owulacja a pecherzyk a sluz;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie. Dziewczyny czy jest mozliwe ze pecherzyk do czasu owulacji jest juz za duzy na pekniecie? Ja juz sie gubie:( spojrzcie na moj wykres. W 15dc bylam na monitoringu. Gin mowil ze pecherzyk juz powinien peknac. I ze mam mala torbiel. A dzis dopiero mialam skok temp. testy owu rowniez z dnia na dzien coraz ciemniejsze. Wydaje mi sie ze jutro dopiero test bedzie pozytywny. Wiec jakim cudem ja juz mialam duzy pecherzyk jak do owulacji jeszcze sporo dni zostalo. Niestety niewiem jakiej wielkosci byl pecherzyk ;/ torbiel 2cm i mam przyjsc jak dostane okres zeby obserwowac co i jak. Macie jakies doswiadczenie z czyms podobnym?
-
nick nieaktualny
-
Szkoda, że nie wiesz jakiej wielkości był bo u niektórych dziewczyn pęcherzyk gotowy do pęknięcia to 22mm a u mnie pękały np dopiero gdy miały po 27-29mm. Może jeszcze pęknie
Jeśli nie to zamieni się w torbiel i albo wchłonie się sam albo dostaniesz na to leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 19:08
-
Niewiem wlasnie ja tam zglupialam bo bylam pierwszy raz na monitoringu i jak powiedzial ze torbiel mala jest to juz bylam w innym swiecie;/ jak sie spytalam jak pecherzyk to powiedzial ze wlasnie ciezko przez torbiel stwierdzic ze ma 2cm i ja zrozumialam ze pecherzyk ma 2cm ale pozniej do mnie doszlo ze torbiel;P a jak ten pecherzyk nie peknie to zrobi sie nowa torbiel? Czy ta co jest sie powieksY? Przepraszam za glupie pytania ale pierwszy raz mam takie cos. Ta torbiel moze byc z poprzedniego pecherzyka np? I do okresu zniknie ze mam przyjsc w trakcie okresu m czy jak?
-
Jeśli pęcherzyk nie pęknie to zrobi się z niego kolejna torbiel i obie będą sobie rosły - ja kiedyś wyhodował wielkości pięści... Czasem wchłaniają się same, czasem potrzebne są leki. Lekarzem nie jestem ale wg mnie już na ostatniej wizycie powinnaś dostać Duphaston bądź Luteinę bo po co czekać? Skoro pęcherzyk miał już pękać to nie zaszkodziły by te leki jemu tylko podtrzymały jeszcze ewentualną ciąże. No ale to takie moje rozmyślania tylko
-
Dzieki za odpowiedz;) no nic mam nadzieje, ze okresu nie dostane ale patrzac na wykres i po monitoringu to mam juz pewnie kawal pecherzyka;/ wiec nici z tego. Mowil ze moze dac zastrzyk na pekniecie wtedy w tym 15dniu ale pozniej stwierdzil zeby poczekac i przyjsc w trakcie okresu. I moze wtedy jak juz zobaczy ze tamten rosnie i znowu sie kolejny pojawil to bedzie wiedzial ze cos nie tak. To jest 5 cykl staran wiec moze faktycznie mi nie pekaja;/ ale z drugiej strony ja powinnam miec owu wlasnie gdzies teraz to co ten pecherzyk jakis mutant czy co ze tak szybko rosnie i wtedy jak ma byc owu to on jest za duzy. Mozliwe jest takie cos w ogole?
-
Torbiele nie są niczym fajnym, a jesl chodzi o owulkę to z reguły jest tak (i ja też tak mam), że w dniu skoku tempki test owu jest ju ż negatywny, bo owulka była dzień wcześniej (jeśli była) a testy są pozytywne tak 1-2 dni przed skokiem
-
Chyba nic z tego. Myslalam ze szykuje sie skok ale nic;/ 5 cykl do niczego. Czy mam czekac do nastepnej wizyty w trakcie okresu czy nie zwlekac i skobtaktowac sie z gin ? Pomoze cos wczesniejsza wizyta? Bo pewnie w trakcie okresu mialam byc zeby sprawdzic ta torbiel. Juz sama niewiem. Moze by chociaz mailem zlecil jakies badania? Jakie badania powinnam teraz zrobic? Bo zalezy od dni cyklu niektore tak?
-
Moze wlasnie po to ta wizyta w trakcie okresu zeby sprawdzic czy sie wchlonal czy trzeba cos dac? A teraz jesli pecherzyk tez sie przeksztalcil w torbiel ( a pewnie tak jak nie bylo owu) to tez bedzie widac na wizycie tak? Czy juz bedzie widac ze robi sie torbiel? Bo niewiem czy jest sens isc szybciej na wizyte.
-
nie wiem na jakiej podstawie lekarz powiedział, że to torbiel ale u mnie torbiel była po owulacji i miała ok 4cm czyli był to przerośnięty pęcherzyk, który nie pękł. jeśli Ty nie miałaś owulacji a masz pęcherzyk 2cm to według mnie nie jest żadna torbiel ani nie jest to pęcherzyk przerośnięty i może jeszcze urosnąć do 25mm i owulka będzie. jak będziesz po skoku temp idź na monitoring zobaczyć czy jeszcze coś jest02.2010 - synuś
09.2013 - Aniołek 8 tc
06.2014 - Aniołek 14 tc -
Kaśka13 wrote:nie wiem na jakiej podstawie lekarz powiedział, że to torbiel ale u mnie torbiel była po owulacji i miała ok 4cm czyli był to przerośnięty pęcherzyk, który nie pękł. jeśli Ty nie miałaś owulacji a masz pęcherzyk 2cm to według mnie nie jest żadna torbiel ani nie jest to pęcherzyk przerośnięty i może jeszcze urosnąć do 25mm i owulka będzie. jak będziesz po skoku temp idź na monitoring zobaczyć czy jeszcze coś jest