X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Hej dziewczęta. Ja idę dziś prywatnie do ginekologa z moimi plamieniami. Wszyscy lekarze na NFZ mnie zbywali, twierdząc że nie widzą problemu. Dla mnie tygodniowe plamienia przed okresem albo w środku cyklu nie są normalne. Dlatego postanowiłam zapłacić za wizytę i liczę na to, że zostanę potraktowana poważnie. Byłam u tego ginekologa ok. 10 lat temu i podejrzewał u mnie endometriozę, powiedział wtedy że trzeba będzie mnie leczyć jak będę chciała zajść w ciążę. Nadszedł ten czas, więc liczę na niego. Napiszę Wam wieczorem co mi powiedział. Jeśli Was to interesuje oczywiście ;)
    Pewnie że nas interesuje :) Pisz od razu <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Witajcie kobietki
    Nowe staraczki tez witam oczywiście.
    Klif czekamy na wieści.
    Dla testujących w tym tyg POWODZENIA I ZIELONOŚCI,ja mam owulke ,więc testowac będę raczej około 10-13 pazdziernika
    Trzymam kciuki <3

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Iwka co słychac???

Iwka lubi tę wiadomość

• ecencia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Zdam szybką relację bo muszę zaraz do pracy lecieć. Byłam dziś u gina i potwierdził, że owu miałam najprawdopodobniej w sobotę. W sobotę rano na monitoringu pęcherzyk w lewym jajniku miał 2cm i bolał mnie lewy jajnik a popołudniu już przestał. Dziś na monitoringu już było ciałko żółte wiec teraz mam brać luteinę i 9 października zrobić betę. Mam też nowe odkrycie zakładając, ze mam owulację na przemian raz z lewego raz z prawego jajnika a ostanie dwa cykle tak było to cykle z lewego jajnika mam krótsze od tych z prawego jajnika. Sądzę, że ten prawy jajnik nie pracuje prawidłowo bo cykle są o kilka dni dłuższe i jeśli w ogóle owu jest to znacznie później. A jak mi się udało zajść z ciążę bichemiczną to też w cyklu z lewego jajnika. Wiec mam ogromną nadzieję, że mnie lewy jajnik nie zawiedzie i będę miała prezent na urodziny moje i męża bo oboje mamy w październiku :) A za was trzymam kciuki.

kaarolaa, MalutkaEve, ;oniqa, Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz tylko do 9 trzeba czekac :) bedzie dobrze, musi byc dobrze :) i zakonczy sie na zielono :) trzymam mocno kciuki...

Iwka lubi tę wiadomość

• Lili Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgenek wrote:
    Moje pytanko:
    Jak to jest, że (mam sprawny termometr) w ustach mam 36,4, waginalnie 37,05 i generalnie nie wiem, ktorej temp wierzyc..

To normalka, każdy tak ma. Mi mówili, ze trzeba mierzyć tam gdzie są błony śluzowe: w ustach, w pochwie lub w odbycie (blleee ;) ) i oczywiście wybrać sobie jedno z tych miejsc i się go trzymać, choć najlepiej waginalnie. Najważniejsze są skoki temp. zaobserwowane w danym cyklu i nieważne czy to będą z gatunku tych "niższych" mierzonych w ustach, czy wyższych w pochwie - systematyczność, dokładność i wierność jednemu miejscu daje wymierne efekty w postaci pięknego wykresu. Ja mierzę w ustach, bo mi najwygodniej.

Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• madzianka Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki do mnie dzis rano zawitala wredna @ oczywiscie dzien wczesniej i jakos kiepski mam nastroj bo myslalam ze bedzie cudowny przezent na urodziny dla mojego T. ale jeszcze zostaje z Wami nastepne testowanie 27 pazdziernika.

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka testujesz w urodziny mojego M :D a ja niewiem czy w ogole bede testowac :/ kurcze ja dalej plamie :/ niech sie juz skoncy wredna @

Iwka lubi tę wiadomość

• Eavonne Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor milym pania!!! Mam nadzieje ze ten miesiąc będzie dla nas szczęśliwym. Ja już po owulce chociaż nie wiem czy była. Sluzu jak nigdy było mało i slabo odczuwalna owulacja. Nie nakręcam się jestem wyluzowana. Musze przyznać ze bardzo lubie m ierzyc temp i to wszytsko związane z wypełnianiem wykresow.
    Kciukam za te które będą testować w najbliższym czasie!!!
    Kolorowych snow przyszłym mama zycze:-))

Iwka, kaarolaa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Klif Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wizycie u ginekologa. Lekarz pokręcił głową, że do tej pory moje plamienia były bagatelizowane. W środę mam mieć USG i prawdopodobnie w najbliższym czasie histeroskopie. Cieszę się, że ktoś się za mnie wziął, choć pewnie mój budżet będzie zrujnowany( 150zł wizyta+ 100zł USG+ histeroskopia 500-700zł). Jakbym chciała na NFZ to musiałabym długo czekać, a już dość mam czekania.

Iwka, kaarolaa, Andzia33, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klif powodzenia :)

Iwka, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    czesc Iwka co słychac???
    Witam się i ja z rana tempka poszła do góry hura.gif Pewnie jutro pójdzie na dół ;) ale dzisiaj poszła do góry - więc chociaz jeden dzień radości mam hura.gif

Karola ja obryzguje paznokcie co by testu nie zrobić....i się zastanawiam czy poprostu jutro nie iść na betę bo zrobię test i jak będzie negatyw to będę sobie wmawiała że to za wcześnie ...sama wiesz jak to jest.
    ecencia 9 paź będzie wielkim dniem :)Trzymam kciuki- Ja mam HSG :(
    Lili dokładnie tam gdzie błony śluzowe :) ale musisz wiedzieć że w ustach w różnych miejscach są inne temperatury np. inna jest pod językiem a inna na języku - usta są nie miarodajne - więc zostaje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2013, 09:05

kaarolaa, MariaAntonina, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez tempka poszła w gore a powinna isc juz w doł, za 3 dni ma byc @ i napewno bedzie :) wczoraj byłam u gina ale juz pisac nie chciałam bo pozno było jak wrociłam...mam zapisane 3 opakowania bromka czyli prawie połroczna kuracja, mam brac pierszy miesiac po całej tabletce a pozniej juz po połowce...i to wszystko narazie...powiedziałam, ze zapisujemy sie do kliniki, bo mi juz pomoc jako ginekolog on nie moze, rok czasu mnie leczył i nie powiem było ok :) troche ze mna pogadał o tych naszych planach i co lekarz w klinice mowił, i jak cała procedura wyglada...mam nadzieje, ze my sie zajwalifikujemy jeszcze na refundcje, bo w naszym przypadku inseminacja odpada...

MariaAntonina, Iwka, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Hej dziewczynki do mnie dzis rano zawitala wredna @ oczywiscie dzien wczesniej i jakos kiepski mam nastroj bo myslalam ze bedzie cudowny przezent na urodziny dla mojego T. ale jeszcze zostaje z Wami nastepne testowanie 27 pazdziernika.
    no dwie szanse w jednym miesiącu? Nie za dobrze? śmieje się fajnie hura.gif
    Eavonne ja wierze że Ty też będziesz październikową mamusią :)
    Klif super ważne że krok do przodu i coś się dzieje <3
    ;oniqa ale awatar nie poznała bym Ciebie na ulicy :) Jak sie czujesz? I Dawaj świeżą dostawę wirusków bo wrzesień był kiepski ale październik musimy zbojkotować 0ulan.gif

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    no dwie szanse w jednym miesiącu? Nie za dobrze? śmieje się fajnie hura.gif
    Eavonne ja wierze że Ty też będziesz październikową mamusią :)
    Klif super ważne że krok do przodu i coś się dzieje <3
    ;oniqa ale awatar nie poznała bym Ciebie na ulicy :) Jak sie czujesz? I Dawaj świeżą dostawę wirusków bo wrzesień był kiepski ale październik musimy zbojkotować 0ulan.gif
    ja tez bede miała 2 szanse w pazdzierniku :) taka kumulacja, tylko musi teraz @ byc 4 :) a nastepna szansa 30 :)

Iwka lubi tę wiadomość

• kalitria Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nawet kot zna się na sprawie - zobaczcie jaka była jego reakcja!!!
    6f8e03b58b5d34cfm.jpge4f99f1b1c97882cm.jpg

Andzia33, kaarolaa, biedronka1982, MalutkaEve lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Byłam u ginki ,jestem po owulce w prawym jajniku,a w lewym pęcherzyk 21mm ,więc może pęknie ,a może nie.
    Klif spróbuj na nfz,u mnie czekałam 2 tyg,tak samo jak na chisterioskopię ,tak i na hsg

Iwka lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gdzie Wy jestescie???
    pazdziernik sie zaczyna, a tu na pazdziernikowych staraniach pusto :)

• kalitria Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pieknie Andzia, to najwazniejsze! :)

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam o tą histeroskopie na NFZ jutro, jak będę u niego na USG .

ug37px9iyhvbmwqv.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ