Forum Starając się - ogólne Październikowe II kreski
Odpowiedz

Październikowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Kaka_90 Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 23 października 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o takich wynikach:
    21 dpo
    Estradiol 305,3
    Progesteron 51,8
    Prolaktyna 25

    Lekarz podejrzewał cykl bez ovu. Czy to możliwe przy takich wynikach?

    Nona lubi tę wiadomość

    3 cs o pierwsze dziecko
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:35

  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 23 października 2018, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka_90 wrote:
    A co sądzicie o takich wynikach:
    21 dpo
    Estradiol 305,3
    Progesteron 51,8
    Prolaktyna 25

    Lekarz podejrzewał cykl bez ovu. Czy to możliwe przy takich wynikach?

    A jakie jednostki ? I skoro masz 21 dpo to nie testowałas jeszcze?9

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:35

    mikaa88 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2018, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:35

  • Kaka_90 Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 23 października 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    A jakie jednostki ? I skoro masz 21 dpo to nie testowałas jeszcze?9


    Pomyłka nie 21 dpo tylko 21 dzień cyklu

    Prolaktyna zakres 6-29
    Estradiol dla tej fazy zakres 48-211 a w pierwszym trymescie 215-4800
    Progesteron zakres 5,3-86

    Ogólnie od 4-5 dni mam bardzo wrażliwie piersi i jestem bardzo opuchnięta. Odpuściłam testy ovu bo lekarz stwierdził na usg ze nic nie widać ale dzień wcześniej miałam konkretny ból owulacyjny.

    3 cs o pierwsze dziecko
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 23 października 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza dzięki Ci za ten wykres!!! Jak ja czegoś takiego potrzebowałam, ale nie mam zapału do szperania w necie. Dzięki dzięki dzięki!

    Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 23 października 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka_90 wrote:
    Pomyłka nie 21 dpo tylko 21 dzień cyklu

    Prolaktyna zakres 6-29
    Estradiol dla tej fazy zakres 48-211 a w pierwszym trymescie 215-4800
    Progesteron zakres 5,3-86

    Ogólnie od 4-5 dni mam bardzo wrażliwie piersi i jestem bardzo opuchnięta. Odpuściłam testy ovu bo lekarz stwierdził na usg ze nic nie widać ale dzień wcześniej miałam konkretny ból owulacyjny.

    Jednostki jakie masz :)

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 23 października 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Najmłodsza dzięki Ci za ten wykres!!! Jak ja czegoś takiego potrzebowałam, ale nie mam zapału do szperania w necie. Dzięki dzięki dzięki!

    Nie ma za co ! :)

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15959 11911

    Wysłany: 23 października 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    dobra od piątku będą objawy (wtedy 9dpo)
    mi w 1 ciazy test wyszeld w 24dc, 10dpo

    haha,to odliczam do piatku;p ale ja czuje,że lipa :/

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Tysia16003 Przyjaciółka
    Postów: 83 106

    Wysłany: 23 października 2018, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Tysia a ilu dniowe masz cykle? 10 dpo to dobry dzień na testowanie ;)
    28-30dni . Ostatnie 3 cykle 28 dniowe. Aaaa zaciskam zęby zeby jak najdłużej przeciągnąć. Mam w domu pink test czulosc 25. Może nie wyjsc :p

    11 cs - cykl udany :)
    Wszystkie wyniki w normie
  • Kaka_90 Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 23 października 2018, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak będzie łatwiej :)

    2je2yv4.jpg

    3 cs o pierwsze dziecko
  • Tysia16003 Przyjaciółka
    Postów: 83 106

    Wysłany: 23 października 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Tysia, juyro sikasz?
    No wlasnie nie wiem ;). Kusi strasznie, ale jeszcze 7 dni i dzien @. Waham się. To moj 10cs i co cykl to sie rozczarowania bardziej obawiam. A twstow to juz chyba z 30 wysikalam xD

    11 cs - cykl udany :)
    Wszystkie wyniki w normie
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 23 października 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka_90 wrote:
    Może tak będzie łatwiej :)

    2je2yv4.jpg
    Jakie jednostki progesteronu ?

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Tysia16003 Przyjaciółka
    Postów: 83 106

    Wysłany: 23 października 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia16003 wrote:
    No wlasnie nie wiem ;). Kusi strasznie, ale jeszcze 7 dni i dzien @. Waham się. To moj 10cs i co cykl to sie rozczarowania bardziej obawiam. A twstow to juz chyba z 30 wysikalam xD
    Ps. Od wczoraj mnie cala prawa piers boli jakby mi ja ktoś z workiem bokserskim pomylił i obil

    11 cs - cykl udany :)
    Wszystkie wyniki w normie
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 23 października 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka_90 wrote:
    Może tak będzie łatwiej :)

    2je2yv4.jpg

    A więc tak - progesteron w przeliczeniu na ng masz 16 więc ładny i na jego podstawie można stwierdzić, ze cykl jak najbardziej owulacyjny :)

    Estradiol bardzo ładny, mam zazwyczaj podobny 7 dpo :) Ogólnie patrząc na te dwa hormony owu była raczej na pewno i ciałko żółte ładnie pracuje

    Prolaktyne masz wysoką nie wiem tylko ja to wygląda 7 dpo, bo ja badałam zawsze w 3 dc. Badałaś kiedyś na początku cyklu?

    Kaka_90 lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Kaka_90 Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 23 października 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Jakie jednostki progesteronu ?



    nmol/l

    3 cs o pierwsze dziecko
  • Kaka_90 Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 23 października 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Najmłodsza_staraczka wrote:
    A więc tak - progesteron w przeliczeniu na ng masz 16 więc ładny i na jego podstawie można stwierdzić, ze cykl jak najbardziej owulacyjny :)

    Estradiol bardzo ładny, mam zazwyczaj podobny 7 dpo :) Ogólnie patrząc na te dwa hormony owu była raczej na pewno i ciałko żółte ładnie pracuje

    Prolaktyne masz wysoką nie wiem tylko ja to wygląda 7 dpo, bo ja badałam zawsze w 3 dc. Badałaś kiedyś na początku cyklu?

    Dziękuje za interpretacje :)
    To moje pierwsze badania po tym jak w 12 dc lekarz na usg nie widział żadnych pęcherzyków w jajnikach.
    Postanowiłam zrobić teraz i powtórzę w kolejnym cyklu na początku.
    W związku z tym ze takie info usłyszałam od lekarza odpuściłam testy ovu wiec nawet nie wiem kiedy mogła być ale po objawach wydaje mi się ze właśnie 11-12 dc.

    3 cs o pierwsze dziecko
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 23 października 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka_90 wrote:
    Dziękuje za interpretacje :)
    To moje pierwsze badania po tym jak w 12 dc lekarz na usg nie widział żadnych pęcherzyków w jajnikach.
    Postanowiłam zrobić teraz i powtórzę w kolejnym cyklu na początku.
    W związku z tym ze takie info usłyszałam od lekarza odpuściłam testy ovu wiec nawet nie wiem kiedy mogła być ale po objawach wydaje mi się ze właśnie 11-12 dc.
    Widzę , że jesteśmy w tej samej sytuacji. U mnie 3.10 - test owu pozytywny, a 4.10. u ginekologa na usg nic oprócz małych pęcherzyków. 7 dni później progesteron wskazywał na owu. U mnie 11 dni po tej wizycie test ciążowy pozytywny i Tobie też tego życzę !

    Kaka_90 lubi tę wiadomość

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Kaka_90 Debiutantka
    Postów: 7 1

    Wysłany: 23 października 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Widzę , że jesteśmy w tej samej sytuacji. U mnie 3.10 - test owu pozytywny, a 4.10. u ginekologa na usg nic oprócz małych pęcherzyków. 7 dni później progesteron wskazywał na owu. U mnie 11 dni po tej wizycie test ciążowy pozytywny i Tobie też tego życzę !

    Mam nadzieje, ze akurat i w moim przypadku lekarz się pomylił :)
    W zeszłym cyklu w ogóle nie czułam piersi, delikatnie tylko 2-3 dni przed @ a w tym już od 19 dc i to mnie tez trochę skłoniło do zrobienia tych badań.
    Jeżeli nie to w następnym chyba zafunduje sobie monitoring żeby od początku kontrolować sytuacje.

    3 cs o pierwsze dziecko
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego