Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Kredka Nie rób sikancow! Ja robiłam tak jak ty w pierwszej ciąży, od 10dpo już mi wychodził pozytywny, robiłam sikance codziennie i wychodziły mega różnie! Już byłam załamana. Poszłam na będę dopiero w dniu spodziewane miesiączki i bata wyszła 100, a 2 dni później 250. Mimo to przy tej becie sikance wychodziły różnie, potrafiły być bledsze od poprzedniego dnia ! W 6 tyg ciąży zrobiłam sobie test ciążowy na pamiątkę i wyszły wtedy piękne kreski.
Lolipop lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Juliet, przepisz mnie prosze na 16.11. Postanowilam nie testowac do dnia przypadajacego na okres. Jak @ przyjdzie wczesniej, dam znac.
Juliet lubi tę wiadomość
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Kredka kciuki za betę - oby była duża ☺️
Kciuki również za testujące 🤞🏻
Ja czekam na okres i mam nadzieję, że przyjdzie szybko, bo życie w takiej niepewności to masakra. -
Dzień dobry 😊 Mnie wczoraj tak bolała glowa, że usnęłam o 20, co prawda ciągle budziłam się z bólu, bo trzymało do rana. Zmierzylam temp o 4 i wciąż wysoko, ale juz nie dałam rady i musiałam wziąć tabletkę na głowę. Inaczej skończyłabym męcząc się dzisiaj i wymiotując 😫 zmierzyłam temp jeszcze raz teraz i jest taka sama. 🤷♀️ test wciąż biały, choć @ powinna być pojutrze. Także zobaczymy 😛
Wiera na pewno! Jeszcze wcześnie 😊 Lolipop a co tam u Ciebie Słoneczko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 08:06
Wiera lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet, a ty masz takie migreny bolesne, czy tak wyjątkowo cie boli? Bidulka...!
Lolipop, a ty kiedy testujesz, który dc u ciebie?
LadyDior, myślisz, że serio okres...? Pisałaś, że masz dużo testów i bedziesz sprawdzac kreskę, czyli nie jest mocniejsza?
Ja się zwyczajnie boję rozczarowania.. Dopijam kawę, będę robić kaszkę dla dzieci i idziemy do Rossmana po testy.. Mocz z porannego sikania sobie zostawiłam w kubeczku, choć nie wiem, czy dziś testować, czy lepiej jutro..
Skoro wczoraj z czułości 10 wyszedł taki bladzioch, to z testu 25 nie wiem, czy dziś coś wyjdzie . Może lepiej jutro? -
Wiera jeszcze może wyjść! Jeszcze czas! ✊🏻
Lady_Dior ja tam mam nadzieję, że jednak u Ciebie nie przyjdzie a tłuste kreseczki zamienią się w tłustego słodkiego bobaska. ✊🏻💙
Juliet u Ciebie też jeszcze czas także ja nadal moooocnooo trzymam kciuki. ✊🏻
W ogóle za wszystkie tutaj trzymam kciuki! 😅💙
Czekam pod labo na badanie. Co ma być to będzie. Dziś rano pociągnęło mnie na wymioty przy myciu zębów a mrowienia i ból w piersiach nie daje w nocy spać. 🤦🏻♀️ Temp już nie mierzę bo wiem, że by mnie tylko stresowała.Paulinaaa, futuremama, Wiera, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
kredko, kciuki mocne za betę!! Czyli dziś po 15-tej znów będzie tłum odświeżających forum Będzie dobrze
Wczoraj oglądałam odcinek "Przyjaciół", w którym Chandler jadł jajka z patelni, taką puszystą jajecznicę.. Jak to zobaczyłam..... Pauza na pilocie i pobiegłam do kuchni zrobić sobie to samo, tylko z ogórkiem i pomidorem , zjadłam w 5 minut.. Boszzzz, ale to było dooobre!!!!!kredka, Juliet, NataliaGie, futuremama, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
kredka wrote:Wiera jeszcze może wyjść! Jeszcze czas! ✊🏻
Lady_Dior ja tam mam nadzieję, że jednak u Ciebie nie przyjdzie a tłuste kreseczki zamienią się w tłustego słodkiego bobaska. ✊🏻💙
Juliet u Ciebie też jeszcze czas także ja nadal moooocnooo trzymam kciuki. ✊🏻
W ogóle za wszystkie tutaj trzymam kciuki! 😅💙
Czekam pod labo na badanie. Co ma być to będzie. Dziś rano pociągnęło mnie na wymioty przy myciu zębów a mrowienia i ból w piersiach nie daje w nocy spać. 🤦🏻♀️ Temp już nie mierzę bo wiem, że by mnie tylko stresowała.
Annamaria ogólnie cierpię na migreny, ale zwykle kiedy się kładę spać, to rano już nie ma śladu, a to była jakaś makabra. Od kilku dni też źle śpię, ciągle się przebudzam, wiercę i w ogóle.. 😕
Nie wiem czy powinnaś dziś robić, ale możesz spróbować, tylko pamiętaj, że jest to mniejsza czułość i podejdź do tego na spokojnie 😊
Lolipop jeszcze chrapie, bo nawet tempki nie wprowadziła do wykresu 😛
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Annamaria wrote:kredko, kciuki mocne za betę!! Czyli dziś po 15-tej znów będzie tłum odświeżających forum Będzie dobrze
Wczoraj oglądałam odcinek "Przyjaciół", w którym Chandler jadł jajka z patelni, taką puszystą jajecznicę.. Jak to zobaczyłam..... Pauza na pilocie i pobiegłam do kuchni zrobić sobie to samo, tylko z ogórkiem i pomidorem , zjadłam w 5 minut.. Boszzzz, ale to było dooobre!!!!!
Jajecznica!!!! 😍 w piątek znajomy mi gadał z pracy o jajecznicy i jęzor wisiał mi przez cały dzień! W sobotę rano usmażyłam całą patelnie! 😅 kurde jutro chyba tez zrobię bo narobiłaś mi ochoty. 🤣
Lolipop wstawaj!!!! Dryn dryn 😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 08:28
-
Dziewczyny kochane, zwłaszcza te z bladymi kreseczkami i z rosnącymi betami. Mam ochotę dać wam kopa w cztery litery. Przecież pozytywne nastawienie również dużo robi! Smutno mi się robi jak tak wątpicie w te swoje kreski, ja bym się cieszyła.
Jak ma przyjść do was mału cud skoro jak już stoi w drzwiach jego mama tak bardzo w niego wątpi?
Nie mówię żeby podskakiwać z radości i biec na usg po bladej kresce, ale wierzyć w to ze beta będzie rosła, a nie mówić „a to pewnie biochem”.
Cieszmy się chwilą i wierzmy w cud.Paulinaaa, Nunakala, Juliet, Annamaria lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kredka kciuki trzymam i lukne pozniej jak sytuacja
https://zapodaj.net/1654fb793d713.jpg.html u mnie dzis 16 dc i taka kreska na owu, ten z gory to 15 dc ten na dole 16... sama nie wiem ;/ 13 dc w poniedzialek pecherzyk mial 18 mm to co by jeszcze nie bylo owu.........?mimo ze juz czwartek ....... juz nie mam sily na codzienne starania haha ale dumna jestem bo od 4 dni nam sie udaje zebrac sily po calym dniu obowiazkow, widze ze mezowi w tym cyklu bardzo zalezy i sam napędza do działania co uwazacie ... ? cykle mam 26-28 dni wiec owu serio juz powinna byc ale testy owu chyba o tym nie swiadcza
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Martyna33 ja wiem ale niestety to naprawdę nie jest takie łatwe...
pamiętam swoją radość w pierwszej ciąży po tym jak usłyszałam serce i lekarka zapewniła że pomimo plamień dopóki nie ma krwi to się nie martwić. Powiedziałam mamie i siostrze jako jedynym a na drugi dzień zobaczyłam całe uda w krwi. Od tamtego czasu każda wizyta uspokajała mnie tylko na moment a spokój osiągnęłam dopiero jak położyli mi malucha na brzuchu.
Chciałabym być spokojna i się cieszyć i nie myśleć o złych rzeczach ale wiem, że to będzie naprawdę trudno bo tak bardzo chcę żeby wszystko było w porządku.
Chyba każda dziewczyna po różnych przejściach nie zazna całkowitego spokoju do samego końca ciąża.
Ale ale nie myślcie że jestem taką pesymistką całkowitą! Ja naprawdę głęboko wierzę, że będzie dobrze tylko chyba boje się tego na głos powiedzieć żeby nie zapeszyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 08:51
Martyna33, Juliet lubią tę wiadomość
-
kredka wrote:Martyna33 ja wiem ale niestety to naprawdę nie jest takie łatwe...
pamiętam swoją radość w pierwszej ciąży po tym jak usłyszałam serce i lekarka zapewniła że pomimo plamień dopóki nie ma krwi to się nie martwić. Powiedziałam mamie i siostrze jako jedynym a na drugi dzień zobaczyłam całe uda w krwi. Od tamtego czasu każda wizyta uspokajała mnie tylko na moment a spokój osiągnęłam dopiero jak położyli mi malucha na brzuchu.
Chciałabym być spokojna i się cieszyć i nie myśleć o złych rzeczach ale wiem, że to będzie naprawdę trudno bo tak bardzo chcę żeby wszystko było w porządku.
Chyba każda dziewczyna po różnych przejściach nie zazna całkowitego spokoju do samego końca ciąża.
Napewno ciężko jest po takich sytuacjach myśleć pozytywnie ( rozumiem jak straszne to dla Ciebie było...
jednak jedyne co chciałam wam powiedzieć, to to ze jest coś takiego jak psychiczna przyczyna nie występowania ciąży, przez strach, jakieś przeżycia z przeszłości (które trzeba przepracować, pogodzić się i pożegnać z tym). I dlatego po poczytaniu wielu światowych ginekologów, endokrynologów uważam ze samo nastawienie ma duży wpływ na to, czy się zaciąży czy nie.
Ja staram się siebie nastawiać ze nawet jak są 2 kreski na teście to do 12 tyg nikomu się nie chwalić, bo wszystko może się zdarzyc. Ale przez cały ten czas ważne jest żeby wierzyć, ze uda się, ze wszystko będzie ok.
I nawet jeśli Ty nie wierzysz, to ja wierze za Ciebie, ze rośnie w Tobie mała kredeczka❤️kredka lubi tę wiadomość
Otter wrote:Jeżeli dobrze pamiętam to w Rossmanie są o czułości 10 ale chyba to był pink super czuły... także nie wiem czy dobry wybór, bo ostatnio dużo Dziewczyn pisalo, że są trefne
A u mnie w szufladzie leżą 3 takie testy z pinka 😝😱 może dlatego mi nie wychodzą nigdy 2 kreski 🤣
Cześć dziewczyny, myślałam, ze tu wysp kreseczek będzie dzisiaj
Ja dziś 14 dc, tempka nie poszła znacząco w górę wiec wczoraj owulki nie było. Za to dziś ponowny pik na teście, sluz Jajkowaty, szyjka miękka i góry ( w końcu poczułam różnice ), libido jest. Wiec to chyba dziś
Co myślicie ?
https://naforum.zapodaj.net/10eb49945067.png.html
Ja oczy na zapałki bo synek jakies dzień plamy, krostki na całym ciele od dwóch dni, stan podgorączkowy i biegunka. Oczywiście wszystkie diagnozy przez teleporade ehhh już myślałam, ze wczoraj do szpitala pojedziemy ale chyba jest lepiej ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 09:37
Lolipop lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌