Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs, no wlasnie. Tez mysle, ze wysokie antyTPO niekoniecznie zawinilo.
Mysle, ze endo niekoniecznie zabroni staran. Chyba, ze reszta wynikow tarczycowych jest zla i trzeba je uregulowac.
Ja mialam antyTPO ponad 600, do tego wysokie antyTG, ale TSH, ft3 i 4 w normie. Dostalam mala dawke thyroxyny, ale z przeciwcialami sie nic nie robi. One moga spadac, ale i rosnac.
Polecam strone Tluste zycie. Tam jest sporo info co suplementowac i jaka diete stosowac przy Hashimoto.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Meggs, no wlasnie. Tez mysle, ze wysokie antyTPO niekoniecznie zawinilo.
Mysle, ze endo niekoniecznie zabroni staran. Chyba, ze reszta wynikow tarczycowych jest zla i trzeba je uregulowac.
Ja mialam antyTPO ponad 600, do tego wysokie antyTG, ale TSH, ft3 i 4 w normie. Dostalam mala dawke thyroxyny, ale z przeciwcialami sie nic nie robi. One moga spadac, ale i rosnac.
Polecam strone Tluste zycie. Tam jest sporo info co suplementowac i jaka diete stosowac przy Hashimoto. -
Beti82 wrote:Nikodemka wczoraj mialam 39 dc i przepisal teraz na wywolanie okresu.A od nastepnego cyklu chyba po to,zeby uregulowac cykle.Tylko ,ze ja wczesniej mialam dosyc regularne 30-32 dni .Wiec moze to jednorazowe opoznienie.Nie znam sie na tym i boje sobie cos nagrzebac.Nie wiem tez czy 39 dni to juz jest na tyle duze opoznienie ,zeby od razu wywolywac no i druga sprawa ten pecherzyk 22 mm mnie tak zastanawia.Chyba,ze on ,,przeterminowany'' i tylko szkode robi.Mam dawke 50 mg x 2 dziennie to nie wiem czy to jest juz na tyle mala dawka ,ze okres przyjdzie w czasie brania...Kurde takie to jakies wszystko nielogiczne dla mnie heh
Gdybym była na Twoim miejscu, to poczekałabym jeszcze z dwa-trzy dni, zeby pecherzyk w razie czego zdazyl peknac, wtedy luteina juz nie zaszkodzi, a od nastepnego cyklu sprobowala z monitoringiem, moze to jednorazowa sytuacja, ze owulacja jest tak pozno Z tego co wiem, regulowanie cyklu jest potrzebne w sytuacji, kiedy roznica miedzy najkrotszym, a najdluzszym cyklem jest dosc duza. Dlugie cykle raczej nie utrudniaja zajscia w ciaze, jesli owulacja wystepuje, a faza lutealna jest wystarczajaco dluga, sama mam cykle 31-36 dniowe -
Nikodemka wrote:Gdybym była na Twoim miejscu, to poczekałabym jeszcze z dwa-trzy dni, zeby pecherzyk w razie czego zdazyl peknac, wtedy luteina juz nie zaszkodzi, a od nastepnego cyklu sprobowala z monitoringiem, moze to jednorazowa sytuacja, ze owulacja jest tak pozno Z tego co wiem, regulowanie cyklu jest potrzebne w sytuacji, kiedy roznica miedzy najkrotszym, a najdluzszym cyklem jest dosc duza. Dlugie cykle raczej nie utrudniaja zajscia w ciaze, jesli owulacja wystepuje, a faza lutealna jest wystarczajaco dluga, sama mam cykle 31-36 dniowe
Dziekuje Ci bardzo,dokladnie do takiego samego wniosku doszlam.Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie :-* -
przedszkolanka:) wrote:Jak endo mi teraz powie,że ze starań nici i mam to @#$ hashimoto to się załamię.. ehhh
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
No to się dołączam, aczkolwiek bez większych nadzieji.. 12.10.
Trzeci cykl po porodzie, kp, owulacja potwierdzona testami w 25dc. W poprzednich cyklach faza lutealna trwała tylko 5 dni, stąd marne nadzieje, że nagle w trzecim cyklu niespodziewanie się wydłuży. -
przedszkolanka:) wrote:Jeszcze tak myślę czy to nie może być podwyższone po cb? Czy nie ma wpływu?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny ale mnie jajnik napieprza az nie mogę spac , wZięłam tabletkę tak mnie boli ciekawe czy to na owu jutro zrobie test owu ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 02:13
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Cześć dziewczyny zyny, miałam testować 4.10 bo wtedy się miesiączki spodziewam, ale. Dzisiaj idę na imprezę rodzinna to myślę rano a zrobię test na wszelki wypadek. I wyszedł mi mega bladzioch, jestem 10dpo więc wiem że mega wcześnie. I teraz się wtresuje po co ja ten test zrobiłam, za wcześnie wiem i będę myśleć tylko czy dobrze czy nie. Jestem po jednym poronienia, jednym co i MMA synka z 05.217 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cf1ecf1f702.jpg
Nie wiem jest sens już tak wcześnie, jutro, iść na betę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 07:02
czarnulka24, Iwona27091991, Beata81, RudaAnna, Izaw, Sung, niedograna lubią tę wiadomość
-
Mega bladzioch? Piekna kreska! Gratuluje
Idz spokojnie na bete, sprawdz przyrost. Testy sa rozne, tej firmy wyjdzie jasny, inny ciemniejszy. Nie ma co sugerowac sie intensywnoscia kreski czy to jakas pozamaciczna, bio czy jeszcze inna. Zwariowac mozna
Jeszcze raz gratki :*
-
czarnulka24 wrote:Mi mówili ze z hormonami po ciąży sie odczekuje bo moga świrowac ale nie wiem jak jest przy biochemicZnej
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodepne się powiedzcie proszę, jeśli na teście jest cień cienia to za ile dni najlepiej powtórzyć (robiłam tym najczulszym testem a w zapasie mam ten o czułości 25) chyba że ja już widzę co chce widzieć na teście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 07:57
czarnulka24, niedograna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzastina89 wrote:Cześć dziewczyny zyny, miałam testować 4.10 bo wtedy się miesiączki spodziewam, ale. Dzisiaj idę na imprezę rodzinna to myślę rano a zrobię test na wszelki wypadek. I wyszedł mi mega bladzioch, jestem 10dpo więc wiem że mega wcześnie. I teraz się wtresuje po co ja ten test zrobiłam, za wcześnie wiem i będę myśleć tylko czy dobrze czy nie. Jestem po jednym poronienia, jednym co i MMA synka z 05.217 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cf1ecf1f702.jpg
Nie wiem jest sens już tak wcześnie, jutro, iść na betę?
U mnie w koncu chyba postepy z bromergonem na wykresie jest stala linia nie zęby;) wiec podejrzewam ze spadlaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 08:14
-
dzastina89 wrote:Cześć dziewczyny zyny, miałam testować 4.10 bo wtedy się miesiączki spodziewam, ale. Dzisiaj idę na imprezę rodzinna to myślę rano a zrobię test na wszelki wypadek. I wyszedł mi mega bladzioch, jestem 10dpo więc wiem że mega wcześnie. I teraz się wtresuje po co ja ten test zrobiłam, za wcześnie wiem i będę myśleć tylko czy dobrze czy nie. Jestem po jednym poronienia, jednym co i MMA synka z 05.217 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cf1ecf1f702.jpg
Nie wiem jest sens już tak wcześnie, jutro, iść na betę?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity