Październik wspieramy się 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, a nie chcesz dołączyć do październikowego wątku:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/idzie-jesien-gaz-drozeje-dorwe-chlopa-niech-mnie-grzeje,24836.html
tam jeśli opowiesz po krótce swoją historię na pewno znajdziesz dużo wsparcia, jest naprawdę super, wsiąkasz w forum całkowicieGdańska93, Madziq6, siesiepy lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Aśka92 wrote:Hejka jestem tutaj nowa chciałabym się z wami zaprzyjaźnić wspólnie powspierac pozdrawiam mam 30 lat mieszkam w województwie pomorskim. CO u Was jak starania?
-
Kzz wrote:Hej ! Mogę się przyłączyć ??? 😊
Zapraszam też na wątek "Lipcowe testowanko" jest Nam tam dosłownie 3, a więc malutkie grono ale każda z Nas jest na etapie starań także zapraszamy;-)Kimbra, Gdańska93 lubią tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Aśka92 wrote:Hejka jestem tutaj nowa chciałabym się z wami zaprzyjaźnić wspólnie powspierac pozdrawiam mam 30 lat mieszkam w województwie pomorskim. CO u Was jak starania?
Ja mieszkam w województwie małopolskim. Starania beznadziejnie, niedługo pyknie nam rok. Moje życie to depresja 😄
Jak Twoje starania? Długo już się staracie ?Bubzi lubi tę wiadomość
-
dziewczyny! 🌸
Mam 34 lata i staramy się o 1 dziecko
Jestem na ovu drugi cykl i mi tak dla odmiany aplikacja źle pokazała owulację w drugim cylku... Ale w tym cyklu chodzę na monitoring do ginekologa,który potwierdził że apka zawiodła i że owu dopiero będzie. 29.09 miałam owulację ,a od 3.10 niesamowicie mnie bolą sutki! Nigdy czegoś takie nie miałam... Nigdy mnie sutki nie bolały Wogole nie mam bólu piersi przed miesiączką. Do tego ciągle coś mnie kręci w okolicach jajników ,a dzisiaj to nawet podobolewają...
Nie nakręcam się bo już staramy się kolejny cykl ,natomiast po raz pierwszy z pomoc monitoringu u ginekolog i w końcu wiem ,że jest szansa że trafiliśmy w owulację,chodź wiem że to nie musi wskazywać na to że się uda. Bardzo bym chciała 🤗
Ale ten ból sutków mnie zastanawia... -
Kochane ja Was też zapraszam na październikowy wątek. 😁 wszyscy są mile widziani. ❤️
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/idzie-jesien-gaz-drozeje-dorwe-chlopa-niech-mnie-grzeje,24836.html
NaszCud lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
MoniCzita wrote:dziewczyny! 🌸
Mam 34 lata i staramy się o 1 dziecko
Jestem na ovu drugi cykl i mi tak dla odmiany aplikacja źle pokazała owulację w drugim cylku... Ale w tym cyklu chodzę na monitoring do ginekologa,który potwierdził że apka zawiodła i że owu dopiero będzie. 29.09 miałam owulację ,a od 3.10 niesamowicie mnie bolą sutki! Nigdy czegoś takie nie miałam... Nigdy mnie sutki nie bolały Wogole nie mam bólu piersi przed miesiączką. Do tego ciągle coś mnie kręci w okolicach jajników ,a dzisiaj to nawet podobolewają...
Nie nakręcam się bo już staramy się kolejny cykl ,natomiast po raz pierwszy z pomoc monitoringu u ginekolog i w końcu wiem ,że jest szansa że trafiliśmy w owulację,chodź wiem że to nie musi wskazywać na to że się uda. Bardzo bym chciała 🤗
Ale ten ból sutków mnie zastanawia...
Wiesz aplikacją nigdy nie ma co się sugerować to tylko statystyki. Najlepiej obserwować swój organizm w każdym momencie cyklu miesiączkowego, testy owulacyjne to kolejna metoda albo mierzenie temperatury.
A za ból piersi z pewnością odpowiedzialny jest progesteron, który po owulacji wzrasta i powoduje takie, a nie inne dolegliwości:-)II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:Wiesz aplikacją nigdy nie ma co się sugerować to tylko statystyki. Najlepiej obserwować swój organizm w każdym momencie cyklu miesiączkowego, testy owulacyjne to kolejna metoda albo mierzenie temperatury.
A za ból piersi z pewnością odpowiedzialny jest progesteron, który po owulacji wzrasta i powoduje takie, a nie inne dolegliwości:-)
Mierze temperaturę od 3 cykli i resety owulacyjne zawsze
Jestem obecnie w 27 dniu cyklu ( mam cykle głównie 24-25 dni ) . Sutki już mnie nie bolą, okresu jeszcze nie mam. Brzuch bulgocze i wydaje dziwne dźwięki jak na okres .. Dzisiaj jest 11 dzień po owulacji. Testu ciążowego jeszcze nie robiłam..
-
MoniCzita wrote:Mierze temperaturę od 3 cykli i resety owulacyjne zawsze
Jestem obecnie w 27 dniu cyklu ( mam cykle głównie 24-25 dni ) . Sutki już mnie nie bolą, okresu jeszcze nie mam. Brzuch bulgocze i wydaje dziwne dźwięki jak na okres .. Dzisiaj jest 11 dzień po owulacji. Testu ciążowego jeszcze nie robiłam..
🤞🤞🤞❤️
Wiem, że ciężko ale poczekaj jeszcze z testem. U mnie w 11 dniu po owulacji wyszedł negatywny, a 3 dni później już pozytywny (przy 28 dniowych cyklach). Trzymam kciuki sama mierząc temperaturę 😅MoniCzita lubi tę wiadomość
-
O może masz rację
Z drugiej story jedziemy z mężem w środę zrobić badanie nasienia które kosztuje 550zl i zrobiła bym rano w środę ( 13dzien po owulacji ) być może nie będzie trzeba zrobić tego badania ... Już sama nie wiem ... Apka pokazuje że jutro powinnam mieć ... -
Staramy się już ok roku.
Od tego cyklu zaczęłam monitoring cyklu u gin. Narazie cytologia i PG/ TSH / FT4 . Wyszły dobrze a progesteron idealny .
Dzisiaj 28 dzień cyklu i okresu brak. (Moje średnio to 25 dni ) 12 dni po owulacji .
Jeśli dzisiaj nie będzie to jutro zrobię test.