X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ona jest w ciąży - jak radzić sobie z zazdrością?
Odpowiedz

Ona jest w ciąży - jak radzić sobie z zazdrością?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Izi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpuście trochę bo się zapędzicie w problemy, stres potrafi zasiać spustoszenie w organizmie - wiem z doświadczenia. I też mi często trudno sobie z nim poradzić ale szukam sposobów.
    Jak patrzę na forum to kilka miesięcy starań to niewiele i nie ma co się załamywać, wiem, że jak przychodzi @ to te kilka dni jest smutek...

Co do badań nie musi mijać 12 miesięcy, lekarze zakładają, że zaczynają po tym czasie diagnostykę. Czemu? Nie wiem. Może właśnie po to, żeby nie wywoływać w nas stresu badaniami? Ale pewniej dlatego, że jeżeli w przychodni J stara się o dziecko w tym roku 100 par to musieli by wykonać każdej badania, jak w ciągu roku w ciążę zajdzie 30% chociaż to jest to dla nich mniej badań. Mniej badań = mniej kasy wydanej na pacjenta. Tak to zaczynam postrzegać niestety. Jeżeli badania mają Was uspokoić to może warto i tak przedstawić gin sprawę, że chcecie dla spokój je zrobić bo się stresujecie za bardzo, że coś nie tak macie.

Mi ostatnio gin nie dała skierowania mimo, że powiedziałam, że miałam przed antykoncepcją problem z prolaktyną więc umówiłam się na teleporadę (mam opiekę w pzu więc tam) i stwierdziłam, że rozegram to inaczej, powiedziałam coś, że staram się już rok i że chcę zrobić badania, 40 sekund porady, skierowania na mailu. Poszłam za ciosem i jak wyszła oczywiście prolaktyna zła to zadzwoniłam znowu, że chcę na test obciążeniowy bo pewnie wypadałoby, Pani powiedziała, że no tak trzeba zrobić i cyk skierowanie na mailu.

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ