały się małe a wszystko na nią za luźne było. Teraz też mam dużo 50 tek niby do 2,5 - 2,7 kilograma ale spokojnie ciut większe dziecko też się w to zmieści. No chyba że mała u mnie nagle przykoksuje i wbrew obawom będzie długo siedzieć w brzuchu 😃. Ale wątpię. Także zostaw sobie te bodziaki.

Kredka, leki coś dają? Mniej Cię swędzi chociaż? Ściskam bardzo mocno ♥️ i oby jednak chociaż do tego 37 tygodnia udało się dotrwać. Kurde, skąd to dziadostwo ta cała cholestaza się bierze...?

Mam wrażenie, że o czymś miałam pisać jeszcze ale jest za gorąco, mózg mi chyba wyparowuje...😩

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybciocha pisze :) jutro postaram się więcej Młody ma już 2097 gram i idzie na 3800 tak mówi doktorek 😱😱😱 reszta wszytsko ok.
    Mężulek wreszcie go zobaczył na monitorku bo wreszcie u nas przychodnie dla osób towarzyszących uruchomili :)

Lady_Dior, Jagodowa Mama, Snowflake, sandrina22, Endzi lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 ja też zamawiałam body z C&A 56 ale nie kopertowe akurat i są małe owszem ale ja akurat nie spodziewam się jakiegoś dużego dziecka, więc myślę, że przez chwilę posłużą i Tobie też radzę je sobie zatrzymać 😁 Cieszę się, że na usg wszystko ok i mąż mógł być z Tobą 😁

Kredka o ja cieee. Mam tylko nadzieję, że porządnie się Wami zaopiekują i szybko ten czas zleci ehhh biedna Ty 🥺

Martyna33 gratuluję udanej wizyty. Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze i niech tak będzie dalej😀 Patrz jak ja daleko jestem a serca do dziś nie słyszałam 🤪

Jagodowa mama ooo no popatrz nie tak źle z tą szyjką 😊 Proszę jak to sprawy mogą zmienić obrót - tylko się cieszyć 😊

Sandrina22 przepiękna piłeczka 😍 Ja już przygotowuję Zosię na to, że będzie mieć braciszka😁 Jeszcze nie czai za bardzo ale na pytanie gdzie mama ma dzidziusia-pokazuje na mój brzuch i całuje😁🥰

Adu, Snowflake kciuki za wyniki😊 Szkoda, że tu tak rzadko to kontrolują, bo anemia to nic fajnego w ciąży 🤷🏼‍♀️ ale brałam ten feroplex, więc może nie jest tragicznie u mnie.

Jeju u mnie dziś też tak duszno, w domu 28 st🥵 ale jeszcze jutro i koniec z upałami. W Pl to się dopiero zacznie nie😜❓

Ja dziś się umówiłam już na sesję ciążową na 4lipca.Prognoza kiepska bo 19st i deszcz ale może się jeszcze zmieni 😛 To będzie 32tc nie tak źle, bo z córką byłam w 36tc i to już był hardcore😂

Coś miałam jeszcze pisać hmmm🤔 ahh ten mózg ciążowy 🤪

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa oj kompaktowy to mój brzuch nie jest. On jest ogromny 🤯
    Stary ma "może mycoplasme", mały cały wysypany ( ja prd to chyba nie potówki), czyli jutro pediatra znów. Ja śpię z plasterkiem aromactiv dla bobasów ( swoją drogą polecam).

Lady mój nie trybi, że w brzuchu dzidzia. On ogólnie dzieci nie bardzo lubi . Strach mnie zaczął ogarniać, na myśl jak to będzie jak się mała pojawi.

Kredka dobrze, że jesteś zaopiekowania. Byle do bezpiecznego terminu i do domu z bobasem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 21:55

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brr nie mogę spać 😔 A wszystko przez mojego starego 😠
    Jako że oboje byliśmy ładnie ubrani i ja się ładnie pomalowałam jak na moje możliwości 🙈 To chciałam aby jego siostra zrobiła nam kilka zdjęć. Ale nie tak z zaskoczenia o tym wypalilam tylko już ze dwa dni temu o tym mówiłam. No i jak już wyszliśmy na dwór to zaczął jęczeć że szybko a to że go glowa boli. A chciałam w jakimś miarę ładnym miejscu to znowu coś mu nie pasuje a to jakieś miny nie wiadomo jakie. W końcu się wkurzyłam i mówię ze nie to nie. Oczywiście już w oczach łzy mi stanęły. I tyle było z sesji.
    Ale najgorsze w tym wszystkim było to że jak już wracaliśmy do domu i może ze sto metrów od domu stało kilka samochodów a za nimi po drugiej stronie dziewczyna koło drzewka kwitnącego na biało w pięknej niebieskiej sukni oczywiście w ciąży a po drugiej stronie pani fotograf robiącą jej sesje. No i coś we mnie pękło i się rozpłakałam 🤨
    Więc mam focha chociaż stary też a zachowuje się jakbym to ja mu coś zrobiła 🤷‍♀️ No ubić to za mało...

Ale już mam plan zemsty 😁 Poproszę siostrę aby przyjechała do mnie i żeby zrobiła mi kilka zdjęć samej bez niego. Niedaleko mam pole maków i myślę że to będzie dobre miejsce 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, jak ją Cie rozumiem 🤣 tez bym zrobila awanti i pewnie też bym plakala 🤣 niech siostra faktycznie Ci zrobi, będziesz miała pamiątkę:)

Lady Dior, u nas dopiero fala nadchodzi. Ja w domu na szczęście elegancko 21 stopni. Ale boję się weekendu bardzo, jutro mamy iść na urodziny córki koleżanki, a w niedziele chrzciny.. Ciężko będzie pewnie. Na szczęście moj maz juz ma zakaz picia alko ode mnie, żebym w razie wu nie musiała prosić kogoś i się stresować, że nie mam z kim pojechać do szpitala jakby się coś działo. Pewnie oslucham się w niedzielę o to jak nie wiem od rodziny, że wymyślam, bo miesiąc do terminu, a ten juz nie może 💁‍♀️
    Super, ze umówiłaś się na sesję 😁

Bry. My już nie śpimy, bo o 8 miał być pań od rolet i moskitier, a wysłał mi zdjęcie, że ma przebita oponę i będzie próbował coś zaradzic🙊 ciekawe czy q ogóle przyjedzie dzis czy innego dnia.

Endzi lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png

Wysłany: 18 czerwca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina no to Was też jakieś dziadostwo się czepiło i nie chce puścić 🙁. Oby pediatra ogarnął temat szybko. Zdrówka 😘.

Endzi, no te chłopy to wykończą... Zrób sesję, w makach koniecznie! Będzie obłędna! Ja już pisałam, że kocham motyw maków, tą czerwień i ich delikatność 😍. A stary może się zreflektuje i na ostatnią chwilę dołączy??

Lady, u Was może do sesji pogoda się poprawi. Rozumiem, że też plener?

Adu, nooo to z tym gadaniem rodziny to mam tak samo. I to całe życie 😉. Pamiętaj, nigdy wszystkim nie dogodzisz i nawet nie powinnaś. Róbcie swoje 🙂. Ale w te upały to się faktycznie możesz umęczyć.

Kredka, jak dzisiaj?

Basia, a co u Ciebie? Czop nie czop, trzeba obserwować.

Miłego dnia 🌸

Endzi lubi tę wiadomość

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:

Ale już mam plan zemsty 😁 Poproszę siostrę aby przyjechała do mnie i żeby zrobiła mi kilka zdjęć samej bez niego. Niedaleko mam pole maków i myślę że to będzie dobre miejsce 😅

Endzi, bardzo dobry plan! Ja też bym chyba się rozryczała w takiej sytuacji, no co by go zbawiło te 15 minut.. Grr. I dobrze robisz, machnij sobie sama sesję, o! :)

Sandrina, jeszcze wysypka u młodego? A moze to trzydniówka była? Bo on gorączkował niedawno, prawda?

Jagodowa, jaki czad z tą szyjką! Super obrót sprawy :) wyobrażam sobie jak odetchnęłaś :)

Martoszka, mam do ciebie taką tycią prośbę, jak chcesz coś nam napisać, mogłabyś zacytowć tylko fragment do którego się odnosisz, albo użyć naszych imion lub nicków...? Bo szczerze przyznam, że jak cytujesz za każdym razem całą długaśną wypowiedź napisaną do wszystkich dziewczyn (a my tu mało raczej nie piszemy, hihi :) ) i na koniec jeszcze piszesz bezosobowo, nie odnosząc się do nikogo, to ja osobiście i nie wiem do kogo piszesz, i taki chaos jest, szczególnie w czytaniu na telefonie :) Byłoby super i czytelniej :)

Monia, jeszcze nie zdązyłam napisać, ale cudną masz tą sukienkę i pięknie ci podkreśla ciażę! :) a co do fotela, daj znać jak przyjdzie, trochę mnie zastanowiło, że w opisie jest "krzesło" a nie fotel, co sugeruje małe siedzisko, mam nadzieję, że będzie w realu szeroki i wygodny!

Martyna, no takie wiadomości to my tu lubimy!!! Super bobek na tym usg :) Gratki :)

Lady Dior, mówisz Lindex... Hy hy.. to jest jedna z firm, które zawsze mi wpadną w oko w lumpku, mają super wzory! Uwielbiam Lindex i szwedzkie Maxomorra, Polarno Pyret i takie podobne :) Jeszcze zdażyło mi się dwa razy kupić chłopakom coś nowego ze sklepu online firmy Frugi Organics, no ale to już tylko w wyprzedażach, bo oryginalne ceny są zabójcze :)

i piękne powybierałaś! Nie gadaj, że nie ma dla chłopców nic, dopiero przecierasz szlaki, jest mnóstwo czadowych wzorków i ubranek, zobaczysz :)

kredko, i jak dziś będziesz po obchodzie, daj znać co mówili.. Można rodzić naturalnie przy takiej sytuacji i wynikach, pytałaś? Czy to coś utrudnia?

Snowflake, aż się zagotowałam na tę historię w labie..... ja prdl. Ludzie są okropni, przykro mi i wyobrażam sobie jak ci było nieprzyjemnie.. biedna ty, niech oni się wstydzą, że nikt nie przepuścił, głąby no!
    I miałaś kołyskę pokazać babolku :)

Mnie trochę mniej (znów) :) tym razem mam od wczoraj rana i dziś tego pana od docinania płytek na balkonie, chyba pisałam. Kupiliśmy parę miechów temu, a teraz dopiero miał czas między zleceniami, żeby nas wziąć, docina ładnie wokół słupków i barierek na balkonie, i zaczyna to jakoś wyglądać :)

No i plan na przyszłość.. kupić mniejszy basenik na balkon.. mam teraz taki na dwójkę dzieci jednocześnie, ba, nawet na 3, ale noszenie tych ilości wody od kuchni na balkon to....... kumacie o co chodzi... w ciąży jeszcze. I potem wylewanie tego, przy zmianie wody, aaaa.
    Jutro kupuję mniejszy na jedno dziecko, postanowione... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 08:08

Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam za ciepłe słowa i kciuki, jesteście wielkie ☺️☺️
    Zamówiłam sobie detektor sonoline c1, ale chyba jeszcze trochę poleży bo w 9 tygodniu raczej nie znajdę tętna..
    za 3 tygodnie prenatalne, która z was urodzi do tego momentu ?😜😜😜

Annamaria, kredka, Snowflake lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia

Wysłany: 18 czerwca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    ... za 3 tygodnie prenatalne, która z was urodzi do tego momentu ?😜😜😜

Ja na pewno 😛🙃😀. Chociaż widzę, że u mnie też ostatnio lubią być niespodziewanie zwroty akcji 😛. To kto wie...

A detektor da Ci spokój, ja nie posiadam ale dziewczyny sobie bardzo chwalą 👍. Gratulacje, maluszek niech sobie rośnie zdrowo 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 08:52

Martyna33 lubi tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, zawsze wychodzę z założenia, że za mnie nikt życia nie przeżyje, nikogo o nic nie proszę i mogę robić jak chce :)

Annamaria, przyłączam się do Twojej prośby do Martoszki😅 super ze będziesz miała piękny balkon! No za rok to i ja kupie mały basenik na balkon 😁

Z takich firm jak Lindex jest jeszcze Gamex, super ciuchy mają:)

Martyna, mam nadzieje, ze ja!! 🤣 kurna ja taka napalona na poeod wcześniej, a prwnie 2 tygodnie przenosze🤣🤣🤣

Apropos maków, moja mama q tym roku ma taki ogród przed domem 😊 każdy na wsi się zachwyca:)

0f159da8ea63.jpg

Martyna33, Endzi, Annamaria, Jagodowa Mama, kredka, sandrina22, Lady_Dior, Snowflake lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, wow, to porządny detektor wzielas, super 👍
    To ten, który ma też funkcję ktg? :)

Edit

O, pokaże wam postępy, dopóki gościu jeszcze nie rozłożył się z narzędziami..

Już tyle jest położone :)

a0068a63ed25.jpg

A tu widać jak sprytnie docial wszystko wokół barierek od balkonu, w końcu będzie na lata..

ff36cc9c3779.jpg

Drewno jeszcze ma paprochy od taśmy papierowej i etykiet z cena, no i nie jest jeszcze zaimpregnowane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 09:19

Endzi, Jagodowa Mama, Lady_Dior, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już trochę emocje opadły chociaż jak rano wstałam to oczy się zaszkliły. Przyniósł mi łóżeczko do pokoju pomalowane czyżby to miała być próba przekupstwa? Jeszcze się mnie głupio pyta czy może być łóżeczko. Wrr
    A z innych spraw to załatwiłam sobie receptę na krztusca i pojadę do apteki niedługo i od razu do przychodni na szczepienie. Ale się obudziłam w ostatnim momencie bo do poniedziałku mogłabym się zaszczepić bo musi być 2 tyg odstępu od kolejnej szczepionki żeby się drugą dawką na covida zaszczepić 🙈

Adu piękne te maki a jeszcze przed domem to już całkiem 😍 U nas na wsi właśnie jest kilka pół takich w makach 😍

Annamaria powiem Ci ze fantastycznie wygląda ten balkon 🙂 Postarał się Pan 😉

Jagodowa stary jak przyszedł do domu niedawno i stałam przy zlewie to dał mi buziaczka w szyjkę i tak jakby nic się nie stało 🤷‍♀️ Ale ja nie mam zamiaru się do niego przymilać bo dalej jestem zła na niego. Trzymam kciuki za to abys urodziła wtedy kiedy chcesz ✊ ahh to już całkiem niedługi 🙈 Nie mogę się doczekać aż zobaczę te pucalowate twarzyczki naszych dzieciaczków 😍

No to wkleję Wam to łóżeczko jednak będzie całe białe. Bo było na początku biało-szare. Nawet miś się zachował przy malowaniu.

https://zapodaj.net/5c169426a1d9f.jpg.html
    https://zapodaj.net/411c6423a4f70.jpg.html

Jagodowa Mama, Lady_Dior, Snowflake lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria, nie wiem, a czy jakikolwiek detektor to nie jest takie jakby ktg?🧐
    „Urządzenie jest uproszczoną wersją KTG przeznaczone dla odsłuchu tętna płodu w gabinecie, lub w domu. Aparaty tego typu pozwalają na odsłuch od 12 tyg. ciąży.”

Zgłupiałam po Twoim pytaniu😂

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna
    ktg monitoruje jednocześnie tętno płodu/dziecka oraz skurcze macicy. Detektor monitoruje jedynie tętno płodu/dziecka.
    Ja pierwsze próby z detektorem miałam w 9tc i znalazalam tętno.
    Wszystko zależy od jakości sprzętu, może też od tkanki tłuszczowej. Próbować można od początku już🙂

Endzi lubi tę wiadomość

M&M
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ