Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja chodzę do DiaLabu, bo mam 2 minuty od pracy.
    I znalazłam coś takiego, co myślicie?

    http://www.dialab.pl/pakiet.php?id=916

    może jak się teraz nie uda, to zrobię taki pakiecik i pójdę z tym do gina?

    fajny pakiet. :)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2500 816

    Wysłany: 25 października 2017, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pakiet tylko dla mnie trochę za drogi jak na jeden raz :)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1886 788

    Wysłany: 25 października 2017, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę że za drogi, bo badań z krwi dosłownie kilka, a reszta to wymazy, które widać kosztują full, a chyyyyyyyyyyyyyyyyyba nie mają aż takiego znaczenia przy zab. płodności. Chyba lepiej więcej hormonów na start zbadać, ale to oczywiście moje zdanie :) więc alab ma więcej hormonów, a taniej. Tyle że tu jest te AMH ... ja nie wiem do czego to sie robi, ale widzę ze dziewczyny robiły to może to jest ważne i drogie... więc i jest plus tego pakietu :p

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2500 816

    Wysłany: 25 października 2017, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie AMH kosztowało 150 zł jest to badanie które mówi o Twojej rezerwie jajnikowej, potrafi wykryć PCOS , i niestety tylko tyle wiem na ten temat :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1186 599

    Wysłany: 25 października 2017, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Gdybysmy umiały to przewidzieć to byśmy tutaj nie siedziały. :)

    Zdarzają się ciąże przy dziwnych nierealnych wykreasach.
    A brak ciąż by książkowych rosnących temperaturach w II fazie.
    Więc wszystko może się zdarzyć. :)

    No to czekamy :)

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6931 5288

    Wysłany: 25 października 2017, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    fajny pakiet. :)

    Dzięki Paulina, liczyłam na Twoją opinię! :)

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ciężko znaleźć pakiet idealny. :( Ja korzystałam akurat z Alab.

    Hmm, dzisiaj ogólnie ciężki dzień mam.
    8dpo a czuję się fatalnie. Piersi ciężkie, sutki bolą. :( Ogólnie mi słabo...
    Ja nie wiem czy ta @ przy luteinie chcę się pojawić. Czy to jakieś skutki uboczne jednak luteiny...

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6931 5288

    Wysłany: 25 października 2017, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    A ja myślę że za drogi, bo badań z krwi dosłownie kilka, a reszta to wymazy, które widać kosztują full, a chyyyyyyyyyyyyyyyyyba nie mają aż takiego znaczenia przy zab. płodności. Chyba lepiej więcej hormonów na start zbadać, ale to oczywiście moje zdanie :) więc alab ma więcej hormonów, a taniej. Tyle że tu jest te AMH ... ja nie wiem do czego to sie robi, ale widzę ze dziewczyny robiły to może to jest ważne i drogie... więc i jest plus tego pakietu :p

    Kurcze, powiem Wam, że spokojnie mogę sobie pozwolić na takie wydatki, tylko właśnie chodzi o to, czy taki pakiet pokaże pewne sprawy. Plus skoro samo AMH kosztuje 150zł, to cena nie jest raczej wygórowana. A to AMH brzmi bardzo poważnie - z tą rezerwą jajnikową :o

    Z tego co Was tu podczytuję, to ważny jest progesteron i prolaktyna i chyba glukoza (ją też miałam robioną, ale bez obciążenia). Te wszystkie przeciwciała różyczkowe etc. już robiłam, bo mi lekarz pierwszego kontaktu zalecił przed planowaniem ciąży :P

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Kurcze, powiem Wam, że spokojnie mogę sobie pozwolić na takie wydatki, tylko właśnie chodzi o to, czy taki pakiet pokaże pewne sprawy. Plus skoro samo AMH kosztuje 150zł, to cena nie jest raczej wygórowana. A to AMH brzmi bardzo poważnie - z tą rezerwą jajnikową :o

    Z tego co Was tu podczytuję, to ważny jest progesteron i prolaktyna i chyba glukoza (ją też miałam robioną, ale bez obciążenia). Te wszystkie przeciwciała różyczkowe etc. już robiłam, bo mi lekarz pierwszego kontaktu zalecił przed planowaniem ciąży :P

    Ważne by zrobić krzywą cukrową i insulinową.
    https://sklep.alablaboratoria.pl/pakiet/49/pakiet_krzywa_cukrowa_i_insulinowa?new=true

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 25 października 2017, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta i progesteron zrobiony czekam na wyniki :) Jak coś zjem to spróbuje dodać zdjęcie heh.Co do pytań to brałam Jodid bo wyszło mi zapalenie tarczycy,euthyrox na tsh, norplorac na PRL z suplementów Ovarin on ma wszystkie potrzebne witaminki wiec nic więcej nie brałam :)Robiłam testy ovu i mierzyłem temp dowcipnie ;)

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 25 października 2017, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka gratulacje:-)!!!

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 25 października 2017, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze rozmawiacie o badaniach może napisze jak to było u mnie bo trafiłam już dawno na naprawdę fajna babeczkę, która nie pow eetam dopiero kilka miesięcy się Pani stara mamy czas. A wiec od początku na pierwsza wizytę jak zdecydowaliśmy się na dziecko szlam do niej w wynikami:
    Tsh można zrobić w dowolnym dniu cyklu, ale zalecają na początku podobno ja robiłamróżnie
    LH,FSH i estradiol wszystkie robiłam do 5dc
    Prolaktyna tez do 5dc zalecała Jak zrobiłam wszystkie badania okazało się, ze Tsh mam w normie ogólnie,ale dla starających się za dużo miałam 2,8, ponieważ w rodzinie mama ma Hashimoto,dziadek niedoczynnosc wiec chciała się upewnić zleciła mi anty tg,anty Tpo, ft3,ft4 wszystko związane jest z tarczyca i warto zrobić komplet bo czasami tsh wychodzi oki, a inne parametry nie. Miałam tez bardzo wysoka prolaktyne wiec musiałam skontaktować się z endokrynologiem oraz glukozę zleciła zrobienie krzywej cukrowej i insulinowej dwupunktową na czczo i po dwóch godzinach. Cukier wyszedł oki Wykluczyliśmy insulinoopornosc i PCOS.Oczywiscie wszystkie hormony wyregulowalam lekami a ciąży nie było.Zrobilam sobie dodatkowe badanie progesteron 7dni po owu nie był wysoki,ale podobno oki, testosteron i androstendion tez oba chyba do 5dc robiłam.Wyszly oki ciąży nadal brak. Zaczęłam chodzić na monitoring cyklu byłam dwa cykle pecherzyki rosły, pękały endo nie było mega grube ale 8mm ponoć wystarczy na wszelki wypadek zakładałam migdały i do owulacji brałam wiesiołka Kolejnym krokiem miało być badanie nasienia, ale mąż nie za bardzo chciał a ja chciałam wykorzystać to, ze mogę zrobić drożność jajowodów na NFZ i najpierw zrobiliśmy drożność a powinno się robić badanie nasienia a dopiero potem drożność.Jajowody oba drożne tsh 1,5,PRL poniżej 10 idealnie a dalej nic. Ustaliliśmy , ze po tym cyklu robimy nasienie a jak wyjdzie oki i nadal nic to gin dopiero wtedy chciała mi zrobić AHM oraz badanie na wrogi śluz.Podsumowujac najpierw dziewczyny podstawowe badania hormonów a na końcu AMh i inne drogie badania :) A i w między czasie zrobiłam sobie wita i kw foliowy wyszły w normie :) Niestety poza drożnością wszystko robiłam prywatnie wiec trochę kasy poszło, ale moja gin ma umowę z Synevo wiec zniżkę miałam :) Mam nadzieje, ze trochę pomogłam jakie badania zrobić :)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 25 października 2017, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za gratulacje :)czekamy na betę

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 25 października 2017, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Chciałam wam dodać zdjęcie, ale jestem w takim szoku, ze zrobię to jak wrócę nie wiem jak jadę na betę jestem w ciąży :))))
    Już chyba wszystkie to wiedziałyśmy :D Normalnie takie emocje mną targają jakbym Cię znała osobiście :D Ogromnie się cieszę i szczerze gratuluję! :) Byłaś pierwszą osobą, która mi udzieliła pomocy (porady) na tym forum. To się ceni i pamięta :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2500 816

    Wysłany: 25 października 2017, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, mnie Pani doktor rozpisala co będziemy robic po kolei( i zaznaczyła ze będziemy badać AMH)-tylko prywatnie , i dała skierowanie na prolaktynę i tsh a ja zdecydowałam że jak pójdę na krew to żeby mi też zbadali AMH żeby się nie kłuć dwa razy ;)

    Ale Ci zazdroszczę... ja mam 10 cs i już jestem zrezygnowana...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 25 października 2017, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/2qy3d2/ Zdjęcia inaczej nie umiem :)

    Kasiulka90, Pati88, Existenz, KAL, Ellka lubią tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2500 816

    Wysłany: 25 października 2017, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne kreseczki gratulację :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 25 października 2017, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

    Ja jeszcze tydzień i testowanie chociaż mnie korci :) objawy okresowe typowe temperatura wysoka bo 37.10 to nie schodzi :)

    2cs :)
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 25 października 2017, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie ten bobotest żółty? Bo gdzieś czytałam tutaj że jest dobry :)

    2cs :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella88 wrote:
    Polecacie ten bobotest żółty? Bo gdzieś czytałam tutaj że jest dobry :)

    Tutaj dziewczyny polecają, kupiłam. Czekają do niedzieli. :)
    I wtedy się okaże czy będę zadowolona. :D :D

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego