Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Kredka gratulacje!!! Ciąża jak nic. Trzymam kciuki za piękne przyrosty bety.
U nas jakoś dzień minął szybko, czuje się o niebo lepiej niż wczoraj. Mój mąż już w ogóle nie ma objawów. Jest szansa, że w piątek będziemy już wolni.
Dzisiaj kończy mi się okres. Bije się z myślami, czy próbować , czy się wstrzymać. Co prawda to końcówka infekcji, ale zawsze to jakiś wirus, nie wiadomo jak na dziecko wpłynie. ;/❤Ada&Pola❤
-
Dzien dobry! 😊 U mnie dziś znowu temp w górę, ale jakos tak standardowo 37,02 🤷♀️ dziś 7dpo i na szczęście byłam już siku 😂 niedlugo lecę do pracy, a później teleporada odnośnie moich plam.
Ewciia, te plamy właśnie są gładkie, nigdy czegoś takiego nie mialam 🤷♀️ jeszcze kilka godzin i dowiem się co to za dziadostwo.
Dziś testuje Madeleine, kciuki 😉🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 06:02
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Cześć! ☺️ ja dziś od 5 już nie śpię. 🙄 Jak jest weekend i mówię że będę spać i leżeć w opór to tak się to właśnie kończy. Strasznie mi się siku chciało i nie było opcji, musiała wstać. Temp w dół, może dlatego, że mierzona 2h wcześniej niż zwykle a może dlatego, że faktycznie spada.
Niestety po tej nocy mam ogromne obawy. Naczytałam się o wysokich beta hcg innych dziewczyn i mój wynik przy tym wyglada mizernie... zrobię jutro ponownie i zobaczę czy przyrasta a dziś chyba dam sobie spokój od internetów bo zwariuje.
Widzicie czym się kończy robienie testów przed terminem 🐒 nic się nie jest pewniejszym i spokojniejszym, wręcz jeszcze gorzej. -
Kredka kurde mam nadzieję, że nie wyłapałaś biochema😐 Tempka mierzona 2godz.wczesniej może być faktycznie ciut niższa. Wierzyć trzeba do końca - jutro wszystko będzie pewne a tymczasem trzymam kciuki, by beta dużo urosła.
Juliet super ta tempka rośnie😀 wygląda obiecująco😁
U mnie 0,6 kreski w górę ale w nocy się trochę wierciłam, więc nawet nie wiem, czy zaliczać taką temp. 🤷🏼♀️
Miłej i spokojnej niedzieli wszystkim 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 06:59
-
kredka wrote:Cześć! ☺️ ja dziś od 5 już nie śpię. 🙄 Jak jest weekend i mówię że będę spać i leżeć w opór to tak się to właśnie kończy. Strasznie mi się siku chciało i nie było opcji, musiała wstać. Temp w dół, może dlatego, że mierzona 2h wcześniej niż zwykle a może dlatego, że faktycznie spada.
Niestety po tej nocy mam ogromne obawy. Naczytałam się o wysokich beta hcg innych dziewczyn i mój wynik przy tym wyglada mizernie... zrobię jutro ponownie i zobaczę czy przyrasta a dziś chyba dam sobie spokój od internetów bo zwariuje.
Widzicie czym się kończy robienie testów przed terminem 🐒 nic się nie jest pewniejszym i spokojniejszym, wręcz jeszcze gorzej.
Ty się Kochana dzisiaj zrelaksuj! Jutro pójdziesz i zobaczysz na wyniku podwojoną betę. Nie stresuj się, bo to teraz nic nie pomoże.
Łatwo powiedzieć, żeby nie robić testów przed terminem 😂 jak to ciągnie jak magnes. Ja powiedziwiam jak ktoś czeka na maleństwo i czeka z testem do terminu.
Ja miałam testować we wtorek, a mnie juz dzisiaj kusi 🙈 -
Sylwia_i_Niki wrote:Cały miesiąc było dobrze, ale od dwóch dni dramat... Czasem mam wrażenie, że on ma coś z głową.
Ciąży z dziećmi się akurat nie boję, zarabiam na tyle przyzwoicie, że dałabym sobie spokojnie radę.
Kiedyś byłam od niego zależna, a teraz często on jest ode mnie no ale co tu rozwlekać.... Poprzedni miesiąc był dramat, teraz cały wzorowa rodzina, a od wczoraj beczę co chwila 😒
Kochana, rzeczywiście może warto narazie się nie starać, zobaczyć jak sytuacja się rozwiąże. Po co ci taki stres w ciąży?
Może się jeszcze ułoży, walcz...Annamaria lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Lady_Dior właśnie też chodzi mi po głowie czy nie wyłapałam biochema no ale zobaczymy.
Dziś i tak już nic nie wymyślę. 😉
Blanka wieeeem właśnie że ciężko i też się zawsze zastanawiam jakie trzeba mieć stalowe nerwy żeby testować po terminie @ kilka dni. 😳 podziwiam i zazdroszczę bo ja to taki narwaniec jestem i teraz mam za swoje. 😄
-
kredka wrote:Cześć! ☺️ ja dziś od 5 już nie śpię. 🙄 Jak jest weekend i mówię że będę spać i leżeć w opór to tak się to właśnie kończy. Strasznie mi się siku chciało i nie było opcji, musiała wstać. Temp w dół, może dlatego, że mierzona 2h wcześniej niż zwykle a może dlatego, że faktycznie spada.
Widzicie czym się kończy robienie testów przed terminem 🐒 nic się nie jest pewniejszym i spokojniejszym, wręcz jeszcze gorzej.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja właśnie zasikałam i nic!!! 😢
Biało na teście jak w młynie.
Wiem, że jeszcze wcześnie ale obejrzałam kilka ciążowych wykresów i dziewczyny też w 9 dniu robiły i miały 2 kreski 😳
Mimo, że wiem to i tak jest smuteczek 😭 -
Kredka w internecie mozesz znalezc wszystko. Moja kolezanka z kolei miala wysoka bete i wymioty koszmarne, ktore nie ustepowaly. I co wyczytala z internetow? Ze dziecko ma zespol downa... Na litosc boska. Nie czytaj tych bzdur, bo jedyne co moze teraz zaszkodzic to stres.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 07:46
futuremama, Blanka1988 lubią tę wiadomość
-
kredka wrote:Widzicie czym się kończy robienie testów przed terminem 🐒 nic się nie jest pewniejszym i spokojniejszym, wręcz jeszcze gorzej.
Jak dla mnie nie ma reguły. Widzisz na moim przykładzie w poprzedniej ciąży hcg robilam 3 dni przed @ potem dzień i 3 dni po terminie @ i już wiedziałam, że jest ok.
A teraz to samo, przed test wyszedł, beta 3 dni po jakąś niska i 5 dni po już spadek. Gdyby nie badanie hcg była bym przerażona w niedzielę jak zaczęłam krwawic (tydzień po @. 24 dni po owulacji ) . A takto już nawet odczulam ulgę. Więc czasem lepiej wiedzieć więcej. Chociaż żałuję, że od razu po teście nie poszłam na betę, bo tak na prawdę nie wiem, czy środa już nie była spadająca wartością, takie mam przeczucia. Trzymam za ciebie kciuki kochana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 08:10
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
kredka wrote:Lady_Dior właśnie też chodzi mi po głowie czy nie wyłapałam biochema no ale zobaczymy.
Dziś i tak już nic nie wymyślę. 😉
Blanka wieeeem właśnie że ciężko i też się zawsze zastanawiam jakie trzeba mieć stalowe nerwy żeby testować po terminie @ kilka dni. 😳 podziwiam i zazdroszczę bo ja to taki narwaniec jestem i teraz mam za swoje. 😄
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
26.07.21 - 1340g 🥰💙
07.10.21 - 3920g 💙
Starania od 04.2020
Nasienie:
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Mili ❤️ wrote:Kredka w internecie mozesz znalezc wszystko. Moja kolezanka z kolei miala wysoka bete i wymioty koszmarne, ktore nie ustepowaly. I co wyczytala z internetow? Ze dziecko ma zespol downa... Na litosc boska. Nie czytaj tych bzdur, bo jedyne co moze teraz zaszkodzic to stres.
W Internetach to naprawdę takie głupoty. A w momencie kiedy na czymś nam zależy to chłoniemy wszystko jak pelikany.
Ale że wymioty połączone z zespołem Downa 🙈 -
Kurde ja to wszystko wiem, sama zawsze innym mówię żeby pierdół nie czytali i co robię? 🤦🏻♀️ No głupota straszna.
Wzięłam się za czytanie książki skoro i tak nie śpię i leżymy z młodym w łóżku. Chyba wyrwę się do lasu na jakiś spacer żeby miło spędzić czas.
Co do tych wymiotów i zespołu Downa to dziękuje Bogu, że tego nie słyszałam w pierwszej ciąży bo zaczęłam wymiotować równo w 6 tyg i dni do końca ciąży gdzie nie miałam nudności i wymiotów to chyba więcej niż 30 nie było. Nawet przy porodzie po odejściu wód miałam taką fontannę jak nigdy w życiu. 🤦🏻♀️ A mały to okaz zdrowia. Także durne gadanie.
Życzę Wam miłej i spokojnej niedzieli. ❤️
Odezwę się jutro ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 08:34
-
Podczytuje wątek od samego początku. Juliet chyba mnie przeoczylas, mój post, bo nie jestem wpisana na testowanie, ale późno się odpisywałem, to pewnie dlatego.
Kredka, mam nadzieję, że ta beta pójdzie do góry!
Chciałam się Was zapytać, bo wczoraj sikałam na test i po chwili pojawiła się druga jasna kreska, która zniknęła po wyschnięciu. A dziś z nadzieją z porannego zrobiłam drugi raz i zupełnie biało 😔😔 Myślicie, że co to mogło być? Jakaś reakcja chemiczna? -
Carlina wrote:Podczytuje wątek od samego początku. Juliet chyba mnie przeoczylas, mój post, bo nie jestem wpisana na testowanie, ale późno się odpisywałem, to pewnie dlatego.
Kredka, mam nadzieję, że ta beta pójdzie do góry!
Chciałam się Was zapytać, bo wczoraj sikałam na test i po chwili pojawiła się druga jasna kreska, która zniknęła po wyschnięciu. A dziś z nadzieją z porannego zrobiłam drugi raz i zupełnie biało 😔😔 Myślicie, że co to mogło być? Jakaś reakcja chemiczna?
Mógł być wadliwy test❤Ada&Pola❤
-
Lolipop wrote:miałam wczoraj odpisać po tym jak doczytywaalm i jak wróciłam z pracy to zasnęłam 😆
muszę jeszcze raz przejrzeć bo nie pamiętam co chciałam dodać
a mąż . mąż wczoraj wstał i ogarnął z rana pranie , zmywarkę a potem jak wróciłam z pracy to mówi do mnie..nie rozbieraj się ..musimy jechać do Tesco bo młody pieluch bie ma a sam sobie nie poradzę ..dziś nie spał od 5 i wysrzatal łazienkę .co za człowiek 😱
także jak widać już go tak noga nie boli ..jedynie co do ręki musi uważać i myślę że powinien raczej szybko dojść do siebie 😆😳
trzymam kciuki za testujące również !!! -
Lolipop wrote:badalas estradiol itd?
ja wam powiem że moja znajoma od kad pamięta okres po 60 dniach nawet ...jest duża szansa że organizm mógł i dwa razy do owulacji podchodzić . ale co jest najlepsze ..ma dwa cuda bez żadnych leków ..po prostu była mega cierpliwa a kiedy już stwierdziła po dłuższym czasie że cierpliwość jej się kończy i wysłała siebie jak i męża na badanie nasienia to się okazało że jest w ciąży 😂 plamila bardzo i się zabezpieczała te dni parę a tu nic ..to zrobiła test ..tak samo miała z córką 😆 .także wierzę że jest mnóstwo takich przypadków i nie zawsze musi być książkowo
napiszę że po drugim porodzie ma okresy co 30 dni 😂😂
Martyna33 może po prostu zdarzył sienterazbtakicykl który zdarzyć się może każdej kobiecie raz czy dwa w roku? mam nadzieję że lekarz dobierze dobre leczenie tak czy inaczej
u mnie dziś duży spadek jak na 4dpo . coś mi burvxy w podbrzuszu i nachodzą mnie myśli że to nie ten miesiąc ale testy się nie zmarnują bo jak nie teraz to może jutro 😂😂😂
a używam zwykłych z eBay ..first response firmowy to użyje bo dwa mam ..jak mi jakiś cień czy coś wyjdzie na tych zwykłych paskowych za grosze .dziesiatki niby -
Carlina przepraszam! Zaraz dopiszę 😊
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
26.07.21 - 1340g 🥰💙
07.10.21 - 3920g 💙
Starania od 04.2020
Nasienie: