Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    20 kg przerobiłaś!? Ty chyba ze stali jesteś, że masz tyle siły. Autentyczne zazdro🤯

O ja dziś też coś za walizkę się wzięłam.

sandrina, nie było lekko. Nogi w tyłek mi właziły, czułam to jednak... no ale co zrobić. Powiedziałam mojemu M 10 kg, a on przywiózł 10 KOBIAŁEK, bo myślał, że to to samo....! 🙈

jechałam na 3 garnki jednocześnie, tylko przy każdym garnku stawiałam sobie obok na blacie karteczkę ile kg jest w środku, żeby wiedzieć ile sypać cukru, Dżemixu bo bez tego na bank by mi się popitoliło wszystko 🤭

79c353290a44.jpg

sandrina, a ty zdecydowałaś, gdzie rodzisz w końcu? :)

Snowflake, teraz rozumiem co miałaś na myśli pisząc "paśnik"...!! Bo wcześniej myślałam, o czym ona gada... 😂 śliczna dostaweczka! Zaczynasz czuć, że to już tuż tuż ? :)

Kredko, juhuuuu, super!!

Cieszę się, że Halama zrobił wam dzień, ja jeszcze dodatkowo lubię wokalistę Luxtorpedy i z jego mimiką zrobiło mi to kupę radochy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 12:47

Martoszka, Lady_Dior, kredka, Monika87 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:46

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem 🙂

Kredka super wieści że udało się wyjść jeszcze do domu 😍 A masz się w razie czego zgłosić wcześniej do szpitala na wywołanie? Mówili coś w tym temacie?

Annamaria kobieto ja nie wiem gdzie Ty trzymasz te pokłady Energii 🙈 20Kg truskawek no oszalała 😅 Ale przynajmniej będziecie mieli swoje dżemiki. A powiedz mi czy jak gotujesz te owoce to później jeszcze sloiki pasteryzujesz czy po prostu od razu zakręcasz i same się zasysają?

Martoszka trzymaj się tam jeszcze i wytrzymaj przynajmniej do tego 36tc 😁

Snowflake fajna ta kołyska Twoja 😁 Może troszkę wygląda jak paśnik ale oj tam oj tam ważne że funkcjonalne 👍

Adu fajnie tak się spotkać z koleżankami po takim długim czasie. Ja też dziś byłam u koleżanki z którą pracowałyśmy kiedyś razem i ma roczną córeczkę. A też nie widziałyśmy się już ohoho i jeszcze dłużej 🙈 Trzeba będzie to nadrabiać.

Ja byłam dzisiaj w labo na badaniach dla Endo i też weszłam jako któraś tam z kolei tak jak stałam na dworze. Także nie ma mowy o pierwszeństwie 🤷‍♀️ Ale już wolałam grzecznie poczekać niż się kłócić 😅 Przywiozłam też od koleżanki ciuszków. Miałam pojechać tylko po krótkie bodziaki a nawiozlam wszystkiego po trochu 🙈 Jutro to sobie wezmę upiore. Ale ze mam jeszcze większe ciuszki na strychu to stwierdziłam że zawiozę jej tych większych aby i ona coś sobie przebrała.

O 16 mam ostatnie spotkanie ze szkoły rodzenia i chyba plan porodu będziemy robić. No i nie wiem czy później pójdziemy na tą sesje czy jak. Ale szczerze to w ten upał nie mam na to weny 🙈

Basiu, Jagodowa i Monika przywołuje Was do meldunku 😅 Wszystko u Was w porządku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 14:23

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi
    36tc to i tak wcześniak. A jeśli się nic nie zmieniło wg usg to dziś kończę właśnie 36tc.
    Miałam mieć ostatnie usg w poniedziałek, a musiałam przełożyć dopiero na za tydzień w piątek, bo nie mam opieki do starszej na poniedziałek. A tak to w piątek (o ile będę nadal w dwupaku) moja matka zostanie z córką. Obym tylko jakoś dojechała te 50km, bo jednak w tym tygodniu ciąży to tak daleko nie jeździłam sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 14:40

M&M
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ☺️ właśnie wracam od ginekologa.
    Dorian wazy ponad 2500.Nie powiedział ile dokładnie 🤷 ja mam rozwarcie na opuszek,szyjka skrócona,jak będę mieć skurcze mam jechać na szpital.Jutro gbs mi pobierze położna.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Hejo ☺️ właśnie wracam od ginekologa.
    Dorian wazy ponad 2500.Nie powiedział ile dokładnie 🤷 ja mam rozwarcie na opuszek,szyjka skrócona,jak będę mieć skurcze mam jechać na szpital.Jutro gbs mi pobierze położna.
    co do ostatecznej wagi to tolerancja usg jest około +/-0,5kg.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu i jak ta Pani dr? Fajniejsza niż ten Twój? :) Czy byłaś u swojego lekarza?

Martoszka dzisiaj właśnie rozmawiałam z koleżanką że jej mała miała ważyć 3000g a jak się urodziła ważyła 3300g. Także wiadomo pomiary a rzeczywistość jest nie równa. A co do wczesniaka to wiadomo że 36tc to jeszcze wcześnie. Także najlepiej wytrzymać do tego 37-38 przynajmniej.

Ale się jakoś kiepsko czuje 😔 Ten upał mi doskwiera. Jeszcze coś podbrzusze mnie pobolewa i byłam już dziś z trzy razy na dwójce co mi się raczej nie zdarza🙈 Wybaczcie ze ja o takich rzeczach.. W końcu zaczyna coś grzmieć u nas i mam nadzieję że trochę popada aczkolwiek mogłoby jeszcze później bo dopiero stary grilla rozpalił i mieliśmy zjeść kolację z grilla. A sesje sobie dziś odpuściliśmy bo za duży skwar i wgl jakoś kiepsko dziś z samopoczuciem mam.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u swojego lekarza 😉

Czy wy dzisiaj też się roztapiacie?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Basiu i jak ta Pani dr? Fajniejsza niż ten Twój? :) Czy byłaś u swojego lekarza?

Martoszka dzisiaj właśnie rozmawiałam z koleżanką że jej mała miała ważyć 3000g a jak się urodziła ważyła 3300g. Także wiadomo pomiary a rzeczywistość jest nie równa. A co do wczesniaka to wiadomo że 36tc to jeszcze wcześnie. Także najlepiej wytrzymać do tego 37-38 przynajmniej.

Ale się jakoś kiepsko czuje 😔 Ten upał mi doskwiera. Jeszcze coś podbrzusze mnie pobolewa i byłam już dziś z trzy razy na dwójce co mi się raczej nie zdarza🙈 Wybaczcie ze ja o takich rzeczach.. W końcu zaczyna coś grzmieć u nas i mam nadzieję że trochę popada aczkolwiek mogłoby jeszcze później bo dopiero stary grilla rozpalił i mieliśmy zjeść kolację z grilla. A sesje sobie dziś odpuściliśmy bo za duży skwar i wgl jakoś kiepsko dziś z samopoczuciem mam.
    Moja też niby się zapowiadała 3600-3700, a wyszła niecałe 3300.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Byłam u swojego lekarza 😉

Czy wy dzisiaj też się roztapiacie?

Basiu u nas dziś tragedia była a tera jest burza. Aczkolwiek u mnie raczej grzmi i trochę deszczu spadło. Ale ogólnie na Lubelszczyźnie jest kiepsko bo ta burza nie oszczędza domów i upraw.

Moja mała daje mi w kość 🙈 Nie dość że podbrzusze mnie boli to maltretuje mój pęcherz 🙄 Chociaż zaczynam się zastanawiać czy to mój pęcherz czy może jednak skórcz 🤷‍♀️

Martoszka tak na prawdę z wagą dowiemy się po porodzie ile kluski będą ważyć 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi
    Ja teraz też obstawiam niezbyt dużą, tak do 3,5kg.

M&M
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja już tych upałów mam serdecznie dość, od wczoraj niby burzowo i na zewnątrz chłodniej ale w mieszkaniu jakoś mimo wszystko duszno.
    Nadal nie mam za bardzo pomocy ani czasu na cokolwiek ale dotrwałam do 37 tygodnia...i przeraża mnie to...Jagoda urodziła się 37 + 2 dni, teraz może być podobnie. Torby też milion razy już przepakowywałam bo oszaleć można z tą pogodą, a to coś z kosmetyczki wyjmuję a to przekąski dokładam. I ciągle jakaś robota leży bo strasznie chce mi się ostatnio spać, ogarnia mnie taka obezwładniająca senność identyczna jak w pierwszym trymestrze. Dobrze, że w lodówce mam jakieś zapasy, pierogi, mrożonki - cokolwiek bo nie wiem co by było. To chyba organizm już na poważnie zbiera siły do porodu. No i sprawa imienia, którego brak ...ale co wezmę jakąś listę do ręki, powieki robią się taaaakie ciężkie....

Ja tak na szybko i chaotycznie.... Młoda kończy oglądać Psi Patrol, muszę uciekać i jakoś nas ogarnąć.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa a Twój mąż ma urlop od początku lipca? Już w następnym tygodniu go zaczyna?
    Najważniejsze że jest już 37tc i możesz być spokojniejsza. Miejmy nadzieję że mała zechce wyjść dopiero jak już tatuś będzie w domu na urlopie.

U nas wczoraj była burza i to waliło nieźle ale przynajmniej trochę powietrze się zmieniło 😍 W domu jakoś duszno niby mam okno otwarte na oścież ale jakoś tak gorąco jest dalej. Dzisiaj mam dzień nic nie robienia. Mała mi tak w nocy dała w kość że muszę teraz wyleżeć i odpocząć 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieeee, kliknęłam niechcący anuluj, aaaaaaa!!!!! Na samym końcu wiadomości 👿. Brawo ja 🤦.

Endzi, leż i odpoczywaj, takie noce dają się we znaki. Dziś ciut chłodniej to może dasz radę się zregenerować. A co do urlopu męża - dobrze pamiętasz, chociaż właściwie jest tak dogadany, że idzie na urlop jak zacznę rodzić - czyli w sumie nie wiadomo kiedy 😛. Może jutro, może za tydzień lub o dziwo w połowie lipca, tak jak przewidywany termin porodu, choć w ten wariant akurat najmniej wierzę 😁. I wtedy siedzi w domu oporowo dwa miesiące.

Jagoda śpi a ja ruszę tyłek i wreszcie coś porobię może bo jak się za bardzo rozsiądę lub nie daj Boże położę, to pozamiatane. A ja naprawdę mogę rodzić w każdej chwili a w sumie nic do końca, żadna sprawa nie zamknięta na ostatni guzik. I denerwuje mnie to niesamowicie, bo zawsze COŚ. A to goście (swoją drogą śmiesznie było, mój tak popłynął że oświadczać mi się chciał 😂), a to imieniny babci a to Dzień Ojca i tego samego dnia nasza 14 sta rocznica ślubu. W międzyczasie szukamy jakiegoś auta dla mnie i jak trafia się coś w miarę niedaleko to jeździmy i oglądamy. No i tak właśnie czas mi przez palce przecieka...

• adu Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeeee kto wymyślił to głupie anuluj 🤬 znowu je kliknęłam a napisałam taki długi post wrr

Kredka wspaniale że wychodzisz! W domu tk jednak w domu!

Jagodowa, to Ty napraede teraz to już wszystko może się dziać jak Jagoda się urodziła prawie że na tym etapie 😁 No ciekawe czy to Ty rozbijesz bank 😁 mam nadzieję, że doba Ci się wydluzy i sił starczy na wszystko :)

Endzi, leż i odpoczywaj, korzystaj, że jeszcze można! Ja ostatnio tez tylko leżę, mam mniej siły niż wcześniej.

Ale dziś jest cudnie, 23 stopnie, żeby tak do końca lipca było 🙊🤣

Kurde nie zmieszczę się w torbę od wozka na porodwke, muszę sobie przynieść mala torbę podróżna 🤦‍♀️ więc będę miała wielka walizę i mala torbę 🤣

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano I bylam dzis na pobraniu i mam troszkę przekroczone ALT, kwas moczowy i potas na granicy przekroczenia. Zobacze co doktorek na to, ale to chyba nie ma tragedii, bo nie są duże te przekroczenia, a czytalam, że przy dopegycie tak może być. Zrobilam mocz, ale tam ok, białka na szczęście w moczu brak. Z tym potasem to w sumie dziwne, bo zazwyczaj jest za niski jak jest nadciśnienie albo obrzęk, a u mnie na odwrót. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 12:20

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) jestem , jestem dopiero wczoraj wróciłam wieczorem do domu, do męża od rodziców.
    Ciuszki poprane i poprasowane. Od poniedziałku zaczynam akcje pakowania torby do porodu oraz układanie w komodzie rzeczy. :)
    Nadrobiłam Was bo mi najlepiej jest Was czytać właśnie na lapku :)

Dzięki dziewczyny za rady co do ciuszków do szpitala i pieluch , biorę też jedną paczkę 23 szt. jak coś mąż dowiezie :)

Matko Was jest już kilka do rozpakowywania się, szok ! zaraz będziecie wklejać tutaj swoich cudnych maluszków <3 A wiecie, że ja jak urodziła szwagierka to nagle zapragnęłam już swoje przytulać <3 nawet nie wiecie jak mocno. Gadam do brzuszka itp. i jestem mocno ostatnio płaczliwa .. nie wiem skąd to się bierze ale mąż ciągle mnie się pyta czemu płaczę.

Adu współczuję dolegliwości intymnej i mam nadzieję, że już po problemie. Dobrze, że po wizycie u lekarza wszystko ok. Mnie zastanawia tylko bo wizytę mam 1.07 i będę wtedy 34+3 i doktorek wtedy mi będzie pobierał ale czy to nie za wcześnie na pobranie GBS ? potem on idzie na urlop na 2 tyg. więc następną wizytę mam 22.07. 3 tygodnie przerwy...

Kredka - dobrze, że malutka już duża, i cieszę się że wyszłaś z tego szpitala . Mam nadzieję, że dłużej teraz posiedzisz w domu :D W ogóle co napisałaś o tej dziewczynie ze szpitala strasznie smutna historia :(

Lady - te chłopy to naprawdę nie wiem czemu oni tacy są :( można czasem ich rozszarpać .... mam nadzieję, że Twój się ogarnie i wróci mu rozum, za co mocno trzymam kciuki :*

AnnaMaria - super pomysł z tym dżemem z kwaitem bzu ale 20 kg !! kobieto ! jak Ty to ogarnęłaś to ja nie wiem i nie dość że w ciąży to jeszcze ze swoją resztą dzieciaków ;) ja Cię tak podziwiam za tę organizację, że ja nie wiem czy ja przy jednym tak dam radę się zorganizować jak Ty :))) mocno Ci tego zazdroszczę :)

Snowflake - super, że dostałaś dżemiki od swoich koleżanek :)))
    Piękna paśniko-kołyska :D a co do szwagierki to UWAGA! po moich gratulacjach i pytaniach jak się czyje po porodzie nie dostałam, żadnej wiadomości od niej. Wszystkiego dowiaduje się od mojego męża :) wyszła w środę ze szpitala ale jak tak analizuje to w sumie nie wiem czy nie powinna zostać tam do czwartku bo urodziła z niedzieli na poniedziałek a wyszła w środę . (CC) Moja kumpela też miała CC i leżała dobę więcej niż ona, ale może ja się nie znam? Oczywiście mój mąż już się pyta kiedy jedziemy zobaczyć ich dziecko a ja już nerwa przez to łapię....

Sandrina - jaka Ty szczuplusia jesteś - brzusio super <3

Baśka - dobrze, że u lekarza wszystko ok ale jak coś to się nie zastanawiaj tylko na IP jak będą mocne bóle.

Endzi - no i pięknie, że mężulek zaproponował sesję :) pozazdrościł jak nic :)

Martyna - mi się moje mdłości i wymioty skończyli kiedy zbliżałam się do II trymestru. Mam nadzieję, że i u Ciebie miną szybko :)

Laski kupiłam sobie na te upały wentylator z Lidla ten taki kolumnowy - zobaczymy jak się będzie sprawował. Przed chwilą przyniósł mi go kurier. Zaraz go odpalam ! bo w domu duchota mimo, że na dworze całkiem dziś przyjemnie.
    Miłego dzioneczka !
    p.s U mnie Piotruś już się tak rozpycha w brzuszku, że ojej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 12:28

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj wstawałam kilka razy na siku w nocy. A to obudził mnie piorun a to pęcherz. No i obudziłam się o 5:20 poszłam do łazienki i nie ogarnęłam że mój mąż jeszcze śpi 🙈 Na 6 do pracy miał i obudził się o 5:59 😅 A ja zamiast go obudzić o tej 5:20 to się przytuliłam i poszłam spać dalej 🤣 No jakiś wyprany mózg po tej nocy chyba miałam.
    A moje dziecko teraz chyba odreagowuje noc i śpi w najlepsze 🙈 Rano się troszkę poruszała i oczywiście po pęcherzu też mnie maltretowała. No a teraz widocznie odsypia. Niby z jednej strony o fajnie bo nic mnie nie boli a z drugiej już człowiek myśli czy wszystko w porządku 🤷‍♀️

Jagodowa to super ze będzie te dwa miesiące z Tobą to kupa czasu jest i przynajmniej pomoże Ci. No ale wiadomo też że ten urlop już mu się wcześniej należał i zasłużył sobie na to wolne. Co do walizki no to może najpierw ją sobie dokładnie dopakuj i potem za inne rzeczy się weź bo jak mówisz że Jagoda wyszła 37+2 to tu różnie też może być 🙈

Monia super ze mama Ci pomogła z tymi ubrankami. To już jest bardzo duży plus bo nie musisz wszystkiego sama robić. A wiem ile to zachodu przy tym jest 🙈
    Ja wczoraj przywiozłam siatę ubranek od koleżanki i też mnie czeka znowu prasowanie i pranie. A miałam przywieźć tylko body na krótki rękaw 🙈 Co do gbs to nie pomogę bo się nie znam. Ja idę teraz 3.07 to będzie 35+6 i też jestem ciekawa czy mi wtedy pobierze próbkę czy np wyślę do luxmedu abym pobrała za kilka dni 🤔

Adu no ten przycisk anuluj tam wgl nie potrzebny jest 🙈 Miejmy nadzieję że doktorek tam wszystko Ci wyjaśni i te badania to będą okej. Też mam walizkę dużą (65l) i taką torbę podróżną.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tylko wpadam napisać, że my po wizycie u gina. Mała waży 2800, brzuszek nadal większy. Kolejna wizyta za dwa tyg.

Aaa...no i jak nic samo nie ruszy to dopiero 14/15 lipca do szpitala i wywoływanie po weekendzie, czyli po terminie.
    No i w tej sytuacji rodzę u mnie w mieście 😭😭😭, bo żłobek od 18/07 ma przerwę.
    Duuuuu........pa😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 14:44

Monika87, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, super, ze miałaś taka pomoc, to zawsze coś:) u nas to, że maz prasował na pewno dużo dało. Ja mam mamę 12 km dalej, ale jak to w życiu bywa, jeśli radzisz sobie za dobrze, to nikt nie wpadnie na to, żeby w czymkolwiek pomoc. ;) Ale dajemy rade we dwoje, we 3 tez sobie poradzimy. 🥰 No niestety u mnie to jakaś glupia krosta, kiedyś takie juz mialam 😖 Ale już znika. Co do trgo gbs to wydaje mi się, że teraz chyba lepiej niż później. A z ta Twoja szwagierka ehhh 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ szkoda gadać! Maz chce, żeby was tez tak szybko odwiedzali?

Endzi, hahahaha to się udałas dzisiaj że wstaniem🤣 ja mam walizkę 100 l, nie mam innej 🤣

Sandrina, super, ze dzidzia rośnie 🥰 trzymam kochana kciuki, żeby samo ruszyło i żeby było tak, jak chcesz!

Jeśli chodzi o odwiedziny, to ja bym chciała na pewno te pierwsze dwa tygodnie być tylko we 2. Pewnie będzie nam bardzo ciężko, ale bym tak chciała. To jest jednak maluszek, a niepotrzebne nam są infekcje, ja mam dużo dzieci w rodzinie przedszkolnych, więc niewiadomo co przyniosą. Moi rodzice na pewno się dostosują, zwłaszcza w tych czasach. Teście nie wiem, ale nie obchodzą mnie, nie maja wstępu i już 🤷‍♀️ oni to i po miesiącu albo i dwóch 🤣 najbardziej będzie się złościła moja przyjaciółka, bo ona nie rozumie tego, że my chcemy sami być. :P ale trudno :P

l22n9vvj7w8s7hd1.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ