Forum Starając się - ogólne Październikowe II kreski
Odpowiedz

Październikowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • PannaNikt! Koleżanka
    Postów: 92 14

    Wysłany: 29 września 2018, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 24dc i nadal brak ovu... Pewnie znowu będę miała mega długi cykl

  • Ania95 Autorytet
    Postów: 2954 2795

    Wysłany: 29 września 2018, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) dzisiaj rozpoczelam 12 cykl staran. Oby pazdziernik byl szczesliwy! :)

    3jvz2n0adxwxplci.png
    qb3cpx9ivlqz6vdb.png
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 1003 493

    Wysłany: 29 września 2018, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chce zbadać tarczycę to muszę zbadać tsh, ft3, ft4 i antyTPO? A ma znaczenie w którym dniu cyklu to będzie zrobione?

    Meggs lubi tę wiadomość

    🌿 No cóż, najpierw trzeba przejść najrozmaitsze przeciwności losu, by potem móc spełniać marzenia.

    Starania zawieszone do 2023 roku

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    Córka 2016 💙
  • Neytiri Autorytet
    Postów: 607 348

    Wysłany: 29 września 2018, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siemie lniane dodaje codziennie do koktajli, ktore robie dla siebie i dla mojego meza :)

    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 29 września 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    TSH masz ładne, biorę euthyrox od prawie 7 miesięcy i nigdy nie miałam po nim takich skutków ubocznych, a od miesiąca biorę 50 mg i jeden dzien w tygodniu 75mg, więc wydaje mi się, że nie tutaj leży Twój problem. Badałaś dodatkowo ft3, ft4 i przeciwciała przeciwtarczycowe? Warto to sprawdzić. Co do luteiny, nigdy nie brałam, ale spotkałam się z tym, że luteinę lub duphaston dziewczyny biorą zazwyczaj 3 dni po owulacji. Podobno duphaston nie blokuje owulacji, ale nie wiem jak wygląda sprawa z luteiną.

    Hej.Tak badalam ft3 3,13 (normy od 2,57-4,43) ft4-1,40 (0,93-1,70) anty TPo-24.anty TG-10,60. Gin-endo po usg tarczycy powiedziala,ze wszystko ok i na pewno nie mam hashimoto.Wyniki anty TPO zrobilam pozniej sama dla siebie.Sa za niskie chyba jak na Hashimoto ale sa..
    Tez doczytalam .ze luteina po owulacji ,dlatego juz wczoraj zglupialam,Pytalam lekarza ale on uparcie ,ze od 16 dnia...
    Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz

    moyeu lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5609 2727

    Wysłany: 29 września 2018, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w koncu test owu ruszyl wcześniej ledwo widoczna druga krecha a dzis juz widoczna ale jeszcze nie ma tego koloru co powinna jestem bardzo ciekawa czy owu bedzie jutro
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/595d76cce218.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 09:45

    przedszkolanka:), Słoneczko12, Beata81, niedograna lubią tę wiadomość

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb


    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 29 września 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Hej.Tak badalam ft3 3,13 (normy od 2,57-4,43) ft4-1,40 (0,93-1,70) anty TPo-24.anty TG-10,60. Gin-endo po usg tarczycy powiedziala,ze wszystko ok i na pewno nie mam hashimoto.Wyniki anty TPO zrobilam pozniej sama dla siebie.Sa za niskie chyba jak na Hashimoto ale sa..
    Tez doczytalam .ze luteina po owulacji ,dlatego juz wczoraj zglupialam,Pytalam lekarza ale on uparcie ,ze od 16 dnia...
    Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz


    Luteina koniecznie po owulacji! Mi też lekarz przepisał ją od 16 dnia cyklu, mimo że dobrze wiedział, że owulację mam później. Posłuchałam się go i tak wzięłam. Owulacji nie było... Zmieniłam lekarza, teraz chodzę na monitoring i zaczynam brać luteinę 3 dni po. Moja nowa lekarka twierdzi, że przepisywanie luteiny 16 dc to "stara szkoła" i pójście na łatwiznę, bo przecież nie można założyć, że każda kobieta ma owulację 14 d.c...

    Beti82 lubi tę wiadomość

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 29 września 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Jeżeli chce zbadać tarczycę to muszę zbadać tsh, ft3, ft4 i antyTPO? A ma znaczenie w którym dniu cyklu to będzie zrobione?
    Jeżeli chcesz zbadać tylko panel tarczycowy to możesz to zrobić w dowolnym dniu cyklu. TSH, ft3, ft4, atpo, atg - to pełny panel, który da Ci jasny obraz dtanu tarczycy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 09:47

    koktajlowa, Beti82 lubią tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 1003 493

    Wysłany: 29 września 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Jeżeli chcesz zbadać tylko panel tarczycowy to możesz to zrobić w dowolnym dniu cyklu. TSH, ft3, ft4, atpo, atg - to pełny panel, który da Ci jasny obraz dtanu tarczycy.
    Dziękuję :)

    🌿 No cóż, najpierw trzeba przejść najrozmaitsze przeciwności losu, by potem móc spełniać marzenia.

    Starania zawieszone do 2023 roku

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    Córka 2016 💙
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 29 września 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Jeżeli chce zbadać tarczycę to muszę zbadać tsh, ft3, ft4 i antyTPO? A ma znaczenie w którym dniu cyklu to będzie zrobione?
    Ja zrobiłam tsh,ft3 i ft4 i mam dobre,czekam jeszcze na antytpo. Zastanawiam się czy jak beda ok to usg juz mogę odpuścić?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 29 września 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A u mnie w koncu test owu ruszyl wcześniej ledwo widoczna druga krecha a dzis juz widoczna ale jeszcze nie ma tego koloru co powinna jestem bardzo ciekawa czy owu bedzie jutro
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/595d76cce218.jpg
    To się szykuj! ;)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Ann.ann Ekspertka
    Postów: 192 145

    Wysłany: 29 września 2018, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:

    Czarnulka i dziewczyny po cb znowu do Was pytanie.. jak teraz bym miała owu to jest to pewniak ze sie cala oczyscilam? Bo chyba bym się przy ewentualnym tescie pozytywnym starala (jak bedzie przed wizytą) ale boje sie ze nie do konca sie oczyscilam i cos narobie :/

    Jeśli nie miałaś zabiegu i beta spadła całkowicie to nic nie narobisz, po lyzeczkowaniu tylko trzeba odczekać (chociaż też nie zawsze, czytałam gdzieś że lekarz pozwala od razu).
    U mnie w ogóle tej ciąży biochemicznej lekarz nie potraktował jak ciąży.. Mimo że okres tuż po był bardzo bolesny, na tyle że skurcze mnie budziły w nocy.
    Moim nie trzeba czekać, jak organizm nie będzie gotowy to po prostu jajeczko się w ogóle nie zagnieździ i tyle.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Malina362 Koleżanka
    Postów: 36 6

    Wysłany: 29 września 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Czesc dziewczyny :) dzisiaj rozpoczelam 12 cykl staran. Oby pazdziernik byl szczesliwy! :)
    Życzę powodzenia oby był szczęśliwy :)

    Ania95 lubi tę wiadomość

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 29 września 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Luteina koniecznie po owulacji! Mi też lekarz przepisał ją od 16 dnia cyklu, mimo że dobrze wiedział, że owulację mam później. Posłuchałam się go i tak wzięłam. Owulacji nie było... Zmieniłam lekarza, teraz chodzę na monitoring i zaczynam brać luteinę 3 dni po. Moja nowa lekarka twierdzi, że przepisywanie luteiny 16 dc to "stara szkoła" i pójście na łatwiznę, bo przecież nie można założyć, że każda kobieta ma owulację 14 d.c...

    Dziekuje Nikodemka,tak wlasnie myslalam.Niestety ciezko o dobrego lekarza.Ja nadal szukam.Bede chodzila na monitoringi do kogos innego bo ten nie robi.A co myslisz o braniu teraz Luteiny w 39 dc na wywolanie @? jak wczoraj mialam pecherzyk 22 mm i dzisiaj rano po raz pierwszy skoczyla mi w tym cyklu nieszczesnym temp.Nie wzielam tej tabletki bo mowie jak juz tyle czekalam to te pare dni mnie nie zbawi.Tylko ,ze on kazal brac luteine rano i wieczorem tak dlugo jak nie dostane @ .Czy to nie wlasnie odstawienie luteiny powoduje @?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2271 441

    Wysłany: 29 września 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz tez przepisal mi dupka od 16do25dc. Ale sie go nieposluchalam. Mam pcos i dlugie cykle. Dzisiaj 50dc :-) i jesli jest szansa na jakakolwiek pozna owulacje to chce ja miec a nie blokowac dupkiem juz w 16dc tylko po to zeby miec ksiazkowe cykle. Moim zdaniem to idiotyczna teoria jesli lekarz tak przepisuje leki.

    Beti82 lubi tę wiadomość

    10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2271 441

    Wysłany: 29 września 2018, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziekuje Nikodemka,tak wlasnie myslalam.Niestety ciezko o dobrego lekarza.Ja nadal szukam.Bede chodzila na monitoringi do kogos innego bo ten nie robi.A co myslisz o braniu teraz Luteiny w 39 dc na wywolanie @? jak wczoraj mialam pecherzyk 22 mm i dzisiaj rano po raz pierwszy skoczyla mi w tym cyklu nieszczesnym temp.Nie wzielam tej tabletki bo mowie jak juz tyle czekalam to te pare dni mnie nie zbawi.Tylko ,ze on kazal brac luteine rano i wieczorem tak dlugo jak nie dostane @ .Czy to nie wlasnie odstawienie luteiny powoduje @?
    Nie wiem czy luteina dziala jak dupek ale jesli tak, to bierzesz ja dwa dni po skoku temp. W ostatnim dniu brania jej robisz test. Jesli pozytywny to kontaktujesz sie z lekarzem czy ja dalej brac czy nie. Jesli negatyw to odstswiasz i czekasz na @.

    Beti82 lubi tę wiadomość

    10.09.2019 Marcel
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5609 2727

    Wysłany: 29 września 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    To się szykuj! ;)
    Kurczę powtórzyłam teraz testa owu i jest kreska jasniejsza niz tamta hmm i co chodzi owu raczej dzis nie bylo

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb


    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 29 września 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziekuje Nikodemka,tak wlasnie myslalam.Niestety ciezko o dobrego lekarza.Ja nadal szukam.Bede chodzila na monitoringi do kogos innego bo ten nie robi.A co myslisz o braniu teraz Luteiny w 39 dc na wywolanie @? jak wczoraj mialam pecherzyk 22 mm i dzisiaj rano po raz pierwszy skoczyla mi w tym cyklu nieszczesnym temp.Nie wzielam tej tabletki bo mowie jak juz tyle czekalam to te pare dni mnie nie zbawi.Tylko ,ze on kazal brac luteine rano i wieczorem tak dlugo jak nie dostane @ .Czy to nie wlasnie odstawienie luteiny powoduje @?


    Dokładnie tak, odstawienie luteiny powoduje spadek progesteronu i przyjście @. Ja mam zalecone brać ją od 3 dnia po owulacji (niezależnie od tego, którego dnia cyklu wystąpi) przez 10 dni. Ostatniego dnia zrobić test ciążowy i jeśli będzie pozytywny brać dalej, jeśli negatywny odstawić i czekać na @. U mnie przychodzi ona zazwyczaj w ciągu 2 dni :) Niektórzy lekarze zalecają branie luteiny bez przerwy aż do wystąpienia @, ale chyba działa to przy małej dawce, bo tak jak pisałam wyżej, @ przychodzi przecież po odstawieniu progesteronu, więc to trochę nielogiczne... A przynajmniej u mnie nie działa (mam dawkę 50 mg x 3 dziennie).
    A z jakiego powodu lekarz Ci ją przepisał?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 14:46

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5609 2727

    Wysłany: 29 września 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzić cos z rana test wyszedl jak widac na zdj ktore dzis dodalam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/595d76cce218.jpg
    teraz powtorzylan w sumie wypilam kawe wiec mozr mocz byl rozcieczony bo wyszla jasniejsza nie mam zdj.. od wczoraj bola mnir piersi tak ze mi dokuczaja .. trochr boli jajnik

    Dzis wpada znajoma mowila ze moze napijemy sie po lampce wina ..
    I nir wiem czy pic czy odmowic bo nie wim jak to wplywa na owulacje czy jej np nie przesunie albo cos?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 14:43

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb


    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 29 września 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dokładnie tak, odstawienie luteiny powoduje spadek progesteronu i przyjście @. Ja mam zalecone brać ją od 3 dnia po owulacji (niezależnie od tego, którego dnia cyklu wystąpi) przez 10 dni. Ostatniego dnia zrobić test ciążowy i jeśli będzie pozytywny brać dalej, jeśli negatywny odstawić i czekać na @. U mnie przychodzi ona zazwyczaj w ciągu 2 dni :) Niektórzy lekarze zalecają branie luteiny bez przerwy aż do wystąpienia @, ale chyba działa to przy małej dawce, bo tak jak pisałam wyżej, @ przychodzi przecież po odstawieniu progesteronu, więc to trochę nielogiczne... A przynajmniej u mnie nie działa (mam dawkę 50 mg x 3 dziennie).
    A z jakiego powodu lekarz Ci ją przepisał?

    Nikodemka wczoraj mialam 39 dc i przepisal teraz na wywolanie okresu.A od nastepnego cyklu chyba po to,zeby uregulowac cykle.Tylko ,ze ja wczesniej mialam dosyc regularne 30-32 dni .Wiec moze to jednorazowe opoznienie.Nie znam sie na tym i boje sobie cos nagrzebac.Nie wiem tez czy 39 dni to juz jest na tyle duze opoznienie ,zeby od razu wywolywac no i druga sprawa ten pecherzyk 22 mm mnie tak zastanawia.Chyba,ze on ,,przeterminowany'' i tylko szkode robi.Mam dawke 50 mg x 2 dziennie to nie wiem czy to jest juz na tyle mala dawka ,ze okres przyjdzie w czasie brania...Kurde takie to jakies wszystko nielogiczne dla mnie heh

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego