Październikowe II kreski
- 

WIADOMOŚĆ
- 
                        nick nieaktualny
- 

Kaka_90 wrote:A co sądzicie o takich wynikach:
 21 dpo
 Estradiol 305,3
 Progesteron 51,8
 Prolaktyna 25

Lekarz podejrzewał cykl bez ovu. Czy to możliwe przy takich wynikach?
 A jakie jednostki ? I skoro masz 21 dpo to nie testowałas jeszcze?902.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
 17.12 - Transfer 3.2.2 
 14.01.2020 - Transfer 8.3 

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
 19.07.2019 - Transfer 12.1 

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualny
- 

Najmłodsza_staraczka wrote:A jakie jednostki ? I skoro masz 21 dpo to nie testowałas jeszcze?9

Pomyłka nie 21 dpo tylko 21 dzień cyklu

Prolaktyna zakres 6-29
 Estradiol dla tej fazy zakres 48-211 a w pierwszym trymescie 215-4800
 Progesteron zakres 5,3-86

Ogólnie od 4-5 dni mam bardzo wrażliwie piersi i jestem bardzo opuchnięta. Odpuściłam testy ovu bo lekarz stwierdził na usg ze nic nie widać ale dzień wcześniej miałam konkretny ból owulacyjny.3 cs o pierwsze dziecko
- 

Kaka_90 wrote:Pomyłka nie 21 dpo tylko 21 dzień cyklu

Prolaktyna zakres 6-29
 Estradiol dla tej fazy zakres 48-211 a w pierwszym trymescie 215-4800
 Progesteron zakres 5,3-86

Ogólnie od 4-5 dni mam bardzo wrażliwie piersi i jestem bardzo opuchnięta. Odpuściłam testy ovu bo lekarz stwierdził na usg ze nic nie widać ale dzień wcześniej miałam konkretny ból owulacyjny.
 Jednostki jakie masz 02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk. 02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

17.12 - Transfer 3.2.2 

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.

- 

Niezapominajka2 wrote:Najmłodsza dzięki Ci za ten wykres!!! Jak ja czegoś takiego potrzebowałam, ale nie mam zapału do szperania w necie. Dzięki dzięki dzięki!
 Nie ma za co ! 
 02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

17.12 - Transfer 3.2.2 

- 

28-30dni . Ostatnie 3 cykle 28 dniowe. Aaaa zaciskam zęby zeby jak najdłużej przeciągnąć. Mam w domu pink test czulosc 25. Może nie wyjsc :pMajaaa wrote:Tysia a ilu dniowe masz cykle? 10 dpo to dobry dzień na testowanie 11 cs - cykl udany 11 cs - cykl udany 
 Wszystkie wyniki w normie
- 

No wlasnie nie wiemNona wrote:Tysia, juyro sikasz? . Kusi strasznie, ale jeszcze 7 dni i dzien @. Waham się. To moj 10cs i co cykl to sie rozczarowania bardziej obawiam. A twstow to juz chyba z 30 wysikalam xD
                                11 cs - cykl udany . Kusi strasznie, ale jeszcze 7 dni i dzien @. Waham się. To moj 10cs i co cykl to sie rozczarowania bardziej obawiam. A twstow to juz chyba z 30 wysikalam xD
                                11 cs - cykl udany 
- 

Jakie jednostki progesteronu ?Kaka_90 wrote:Może tak będzie łatwiej 

- 

Ps. Od wczoraj mnie cala prawa piers boli jakby mi ja ktoś z workiem bokserskim pomylił i obilTysia16003 wrote:No wlasnie nie wiem . Kusi strasznie, ale jeszcze 7 dni i dzien @. Waham się. To moj 10cs i co cykl to sie rozczarowania bardziej obawiam. A twstow to juz chyba z 30 wysikalam xD11 cs - cykl udany . Kusi strasznie, ale jeszcze 7 dni i dzien @. Waham się. To moj 10cs i co cykl to sie rozczarowania bardziej obawiam. A twstow to juz chyba z 30 wysikalam xD11 cs - cykl udany 
- 

Kaka_90 wrote:Może tak będzie łatwiej 

A więc tak - progesteron w przeliczeniu na ng masz 16 więc ładny i na jego podstawie można stwierdzić, ze cykl jak najbardziej owulacyjny 

Estradiol bardzo ładny, mam zazwyczaj podobny 7 dpo Ogólnie patrząc na te dwa hormony owu była raczej na pewno i ciałko żółte ładnie pracuje Ogólnie patrząc na te dwa hormony owu była raczej na pewno i ciałko żółte ładnie pracuje

Prolaktyne masz wysoką nie wiem tylko ja to wygląda 7 dpo, bo ja badałam zawsze w 3 dc. Badałaś kiedyś na początku cyklu? Kaka_90 lubi tę wiadomość
                                02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk. Kaka_90 lubi tę wiadomość
                                02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

17.12 - Transfer 3.2.2 

- 

Najmłodsza_staraczka wrote:A więc tak - progesteron w przeliczeniu na ng masz 16 więc ładny i na jego podstawie można stwierdzić, ze cykl jak najbardziej owulacyjny 

Estradiol bardzo ładny, mam zazwyczaj podobny 7 dpo Ogólnie patrząc na te dwa hormony owu była raczej na pewno i ciałko żółte ładnie pracuje Ogólnie patrząc na te dwa hormony owu była raczej na pewno i ciałko żółte ładnie pracuje

Prolaktyne masz wysoką nie wiem tylko ja to wygląda 7 dpo, bo ja badałam zawsze w 3 dc. Badałaś kiedyś na początku cyklu?
 Dziękuje za interpretacje 
 To moje pierwsze badania po tym jak w 12 dc lekarz na usg nie widział żadnych pęcherzyków w jajnikach.
 Postanowiłam zrobić teraz i powtórzę w kolejnym cyklu na początku.
 W związku z tym ze takie info usłyszałam od lekarza odpuściłam testy ovu wiec nawet nie wiem kiedy mogła być ale po objawach wydaje mi się ze właśnie 11-12 dc.

3 cs o pierwsze dziecko
- 

Widzę , że jesteśmy w tej samej sytuacji. U mnie 3.10 - test owu pozytywny, a 4.10. u ginekologa na usg nic oprócz małych pęcherzyków. 7 dni później progesteron wskazywał na owu. U mnie 11 dni po tej wizycie test ciążowy pozytywny i Tobie też tego życzę !Kaka_90 wrote:Dziękuje za interpretacje 
 To moje pierwsze badania po tym jak w 12 dc lekarz na usg nie widział żadnych pęcherzyków w jajnikach.
 Postanowiłam zrobić teraz i powtórzę w kolejnym cyklu na początku.
 W związku z tym ze takie info usłyszałam od lekarza odpuściłam testy ovu wiec nawet nie wiem kiedy mogła być ale po objawach wydaje mi się ze właśnie 11-12 dc. Kaka_90 lubi tę wiadomość Kaka_90 lubi tę wiadomość
- 

makalotia wrote:Widzę , że jesteśmy w tej samej sytuacji. U mnie 3.10 - test owu pozytywny, a 4.10. u ginekologa na usg nic oprócz małych pęcherzyków. 7 dni później progesteron wskazywał na owu. U mnie 11 dni po tej wizycie test ciążowy pozytywny i Tobie też tego życzę !
 Mam nadzieje, ze akurat i w moim przypadku lekarz się pomylił 
 W zeszłym cyklu w ogóle nie czułam piersi, delikatnie tylko 2-3 dni przed @ a w tym już od 19 dc i to mnie tez trochę skłoniło do zrobienia tych badań.
 Jeżeli nie to w następnym chyba zafunduje sobie monitoring żeby od początku kontrolować sytuacje.
 3 cs o pierwsze dziecko