Od starania do zniechęcenia
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:cześć dziewczyny, no nie ukrywam, że mnie zapał powoli opada. Niby są we mnie jakieś resztki motywacji, bo ciężko mi odpuścić tak zupełnie, ale niestety jest to już bardziej mus niż przyjemność...
Powiem tak uwielbiam sex i mogę to robić o każdej porze dnia i nocy. Do tej pory starałam się nie robić z starań cyrków tylko czysta spontaniczność. Ale właśnie zaczynam czuć mus. I boje się już co będzie dalej. -
Orchidea90 wrote:Mahda-mbc z jakim problemem się zmagacie? Widzę że u Was już prawie rok. U Nas 8cs.
ja mam shbg 7.6 przy normie 70-90 co powoduje, że testosteron (mimo tego, że w 3dc wyszedł 0.11) nie jest wiązany, a tym samym androgeny też nie do końca dobrze przędą.
Mąż przebadany - u niego jest ok.
Badania, które pokazały problem, to: shbg, dheas, androstendion, 17-oh-progesteron zrobione w 3dc
To jest mój 4cs po diagnozie, w sumie 11Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 20:20
Orchidea90 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Multiwitamina wrote:A ja Wam powiem dziewczyny że u mnie na tym etapie odwrotnie. Z każdym nieudanym cyklem więcej wiem i zapał jest większy. I po prostu wiem że idę do przodu. Na początku w ciemno , ladowalam clo i liczyłam na cud. Potem doszły badania, histeroskopia i zmiana lekarza. Z każdym miesiącem szłam i idę do przodu. Od braku owulacji, przez biochemiczna, do torbieli. Ale coś idzie do przodu, a ja zabieram wiedzę. Powiem Wam że po około 10cyklach , jest szansa że będę miała owulacje. Bo miałam może jakieś 2do tej pory...I ta iskierka nadzieji daje takiego kopa. Że aż się chce. Wiem że nie jest powiedziane że mi pęknie po zastrzyku, że znajdę w ciążę. Narazie się nie napalam bo jest teraz ciężko okres ...Ale wierzę i nie tracę nadzieji czego i Wam życzę. Nie rezygnujcie , nawet jakby ta Wasza droga była usłana kolcami.
Multiwitamina zainteresowałas mnie temat owulacji biochemicznej? Możesz zgłębić temat?
Od jak dawna bierzesz ovarin? Widzisz efekty? Też biorę ale dopiero pierwszy cyklMultiwitamina lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Badania, które pokazały problem, to: shbg, dheas, androstendion, 17-oh-progesteron zrobione w 3dc
To jest mój 4cs po diagnozie, w sumie 11
Dlaczego lekarz zlecił Ci te badania? Badania się już od początku ale twoich rzeczy mi jeszcze nie dał gin.
-
Taa, najpierw jest ekscytacja, potem sie czlowiek troche martwi, dalej panikuje, placze, wscieka sie... a na koniec przychodzi taki stan, ze juz nie wiem czy sie staram bo chce dzieci, czy po prostu jestem uparta i juz sie przyzwyczailam
Fajnie by bylo sie bzykac kiedy sie chce a nie musi. Zeby sie w ogole chcialo (lub moglo).
Albo zeby maz zagladal do sypialni w nadziei, ze jeszcze NIE spie.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Orchidea90 wrote:Dlaczego lekarz zlecił Ci te badania? Badania się już od początku ale twoich rzeczy mi jeszcze nie dał gin.
On to daje każdej starającej się na start, wg niego zbadanie androgenów, krzywej cukrowej i insulinowej 3pkt to podstawa.
Ja wcześniej nie byłam u gina, bo 6 cykli staraliśmy się tak po prostu, poszłam w 7cs, do 8 cs musiałam czekać możliwość zrobienia badań, bo muszą być w 3-4dc potem trzeba czekać na wyniki, omówienie, leki i zeszło.
Oto moje badania, które dostałam po 1 wizycie:
tsh, ft3, ft4 (to akurat miałam, ale gdybym nie miała, to by mi zlecił)
ASPAT
ALAT
kreatynina
prolaktyna
testosteron
shbg
androstendion
dheas 17-0H-progesteron
krzywa cukrowa 3 pkt
krzywa insulinowa 3 pkt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 21:32
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Mi się czasami też już nie chce. Ale daliśmy sobie termin ostateczny do końca roku a potem zmienimy zainteresowania.
Ale z miesiąca na miesiąc jakoś coraz mniej mi się chce.
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Isaura81 wrote:Ale daliśmy sobie termin ostateczny do końca roku a potem zmienimy zainteresowania.
Co masz na myśli zmieniając zainteresowania? Może mnie już trzeba zmiany zainteresowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 22:06
-
Orchidea haha no piaty zaczynam U mnie PCO, maz slaba morfologia. Problem w tym, ze mieszkamy w UK a tu sie strasznie grzebia ze wszystkim.
Nam robili badania dopiero po 1,5 roku staran, choc jestesmy po 30.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Kat83 wrote:Orchidea haha no piaty zaczynam U mnie PCO, maz slaba morfologia. Problem w tym, ze mieszkamy w UK a tu sie strasznie grzebia ze wszystkim.
Nam robili badania dopiero po 1,5 roku staran, choc jestesmy po 30.
Witaj, to tempo mają nieźle. Trzeba ich tam gibic. Wierzę że i tobie się uda ☺️ -
Orchidea90 wrote:Co masz na myśli zmieniając zainteresowania? Może mnie już trzeba zmiany zainteresowania
Troszkę więcej zaczne pracować i będziemy budować dom wcześniej niż planowaliśmy.
Dodatków wezmę się w końcu za doktorat i jakiś rozwój zawodowy.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Isaura81 wrote:Troszkę więcej zaczne pracować i będziemy budować dom wcześniej niż planowaliśmy.
Dodatków wezmę się w końcu za doktorat i jakiś rozwój zawodowy.
Domu nie wybuduję ale rozwój osobisty czemu nie. Zawsze to dobry początek może postawie na edukacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 00:31