Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi super, że się razem wybraliście w góry ☺️ Ja kocham góry 😍 Z Pl mam w sumie blisko bom ze Śląska 😉 Piękne widoki ☺️
No jeśli córcia popłakuje wieczorami głównie, to pewnie przez brzuszek ehh. Ja się pocieszam tym, że to mija-wszystko przemija...Endzi lubi tę wiadomość
-
Endzi, faktycznie, kolacja szpitalna - mocno kryzysowa... nie da się tym najeść przecież!
Macie super pogodę i te widoki! Super, że pojechaliście a co do chusty, tak tylko podpowiem, taki maluszek musi być w chuście na tyle wysoko, żeby mąż lub ty mogliście dać buziaka w czubek głowy bez specjalnego pochylania się, bardzo wysoko. I widzę, że ładnie macie sporo chusty w okolicy główki zrolowane, tylko musi być to mocniej dociągnięte, że tworzy taką "poduszeczkę" dla główki noworodka i podpiera ją, prawidłowo zawiazany noworodek nie musi mieć ręką podtrzymywanej główki, bo chusta wszystko trzyma
Akurat co do chust, chodziłam na spotkanie do naszego klubiku, jak był jeszcze w Toruniu, super to wspominam, bo doradczynie chustowe zawsze nam pomagaly i wspierały, co i jak robić
Lady Dior, a Sebek ci się też wygina? Wiesz, pręży się, trzyma głowę wyzej niż powinien jak jest na brzuszku albo przewraca już na bok z tego wygięcia ciałka? Tak dopytuję, czy oprócz płaczu macie jeszcze te objawy..?
Endzi lubi tę wiadomość
-
Snowflake wrote:A co Ci w aptece powiedzieli? Chyba nie pisałaś o tym?
Tak w skrócie..
Duża apteka, 4 lub 5 okienek, jedna kolejka. Ja z podwójnym wózkiem. Przy jednym okienku ktoś jest, zwalnia się drugie, podchodzę, bo moja kolej. Pani mówi nie podnosząc wzroku nawet - "proszę do okienka obok". Przestawiam wózek do drugiego, bo wszystko oddzielone słupkami i linkami. Pani mówi, że ona jeszcze tu długo będzie coś wklepywać w kasę i mam iść obok. Podchodzę do trzeciego wkurzona, pani stawia mi przed nosem tabliczkę : "okienko nieczynne" odwraca się i idzie sobie.
Spojrzałam z niedowierzaniem na resztę sklepu , zero kontaktu wzrokowego, każdy w swojej bajce, w dupie mnie mieli. Wyszłam ze łzami w oczach pod tą maseczką, na sam moment wyjeżdżania wózkiem przez drzwi jedna z nich zaczęła wołać, ze mnie obsłuży...
Nawet się nie odezwałam, bo chyba bym się rozryczała, nie pamiętam kiedy ktoś tak po chamsku i niemiło, bezdusznie potraktował mnie w jakimś sklepie, placówce, chyba nikt i nigdzie. Niesmak mam okropny do teraz..
Przydałaby się jakaś cięta riposta, jak to tu wiele z was potrafi, no jak tak nie umiem niestety..
Hormony, emocje mamy świeżo po porodzie, wszystko miałam na wierzchu i gulę w gardle.
Ech, nigdy tam nie wrócę
Dwa dni przez tę obsługę miałam zrąbane.. ale wyryczałam się mojemu M i stwierdziłam za radą dziewczyn, że napiszę skargę online do szefostwa i tyle. Z datą, niech sobie zerkną na monitoring i ocenią szefowie obsługę.. No przykre to było bardzo.. -
Annamaria tutaj mąż miał jeszcze kocyk taki biały bo było chłodno przez pewien czas jak zaszło wszystko chmurami. A chustę mamy taką
https://zapodaj.net/d03f49fa1059e.jpg.html
Właśnie ostatnio jak rozmawiałam ze szwagierką to mówiła o tym buziaku i mężowi też o tym mówiłam. Ja główki nie podtrzymuje małej ale on jest hmm "nadopiekuńczy"? Ogólnie ja mu muszę wiązać chustę bo on jeszcze sam się nie nauczył 😁 Jak wchodziliśmy z kościółka na polane to były takie wysokie schody i możliwe że ona mu się po prostu obniżyła aczkolwiek na polanie ją wyjelismy z chusty na karmienie i później była znowu motana spowrotem 😉
Heh z tą nadopiekuńczością u niego też jest z przykrywaniem kocykiem 😅 Jak przyjechaliśmy tutaj to było na prawdę gorąco i mała usnęła a on by najlepiej chciał ją opatulic po same uszy 🙈 Ale kazałam mu zabrać ten kocyk i co najwyżej pieluszką muslinową przykryć 🙂.
Przykra sytuacja z tą apteką Cię spotkała na prawdę. Czasami to się nóż otwiera na tych ludzi. Jakby pracowali za karę po prostu 🤦♀️Wiadomo hormony jeszcze w niczym nie pomagają 🙄
Lady to Ty masz bliziutko w góry 😍 Tzn miałaś jak tu mieszkałaś ☺️ Ja też bardzo lubię. Co prawda zawsze jak gdzieś wchodzę to jęczę że na co to komu potrzebne albo że kto to wymyślił ale jak już się zobaczy te widoki to wszystko odchodzi.
A ja właśnie skończyłam śniadanko 😁 najadlam się za wszystkie czasy 🙈 Ale to takie jedyne miejsce gdzie ktoś poda pod nosek taką ilość jedzenia do wyboru więc trzeba korzystać. 😅💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:
A ja właśnie skończyłam śniadanko 😁 najadlam się za wszystkie czasy 🙈 Ale to takie jedyne miejsce gdzie ktoś poda pod nosek taką ilość jedzenia do wyboru więc trzeba korzystać. 😅
Och, zazdro uwielbiam jedzonko podane i gotowe, a szczególnie szwedzki stół, ja mogę zjeść naprawdę duuuużoEndzi lubi tę wiadomość
-
Annamaria ja też lubię jak ktoś poda pod nosek. Niestety szwedzkiego stołu nie ma ze względu na covid 🥴 ale jest duży wybór jedzenia. Jutro wkleję Wam jakąś foteczke jak to wygląda. Heh jak dobre jedzenie to można zjeść dużo 😅
Wczoraj uśpiłam moją małą jakoś o 21 🙂 No i wstała trochę po północy i później po 2 i przed 5. No i jak już wstała przed 5 to zjadła i polulalam a ona już nie chciała spać 🥴 położyłam u nas w łóżku i zaczęła rozmowy 🙈 później chwilę przysnęła może z 20 min i mąż się obudził już no i chwilę zajął się nią i tak sobie rozmawiali. Nie wiadomo tak na prawdę jak ją usypiac na noc. Teraz ucina sobie drzemkę i chyba też skorzystam i pójdę spać z nią 😁
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Annamaria aż mi się przykro zrobiło jak przeczytalalam jak Cię potraktowali w tej aptece🥺 Jak tak można ku..... Polska pod tym względem jest TRAGICZNA!!! W Nl pod tym względem lepiej być nie może i nie ważne gdzie byś poszła - ludzie witają cię z uśmiechem na twarzy (poza Polską ambasadą😛), są życzliwi i pomocni. Ehhh aż się wracać nie chce do tego kraju, jak pomyślę, że będę na każdym kroku oglądać te zabuczałe miny🤦🏼♀️ a ja mam niewyparzony pysk i często mówię bardzo głośno co myślę 🙈 Mój mi nie raz zwrócił uwagę "musiałaś to tak głośno powiedzieć? Ta babka pewnie to słyszała" a ja na to "przecież na tym mi właśnie zależało" 🤪
Co do Sebastiana to tak-od jakiegoś czasu wygina mi się, jest nerwowy i macha tymi rękami tak, że czasem butelki mu nie umiem wsadzić i muszę mu te ręce przytrzymać 🤦🏼♀️ Z brzuszka często przewraca mi się na bok-pewnie ma wnm, bo go podnoszę często pod głowę. Ciężko mi go podnosić z boku a już wcale z lewej strony. Ahh pewnie czeka nas trochę wizyt u fizjo ale to w Pl bo tu akurat to inaczej wygląda niż w Pl. Wczorajszy dzień był na szczęście dobry🙏🏻
Dziewczyny a co tam u Was❓ -
Lady Sebuś taki high need, co nie?
Nie posłużę niestety radą ale wirtualnie przytulam😘
Annamaria w sumie to dobrze że wyszłaś z tej apteki. Może się babom głupio zrobiło i się na drugi raz zastanowią 🤬
Ja od dziś na diecie bez mleka, jaja i innych cudów.
Mała ma alergię, jak poparzona wygląda. Echhh....
Chyba to tak na dobicie mojej kruchej już psychiki.
Stary jeszcze wymyślił, że pojedziemy do teściów w odwiedziny ( jego matka ma raka w zaawansowanym stadium). Ja go rozumem, ale gdzie z tymi "chorymi"naszymi dziećmi tam się pchać i że mną płaczącą po kątach 🤦
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Sandrina22 mam nadzieję, że to nie hnb😩
Biedna Ty ale dajesz radę za co wielki szacun😘
Mój Sebastian zaczyna mieć krostki-pewnie trądzik niemowlęcy. Zosia też miała ale na szczęście znika samo po paru tygodniach.. -
Sandrina, oł noł, a gdzie ją wysypało? Cała wszędzie, buźka czy tyłeczek tylko? Moja koleżanka z 2 miesiecznym bobasem też właśnie przechodzi na diete bezmleczną, u nich pediatra stwierdziła to tylko po strzelających kupach i prężeniu się, niespokojnym dziecku...
Lady Dior, no powiem ci, że nie znam żadnego malucha, który by tak działał łapkami przy buźce jak twój ,z tego co piszesz... bardzo niespokojny musi być mały.. Dobrze, że możesz go jeszcze trochę poowijać, że jest coś co działa..
Snowflake, jak tam życie wśród kartonów? Pewnie codziennie działasz i rozpakowujesz i ogarniasz, co? Spokoooooojnie, do Wigilii się rozpakujesz -
Annamaria, przykro mi, xe tak Cie potraktowali. Porazka🙄
Lady, kurcze, faktycznie nie lekko mac z Sebkiem. Mam nadzieje, ze się wam to unormuje.
Sandrina, aaaaj, współczuję bardzo tej alergii:(
U nas wszystko ok, Nadia dalej nie spi w dzień i wisi na cycu, ba dwór nie możemy wyjść 🤷♀️ może jeszcze nadejdzie czas spacerów dla nas.
Byliśmy u onkologa z naczyniakami. Panu doktor powiedziała, że to nie naczyniaki a malformacje kapilarne i generalnie obserwować, znikną. 😊
Maz mi się przeziębił, mam nadzieje że nie zarazi małej. 😖 -
Adu za kilka miesięcy rozszerzanie diety, może wtedy mała Ci odpuści 😂😂😂
O to dobre wieści od onkologa.
Snowflake się delektuje domem to na forum nie ma czasu 😁
Annamaria buzię ma czerwoną, na ciele kaszka.
Pediatra podejrzewa, że wiecznie odparzony tyłek też od alergii.
Zapas Bebiko zrobiłam a tu znowu trzeba na mleko dla alergików będzie przejść.
Endzi zazdro tych rozmówek. Moja jeszcze nie guga nic.
Jesuuu nie mogę w nocy ciasteczek podjadać 😭😭😂
Aaaa... Adolfina od czwartej rano nie śpi, bo nie może ręką go gęby trafić 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 10:12
-
Hejo ☺️ mam nadzieję że wszytskobu Was ok
Mój Przemuś ostatnio w nocy ma problem ze spaniem ale dajemy radę-czesviej się budzi.
Ubranko mówimy 62-68 gdzie 62 już na styk 🙈🙈🙈 coś mi się wydaje że do zimy to my w spacerówce będziemy już jeździć hehehe 😉 wzrost po tatusiu odziedziczy jak nic (196cm)
24.09 mamy wizytę u osteopaty,30.09 mamy szczepienie ale do picia więc obejdzie się bez kłucia.
Nadal nie jem kakao i ograniczam bmk.
Zaczęłam lepiej się odżywiać bo muszę zrzucić resztę kg po ciąży.4kg mi zostało do 67 a chciałabym 60wazyc więc jeszcze tylko 11 kilo i będzie petarda hahhaha 🤣🤣🤣 muszę ruszyć dupę i zacząć ćwiczyć 🙈 a ja tak nie lubię ćwiczyć w domu chociaż słyszę się na Mel B i jakoś pójdzie.Moze jeszcze skalpel z Chodakowska i jakaś rabatę na zmianę.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja jestem cały czas tylko nie ma jak pisać bo dziś zasrany dzień 😂 także cała w gównie jestem 💩
Annamaria lubi tę wiadomość
-
My właśnie kończymy urlop i wracamy do domu. Także kilka godzin podróży przed nami 🙂 Żegnamy się z Tatrami ale na pewno za rok wrócimy. Aczkolwiek może bardziej bym obstawiała tym razem czerwiec/lipiec.
Małej powietrze górskie bardzo służyło prawie jakbym dziecka nie miała ☺️
Wklejam Wam kilka zdjęć
https://zapodaj.net/24a322e2e5b8e.jpg.html
https://zapodaj.net/9d2ac33f0a991.jpg.html
https://zapodaj.net/a2e380a04817b.jpg.html
Byliśmy w tatrzańskim borze w miejscowości Małe Ciche. Ogólnie fajny pensjonat i mogę Wam powiedzieć że mają dobrze wygłuszone ściany. Bo jak mi się mała rozdarła to nie było nic słychać u naszych sąsiadów. Także z dziećmi można jeździć bez obaw że ktoś będzie się skarżył na krzyki czy coś.
Lady mówisz że u Was 💩 szał 😅 Heh skądś to znam aczkolwiek jak na razie już ja nie obrywam strzałami z 💩🤣.
Basiu nie przesadź tylko z tymi ćwiczeniami. Najlepiej byłoby odwiedzić pierwsze fizjo aby sprawdzić jak te wszystkie mięśnie pracują. Bo np ćwiczenia Chodakowskiej nie należą do najlepszych zaraz po porodzie 🙈 Ja mam zamiar zacząć w październiku coś ćwiczyć. No i może się wybiorę w końcu do dietetyka i jakoś ogarnę to moje jedzenie 🤦♀️ Szybko rośnie ten Twój Przemcio u nas 56/62. A do osteopaty w jakim celu idziecie?
Adu super że to nie są naczyniaki i że to zniknie wszystko🥰 Przynajmniej jesteś już spokojniejsza z tą wiedzą 🙂
Jagodowa, Kredka, Monia, Snowflake co u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 11:59
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Sandrina, no, do 18 napewno mi odpuści 🤣
Baśka, z ćwiczeniami to uważaj, Chodakowska fo akurat bardzi męczące ćwiczenia. 62 na styk o kurcze! U mnie pooowli zaczyna z niektórych wyrastać z 56 🤣🤣 idziecie do osteopaty z powodu czego?
Endzi, cudnie wam było w tych górach, super, ze wyjazd udany 🥰
My trochę chorowaliśmy q weekend, ale na szczęście tylko ja i maz. Jutro mam gina, ale bez usg, więc co on mi sprawdzi to nie wiem 🤷♀️ w czwartek mamy naukę chusty, a w piątek fizjoterapeute. Kieszonkę już troszkę umiem wiązać, ale chce żeby mnie ktoś poprawnie nauczył, sprawdził 😊
Ogólnie Nadia nadal nie spi w dzień, a może inaczej - nawet by pospala, ale musi na mnie. 🤷♀️ teraz też spi na mnie, usnęła q chuscie. Wytrzymuje półtorej piosenki. tylko w nocy nygus od 2 zawsze ładuje u nas, bo jeczy i prycha, nie chce usnąć w dostawce. 😅Endzi lubi tę wiadomość
-
Adu
Moja też w dzień mało śpi. Niestety też cały czas na rękach. Wczoraj starszej nie było to trochę pospala, choć w zamian zamiast starszej niestety był pasierb.
Ale noce są ok, 21-21:30 do 7:30-8:30, oczywiście z przerwą na szybkie jedzenie, śpi u siebie w łóżeczku.M&M -
Snowflake, wylazłaś z tych kartonów już? Jak żyjesz?? Dzieci zdrowe?
adu, gin ci sprawdzi bez usg czy macica się zmniejszyła, czy jest normalnej wielkości sprzed ciaży. Czy szyjka ok. Warto i tak iść. Zapyta też cię pewnie o antykoncepcję, czy coś chcesz i czy ci wypisać na coś receptę.
Basiu, nie masz suwaczka młodego, nie pamiętam ile on już ma.. tobie połóg się już skończył? Bo ćwiczenia to dopiero po połogu, jakoś stopniowo, ale wydaje mi się, ze u ciebie już mineły te połogowe tygodnie, no nie?
sandrina22 wrote:Gdzie wyście się pochowały wszystkie?
Jeeestem, a jak siadam do netu, to albo wsiąkałam na Vinted szukając sukienek i bluz do karmienia piersią (5 rzeczy ostatnio kupiłam i wszystkie fajne, a jedną bluzę w kwiaty to mogłabym codziennie nosić), albo szukałam jakiś starych pojedynczych klocków Duplo na allegro i olx dla dzieci, bo u nas to cały czas oprócz zjeżdżalni w domu, najlepsza zabawa nr 2 dla młodszych dzieci..
czasem na forum już zabrakło czasu antenowego by wszędzie napisać
Co do spania, u nas póki co noworodkowy tryb, je i śpi cały czas Uczę się jej sygnałów, mimo wszystko z każdym dzieckiem od nowa trzeba sobie to przypominać, czy to, że się obudziła i kwili, to znaczy że :
a. jest głodna
b. tylko chce na ręce się poprzytulać
c. ma mokro
bo czasem proponowanie piersi zbyt często moze się skończyć bólem brzuszka i nerwowością u bobasa przy piersi, no ale już złapałyśmy chyba dobry rytm i trochę bardziej ją rozumiem
Także teraz ma jakąś godzinę lub półtorej dziennie aktywności, a tak to je i śpi cały czas.. korzystam, bo wiem, jak krótko trwa ten etap....
I pokaże wam jeszcze wspominkowo, historyczne zdjęcie z pierwszej naszej noworodkowej kąpieli po powrocie ze szpitala, jedno z dzieci zrobiło mi zdjęcie, trochę poruszone, ale jest pamiątka
Taką tycią buzke miała! Teraz niby tylko trochę więcej dni ma, ale już twarzyczka okrąglejsza i zupełnie inna
I na rozświetlenie dnia, moja kruszynka sprzed tygodnia z przewijaka
Endzi, sandrina22, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Annamaria a powiedz jak bracia podchodzą do siostrzyczki? A mąż? Zakochany? Bo chyba w końcu nie napisałaś jak reagują na małą
Ah te dzieciaczki zmieniają się z dnia na dzień ☺️
Cukiereczek mały z tej Twojej córeczki 🥰
Martoszka czyli jeszcze w nocy wstajesz też do małej. Dobrze że przynajmniej śpi do tej 7-8. To w miarę możliwości można jakoś funkcjonować.
Adu kciuki u lekarza ✊ Heh moja też jakoś koło 4-5 ląduje u nas w łóżku i dalej śpi z nami do tej 6-8 zależy jak usnie.
Jutro mamy 2 dawkę szczepienia na rota i pneumokoki. Mam nadzieję że nie będzie bardzo płakać po tym zastrzyku. Dzisiaj mamy mszę za dziadka o 18 i chyba pójdziemy wszyscy.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud