Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 25 października 2017, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Który to Twój cykl starań?
    5cs. już mam dość dla mnie za wiele

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 736

    Wysłany: 25 października 2017, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    https://www.alablaboratoria.pl/pakiet/13/pakiet_hormony_kobiece_rozszerzony ja myślę o tym pakiecie, tylko nie wiem czy tu już nie jest za dużo...


    Ja myślę że ten pakiet jest ok i jeszcze zbadałabym tarczycę

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1821 741

    Wysłany: 25 października 2017, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczycę miałam ze 2-3 miesiące temu badaną i wszystko ok, chyba tsh 1,6 . Ale w sumie 20 zł więcej mnie już nie zbawi... to jeszcze muszę pomyśleć czy iść do tego ginekologa na nfz, czy zadzwonić i nie blokować miejsca komuś

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 25 października 2017, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmiana planów muszę zaaresztować dzisiaj trzymać kciuki :)

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 25 października 2017, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Tarczycę miałam ze 2-3 miesiące temu badaną i wszystko ok, chyba tsh 1,6 . Ale w sumie 20 zł więcej mnie już nie zbawi... to jeszcze muszę pomyśleć czy iść do tego ginekologa na nfz, czy zadzwonić i nie blokować miejsca komuś
    a ile kosztuje ten pakiet ? bo nie mogę znaleźć w mojej miejscowości też mają punkt

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 25 października 2017, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatestowac ah ten słownik :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 736

    Wysłany: 25 października 2017, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Zatestowac ah ten słownik :)


    Trzymamy kciuki :)

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1821 741

    Wysłany: 25 października 2017, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    170 zł, dosyć sporo.

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1186 599

    Wysłany: 25 października 2017, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dziewczyny zmiana planów muszę zaaresztować dzisiaj trzymać kciuki :)

    Ineczka, super. Trzymam mocno kciuki. Dawaj proszę znać <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 08:20

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 25 października 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    170 zł, dosyć sporo.
    No sporo.. tylko czy to wystarczy ? jest jeszcze coś takiego https://www.alablaboratoria.pl/pakiet/18/pakiet_kobiety_przed_ciaza

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1186 599

    Wysłany: 25 października 2017, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja powoli się z Wami żegnam i przechodzę całkowicie na listopad... Temperatura dziś znów spadła... Bóle posbrzusza i ala miesiaczkowe też... Co prawda nadal bolą piersi i jajniki, ale... Straciłam nadzieję na ten miesiąc :(

    7bdbf52ae9e0af69b4528d35f3ad262a.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 08:23

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1821 741

    Wysłany: 25 października 2017, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kosztuje niecałe 280 zł, a nie ma ani prolaktyny, ani progesteronu a to chyba najważniejsze... ja przynajmniej ze względu na plamienia i okropny ból piersi o to się najbardziej boje.

    Ineczka - czekamy :)

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    No sporo.. tylko czy to wystarczy ? jest jeszcze coś takiego https://www.alablaboratoria.pl/pakiet/18/pakiet_kobiety_przed_ciaza

    Tamto pierwsze jest zdecydowanie lepsze, mówi coś o hormonach. :)

    Czy wystarczy? połącz to z badaniem nasienia i będzie w porządku. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 08:25

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny, a ja powoli się z Wami żegnam i przechodzę całkowicie na listopad... Temperatura dziś znów spadła... Bóle posbrzusza i ala miesiaczkowe też... Co prawda nadal bolą piersi i jajniki, ale... Straciłam nadzieję na ten miesiąc :(

    Ogólnie zawze masz tak, że temp od owu Ci spada codziennie ???

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 08:24

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 25 października 2017, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po tej cholernej @ pójde do gina i zapytam jakie badania trzeba zrobić, jednak to sporo kasy jest .. zobaczymy co on zaproponuje, tylko że on kazał mi przyjść po dwóch kolejnych nieudanych próbach na razie jedna nieudana, wiec nie wiem moze jeszcze kupie na ten cykl paski owulacyjne i conceive i jeszcze raz spróbuje ? i dopiero pójde ? ja już sama nie wiem.. szczerze? to mam dość.

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    ja po tej cholernej @ pójde do gina i zapytam jakie badania trzeba zrobić, jednak to sporo kasy jest .. zobaczymy co on zaproponuje, tylko że on kazał mi przyjść po dwóch kolejnych nieudanych próbach na razie jedna nieudana, wiec nie wiem moze jeszcze kupie na ten cykl paski owulacyjne i conceive i jeszcze raz spróbuje ? i dopiero pójde ? ja już sama nie wiem.. szczerze? to mam dość.

    na spokojnie powinno się starać tak do pół roku. :) :)

  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1186 599

    Wysłany: 25 października 2017, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ogólnie zawze masz tak, że temp od owu Ci spada codziennie ???

    To jest mój pierwszy cykl i pierwszy z mierzeniem temperatury, więc nie mam pojęcia :(

    Ogólnie bardzo mało sypiam, czy to może mieć wpływ?

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 736

    Wysłany: 25 października 2017, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    ja po tej cholernej @ pójde do gina i zapytam jakie badania trzeba zrobić, jednak to sporo kasy jest .. zobaczymy co on zaproponuje, tylko że on kazał mi przyjść po dwóch kolejnych nieudanych próbach na razie jedna nieudana, wiec nie wiem moze jeszcze kupie na ten cykl paski owulacyjne i conceive i jeszcze raz spróbuje ? i dopiero pójde ? ja już sama nie wiem.. szczerze? to mam dość.


    Wiem kochana co czujesz... Może idź na konsultację do innego gin? mnie pierwsza mi mówiła że trzeba się starać do roku po roku przyjść i zrobimy badania, druga mi od razu przepisała badania monitoring itp

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 25 października 2017, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://diag.pl/sklep/pakiet/pakiet-dla-planujacych-ciaze/ zobacz Paulinaaa to jest dopiero wypas

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    To jest mój pierwszy cykl i pierwszy z mierzeniem temperatury, więc nie mam pojęcia :(

    Ogólnie bardzo mało sypiam, czy to może mieć wpływ?

    też mało sypiam, i u mnie w wpływu nie ma..
    Ale szczerze mówiąc to z takim wykresem jak Twój pierwszy raz się spotkałam.
    Niby są one wyższe niż te w I fazie.. Ale ogólnie spadają.. Hmm. Zastanawiające..

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego