owulacja a pecherzyk a sluz;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja teraz w 14 dc bylam u lekarza i po usg stwierdzil,ze pecherzyk za duzy i prawdopodobnie juz nie pęknie (przetrwaly). 2 dni potem pojawil sie pozytywny test owulacyjny, 2 kolejne dni potem byl skok temperatury i tez tego nie rozumiem. Ale ja sie staram juz 1,5 r i raczej mi ta owulacja nie występuje. Poza tym wszystko w normie, progesteron bardzo dobry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 14:07
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Niby tak z tym ze ja niewiem jaki byl pecherzyk w15dc wiem tylko ze mial juz peknac dzien wczesniej lub w tym 15dc a dzis jest 19dc i nic ani skoku ani pozytywnego testu owulacyjnego i zaczyna sie pojawiac sluz rozciaglowy. Wiec jak za 2 dni np mam miec pekniecie pecherYka to on juz chyba ma z 5cm co raczej jest nienormalne.
-
Pęcherzyk przyrasta na dobę o ok2-3mm max. A skąd wiesz, że miał pęknąć 15dc? Zazwyczaj pęcherzyki są dojrzałe do pęknięcia, gdy mają ok 20mm. No nie wiem....może zamiast tyle gdybać i myśleć, umów się najzwyczajniej na usg i dowiesz się, czy była owulacja, chociażby po tym, że powinien być płyn w zatoce Douglasa.
Mi lekarz zawsze o takich rzeczach mówi, że np jest już ciałko żółte "świeże" lub kilkudniowe, że jest ten płyn w zatoce... itp Zdarzało się, że miałam cykle,że pęcherzyk był,i też nie pękł- tylko mi szybciutko się wchłaniał i nigdy żadnej torbieli nie było...Starania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
Wiem stad, ze gin tak powiedzial wiec pewnie juz mial z 2cm. Na nastepna wizyte mam przyjsc w trakcie okresu tak jak pisalam w pierwszym poscie. Tylko nie rozumiem tego ze sluz mi sie dzis pojawil w dniu wizyty nie mialam sluzu plodnego wiec niewiem jakim cudem pecherzyk juz byl tak duzy;/ i jak to odebrac jak na dniach bedzie skok temperatury. Niewiem;/
-
I tak jak przypuszczalam dzis test owu w koncu pozytywny. To jaki musi byc pecherzyk w 19dc jesli on w 15 mial peknac.? A to i tak dopiero test wyszedl pozytywny wiec liczac ze peknie nastepnego dnia to bedzie 20 dc to 5 dni dla pecherzyka to duzo przeciez .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 22:33
-
My Ci nie powiemy ile Twój pęcherzyk miał, to powinien zrobić lekarz jak u niego byłaś. Takie gdybanie nic nie da. Tak jak pisałam wcześniej - u niektórych dziewczyn pęcherzyki pękają mając 22mm u innych jak są dużo większe. Średnio rosną 2-3mm na dobę. Lekarz też nie jest w stanie dokładnie Ci powiedzieć kiedy pęcherzyk pęknie tylko np, że w przeciągu dwóch dób dojdzie do pęknięcia no ale przecież nie wyznaczy Ci dokładnego czasu bo to nierealne.
-
nick nieaktualnyiwinajlepiej isc na monitoring i sprawdzicz czy pęknał. Jezeli lekarz Ci mowil ze zaraz peknie to najprawdopodobniej miał ku temu przesłanki widział ze scianki sie rozpadaja na usg, natomiast pecherzyk moze peknac maja i 29 mm. Dalej juz jest torbiel, poki co na wykresie tempka nie wskazuje owulacji, ja bym poczekała jeszcze z 2 dni i poszła na powtorne usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 18:27
-