Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, tak wlasnie musze zrobic!
    A co do lekarzy to ja bylam w 8dc. Powiedzial ze mamy <3 codziennie przez 4-5dni, tak bylo a wiecie co sie okazalo ze owulke mialam w 17dc wiec dupa... Mi sie wydaje ze oni moga potwierdzic owulke ale nie ja przewidziec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Okej, tak wlasnie musze zrobic!
    A co do lekarzy to ja bylam w 8dc. Powiedzial ze mamy <3 codziennie przez 4-5dni, tak bylo a wiecie co sie okazalo ze owulke mialam w 17dc wiec dupa... Mi sie wydaje ze oni moga potwierdzic owulke ale nie ja przewidziec ;)

ja mam teorie ze codzienne wspolzycie osłabia plemniki. nam tez sie czasem zdarza na drugi dzien pobrykac bo po porostu mamy ochote ale nie szalejemy codziennie przez 4-5 dni bo o wg mnie to niekorzystnie wplywa na plemniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o tym slyszalam, ale co lekarz to opinia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Tez o tym slyszalam, ale co lekarz to opinia.

no wlasnie... i badz tu madry :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ;D dokladnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    no wlasnie... i badz tu madry :D

Madziulla narazie zawiesilas prowadzenie bloga? wczoraj postanowilam tam zagoscic i chyba nie ma nowych wpisow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Madziulla narazie zawiesilas prowadzenie bloga? wczoraj postanowilam tam zagoscic i chyba nie ma nowych wpisow.

zawiesilam nie celowo...brak czasu.... :( mam pomysly na 2 wpisy ale nie mam kiedy... musze sie poprawic

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    ja mam dzis 13 dzien cyklu i mam sucho tam jak nie wiem...:/ nic nie leci... cofnelam sie na wczesniejsze wykresy i zawsze 11 juz mialam sporo sluzu rozciagliwego czy wodnistego...a teraz nic..boje sie czy to nie wina inofoliku czy nic on mi tam nie napsuje... :(
    Nie sądzę. U mnie potop sluzowy a też go pije ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    zawiesilam nie celowo...brak czasu.... :( mam pomysly na 2 wpisy ale nie mam kiedy... musze sie poprawic

Super... czekam na nowe wpisy.. :) obyz znalazla czas :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Nie sądzę. U mnie potop sluzowy a też go pije ;)
    Abby a który masz dzień cyklu? Jak długo już pijesz inofolic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    ja mam teorie ze codzienne wspolzycie osłabia plemniki. nam tez sie czasem zdarza na drugi dzien pobrykac bo po porostu mamy ochote ale nie szalejemy codziennie przez 4-5 dni bo o wg mnie to niekorzystnie wplywa na plemniki.
    Madziulla, może nie potrzebnie ;)
    U nas plemników było naprawdę mało (niecałe 6mln/ml) i nie było duzo ruchliwych (zaledwie 7%), wiec wyniki nasienia mocno obnizone, a robiliśmy dziedzica codziennie od piątku chyba do środy ;) pamiętam, że w środę po pracy przyszliśmy i taki ostatni strzał :P :D

ed. na problemy ze śluzem, interwencyjnie tez polecam conceive plus ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Abby a który masz dzień cyklu? Jak długo już pijesz inofolic?
    Drugi miesiąc pije i mam 9dc :)

• Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Kicirożek, w ciąży w 1. trymestrze złapałam jakąś wirusówkę. Miałam ponad 38,5. Trzymało mnie 3 dni. Powiem tak leczenie w ciąży jest CHUJOWE.

NAJBARDZIEJ TRAFIONY KOMENTARZ!

chujowe, chujowe a tym bardziej w mojej sytuacji....
    31 października kończy mi się umowa o pracę !!! a wiem, że mają mi dać od 1 listopada na czas nieokreślony dlatego siedzę cicho, nawet choroba nie może mnie rozłożyc, nie teraz, NIE MA OPCJI!

AJA_S lubi tę wiadomość

Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Kicirożek, w ciąży w 1. trymestrze złapałam jakąś wirusówkę. Miałam ponad 38,5. Trzymało mnie 3 dni. Powiem tak leczenie w ciąży jest CHUJOWE.

Dokładnie zgadzam sie w 100%

Kicirożek lubi tę wiadomość

age.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 13:50

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się podpisuję wszystkimi kończynami ;)
    byłam przeziębiona w ciąży raz... i mam nadzieję, że nigdy więcej!!

Madziulla, my też dziedzica robiliśmy najpierw co 2 dni a potem codziennie i pykło ;) a byłam wręcz przekonana, ze to osłabiło nasienie i będzie wielkie G z cyklu :D

mi objawy wszelkie minęły, plamienia na szczęście też...

czekam na pozytywne bety dziś :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmlodsza staraczka, bardzo mi przykro.

Mnie dziś rano strasznie żołądek bolał i miałam mdłości. Cieszę się :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Boże jaki mam zły dzień. W pracy masakra, ciągle ktoś coś chce. Nawet przy zamawianiu obiadu do biura miałam nerwy.
    Oprócz Was nie mam tutaj nikogo, z kim mogłabym rozmawiać o ciąży lub jej braku.
    Mam nerwy.
    @ nie ma, testu nie robię, nie wiem o co chodzi. Boję się, że zrobię test i nie wyjdą II kreski, a to plamienie było spowodowane jakimiś problemami, a okres się spóźnia, bo coś tam.
    Jestem mięczak, nie potrafię pójść do apteki zrobić test. Nie potrafię się z tym zmierzyć.
    To nie chodzi o to, że ja już MUSZĘ być w ciąży. To dopiero 3 cykl. Tu nie chodzi o to, że chce już i że nie mam cierpliwości.
    Tutaj chodzi o to, że ja czuję, że mogło się udać. Okresu nie ma. Boję się, że wyjdzie, że cos ze mną nie tak.
    W sumie to nie wiem o co mi chodzi.
    Musiałam się Wam rozpisać.
    Gorszy dzień...:(

Ta wypowiedź, zwłaszcza "w sumie to nie wiem o co mi chodzi" jest jakby II kreskami xD xD xD

leć po test kobito!!!

dobuska, VillemoVilo, Kicirożek, AJA_S lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Boże jaki mam zły dzień. W pracy masakra, ciągle ktoś coś chce. Nawet przy zamawianiu obiadu do biura miałam nerwy.
    Oprócz Was nie mam tutaj nikogo, z kim mogłabym rozmawiać o ciąży lub jej braku.
    Mam nerwy.
    @ nie ma, testu nie robię, nie wiem o co chodzi. Boję się, że zrobię test i nie wyjdą II kreski, a to plamienie było spowodowane jakimiś problemami, a okres się spóźnia, bo coś tam.
    Jestem mięczak, nie potrafię pójść do apteki zrobić test. Nie potrafię się z tym zmierzyć.
    To nie chodzi o to, że ja już MUSZĘ być w ciąży. To dopiero 3 cykl. Tu nie chodzi o to, że chce już i że nie mam cierpliwości.
    Tutaj chodzi o to, że ja czuję, że mogło się udać. Okresu nie ma. Boję się, że wyjdzie, że cos ze mną nie tak.

Sandri jak twoje wyniki kochana? Popraw mi humor:)

hahaha czuje ciazunie :D ja nie wiem czemu Ty nie siknelas jeszcze :D

dobuska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mam nerwy.

Sandri jak twoje wyniki kochana? Popraw mi humor:)

Lec po test i sikaj! :)

dobuska lubi tę wiadomość

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ