Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia16003 wrote:Mnie ani brzuch, ani skurcze w okolicach macicy, ani plecy, ani piersi... nic a nic.. nawet szyjki nie moge znaleźć za bardzp bo wysoko a powinna juz się obnizac jak co miesiac. nie nastawiam sie specjalnie zeby znowu nie ryczec .
Ja również nie mam żadnych skurczów macicy, ani większej ilości śluzu, a co do pleców to właśnie odczułam, że rano po przebudzeniu mnie bolą i to któryś raz z rzędu i nie wiem czy po prostu źle śpię czy może jednak jest to jakiś objaw ciąży, ale staram sobie nie wmawiać, co będzie to będzie
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:A miewasz tak czasem? Ja miewam takie okresy, że budzę się się już z bólem głowy i boli całe dnie po 5-6 dni w tyg i potrafi tak długo... rezonans robiłaś?
Właśnie od 3-4miesiecy budzę się z bólem! Robiłam. Jutro idę z wynikami do neurologa. A Tobie coś wyszło?
-
Przedszkolanko, a robiłaś USG tarczycy? U mnie przeciwciała przeciw peroksydazie wyszły "tylko" 123,4 (norma 0,0-5,6) ale miałam i tak jeszcze zrobić usg tarczycy i ma USG wyszło Hashimoto jak się patrzy. Moja endo dopiero po tych badaniach stwierdziła chorobę. Prawda jest taka, że kwestie tarczycowe są mocno związane ze stresem, przynajmniej u mnie, że większe stresty i wyniki wariują. Uważaj na jod, bo przy hashi nie powinno się suplementować, bo to co przyjmujesz w jedzeniu powinno wystarczyć, ale wiadomo, zapytaj swoją endo. Moja dała mi kartkę z zaleceniami co mam zrobić jak zobaczę dwie kreski na teście, podpytaj swoją o taką instrukcję trzymam kciuki30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualnyPrzedszkolanka odpisałam na wrześniowych.
Jod jest niezbędny dla tarczycy! Polecam książkę "jod leczy". Przy hashi również można. Trzeba tylko zgodnie z protokołem. W ciazy koniecznie.
Czarnulka a co wzięłaś na ból owu? Bo nurofen może zaburzac. Paracetamol mniej...
U mnie wyjazd i alkoholizowanie się męża. Nici z bzykanka. Dziś jesteśmy padnieci, więc pewnie też nie. 4 dzień śluzu.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:Ja testuje jutro ale.totalnie.mi sie odechciewa. Wiem jaki znowu bedzie wynik.
Robilam test w sobote i byl negatyw (9albo 11 dpo). A jutro... masakra. Totalnie mnie te pojedyncze kreski smuca...
Ja też testowałam jakieś 10 dpo i był negatyw, ale @ ma przyjść w środę i zobaczymy czy mnie powita czy da mi spokój przez 9 miesięcy
-
Oleczka94 wrote:Ciagle sobie wmawiam ze to bylo za wczesnie
Ja dokładnie mam tak samo A kiedy masz termin @?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 20:01
-
Sung wrote:Przedszkolanka odpisałam na wrześniowych.
Jod jest niezbędny dla tarczycy! Polecam książkę "jod leczy". Przy hashi również można. Trzeba tylko zgodnie z protokołem. W ciazy koniecznie.
Czarnulka a co wzięłaś na ból owu? Bo nurofen może zaburzac. Paracetamol mniej...
U mnie wyjazd i alkoholizowanie się męża. Nici z bzykanka. Dziś jesteśmy padnieci, więc pewnie też nie. 4 dzień śluzu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 20:09
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Sung wZięłam wlasnie nospe nie uzywam nurofenu w ogole .. co najlepsze Wczoraj bolal jajnik lewy a teraz zaczyna mnie bolec prawy? I znów teraz cyce zaczynają bolec ze cos juz nie wiem moze to jakies zaburzenia hormonalne? Moze to na owu ale znow brak sluzu plodnego ani grama
Czarnulka ja też nie miałam śluzu płodnego a mimo to test owulacyjny wyszedł mi pozytywny dzień przed owulacją i również bolał mnie lewy jajnik i piersi również pobolewały i kilka dni po owulacji czułam kłucia lewego jajnika i raz prawy mnie też zakuł, więc myśle, że u Ciebie jest owulka
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
OlivkowaMama wrote:Mnie też korci żeby zatestować, a dziś dopiero 26dc... Wiem, że nic nie wyjdzie ale człowiek głupi i się łudzi, że a nóż widelec...
A jak długie masz cykle?
-
Sung wrote:Właśnie od 3-4miesiecy budzę się z bólem! Robiłam. Jutro idę z wynikami do neurologa. A Tobie coś wyszło?
Sung a Ty chyba jeszcze przed owu? Jest szansa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 20:55
-
Zamówiłam dzisiaj testy owulacyjne clear blue dual
Pokazuje jakoś 4 najbardziej płodne dni (ma dwa rodzaje tych uśmiechniętych buziek)
Używała któraś ?
„W jaki sposób działa Clearblue cyfrowy test owulacyjny z podwójnym wskaźnikiem hormonu?
Clearblue cyfrowy test owulacyjny oprócz hormonu LH (hormon luteinizujący) wskazuje również poziom estrogenów i dlatego wskazuje większy zakres dni płodnych podczas danego cyklu. Powyższa funkcja testu owulacyjnego Clearblue z podwójnym wskaźnikiem hormonu w sposób znaczący wyróżnia go spośród pozostałych testów owulacyjnych dostępnych na rynku.”
„
3. Po około 5min. na wyświetlaczu pojawi się wynik który należy interpretować następująco:
puste kółko – niska płodność – prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest małe,
migająca buźka – wysoka szansa zajścia w ciążę
świecąca buźka – najbardziej płodny okres przez najbliższe dwa dni – najwyższa szansa zajścia w ciążę.”Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 21:09
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Sung wrote:Przedszkolanka odpisałam na wrześniowych.
U mnie wyjazd i alkoholizowanie się męża. Nici z bzykanka. Dziś jesteśmy padnieci, więc pewnie też nie. 4 dzień śluzu.
Przedszkolanko, poproś o skierowanie, ale jestem pewna, że i bez proszenia dostaniesz przy takich wynikach. Fajna jest książka http://lubimyczytac.pl/ksiazka/264538/zapalenie-tarczycy-hashimoto babeczka jest farmaceutką i sama walczy z Hashimoto, opisuje swoją drogę i wszystkie wzloty i upadki, jak próbowała różnych rzeczy i co na nią działało a co nie. Mi dała dużo łatwoprzystwajalnej wiedzy i nadzieję że hashi jest do "ogarnięcia"przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻