X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe II kreski
Odpowiedz

Październikowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie przedszkolanko, ciemnieja ale nie wiesz może przez cały cykl owulaki wychodzą tak że jedna jaśniejsza, druga ciemniejsza, to nie pozytyw, myślisz że zmierza do pozytywu za 2-3 dni? Hehe

Ja czekam do jutra i zaczynam testy :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady hahaha ;D

Dziewczyny ja wiem,źe to nic nie znaczy,ale ciemnieje buhahah :D robię eksperyment bo ciaaazowego sie boje ;p
    I robie dopiero w czwartek jak @ nie bedzie.

Monia masz jakies przeczucia?
    Nona trzymam kciuki! No ciekawa jestem co wyjdzie :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • AktywnaPrzyszłaMama1991 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta pięknie przyrosła: w 27 dc: 329,20 mlU/ml, a po dwóch dniach: 829,10 mlU/ml. Teoretycznie jestem w 4tc, a tamtym miesiącu o tej porzej (w 29dc) dostałam już @, może dlatego dziś pojawiło się te lekkie plamienie, narazie jest spokój, tylko brzuch boli jak na @. A może przez to, że wnosiłam do domu 2 zgrzewki wody... w każdym razie jak znowu się pojawią to jadę wieczorem na IP.

przedszkolanka:), Słoneczko12, Nona lubią tę wiadomość

24.10.18 r. bHCG: 329 mlU/ml,
    26.10.18 r. bHCG: 829 mlU/ml :)
    16.11.18 r. (7t0d) mamy ❤

Wysłany: 26 października 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktywma to super,oby się juz nie pojawily. I nie dźwigaj!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • AktywnaPrzyszłaMama1991 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Aktywma to super,oby się juz nie pojawily. I nie dźwigaj!
    Po tym incydencie już na pewno nie będę.

Nona, trzymam kciuki jutro!!!

24.10.18 r. bHCG: 329 mlU/ml,
    26.10.18 r. bHCG: 829 mlU/ml :)
    16.11.18 r. (7t0d) mamy ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super aktywna mamo! Dzięki

Wysłany: 26 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A wiec trzymam kciuki.kiedy testujesz?
    U nas ok na razie jestem sobie w ciazy brak objawow czasem cyce zabola i jestem bardziej zmeczona to tyle .ale tez dopiero to 6tc mam nadzieję ze wszystko jest ok .
    Jest na pewno ;) dobrze,że samopoczucie dobre ;) a powiedz mi,jaką dawke duphastonu bierzesz i od kiedy? Bierzesz sama czy lekarz przepisał?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady hahaha ;D

Dziewczyny ja wiem,źe to nic nie znaczy,ale ciemnieje buhahah :D robię eksperyment bo ciaaazowego sie boje ;p
    I robie dopiero w czwartek jak @ nie bedzie.

Monia masz jakies przeczucia?
    Nona trzymam kciuki! No ciekawa jestem co wyjdzie :D

z taką temperaturą jak Twoja i z ciemniejącymi testami owu (u mnie niezawodnie przewidywały pozytywny test ciążowy) to nie ma co czekać do czwartku :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Przedszkolanko jakie mam przeczucia. Wczoraj bylo to cialko zolte jeszcze na usg (9/10 dpo), jeszcze nie zaniklo.. to mam nadzieje ze tam zostanie ale nie wiem. Boje sie myslec pozytywnie bo rozczarowanie boli, bardzo..
    Gin mnie troche podbudowala " a moze juz jest pani we wczesnej ciazy.. " wiec nie wiem. Musze przyjac to co da mi los.. Co mi pisane to bedzie i niczego nie zmienie, musze byc cierpliwa.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje ni sie ze trzebaby miec mega szczescie do wczesnej inplantacji zeby beta w 7dpo wyszla. Implantacją moze nastawiać nawet 8-10 dnia po owu, beta teoretycznie po 2 dniach zaczyna sie produkować. Wiec 10-12 dpo to moim zdaniem minimum.
    Co do pytania o moj duphaston, to nie boje sie brac. Wiem jak na niego reaguje, obie udane ciąże na nim do ok połowy bylam, a w tej biochemicznej wlasnie nie bralam. Teraz gin nakazał po pozytywnym teście od razu brac, potem isc na betę i dac znac. Mam nadzieje na jutrzejsza porządna juz kreskę, a jesli nie to rannej tabletki nie wezme i czekam na okres Ok niedzieli-poniedzialku. Na betę ew najwczesniej w niedziele rano moge jechac.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, a o ktorej robisz te testy owu? Rano czy popo? Nie pijesz wczesniej przez 2 godziny, czy normalnie? Wczoraj tez zrobilam owulca i wyszedl jako-taki raczej duzo jaśniejszy od drugiej kreski, ale juz wyraźny. Kusi mnie zeby zaraz siknac i sprawdzic czy jest ciemniejszy...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Wydaje ni sie ze trzebaby miec mega szczescie do wczesnej inplantacji zeby beta w 7dpo wyszla. Implantacją moze nastawiać nawet 8-10 dnia po owu, beta teoretycznie po 2 dniach zaczyna sie produkować. Wiec 10-12 dpo to moim zdaniem minimum.

zgadzam się, 7dpo to za wcześnie, zresztą z testów owu (ani nawet skoku temperatury) też nie wynika dokładnie kiedy ta owulacja była, najwcześniej to 10dpo, wiem że przy transferze robi się szybciej, ale to inna para kaloszy

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png

Wysłany: 26 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.ann wrote:
    z taką temperaturą jak Twoja i z ciemniejącymi testami owu (u mnie niezawodnie przewidywały pozytywny test ciążowy) to nie ma co czekać do czwartku :)
    A ja się boję rozczarowania tak jak Monia pisze..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 26 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Co do pytania o moj duphaston, to nie boje sie brac. Wiem jak na niego reaguje, obie udane ciąże na nim do ok połowy bylam, a w tej biochemicznej wlasnie nie bralam. Teraz gin nakazał po pozytywnym teście od razu brac, potem isc na betę i dac znac. Mam nadzieje na jutrzejsza porządna juz kreskę, a jesli nie to rannej tabletki nie wezme i czekam na okres Ok niedzieli-poniedzialku. Na betę ew najwczesniej w niedziele rano moge jechac.
    Jak mi wyjdzie pozytyw to w piątek pcham sie na wizytę albo dzwonie do lekarza ile mam brac.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 26 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Przedszkolanka, a o ktorej robisz te testy owu? Rano czy popo? Nie pijesz wczesniej przez 2 godziny, czy normalnie? Wczoraj tez zrobilam owulca i wyszedl jako-taki raczej duzo jaśniejszy od drugiej kreski, ale juz wyraźny. Kusi mnie zeby zaraz siknac i sprawdzic czy jest ciemniejszy...
    Ja tak sprawdzam własnie;p robie normalnie jak w owu-nie pije itp.a robie rano /wieczorem.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia u mnie nie ciekawie moj psinka ktory ma 16 lat musi isc na zabieg usuniecia guza i nie wiadomo czy sie juz wybudzi z narkozy :( powodzenia

• Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złapał mnie jakiś katar. Kichnęłam i w momencie tak mnie zabolały jajniki, że w zgiełam się w pół...

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u

Wysłany: 26 października 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko12 wrote:
    Złapał mnie jakiś katar. Kichnęłam i w momencie tak mnie zabolały jajniki, że w zgiełam się w pół...
    Miałam tak wczoraj i w ciazy ;)

Mika oby było dobrze.obudzi sie ;)

Sztefi lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak wczoraj i w ciazy ;)

Oby to był dobry znak dla nas :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 18:08

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u

Wysłany: 26 października 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko12 wrote:
    Oby to był dobry znak dla nas :-)
    Hihi oby! Miałam wczoraj takie dwa (jeden mega wieczorem),dzisiaj przy maszynie ..
    Wiecie,nawet jak mam przeczucie (z Pola mialam podobnie i nakrecam sie dodatkowo) to się boję.. mam duphastob w domu no ale cykor jestem i juz.
    A mierzysz tempke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 18:44

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ