Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi, mi się momentalnie takie dziadostwa robią jak usiądę na czymś mokrym/zimnym/wilgotnym. Po prostu chyba wrażliwa skóra tam jest. Powodzenia w robieniu hybrydy, w takie ciepło to w sumie lipa pracować. ha wczoraj byłam na mani i pedi, livze, że następne juz po porodzie 🤣 chociaz prwnie nie, bo następne mam umówione na 14.07🤣
Baśka, o mialam ten sam problem z Google tez pomogło aktulizaowanie. Mi za to czas leci jak szalony, nie wiem kiedy, gdzie jak! Przeraża mnie to 🤣
-
Hello! Ale nadziobałyście dziewczyny 😄
Monika super foto! 😍
Ja biorę paczkę pieluszek 26 sztuk. Co do ubrań to jak byłam wczoraj na położnictwie (jest tam mega ciepło) to większość maluchów w krótkich rękawach i przykryte lub otulone flanelką. Są też takie w rożkach ale ja na pewno nie będę zwijać w rożek bo upał okrutny. Chyba że nagle się zrobi zimno ale to lepiej mieć i na krótki i długi.
Endzi 40 dni, jak ten czas zapiernicza... 😳 dopiero co były testy, pierwsze bety, ta niepewność a za chwile zaczynamy akcje rozpakowywanie. 😄
Lady współczuje, pewnie się nalatałaś jak szalona. Mam nadzieje że się sprawy między wami wyprostują jednak.
Adu kciuki za wizytę! Dawaj znać co tam doktorek wyczaił. 😉
U mnie z nowości tyle że nadal leżę, leki podają nadal... Mała na usg dziś wychodzi 3000-3100 więc elegancko. Lekarz mi mówił, że coś mu się wydaje że mnie rozwiążą koło 37 tyg bo pomimo, że ten wynik spadł to problem nie znika tylko jest zamaskowany lekami bo cholestaza nie znika. Na szczęście przepływy ok, łożysko też daje jeszcze radę.
Nooooo i szyjka 70 % skrócona i rozwarcie na 2 cm... 😳😂
Także czekamy dalej...
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Lady przesyłam wirtualnego kopniaka w du.. twojemu staremu. No niestety te nasze chłopy czasami to zero pomyślunku w tych łepetynach swoich.
Kredka o matko, czyli będziesz już niedługo bobasa tulić 😍
O też mi ten komunikat z Google wyskakiwał od rana.
U nas 30 stopni w domu. W nocy też. Strasznie jestem umęczona tą pogodą. Teraz niby burza i pada, ale strasznie parno i nic to chłodu nie przyniosło. Cukry mi z tego wszystkiego szaleją strasznie, boję się o małą ☹️
Belzebubio lepiej, jutro mam plan wysłać go do żłobka. A właśnie sobie przypomniałam, że nie dałam mu leku dziś a poszedł na drzemkę. Brawo ja 🤦🤦🤦
Jeszcze coś miałam wam pisać, ale idę się teraz nad sobą poużalać😭
Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Martoszka takie buty 😁 No w prywatnym to pewnie całkiem inaczej jest. No jeżeli chcesz rodzić sama to Twój wybór jest 🙂 Skoro tak się będziesz lepiej czuła ☺️ Ale z drugiej strony prywatny szpital to powinien mieć pełen zestaw wszystkiego. Przynajmniej ja jestem tego zdania 😉 No ale wiadomo jest jak jest.
Kredka widzę Twoja księżniczka rośnie szybciutko ☺️ Chociaż powiem Ci że z drugiej strony dobrze że będziesz się szybciej rozpakowywać bo przynajmniej wyjdziesz szybciej z tego szpitala 🥰 No i już z malutką tym razem a nie sama. Może uda się urodzić naturalnie czy cholestaza to wskazanie do cesarki?
Dzisiaj to już 39 dni 🙈 także zleci moment.
Adu na pewno masz wrażliwą skórę tam skoro tak się robi. Chociaż może warto byłoby zrobić jakieś badania w tym kierunku i sprawdzić co to? Bo z drugiej strony to chyba nie jest normalne że tak się dzieje?
Basiu no z tymi telefonami to różne akcje się dzieją czasami 🙈 Dobrze ze wszystko wróciło do normy.
A ja czekam dalej na tą dziewczynę miała być o 11:30 a będzie o 12:30 bo córka gdzieś klucze zgubiła i musi czekać aż wyjdzie i zamknąć dom po niej 🙄 Nie lubię takich sytuacji tym bardziej że chciałabym się wyrobić przed przyjazdem męża. Niby już nie marudzi jak robię paznokcie ale wolę to robić jak go nie ma w domu 😁
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Ale z drugiej strony prywatny szpital to powinien mieć pełen zestaw wszystkiego. Przynajmniej ja jestem tego zdania 😉 No ale wiadomo jest jak jest.
Moja koleżanka rodziła w prywatnym, płaciła grubą kasę w tysiącach złotych, ale miała za to wszystko, podkłady, pieluszki, majciochy siateczkowe po porodzie, zestaw próbek kosmetyków dla noworodzia, nawet wodę mineralną do oporu na sali, i codziennie świeże owoce. No wypas
LadyDior, a to gościu, no! Myślałam ,że po meczu choć od rana ci pomoże z resztą.... przytulam!!!!
Endzi, Basia - to wy macie ledwo miesiąc do porodu, jaaaaa cię to jak zaraz! Ja tak zerkałam dziś na buteleczkę z olejem do masażu krocza na półce w łazience i tak sobie myślę, że można robić ten masaż od 32 albo od 34 tc i że to... już niedługo!..... aaaaaa
Sandrina, to daj go jutro do żłoba i odpoczywaj! A pokażesz kawałek tej tapety, jaki wzór wybrałaś?
Jak usłyszałam prognozy, że ma być burza, co zrobiłam....??
Wezwałam taksówke i poleciałam w te pędy na działkę rwać ostatnie kwiaty bzu!!
Pomyślałam sobie, że jak mam robić te dżemy, a mam w pip bzów w czyściutkim terenie, nad samą rzeką, to zrobię dżemy z kwiatem bzu
wracałam już pieszo, w deszczu, ale powiem wam, że to była sama przyjemność zmoknąć po tych upałach
zmęczona na maksa, bo gorąco i spieszyłam się, ale szczęśliwa
Snowflake, Endzi, Lady_Dior, Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Sandrina, co roku robię dzemy z truskawek, a tym razem przeczytałam, że kiedyś robiło się dżem truskawkowy z dodatkiem kwiatów lub z syropu z bzu..
No i się nakręciłam na ten smak, i spróbujęsandrina22, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Prywatny szpital, ale porody na NFZ są. Można mieć prywatną chyba tylko cc.
A rodzić chcę sama, bo mój tym razem ma wszystko gdzieś i nic nie pomaga w przygotowaniach. Więc niech mnie zawiezie do tej Łodzi i wraca sobie do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 12:50
M&M -
Snowflake wrote:❤️❤️❤️ Wyobraziłam sobie Ciebie jak tuptasz z błogim uśmiechem na twarzy i z tym koszykiem 🥰 jeszcze by się przydał trawniczek i bose stópki!
Snowflake, a była totalna odwrotność!! 🙈🤣
Na działce specjalnie miałam zabudowane wysokie trampki i co chwilę walczyłam z jakąś gałęzią walącą mnie prosto w twarz. I 200%koncentracji,gdzie i którędy iść, bo bzy rosną akurat na najbardziej dzikiej części "działki" gdzie są pokrzywy do pasa, jakieś drzewo leżące, które ostatnio wichury nam połamały i takie właśnie atrakcje.. Także ten.. Stąpanie z uśmiechem po trawniczkach to tylko na filmach 🤣
Cudne masz psiapsióły, że pamiętały o tobie!!! ❤️ Super -
Kredka, mala juz ma ładna wagę 🥰 teraz lekarze muszą Ciebie pilnować, bo w sumie maja rację, że to tylko zaleczone. Ale zkbacz juz jak blisko ))
Annamaria, Ty wariatko!! 😁 pięknie wyglądasz!
Snowflake, takie koleżanki koleżanki skarb! 🥰
Ja właśnie wróciłam od lekarza i wcinam makaron z truskawkami. Kocham! Potem chyba nastawię kompot, bo mam sporo truskawek to z chęcią wypijemy.
Na wizycie wszystko dobrze, gbs pobrany. Mam dalej się wstrzymać od wszelkich aktywności, z mężem yez 🤣 i tetaz wizyty mam co tydzień. Mma cały panel badań do zrobienia w związku z ciśnieniem i usg co mam za tydzień będzie też usg dopplerowskim, z jakimiś przepływami. Lekarz powiedział, że na pewno do terminu nie donoszę, wydaje mi sie, ze dostane skierowanie na wywołanie wcześniej że względu na ciśnienie.
No i postanowiłam, że rodze w szpitalu u mnie i nawet nie dzwonie do położnej. Ludzie są zadowoleni nawet jak nie mają prywatnej to i u mnie musi być dobrze, wierze w to. A wiadomo, że ona tylko na porodzie, później nie ma opieki i tal specjalnej. Dobrze będzie -
Snowflake wrote:Adu to dobrze, że wizyta przebiegła ok! 🙂 I że tak będą Cię teraz pilnować. Lepiej w tę stronę niż mieliby bagatelizować.
I nie dotrwasz do terminu? 😳 To tak, jak Kredka i Martoszka (dobrze pamiętam, że też masz mieć wcześniejszy poród?) 🙈
Jak już pierwszy poród ruszy to pójdzie lawina 😀M&M -
Ahh jak to się wszystko już zbliża wielkimi krokami 🙈 Ciekawe co mi powie na wizycie 3 lipca 🥰
Annamaria narobiłaś smaka tym dzemem. Ja jak robiłam rok temu z porzeczki czarnej i wzięło to wybuchło mi na rękę gorące to już podziękuję i nie będę robić 🤷♀️ Ale taki swój z truskaweczek albo z jabłek bardzo lubię ☺️Ale musiałaś się trochę na męczyć aby dostać ten bez 🙄
Adu no to powiem Ci ze u Ciebie też już aby dotknąć skoro lekarz mówi że nie dotrwasz do terminu 🙈
Martoszka z tymi chłopami to tak jest niestety. On się obudzi jak Ty będziesz rodzic że trzeba było coś zrobić dla małej.
Snowflake fajnie masz z tymi koleżankami 🥰 Ja też się przeniosłam do męża w strony i w sumie nie mam tu nikogo takiego z kim można tak posiedzieć i się spotkać. Może jak się mała urodzi i zacznę więcej wychodzić na dwór to się kogoś pozna 😁
A ja miałam jednak tylko jedną dziewczynę bo druga przełożyła i ma jutro przyjechać niby.
A tak wgl to powiem Wam że jesteście jak wyrocznie 😅 Mój małż dzisiaj jak wrócił z pracy to zaczął mówić mi o jakimś polu niebieskich kwiatków i że możemy pójść tam zrobić sesje jakbym jeszcze chciała 🙈 Normalnie doznałam szoku 😅 No ale powiedziałam że możemy pójść i w czwartek mamy iść coś podziałać bardziej na zachód słońca 😁Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Ehhh dziewczyny ja przez te upały normalnie nie umiem pozbierać myśli do kupy. Wypiłam już tyle wody, że aż mi zbrzydła i nie mogę na nią patrzeć. 😂
Podczas ktg zaczęły mi się pisać skurcze, jeden nawet tak dość konkretnie poczułam. No i zaczął mi odchodzić czop (taki beżowy, podbarwiony na różowo z nitkami krwi).
Ciekawe czy coś się z tego rozwinie i ewentualnie kiedy. 🤷🏻♀️
Annamaria takie domowe syropki z bzu to piłam ale dżem to nie wiedziałam, że można robić. Musi być pyyyycha! ☺️
Adu No ciekawe jak u Ciebie będzie z tym ciśnieniem i wcześniejszym wywoływaniem. A jak w ogóle teraz, w normie?
Endzi No widzisz, aż się ciśnie na usta „przyszła koza do woza”. 😅😅😅 dobrze, że chłop ogarnął albo po prostu pozazdrościł Ci zdjęć. 😄
Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość
-
Jak obiecałam- wstawiam w lepszym świetle moje płaskodupie. No modelki ze mnie nie będzie.
Annamaria ta twoja działka to taka surwiwalowa 😂
Endzi zgadzam się z Kredką, że pozazdrościł twojej sesji 😁
Zaraz, zaraz...czy tylko ja w lipcu będę rodzić? 😲
Bo coś widzę, że same czerwcowe porody się szykują 😂kredka, Martoszka, Lady_Dior, Snowflake, Annamaria, Endzi, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Sandrina daj spokój z tym płaskodupiem, patrz jaką masz piłeczkę piękną Ty szczuplutka lasko. 😄
Eee nie wydaje mi się żeby się szykowały same czerwcowe porody. Ja się na nic nie nastawiam. Co ma być to będzie, ważne że są lody w szpitalnym bufecie i zimne napoje. 😅Baśka 89, Endzi, Monika87 lubią tę wiadomość