X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    No w końcu 0dance3.gif SUPER!!! To teraz trzymam kciuki za nowy cykl oby tylko 30 dniowy <3

Tym razem mam nadzieję, nie będę tyle czekać. Poza tym nadal mam brać Duphaston, także powinno być krócej. I kto wie, może pod koniec października jeszcze będę testować.
    Tylko spokojnie, nie mogę się nakręcać :)

Fajnie dziewczyny macie z podwójną październikową szansą. Trzymam kciuki.

Przed chwilą wyciągnęłam z pieca swój pierwszy, własnoręcznie upieczony chleb :P Musiałam się tym pochwalić bo wyszedł całkiem smaczny :)

Iwka, kierzynka, MalutkaEve lubią tę wiadomość

• madzianka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    ojjj kochane :( mam dola a nie powinnam :(
    Dowiedzialam sie,ze matka mojej i mojego chrzesniaczki jest w 3 miesiacu ciazy :D niby fajnie ale . . . no wlasnie to ale :/ mam dola :/ z 3 dzieckiem jest w ciazy a jest rok starsa ode mnie :/ i jaka tu sprawiedliwosc :/ szlak mnie trafi :/ ciese sie ale jak mi przez telefon powiedziala,ze jest5 w ciazy to mi lezki polecialy :/

Mam dosc chyba zerwe z tym forum i postawie na to NIE MYSLENIE bo odpadam psychicznie :/

Basiulka rozumiem Ciebie doskonale tez mialam taki czas ze prawie przez 2 miesiace nie zagladalam tutaj i odpoczelam psychicznie dobrze mi to zrobilo a teraz znowu zyje nadzieja ze w koncu sie uda a latka leca i pomyslec ze niedawno mialam dopiero 20 lat...

Iwka, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

p19us65glzzsn3k4.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulka. Jesteśmy z Tobą.
    Odpocznij sobie od myślenia i od forum, jeśli czujesz, że tego Ci trzeba. Myślę, że to na prawdę dużo pomaga i poprawia nastrój kiedy zajmie się myśli czymś innym niż rozmyślaniem nad cyklem cały dzień. Wiem dokładnie jak to jest i Cię rozumiem.
    Trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2013, 22:30

Iwka, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :) dzien zapowiada sie na dosyc ładny...

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• kalitria Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja u mam pazdziernikowych, u mnie szczur przylazl wczoraj w poludnie. juz nie zalamuje sie tak jak na poczatku, choc wiadomo przykro. siedze teraz i czekam na telefon az moj doktór skonczy operacje i wsiadam w auto i jade 'złożyć reklamację' - femara u mnie nie podziałała w 1szym cyklu. jedyne pocieszenie - @ przyszla jak w zegarku. siedze z napuchnietym pecherzem bo nie pamietam czy bedzie mi jakis skan dzis robil...
    siiikuuuuuu :D

MariaAntonina lubi tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Czy zdarzało się Wam, że w dniu owulacji miałyście lekkie plamienie? ja miałam owulke prawdopodobnie wczoraj (chyba że dzisiaj była) i dzisiaj rano miałam brązowe plamienie, brzuch trochę pobolewa tak w dole.
    Wczoraj miałam minimalne kłucie jajników.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szczur się skrada pomału nieświadom że go widzę :-/
    Kalitria, ja już walczę ponad dwa lata o dziecko. Z początku to ja byłam pewna że jestem w ciąży, więc rozczarowania były dramatyczne. Teraz jest na odwrót, nie wiem czy bym uwierzyła w ciążę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Witajcie Dziewczynki,
    Czy zdarzało się Wam, że w dniu owulacji miałyście lekkie plamienie? ja miałam owulke prawdopodobnie wczoraj (chyba że dzisiaj była) i dzisiaj rano miałam brązowe plamienie, brzuch trochę pobolewa tak w dole.
    Wczoraj miałam minimalne kłucie jajników.
    nie, nie, nie nigdy tak nie miałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinn wrote:
    U mnie szczur się skrada pomału nieświadom że go widzę :-/
    Kalitria, ja już walczę ponad dwa lata o dziecko. Z początku to ja byłam pewna że jestem w ciąży, więc rozczarowania były dramatyczne. Teraz jest na odwrót, nie wiem czy bym uwierzyła w ciążę :-)
    mi zostały jeszcze 4 dni do @, ja na dziecko czekam juz 2,5 roku i mam tak samo jak Elinn, wiem ze @ przyjdzie, a co do ciazy to ciezko bedzie mi uwierzyc jesli sie uda, nawet nie wiem czy bede umiała sie cieszyc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kaarolaa, widzę że w ciąże zachodziłaś. Co się działo jeśli mogę spytać? Wiesz jaka przyczyna strat? Ja z kolei mam dziecko z moim mężem, więc dziwne to dla mnie ze ni cholery w następną nie zachodzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze poronienie w wyniku histopatologicznym wyszło, ze płod miał za mały dopływ krwi, po prostu naczynia krwionosne łożyska zle sie rozwineły, a drugie poronienie niewiadomo, samoistne było, jak poszłam do lekarza to potwierdził, ze juz jest po wszystkim. ja moge miec cos z macica nie tak dlatego nie utrzymuje ciazy...dzisiaj mam wizyte u gina, zobaczymy co teraz powie, jesli nic konkretnego to od listopada klinika...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki za wizytę. Po takich przejściach każda ciąża to na pewno niesamowity strach czy tym razem wszystko będzie ok...Kurcze ale musi się w końcu udać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedys napewno sie uda...a jak sie uda to strach bedzie, jak z poprzednia ciaza, cieszyłam sie tylko przed 10 minut po ujrzeniu II kresek na tescie, pozniej radosc została zastapiona strachem....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    witam sie i ja u mam pazdziernikowych, u mnie szczur przylazl wczoraj w poludnie. juz nie zalamuje sie tak jak na poczatku, choc wiadomo przykro. siedze teraz i czekam na telefon az moj doktór skonczy operacje i wsiadam w auto i jade 'złożyć reklamację' - femara u mnie nie podziałała w 1szym cyklu. jedyne pocieszenie - @ przyszla jak w zegarku. siedze z napuchnietym pecherzem bo nie pamietam czy bedzie mi jakis skan dzis robil...
    siiikuuuuuu :D

i tych wakacji Wam właśnie trzeba :) nam by się też przydały, gdyby nie to, że niedawno wróciliśmy z dość długich :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle, to dobrze, że już kończy się ten wrzesień :)

• Olgenek Ekspertka

Wysłany: 30 września 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pytanko:
    Jak to jest, że (mam sprawny termometr) w ustach mam 36,4, waginalnie 37,05 i generalnie nie wiem, ktorej temp wierzyc..

1bf4fbaaea42d99c70b356c72a75b59c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie podpowiem, ja zawsze mierzę pod paszką :) gina powiedziała, że nie ma to aż takiego znaczenia.

po prostu przyjmij jeden sposób mierzenia i tego się trzymaj

• Klif Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta. Ja idę dziś prywatnie do ginekologa z moimi plamieniami. Wszyscy lekarze na NFZ mnie zbywali, twierdząc że nie widzą problemu. Dla mnie tygodniowe plamienia przed okresem albo w środku cyklu nie są normalne. Dlatego postanowiłam zapłacić za wizytę i liczę na to, że zostanę potraktowana poważnie. Byłam u tego ginekologa ok. 10 lat temu i podejrzewał u mnie endometriozę, powiedział wtedy że trzeba będzie mnie leczyć jak będę chciała zajść w ciążę. Nadszedł ten czas, więc liczę na niego. Napiszę Wam wieczorem co mi powiedział. Jeśli Was to interesuje oczywiście ;)

Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Hej dziewczęta. Ja idę dziś prywatnie do ginekologa z moimi plamieniami. Wszyscy lekarze na NFZ mnie zbywali, twierdząc że nie widzą problemu. Dla mnie tygodniowe plamienia przed okresem albo w środku cyklu nie są normalne. Dlatego postanowiłam zapłacić za wizytę i liczę na to, że zostanę potraktowana poważnie. Byłam u tego ginekologa ok. 10 lat temu i podejrzewał u mnie endometriozę, powiedział wtedy że trzeba będzie mnie leczyć jak będę chciała zajść w ciążę. Nadszedł ten czas, więc liczę na niego. Napiszę Wam wieczorem co mi powiedział. Jeśli Was to interesuje oczywiście ;)

kciukam, daj znać koniecznie

Klif lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki
    Nowe staraczki tez witam oczywiście.
    Klif czekamy na wieści.
    Dla testujących w tym tyg POWODZENIA I ZIELONOŚCI,ja mam owulke ,więc testowac będę raczej około 10-13 pazdziernika

Andzia33
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ