PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Klif wrote:Hej dziewczęta. Ja idę dziś prywatnie do ginekologa z moimi plamieniami. Wszyscy lekarze na NFZ mnie zbywali, twierdząc że nie widzą problemu. Dla mnie tygodniowe plamienia przed okresem albo w środku cyklu nie są normalne. Dlatego postanowiłam zapłacić za wizytę i liczę na to, że zostanę potraktowana poważnie. Byłam u tego ginekologa ok. 10 lat temu i podejrzewał u mnie endometriozę, powiedział wtedy że trzeba będzie mnie leczyć jak będę chciała zajść w ciążę. Nadszedł ten czas, więc liczę na niego. Napiszę Wam wieczorem co mi powiedział. Jeśli Was to interesuje oczywiście
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:Witajcie kobietki
Nowe staraczki tez witam oczywiście.
Klif czekamy na wieści.
Dla testujących w tym tyg POWODZENIA I ZIELONOŚCI,ja mam owulke ,więc testowac będę raczej około 10-13 pazdziernikaAndzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Zdam szybką relację bo muszę zaraz do pracy lecieć. Byłam dziś u gina i potwierdził, że owu miałam najprawdopodobniej w sobotę. W sobotę rano na monitoringu pęcherzyk w lewym jajniku miał 2cm i bolał mnie lewy jajnik a popołudniu już przestał. Dziś na monitoringu już było ciałko żółte wiec teraz mam brać luteinę i 9 października zrobić betę. Mam też nowe odkrycie zakładając, ze mam owulację na przemian raz z lewego raz z prawego jajnika a ostanie dwa cykle tak było to cykle z lewego jajnika mam krótsze od tych z prawego jajnika. Sądzę, że ten prawy jajnik nie pracuje prawidłowo bo cykle są o kilka dni dłuższe i jeśli w ogóle owu jest to znacznie później. A jak mi się udało zajść z ciążę bichemiczną to też w cyklu z lewego jajnika. Wiec mam ogromną nadzieję, że mnie lewy jajnik nie zawiedzie i będę miała prezent na urodziny moje i męża bo oboje mamy w październiku A za was trzymam kciuki.
kaarolaa, MalutkaEve, ;oniqa, Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olgenek wrote:Moje pytanko:
Jak to jest, że (mam sprawny termometr) w ustach mam 36,4, waginalnie 37,05 i generalnie nie wiem, ktorej temp wierzyc..
To normalka, każdy tak ma. Mi mówili, ze trzeba mierzyć tam gdzie są błony śluzowe: w ustach, w pochwie lub w odbycie (blleee ) i oczywiście wybrać sobie jedno z tych miejsc i się go trzymać, choć najlepiej waginalnie. Najważniejsze są skoki temp. zaobserwowane w danym cyklu i nieważne czy to będą z gatunku tych "niższych" mierzonych w ustach, czy wyższych w pochwie - systematyczność, dokładność i wierność jednemu miejscu daje wymierne efekty w postaci pięknego wykresu. Ja mierzę w ustach, bo mi najwygodniej.Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki do mnie dzis rano zawitala wredna @ oczywiscie dzien wczesniej i jakos kiepski mam nastroj bo myslalam ze bedzie cudowny przezent na urodziny dla mojego T. ale jeszcze zostaje z Wami nastepne testowanie 27 pazdziernika.
Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczor milym pania!!! Mam nadzieje ze ten miesiąc będzie dla nas szczęśliwym. Ja już po owulce chociaż nie wiem czy była. Sluzu jak nigdy było mało i slabo odczuwalna owulacja. Nie nakręcam się jestem wyluzowana. Musze przyznać ze bardzo lubie m ierzyc temp i to wszytsko związane z wypełnianiem wykresow.
Kciukam za te które będą testować w najbliższym czasie!!!
Kolorowych snow przyszłym mama zycze:-))Iwka, kaarolaa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam po wizycie u ginekologa. Lekarz pokręcił głową, że do tej pory moje plamienia były bagatelizowane. W środę mam mieć USG i prawdopodobnie w najbliższym czasie histeroskopie. Cieszę się, że ktoś się za mnie wziął, choć pewnie mój budżet będzie zrujnowany( 150zł wizyta+ 100zł USG+ histeroskopia 500-700zł). Jakbym chciała na NFZ to musiałabym długo czekać, a już dość mam czekania.
Iwka, kaarolaa, Andzia33, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:czesc Iwka co słychac???
Karola ja obryzguje paznokcie co by testu nie zrobić....i się zastanawiam czy poprostu jutro nie iść na betę bo zrobię test i jak będzie negatyw to będę sobie wmawiała że to za wcześnie ...sama wiesz jak to jest.
ecencia 9 paź będzie wielkim dniem :)Trzymam kciuki- Ja mam HSG
Lili dokładnie tam gdzie błony śluzowe ale musisz wiedzieć że w ustach w różnych miejscach są inne temperatury np. inna jest pod językiem a inna na języku - usta są nie miarodajne - więc zostaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2013, 09:05
kaarolaa, MariaAntonina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie tez tempka poszła w gore a powinna isc juz w doł, za 3 dni ma byc @ i napewno bedzie wczoraj byłam u gina ale juz pisac nie chciałam bo pozno było jak wrociłam...mam zapisane 3 opakowania bromka czyli prawie połroczna kuracja, mam brac pierszy miesiac po całej tabletce a pozniej juz po połowce...i to wszystko narazie...powiedziałam, ze zapisujemy sie do kliniki, bo mi juz pomoc jako ginekolog on nie moze, rok czasu mnie leczył i nie powiem było ok troche ze mna pogadał o tych naszych planach i co lekarz w klinice mowił, i jak cała procedura wyglada...mam nadzieje, ze my sie zajwalifikujemy jeszcze na refundcje, bo w naszym przypadku inseminacja odpada...
MariaAntonina, Iwka, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość
-
madzianka wrote:Hej dziewczynki do mnie dzis rano zawitala wredna @ oczywiscie dzien wczesniej i jakos kiepski mam nastroj bo myslalam ze bedzie cudowny przezent na urodziny dla mojego T. ale jeszcze zostaje z Wami nastepne testowanie 27 pazdziernika.
Eavonne ja wierze że Ty też będziesz październikową mamusią
Klif super ważne że krok do przodu i coś się dzieje
;oniqa ale awatar nie poznała bym Ciebie na ulicy Jak sie czujesz? I Dawaj świeżą dostawę wirusków bo wrzesień był kiepski ale październik musimy zbojkotowaćAndzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwka wrote:no dwie szanse w jednym miesiącu? Nie za dobrze? śmieje się fajnie
Eavonne ja wierze że Ty też będziesz październikową mamusią
Klif super ważne że krok do przodu i coś się dzieje
;oniqa ale awatar nie poznała bym Ciebie na ulicy Jak sie czujesz? I Dawaj świeżą dostawę wirusków bo wrzesień był kiepski ale październik musimy zbojkotowaćIwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny