Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny proszę o pomoc, z soboty na niedzielę mam owulacje, maz był dzisiaj na badaniu Prolaktyny z obciążeniem metoklopramidem. Po zażyciu Prolaktyna skacze 6-10 x. Zawaliliśmy??? Jeżeli dziś będzie miał taką Prolaktyne to jużpo wszystkim? Mam mega dola
-
Ja jeszcze sie wstrzymuje z powiedzeniem zebyscie wpisały małpe, bo 2 dni temu 25dc plamienia, wczoraj 26 dc plamienia, dzis prawie bez plamień ( od wczoraj wieczór ) wiec czekam dziś czy sie rozkreci, czy jutro czy... nie... test robilam w 24 dc i byla biel bieli , temp mam 36,6-36,8 cały czas ten zakres od kilku dni..
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Miśka 91 wrote:Hej proszę przepisze mnie z testowaniem na 26.10 z tego cyklu lipa już zaczynam plamić .
Oj.. 😪 Ale przynajmniej masz jeszcze szansę w tym miesiącu 😊
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
nick nieaktualnyDastiny wrote:Dziewczyny proszę o pomoc, z soboty na niedzielę mam owulacje, maz był dzisiaj na badaniu Prolaktyny z obciążeniem metoklopramidem. Po zażyciu Prolaktyna skacze 6-10 x. Zawaliliśmy??? Jeżeli dziś będzie miał taką Prolaktyne to jużpo wszystkim? Mam mega dola
Nie przejmuj się, z tego co tu dziewczyny pisały prolaktynę bardzo łatwo można zbić wiem że to frustrujące, bo to tylko przedłuża starania, ale szybko można to wyleczyć -
kredka wrote:No to trzymam kciuki żeby to jednak nie była @. 🤞🏼 Skusisz się na test? Ja bym już pewnie sikała każdego poranka. 🤦🏻♀️😂
gdybym miala w domu bym na bank zrobila, ale nie mam i dobrze, przynajmniej kasy nie stracilam , a okres pewnie sie rozbuja.....
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
PaulaSza wrote:Hej dziewczyny ja będę się testować dopiero 30.10, tak więc bardzo długi miesiąc przede mną ale przez ten czas poobserwuje Was, na razie zacząło się dobrze. Zamówiłam zestaw witamin i dostałam próbkę Fertil Safe Plus, czy któraś z Was to stosowała? jak wrażenia?
Ewciia wrote:Czy ktoś miał kiedyś coś takiego, że jak skończył się okres, to na wkładce zamiast plamienia była czarna plama, dosłownie czarna, gęsta, dziwna wydzielina. W ilości łyżki stołowej. No i od tego czasu już kilka dni plamie. Brzuch mnie czesto bolii, mam skurcze. Do tego od poprzedniej owulacji ciągle jajnik prawy boli, czasem lewy. Dziwne to wszystko. Zmęczona tym jestem. Może ten jajnik cały czas pracuje przez tą dietę z tapioka? Zawiera fitoestrogen.
Mam nadzieję że nie długo pojawi się ładny plodny sluz...
A jak dużo jesz tapioki? Ja czasem robię z niej deser 3 łyżki kulek na 2 osoby, tak 1-2 w tygodniu może taki zjemy, ale zmartwiłaś mnie takimi objawami
Norka01 wrote:Hej właśnie was odkrylam i zaciekawiły mnie te zapisy. Robicie listę kto kiedy robi test ? Jeśli tak to ja chętnie dołączę, 15.10. Raczej nic z tego nie bedzie, bo akurat na owulację złapałam jakiegoś wirusa i od kilku dni mnie trzyma, ale co tam, może akurat coś się trafi
W końcu nie będę sama w tym dniu nie wiem jak to jest ale zawsze jestem sama na dany dzień, we 2 zawsze raźniej
Juliet wrote:Ja się już zastanawiam czy nie zacząć testować owulki od jutra... Co prawda ovu wyznacza mi na 7.10, ale od wczoraj pobolewają mnie jajniki, no i strasznie już chcę kreseczki, choćby te na dobry początek 😅 myślicie, że to nie za wcześnie? Moje ostatnie cykle wahają się między 28-30 dni i owu zazwyczaj przychodzi 15-16 dc
Ja mam owulację 18-19 dc, a zaczęłam testowanie owu od 7 dc więc jak dla mnie nigdy nie jest za wcześnie
My byliśmy wczoraj u androloga … i w sumie nic. Popatrzył na badania z krwi, powiedział że wszystko ok. Co do seminogramu to owszem morfologia 2% ale w całym ejakulacie mamy 5,99 mln a norma jest od 1,6 mln więc mamy prawie 4 razy więcej i powiedział że to jest ok i nie trzeba nic z tym robić. Na agregacje też powiedział że to normalne i żeby się tym nie przejmować. USG też jest ok. Nie dostaliśmy nawet żadnych suplementów do łykania bo powiedział że nie ma takiej potrzeby.
Jedyne co to mąż ma zrobić HBA, DFI i posiew nasienia. Co do posiewu to moim zdaniem tam nic nie wyjdzie bo ja robiłam wszystkie wymazy i było ok więc nie spodziewam się żeby u niego coś wyszło. Pozostałe badania mają sprawdzić czy plemniki są zdolne do zapłodnienia.
Dr zalecił także badanie drożności jajowodów u mnie – mega się boję tego badania.
Co do częstości serduszkowania to lekarz powiedział że zalecenia WHO to co 2-3 dni czyli 3 razy w tygodniu, ale z naszymi wynikami możemy spokojnie codziennie i nie będzie to żadnym problemem.
Szczerze mówiąc to liczyłam na coś innego, miałam nadzieję że da jakieś suplementy na poprawę parametrów i powie żeby powtórzyć badania za 3 miesiące. A tu mam jakieś rozdwojenie bo:
- ginekolog 3 dni temu powiedział że problemem jest tutaj czynnik męski i z takimi parametrami nasienia to on poleca inseminację bo będzie ciężko o naturalną ciążę
- androlog kliniczny (zaznaczam to żeby nie było że to jakiś urolog który się nie zna na temacie) – nasienie jest ok, nic nie trzeba poprawiać. Nawet diety nie trzeba zmieniać, nic, wszystko jest dobrze.
Wspólny mianownik mieli taki, ze krotko się jeszcze staramy (tak sensowniej to 3 cykle) więc mamy nie panikować tylko czekać.
No i co ja mam o tym myśleć?
Powiedzcie mi czy to badanie drożności jest takie masakryczne jak wszędzie piszą?PaulaSza lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z macie bardzo dużą liczbę plemników i to rekompensuje tą morfologię. Ja bym ufała andrologowi (w końcu to on się specjalizuje w męskich sprawach). Aczkolwiek myślę, że możecie włączyć suplement np fertilman plus, na pewno nie zaszkodzi, a mąż podrasuje trochę zdrówko. Generalnie podczas starań mężczyzna powinien łykać kwas foliowy razem z kobietą (w fertilman akurat jest w składzie)..
Magda_Z, kredka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW sumie zaglądne. Bo wrzesień całkiem olałam, nawet wywaliłam premium z apki. Miałam testować 30.09, ale nie miałam testu. Dziś 33 dzień cyklu. Zwykle cykle mam 28-31.
Wieczorem miałam bóle na okres, więc poszła w ruch nospa i byłam pewna okresu rano i nadal nic. Więc czekam dalej. Dziś 37.3 🙈
Obstawiam że okres przyjdzie jak tylko to wyślekokoszka31, Sylwia_i_Niki, agusia_246 lubią tę wiadomość
-
Sinugma wrote:W sumie zaglądne. Bo wrzesień całkiem olałam, nawet wywaliłam premium z apki. Miałam testować 30.09, ale nie miałam testu. Dziś 33 dzień cyklu. Zwykle cykle mam 28-31.
Wieczorem miałam bóle na okres, więc poszła w ruch nospa i byłam pewna okresu rano i nadal nic. Więc czekam dalej. Dziś 37.3 🙈
Obstawiam że okres przyjdzie jak tylko to wyśle
Trzymam kciuki żeby jednak nie, chociaż u mnie najlepszy na wywołanie okresu jest test ciążowy - jak zrobię test w dniu spodziewanej @ to pomimo że objawów nie mam to krwawienie zaczyna się do pół godziny
Moja @ to małpa jednak. Jak się nie staraliśmy o dziecko to @ przychodziła ZAWSZE w pierwszy dniu delegacji albo jak akurat byłam w drodze. Franca potrafiła się spóźnić 2 tygodnie byle tylko wypaść akurat jak miałam wyjazd, zawsze też w wakacje, od podstawówki... w każde. Nienawidzę jej (ona mnie też )kredka lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
nick nieaktualnyMagda_Z wrote:Trzymam kciuki żeby jednak nie, chociaż u mnie najlepszy na wywołanie okresu jest test ciążowy - jak zrobię test w dniu spodziewanej @ to pomimo że objawów nie mam to krwawienie zaczyna się do pół godziny
Moja @ to małpa jednak. Jak się nie staraliśmy o dziecko to @ przychodziła ZAWSZE w pierwszy dniu delegacji albo jak akurat byłam w drodze. Franca potrafiła się spóźnić 2 tygodnie byle tylko wypaść akurat jak miałam wyjazd, zawsze też w wakacje, od podstawówki... w każde. Nienawidzę jej (ona mnie też )
Nie będę się wkurzac :p po prostu poczekam aż sobie przyjdzie. W końcu musi przyjść ^^EveB lubi tę wiadomość
-
Magda Z - my to szalejemy, bo zupę zageszczam maka z tapioki, ostatnio robiłam sakiewki z mąki z tapioki, planuje dziś budyń. Robiłam naleśniki na słono i farsz też zaprawialam tapioka. Ostatnio kulek mniej, ale to jest w sumie to samo.
Raczej to nie powód do zmartwień, ale nadziei. W cyklu w którym miałam zagnieżdżone dwa pęcherzyki (poprzednia ciąża) tak mnie bolały jajniki, że nie mogłam chodzić z bólu! A tu bach na usg bliźniaki...
Fitoestrogeny z tapioki pobudzają pracę jajników, kobiety reagują na nie jak na estrogen. Dlatego może dojść do hiperowulacji.
Moje pytanie raczej było związane z tym co wyczytałam. Podobno wysoki poziom estrogenów powoduje czarne plamienia. Ale nie wiem czy to prawda.
Tak się zastanawiam, czy nie udało się podnieść na tyle, żeby była szansa na te hiperowulacje...Magda_Z lubi tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Magda_z sprawdzanie drożności nie jest takie straszne, nie nakręcaj się negatywnie 😘 to niepotrzebny strach. Moja koleżanka (mega wrażliwa na ból) określiła hsg jako nieprzyjemne. Na drugi dzień normalnie poszła do pracy. Ja miałam sprawdzane przy okazji laparoskopii - zero dolegliwości bólowych. Jak widzisz można lekko przez to przejść.
Co do wyników męża - też się zgadzam z dziewczynami. Zaufać andrologii a suple też nie zaszkodzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 14:14