Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi, uuuu to widzę u twojego foch po całości no ale tak jak mówisz - miał swoją szansę a teraz niech żałuje. Ma czego, zdjęcia piękne! No i jasne, że nie masz go za co przepraszać. Te chłopy to takie obrażalskie jednak 😉😁. Przejdzie mu.
Martoszka ja nawet nie wiem jak to u nas wygląda ale wszelkie urzędy w mazowieckim to chyba normalnie już działają po zdjęciu obostrzeń. Z imieniem musimy pomyśleć razem, nie chcę sama decydować to byłoby nie w porządku. A nie mamy żadnych wspólnych pomysłów póki co 🙁. Zaraz siadam do jakiejś listy imion póki mała ma drzemkę.
Basia, jak samopoczucie?
-
Jagodowa
W Łodzi się właśnie długo czeka, więc tym razem zrobimy to przez internet.
Mój mąż wybierał imiona już dwa razy, więc teraz ja wybiorę. On się uparł na jedno imię, ale ja już zaznaczyłam, że zbyt popularne w naszym otoczeniu i nie ma takiej opcji.
Ja dopóki nie zobaczę dziecka to nie zdecyduję, bo znowu będą się wszyscy dziwić, że w ciąży było inne, a ostatecznie jest inne.M&M -
Martyna33 wrote:AnnaMaria, nie wiem, a czy jakikolwiek detektor to nie jest takie jakby ktg?🧐
Zgłupiałam po Twoim pytaniu😂
Martyna, patrz, zapomniałam napisać, bo są takie wypasione detektory, które pokazują zapis jako falę, wiesz, jak wydruk z ktg, takie zygzaki na lini ciągłej i można kilka/kilkanaście takich nagrań zapisać i pokazać ginekologowi czy położnej potem, do oceny. Tylko one chyba niecałe 300 zł kosztują, więc sporo.
Mogłam pomylić twój model, ale niektóre podobne do twojego mają to właśnie
adu, czy ja pisałam już, że twoja mama ma wypas z tymi makami? Piękne są, sama je wysiała?
Snowflake, ty pisałaś o pomyśle tarasu z kompozytu - to ci powiem, co mój montażysta powiedział, że jest z nimi mniej roboty, bo nie musisz olejować, ALE mają też minus, bo się nagrzewają podobnie jak plastik, więc w upał można mieć kłopot z chodzeniem na boso.. ja po tym moim chodzę i jest chłodne to drewno, więc moze pogadaj z mężem, czy nie pójść w panel drewniany..?
Wróciłam o 10.40 z jednego sklepu, tylko dwójkę dzieci wziełam ze sobą, i do tej pory ledwo żyję. Także kredko, ty pytałaś jak żyjemy "w te cholerne upały".. to ci powiem, że LEDWO....!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 11:53
-
Martoszka wrote:Ja dopóki nie zobaczę dziecka to nie zdecyduję, bo znowu będą się wszyscy dziwić, że w ciąży było inne, a ostatecznie jest inne.
U nas tak było 😁. Leżenie pod ktg 6h dało taki właśnie efekt jak piszesz - propozycja w ciąży była inna, wybraliśmy co innego 😁. No właśnie ale byliśmy razem i wybraliśmy wspólnie a teraz nawet nie mamy sensownych propozycji do rozważenia. Wszędzie i w zasadzie wszyscy piszą, że będę wiedziała, jak tylko zobaczę dziecko. Z Jagodą nie miałam takiego wrażenia... Sama musialam się chwilkę przyzwyczajać. Hmmm... -
Lady jak bym wybrała imię, które się wam podoba.
Zawsze się trafi ktoś o danym imieniu, kto komuś czymś podpadł. U mnie też rodzina kręciła nosem jak powiedzieliśmy, że synek będzie miał imię po dziadku. Jak się urodził, to nikt sobie już tym główny nie zawracał. Nie dogodzisz wszystkim.
Co do starego to tak, już drugi antybiotyk ma i nie widać poprawy. Mały obsypany calusienki ( chyba tylko na fiflaku i jajkach nic nie ma😂) - dostał syrop antyhistaminowy, po którym śpi jak zabity.
Jagodowa Ty tam nie szalej w ten upał z robotą.
Czekaj grzecznie w kolejce na swój termin z porodem😘😂
O Endzi naleśniki 😍 stary ostatnio kupił mi dzem z ksylitolem i zrobiłam z razowej mąki. Się z małym jak bąki opchalismy 😆
Basia super, że dobrze się czujesz. Też umieram z gorąca, u mnie w nocy było 28 stopni w mieszkaniu...
Martoszka, Jagodowa no ja bym nie umiała tak bez imienia całą ciążę. Lubię do mojego bobasa po imieniu mówić 😁 Ale też nie wykluczam, że w szpitalu zmienimy wybór 🤔
A no i na szczęście rejestracja urodzenia u nas możliwa przez profil zaufany. I wtedy dzwonią z urzędu i się umawiamy, czy wysyłają akt urodzenia pocztą czy tata podjedzie.
Panowie śpią a ja się zastanawiam, co zrobić ze szparagów. Stary kupił, mimo że wie że ja w szparagi nie umiem 😠Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 12:13
-
Brrr ledwo żyję 🙈
Zrobiłam dwa prania, naleśniki, posprzątałam łazienkę, zrobiłam sałatę do obiadu i obrałam ziemniaki, jeszcze się mięso rozmraża więc teraz leżę. No ale powiem Wam że jest tak duszno że ledwo co człowiek żyje 😱 Dobrze ze mam wiatrak w domu to przynajmniej coś tam wieje trochę 🙈
Jagodowa no stary zawzięty jest ale ma po prostu taki charakter wredny 😅 W dodatku to skorpion a podobno skorpiony są wredne 😅 Aczkolwiek ja nie do końca wierzę w te teorie znaków zodiaku 🤣
Basiu niech Ci Twój kupi Rennie na zgage 😜 Po co masz się męczyć? To można bodajże 2 razy dziennie nawet brać. Ja brałam sporadycznie jak mnie męczyło.
Sandrina z mąki razowej też kiedyś jadłam i nawet całkiem dobre były ☺️ Sandrina ja ostatnio gotowałam z przepisu Anny Starmach tylko na koniec gotowania tak ze dwie minuty wsadziłam je całe go garnka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 12:22
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi współczuje sytuacji z mężem ale też Cię rozumiem bo kurczę ale nic mu nie zrobiłaś, to on sprawił Ci przykrość i należy mu się opierdziela a Tobie przeprosiny!
Baśka dobrze że u Was dobrze. A upały to chyba już wszystkim dają w kość. 😩
U mnie będą brać krew jutro na kontrolne badania więc zobaczymy co tam wyjdzie. -
Już jest trochę lepiej zaczęliśmy się do siebie odzywać. Aczkolwiek to nie jest tak jak powinno jeszcze być 😅 Nawet zapytał się mnie czy chce z nim jechać się przejechać no i pojechałam. Byliśmy oglądać traktorki takie do koszenia trawy. No ale nie było nic szczególnego tak na prawdę. No nic zobaczymy jak dalej sytuacja się będzie rozwijać.
Ale teraz wbiłam się na łóżko i odpoczywam bo jednak taka podróż w busie w taki upał nie jest za rewelacyjna.
Odpocznę i pójdę kończyć obiad ale to jeszcze trochę bo teraz nie mam weny na bicie kotletów. Po za tym w ten gorąc nie chce się zbytnio jeść tylko pić.
Kredka tak sobie myślę że z drugiej strony dobrze ze złapało Cię to dziadowtwo już na końcówce ciąży a nie ledwo po 20tc 🙈 Wtedy chyba i specjalna dietę się stosuje i leków więcej trzeba brać ehh.. No ale n apewno nie jest to przyjemne ani w 20 tc ani w 35tc. Trzymam kciuki za wyniki aby jednak się nic tam nie pogorszyło a raczej poprawiło już 👍✊
Snowflake on tak ma jak focha złapie to nie ma lekko 😅 a w pracy to cały czas to samo. Kupa roboty i wszystko na jego głowie 🤷♀️ On robi wszystko tam w pracy a są tacy co przesiedzą pół zmiany w telefonie 🤨 Także jego bardziej ganiają a niektórych wysyłają do leciutkich prac. Sprawiedliwości w tej naszej firmie nie ma niestety ale co poradzić 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 16:39
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Witam już łóżka 😴 Dziękuję dziewczyny za opinie co do imienia. Zobaczę jeszcze co zrobię z tym fantem.
Jutro moja wymodlona, wymarzona Zosia kończy 2lata i byłam dziś cały dzień zajęta ogarnianiem chaty. Od rana ze starym na nożach-zamiast pomóc mi sprzątać dom, gdzie podłoga się lepiła już z brudu po całym tyg. to ten kosił trawę (urodziny robię w domu) wyrywał chwasty itp.a w domu nie kiwnął palcem. Jeszcze mecz był dziś Polska Hiszpania i nie muszę chyba pisać w jakim stanie jest mój były piłkarz a obecny kibic🙄 Jestem tak zawiedziona, wściekła, że nie możecie sobie tego wyobrazić. Na sesję chyba sama z córką pojadę, bo prędzej będzie to sesja horrorystyczna😡☠️👹 aniżeli romantyczna jak u Adu (swoją drogą Adu-piękne zdjęcie 😊).
Milej niedzieli dziewczyny🙂 -
LadyDior, no mojego tak mecze nie wciągają, pić też nie pije w ogóle, ale zachowania z takim "pomaganiem" wszędzie tam gdzie nie trzeba znam... 🤣 I rozumiem twój nastrój aż za dobrze..!
Mimo to, pewnie już rano przeszły emocje i jest ok, życzę wam radosnych urodzinek, niech to będzie jej święto i ma uśmiechy od obojga rodziców ❤️
Wzielam dziś wszystkie dzieci na jedną bajkę do kina, cud, że się udało tak zgrać, że wszystkim się podobało! No ale klimatyzowane pomieszczenie i popcorn też wszystkich zachęciły
Teraz usypiam najmłodszego na drzemkę na balkonie, i wysyłam wam wirtualną lemoniadę z kostkami lodu i truskawkami 😍
Edit
No dobra, po 2 minutach już śpi.. 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 14:24
Endzi, Lady_Dior, Monika87, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Adu, piękne zdjęcie!
Kredka, jak się czujesz?
Dziś przyszedł mój detektor tętna i znaleźliśmy z mężem serducho 😍 No cudo!Annamaria, Endzi, Monika87 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Lady wszystkiego najlepszego dla Zosieńki! ❤️
Martyna super, że udało Wam się złapać. Mam nadzieje, że będziesz dzięki temu spokojniejsza. ☺️
Annamaria No miejscówka na drzemkę sztos! 😄 pamietam moją radość jak u kuzynki spaliśmy na balkonie w lato, to były przeżycia. 😄
U mnie poprawa, kwasy spadły z 29 do 3 od środy! Lekarz aż był w szoku że tak szybko zareagowałam na leki bo spodziewał się, że pójdzie to w drugą stronę. Co prawda świąd nadal mam chociaż już nie taki tragiczny ale mówi, że to jeszcze się będzie chwile w skórze utrzymywało. Zobaczymy co jutro ordynator zadecyduje na obchodzie. Może uda się jeszcze uciec do domu. No ale nie nastawiam się na nic, co będzie to będzie. Każda opcja mnie satysfakcjonuje. 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 17:44
Annamaria, Endzi, sandrina22, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Kredka takie wiadomości to ja lubię 😍 Niech się już wszystko poprawia i ta cholestaza idzie precz. ✊ Co do decyzji aby Cię zostawić to podejrzewam że tak łatwo Cię nie wypuszczą. Ale najważniejsze że się sytuacja poprawiła z kwasami i nie trzeba będzie szybciej wywoływać porodu czy robić cesarki.
Martyna super że udało się złapać serduszko ❤️ Przynajmniej będziesz spokojniejsza do kolejnej wizyty ☺️
Annamaria ale fajna sprawa takie spanie na balkonie 😍 Zresztą na powietrzu to dzieci całkiem inny sen mają niż w domu 🙂 Przynajmniej możesz wyjść i się zrelaksować ☺️
A my byliśmy u tesciowej a wcześniej na giełdzie zobaczyć czy może nie ma jakiś traktorków ciekawych. No i kupiłam dwa avokado, mango i dwa duże ogórki i zapłaciłam tylko 6,5zl 😲 Jestem po prostu w szoku ze tak tanio. W sklepie to za same ogóry bym tyle zapłaciła pewnie 🙈
Ze starym już zgoda chociaż przeprosin nie usłyszałam ale wystarczy mi że normalnie rozmawiamy. A jak byliśmy u teściowej to była też jego siostra i brat cioteczny z dziećmi. No i powiem Wam że jestem w szoku jak on zaczął się z tymi dziećmi bawić. Chyba zaczyna się powoli w rolę taty przygotowywać 🤔😅
Lady wszystkiego najlepszego dla Zosi 😘 Mam nadzieję że z mężem już lepiej ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 18:26
Annamaria, Lady_Dior lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud