OTYŁE STARAJĄCE SIĘ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Trzymam kciuki za pzytywne testy. Ja usowam moj wykres. odchodze narazie z ovufriend... mam dosc... zalamuje sie za bardoz, za bardzo mnie to nakreca i boli... jesli ktos chcialbym utrzymac kontakt, to moge na priv podac namiary na facebook dziekuje za wszystko, milo bylo was poznac. Moze kiedys wroce buziaki
-
Witam!
Mam 30 lat, 164 cm wzrostu i 91 kg - ewidentna otyłość. Od stycznia na wykresach ovu. Staramy się z mężem o bobaska, póki co bezskutecznie. Zaczynam doszukiwać się poważniejszych problemów, więc udałam się do lekarza - zaczynamy więc badania wszelakie, żeby dojść do setna. Jestem też na wiecznej diecie - pewnie wiecie o czym piszę, ale mimo tego waga niewiele drgnie. Ech, oby się udało - ze wszystkim i nam wszystkim!
Pozdrowionka! -
nick nieaktualnywitam was! i ja się dolacze mam 20 la jestem nie za chuda mam ok 169 cm i teraz waze 100.. mój poprzedni gin mowil ze na ciaze jestem za gruba i co? miesiąc później się udało ale niestety moja coreczka zmarla 6 dni przed terminem niewiadomo dlaczego..z ale nie o tym chce pisać.. dziewczyny pomimo naszej wagi da rade zajść w ciaze.. nie poddawajcie się.. ja teraz tez zaczelam starania i zobaczymy jaki efekt bedzie
-
Ja w sierpniu 2012 ważyłam 91kg przy wzroście 170cm, teraz dziś jest 82kg ..
dwa tyg temu było nawet 79 kg - ale przyznam się że mieliśmy troche imprez i mi wzrósł przez kilka dni apetyt jak brałam luteine - więc podejrzewam że wkrótce zacznę znowu tracić ...oby .. bo odrazu lepiej się czuję i faktycznie moje @ zaczęły być bardziej regularne
Życzę Wam rozważnej utraty wagi ..bo niech mówią co chcą - ale nie wierzę w magiczne środki - u mnie akurat w ciągu 3 lat waga spadła 20 kg później wzrosła 25 a teraz spadła prawie 10 ... i nie była to magia jakiś tabletek czy magcznej diety - ale trafnego postawienia diagnozy i dobrania leków.
p.s. Mój gin powiedział mi żebym troche zmieniła pory jedzenia - i trochę zrzuciła- ale nie dlatego że nie zajdę w ciąże- ale dlatego że jeśli zajdę to te 90+ ewentualne 20-30 po prostu mnie dobija.. a dwa że miałam okres 2 razy do roku - i stwierdził że dzięki utracie wagi cykle mogą się wyrównać..ale nigdy nie powiedział mi że jestem za gruba na ciążę
Trzymam kciuki
Pozdrawiam Was dziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 11:21
-
Hej. Dziewczyny postanowiłam dołączyć do was ... Waże 107 kg przy wzroście 165 cm. Już nie pamiętam dokładnie odkąd się staramy z mężem o dzidzię ale napewno od dwóch lat,ciężko powiedzieć po prostu przestałam liczyć. Wszystkie badania ok owulacja występuje hormony w normie, męża badania też ok a dzidzi jak nie było tak nie ma. Z miesiąca na miesiąc załamuje sie coraz bardziej. Ostatnio nawet byłam na badaniach drożności jajowodów i tez wszystko w porządku. Wczoraj koleżanka przywiozła mi walizkę ciuszków po swoim synku bo moja szwagierka rodzi za tydzień. Jak zaczęłam oglądać te male kawtaniki i śpioszki to się popłakałam. Czy wy też macie takie chwile załamania czy tylko ja już bzikuje i co miesiąc gdy zbliża sie termin @ to non stop chodzę do toalety sprawdzić czy akurat nie przyszła @??. Mam nadwagę i mimo usilnych prób odchudzania efekty są takie ze dwa kilo do tylu a potem znów do przodu pomimo że mało jem ale mam skłonności do tycia.aneczka
-
Aneczko też tak miałam - mało jadłam nawet chodziłam przez rok na fitnes i basen - i nic .. nawet przytyłam ;/
tylko u mnie to była wina tarczycy , PCOS i epilepsji - tak stwierdził lekarz.
fakt teraz zmieniłam troche tryb życa- tzn mąż zmusza mnie do zjedzenia śniadania - i jjem 5 posiłków dziennie co 2-3h i najpóźniej jjem o 19.
Ale nie wiem na ile to dało efekty a na ile powrót do leczenia tarczycy zmiany leków....
Pozdrawiam
I życzę aby w końcu i Tobie się udało zafasolkować -
A co do "bzikowania" chyba każda z nas tak ma - a przynjamneij ja - a już w tym cyklu to była porażka ... nadal nie mam @ a badanie z krwi ujemne, temp wyższa... więc czekam...ale też co jakiś czas gdzieś serducho mi ściska że nic z tego ( a to dopeiro 3 cykl )
-
Ja na początku starania jakoś nie podchodziłam do tego aż tak emocjonalnie. Gdzieś dopiero po 6 cyklach poszłam do lekarza. I tak szczerze to prawie raz w miesiącu jestem u mojej ginekolog, miałam chyba wszystkie możliwe badania. A najgorsze jest to że przebywam z niemowlakami bo a to jedna a to druga koleżanka mają dzieci teraz szwagierka ma rodzić. Wiem też że mojego męża też to rusza bo zauważyłam jak patrzy na małe dzieci tylko on o tym nie mów i raczej nie daje mi po sobie tego poznać. Ja mam 25lat a mąż 27 wiem że strasznie juz chciałby mieć dzidziusiaaneczka
-
nick nieaktualnyMoje Drogie, przepraszam, ze tak dawno sie nie odzywałam ale byłam na urlopie i w delegacji
Nawet nie wiecie jak sie cieszę, że wątek który założyłam cieszy się dużym zainteresowaniem.
Właśnie zaczynam 6 cykl z ovu. Postanowiłam, że do końca roku dam sobie czas na schudnięcie... ile się uda tyle się uda... bez stawiania sobie jakiś chorych celów np 10 kg w miesiąc.. zobaczymy jak będzie... załamałam się jak lekarz mi powiedział, że muszę schudnąc przed ciążą ale może wreszcie będzie to dla mnie największa motywacja.
Trzymajcie sie -
nick nieaktualny
-
Ja dwa cykle do tylku schudlam az 13kg w niecale 3 tygodnie bez zadnych cwiczen...a uwierzcie mi, ze przy pcos to nie lada wyczyn Przy 170cm, waga wyjasciowa to bylo jak dobrze pamietam 98kg, po 3 tygodniach 84 z haczykiem...jedyne co robilam to:
1) ograniczenie jedzenia smieciowego
2)dieta niskoweglowodanowa, wysokobialkowa ( wykluczenie z menu bialego chleba, cias, ciastek, slodyczy, cukru i jedzenie wszystkiego co ma IG nizszy niz 55)
3) zastosowalam takie suplementy: Inozytol ( poprawia problemy z insulina- dosyc duza dawka 2000mg), podwojny kwas foliowy ( potrzebna zwiekszona dawka przy suplementacji inozytolem), chrom ( zeby nie bylo checi na slodkie, gdzie u mnie nie wystarczala silna wola chrom zaczyna dzialac jakies 5 dni pozniej), magnez i witamina d3.
Niestety jak mi sie tylko inozytol skonczyl to cholera juz miesiac sie wybrac nie moge...o chromie zapominam ( juz mi sie w dupie poprzewracalo )i znow zaczelam zrec slodycze i weglowodany ;( przybylo 3kg...W poniedzialek lece po Inozytol