Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
Odpowiedz

Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś biel bieli. To nie TEN dzień. ;) Zobaczymy jutro.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 12:20

Ekta lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jako długoletnia staraczka, która w koooońcu doczekała się dziecka, zamierzam ruszyć w przyszłym roku z blogiem dotyczącym walki z niepłodnością. Na razie przygotowują się merytorycznie i technicznie. Sama przez lata szukałam informacji i wsparcia w wielu pozamedycznych źródłach, m. in. tu na forum 😊 Jeżeli byłybyście zainteresowane informacją, że blog startuje, a potem jakie tematy będą tam poruszane, napiszcie proszę do mnie na priv, zostawiając mi maila, na którego będę mogła dać znać.

Oby jednak do nowego roku już jak najwięcej z Was mogło ujrzeć II na teście. :)

XWEJAX lubi tę wiadomość

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Stokrotka919 Znajoma

Wysłany: 15 października 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dopiero dołączyłam chociaż od paru dni zaglądam tu do was i bardzo mocno trzymam za was wszystkie kciuki aby spełniło się to wasze marzenie .
    U mnie jest 11 dpo i jedna kreska póki co ale myślę że to może za wcześnie jeszcze ale nie mogłam się powstrzymać przed zrobieniem testu

KasiaLukasia, Ekta lubią tę wiadomość

cb7w9n735ppdp06b.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasze wykresy na ovu też świruja? Ciągle mi zmienia datę owualcji 🤷🏼‍♀️ wyznaczyło mi na początku w 10 dc gdzie temperatury w ogóle nie odpowiadały by temu. Teraz codziennie zmienia zdanie 😦.

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Hej, lekarz w nocy napisał mi SMS że mam cierpliwie czekać do terminu @ i że to bardzo dziwna sytuacja. Dziś dla pewności zrobiłam ostatni test i jeżeli @ nie przyjdzie to robię pinka w niedzielę. Wiecie co? Dalej jest cień. Ja zwariuje! Oczywiście nie jest on tak intensywny jak wczoraj ale JEST. głupkowata sytuacja
    dafe2a52e5a8.jpg
    Myślę że jak beta negatywna wyszła to dziś słabo żeby test wyszedł pozytywny cień cienia lepiej się je doszukiwać. U mnie była wyraźna kreska i ciąży brak także trzymaj się i zatestuj za. Kilka dni jak @ nie przyjdzie

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Ekta Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie zastanawia po co rozbieracie te testy na czynniki pierwsze 🤔 skoro nic nie widać przez szybkę, to znaczy że tam nic nie ma 🤷‍♀️ i nie ma co się doszukiwać cienia cienia. Jak beta jest ciążowa, to i test wyjdzie wyraźny.

kredka, Morgana, Monia66, MartiMarti, Lolipop, sandrina22, Juliet, guerretenshi lubią tę wiadomość

16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
    06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
    30.04.2022 - ⏸️ ☘️
    Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
    Czekamy na synka z ZD ❤️
    13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
    21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
    2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dziewczyny, czy wasze wykresy na ovu też świruja? Ciągle mi zmienia datę owualcji 🤷🏼‍♀️ wyznaczyło mi na początku w 10 dc gdzie temperatury w ogóle nie odpowiadały by temu. Teraz codziennie zmienia zdanie 😦.
    mi też zmieniło nie wiem czemu ale ja i tak wiem kiedy mniej więcej ze względu na wszystkie sympotmy razem wzięte więc nie biorę tego pod uwagę .

czuję się dziś jak w pierwszy dzień okresu a jest ok 9dpo .. może mam jakąś chorobę? 😆 żeby po miesiącu brania tabsow tyle czasu organizm dochodził do normy ..szkoda słów . jeśli cxuje że ciąży nie ma go chociaż niech mi te bóle się skończą i niech będzie jak kiedyś ..ból w trakcie okresu!!! wrrr to już 4 cykl. co za świństwo

a dziś znajoma lekarka mi zaproponowała mirene wkładkę abym okresu nie miała i tych boli. może się zdecyduje jak za parę miesięcy nic nie wyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 15:47

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny bardzo bym chciała aby beta się myliła i żeby była ciąża ale jeśli beta faktycznie jest negatywna to testy które masz są jakieś felerne . nie ma prawa być w moczu bhcg jeśli nie ma we krwi po tych testach niby z kreska. jeszcze ciągle taka samą, także niepotrzebnie tylko dokladasz sobie więcej stresu .
    oczywiście powtórz test jak okres nie przyjdzie dla pewności ale tylko spokój nas uratuje czy tam racjonalne podejscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 15:52

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki! Dziś w południe pojawiła się gruba krecha na teście owu. Wczoraj wieczorem z mężem działaliśmy. Myślicie kiedy ponownie ? Dzisiaj ? Jutro ? Dziś 13 dc.

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Laseczki! Dziś w południe pojawiła się gruba krecha na teście owu. Wczoraj wieczorem z mężem działaliśmy. Myślicie kiedy ponownie ? Dzisiaj ? Jutro ? Dziś 13 dc.

Dzisiaj, jutro, kiedy Was poniesie <3

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:

Ja bym wybrała opcję dziś i jutro 😁

Juliet lubi tę wiadomość

age.png
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Kiedy tylko macie ochotę!
    Mogę zostać przez Was skrytykowana, ale zawsze mnie dziwiło, jak można kochać się z facetem, wyliczajac dokładnie dzien i minuty. Jaka jest z tego przyjemność kochać się pod presją tylko w dni płodne? To jak trzymać stoper w ręce podczas seksu i nagle przestać, bo z wyliczenia wyszło, że już dalej nie można.
    Nie lepiej robić to w miarę możliwości przez cały miesiąc z czystą glowa, czerpiąc jak najwięcej rozkoszy?

Norka01 lubi tę wiadomość

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    moze jutro choć ja bym działał pod rząd 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia66 wrote:
    Mogę zostać przez Was skrytykowana, ale zawsze mnie dziwiło, jak można kochać się z facetem, wyliczajac dokładnie dzien i minuty. Jaka jest z tego przyjemność kochać się pod presją tylko w dni płodne? To jak trzymać stoper w ręce podczas seksu i nagle przestać, bo z wyliczenia wyszło, że już dalej nie można.
    Nie lepiej robić to w miarę możliwości przez cały miesiąc z czystą glowa, czerpiąc jak najwięcej rozkoszy?

Tak tez jestem zdania, że trzeba sie kochać cały miesiąc i czerpać jak największą przyjemność, ale w dni płodne sama mam zagwozdkę czy robić to codziennie czy co drugi dzień, bo różne są teorie na ten temat.

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia66 wrote:
    hello. wpadłaś?
    więc się nie dziw że laski z biegiem czasu Staraja się coś zmienić aby może tym razem się udało przez to że tyle nic i nic także ja rozumiem, choć sama zaszłam da rady po pierwszej lepszej upojnej nocy😆

u mnie np jest plan czekać chociaż do 3 dni przed dniami plodnymi ale się nie da bo mój mąż się rozpala jak tylko kończy mi się okres i wez go ostudz jak mnie samą to rusza ha ;p

ale jasne. najbezpieczniej cały miesiąc to rozumiem też że nie każdy tyle seksu potrzebuje z😂 czy jest chociażby czynnik męski przez co muszą być tylko określone dni bądź właśnie monitoring i stos lekow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 17:44

KasiaLukasia, Juliet, Ekta, Ślimak, MartiMarti lubią tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa, ale lipa z tymi testami...szkoda , że się nie udało.

U mnie 3 dzień z CLO i już wiem, że to ostatni cykl z tym lekiem. Nie dość, że mam okropny spadek nastroju, to jeszcze zawroty głowy. Kurcze no...jak nie uda się sensownego jaja wyhodować to mnie chyba optymizm opuści...

Monia66 no my to robimy z kalendarzem w ręku :D, bo niestety ja na przytulanki mam ochotę w niepłodne największą 😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wpadka nie ma tu nic do rzeczy.
    Zwracam honor w takim razie. Po prostu mam trochę inne myślenie 😉

qb3cj48ae751dsv6.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia66 wrote:

Monia ale Ty się nie starałas zajść w ciążę ;) To troszkę inny temat, niz tylko udane życie seksualne. Jak widać tu, czy na milionie innych tematow na tym forum nie wszystkie historie są takie proste. Duza część dziewczyn musi przyjmować leki, monitorowac cykl, tu nie tylko motylki działają cuda. Gdybyś pragnęła mieć dziecko przez kilknascie miesiący, czy nawet kilka LAT bezowocnych starań, to miałabys trochę inne podejście. Ciesz się tym, ze nie musisz.

Lolipop, sandrina22, Juliet, kredka, Ślimak, Miśka 91 lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po trochu rozumiem, bo sama myślalam przez kilka lat, że nie moge mieć dzieci. To zależy jaki kto ma punkt widzenia. Aczkolwiek to, że nie staralam się o dziecko to nie znaczy, że nie mogę czegoś tutaj od siebie dodać.
    Naprawdę trzymam kciuki za każdą z osobna, poza tym każda sytuację przeżywa inaczej i każda wypowiada się ze swojego punktu widzenia i jakiegoś tam doświadczenia. Wiele słyszałam o nieudanych próbach pod presją, a potem zmiana frontu i ogromna radość.
    Moja wpadka wyniknela na 100% z przesunięcia owulacji. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, cykle mialam regularne. Na ciążę się nie nastawialam, po prostu zrobiłam test w 5dpt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 17:46

qb3cj48ae751dsv6.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ