Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmłodsza, jak na 11dpo przy 12-dniowej fl taki progesteron jest ładny. 7dpo (jeśli nie ma ciąży) był zapewne wyższy, bo wtedy osiąga poziom max. Przed @ prog zwykle spada do wartości jednocyfrowych, nawet poniżej 1ng/ml.
Przytulam z powodu bety, niestety wiem jak się czujesz. Dopóki nie ma @ jest nadzieja, ale lepiej jej nie rozbudzać.
Rosax, też mam takie jazdy z termometrem i myślę, że takie pomiary nie są zbyt rzetelne. Też zawsze staram się trochę rozgrzać termometr przed wsadzeniem go do paszczy. Zawsze tak samo, żeby pomiary były choć trochę wiarygodne.
Kicirożek, na gardło polecam też Islę. I kciuki za ładną betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:13
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
nick nieaktualny
-
emerald_m wrote:Najmłodsza, jak na 11dpo przy 12-dniowej fl taki progesteron jest ładny. 7dpo (jeśli nie ma ciąży) był zapewne wyższy, bo wtedy osiąga poziom max. Przed @ prog zwykle spada do wartości jednocyfrowych, nawet poniżej 1ng/ml.
Przytulam z powodu bety, niestety wiem jak się czujesz. Dopóki nie ma @ jest nadzieja, ale lepiej jej nie rozbudzać.
Rosax, też mam takie jazdy z termometrem i myślę, że takie pomiary nie są zbyt rzetelne. Też zawsze staram się trochę rozgrzać termometr przed wsadzeniem go do paszczy. Zawsze tak samo, żeby pomiary były choć trochę wiarygodne.
Kicirożek, na gardło polecam też Islę. I kciuki za ładną betę.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Ostatnio trwała 12 dni.. W poprzednim cyklu 7 dpo miałam progesteron 16,9.
Man wiec nadzieję, że szybko spadnie i zacznę nowy cykl.
1 ng/ml = 3,18 nmol/l
z Twojego wyniku wychodzi, że masz dziś już tylko 4,66ng/ml,
generalnie w fl w moim labie normy są takie, ze w fl jest od 3,6 chyba do 27 (w jednostce ng/ml), jednak lekarze twierdzą że o odbytej owulacji świadczy progesteron powyżej połowy z tej normy, około 13ng/ml, chociaż to nie jest regułą bo znamy przypadki ciaż z progesteronem 6ng/ml w 7dpo
Jeśli w 7dpo miałaś rzeczywiście 16 nmol/l to jest to niska wartość i możliwe, ze tej owulacji mogło po prostu nie być... Byłaś na jakimś monitoringu kiedyś?
Trzymam za Was wszystkie ciągle kciuki, cały czas zaglądam w poszukiwaniu kolejnych pozytywnych testów
edSusannaDean wrote:Właśnie prog ok, ja miałam 10.8...
zwracajcie uwagę na jednostki przy progesteronie, prawdopodobnie Twój wynik podano w ng/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:39
aaniluap, Najmłodsza_staraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja mam dzis 13 dzien cyklu i mam sucho tam jak nie wiem... nic nie leci... cofnelam sie na wczesniejsze wykresy i zawsze 11 juz mialam sporo sluzu rozciagliwego czy wodnistego...a teraz nic..boje sie czy to nie wina inofoliku czy nic on mi tam nie napsuje...
-
Madziulla wrote:ja mam dzis 13 dzien cyklu i mam sucho tam jak nie wiem... nic nie leci... cofnelam sie na wczesniejsze wykresy i zawsze 11 juz mialam sporo sluzu rozciagliwego czy wodnistego...a teraz nic..boje sie czy to nie wina inofoliku czy nic on mi tam nie napsuje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madziulla wrote:ja mam dzis 13 dzien cyklu i mam sucho tam jak nie wiem... nic nie leci... cofnelam sie na wczesniejsze wykresy i zawsze 11 juz mialam sporo sluzu rozciagliwego czy wodnistego...a teraz nic..boje sie czy to nie wina inofoliku czy nic on mi tam nie napsuje...
a ja nic nie biorę i w tamtym cyklu zauważyłam od 13 dc wodnisty śluz i mokro czułam do 20 dc, a w tym cyklu od 16 dc przez 3-4 dni i też szału nie było nie wiem od czego to zależy -
nick nieaktualny
-
najmłodsza, nie lubię
My byliśmy dzisiaj z małym u lekarza, bo kaszle jeszcze, kończy przechodzić jakąś wirusówkę. Za to ja coraz gorzej się czuję Ledwo spałam dzisiaj i ledwo na oczy patrzę ze zmęczenia, złego samopoczucia i bólu zatok. -
dostałam tabletki do ssania Prenalen i jakieś saszetki do rozpuszczenia też Prenalen. Skład jest dosyć ciekawy, pytanie czy pomoże. Chodzę do pracy normalnie nawet wygrzać się nie mam jak. Tak w ogóle chce w pracy dopiero powiedzieć o ciązy na początku grudnia.
aj aj się porobiłoWartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️ -
nick nieaktualnyKicirożek wrote:dostałam tabletki do ssania Prenalen i jakieś saszetki do rozpuszczenia też Prenalen. Skład jest dosyć ciekawy, pytanie czy pomoże. Chodzę do pracy normalnie nawet wygrzać się nie mam jak. Tak w ogóle chce w pracy dopiero powiedzieć o ciązy na początku grudnia.
aj aj się porobiło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlciuska wrote:Powiedzcie mi please up up
Czy jak czujemy bol owulacyjny i jest rozciagliwy sluz.. to lepiej jest jak sie trafi przed tym bolem czy po?
ja bym az tak scisle sie w te objawy nie wpatrywala tylko zabrala sie za meza kiedy mam ochote. plemniki i tak swoje odczekaja w kolejce kilka dni po wspolzyciu.