Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 24 października 2017, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    MałaMi - zapraszam na pocztę, awizo zostawione :-D


    Tak tak widziałam dziękuje, :) niestety dzisiaj już nie zdążyłam :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • kashanti Autorytet
    Postów: 371 323

    Wysłany: 24 października 2017, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy86 wrote:
    DZIEWCZYNY na pewno się uda!ja mieszkam poza polska i tu sie nic nie daje na podtrzymanie do 3 miesiąca,więc nawet nie wiem jaka beta,nic.tylko test pozytywny.to był mój pierwszy miesiąc z ovufriend,pierwszy z conceive plus.pilam również siemie.oby ciąża się utrzymala. za 2 tyg lece do Polski to pójdę na usg

    U mnie tutaj to samo... zadnych badan az do pierwszego USG genetycznego w 11-13 tygodniu...

    oar8vkcb5jpelhqj.png
  • kashanti Autorytet
    Postów: 371 323

    Wysłany: 24 października 2017, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    Gin mi już nic nie pomoże,brałam wcześniej różne tabletki i nie pomagało
    Nie ma szans,wiem po sobie jak juz piersi całkowicie mijają,ból brzucha to już koniec temp 36.8
    A już nawet nie mam siły próbować więcej,zajmę się swym życiem zawodowym i tyle
    Boje się tylko ze tym razem nie będę sama krwawic,bo jakoś za cholerę nie ma nawet ani kolorku jakiegokolwiek....
    Szlag by to..

    Kochana!! spokojnie tam! do poki nie ma krwawienia to jest ok! idz do ginekologa na usg zeby zobaczyc co tam sie w srodku dzieje!!

    oar8vkcb5jpelhqj.png
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10334 4464

    Wysłany: 25 października 2017, 05:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziewczyny za dużo stresów mamy.

    Najpierw stres w oczekiwaniu na testowanie.
    Jak się uda, to potem stres czy się utrzyma czy wszystko dobrze. Czy zdrowe. Potem stres prxed porodem. Itd itd itd

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 25 października 2017, 06:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeszcze jedno pytanko. Czy jak mierze temp w ustach pod językiem zawsze w tym samym miejscu i porze to będzie ok? czy raczej powinno się mierzyć "tam" ? :) wole w ustach bo rano jestem nieprzytomna heh stąd pytanie

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 25 października 2017, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    dziewczyny jeszcze jedno pytanko. Czy jak mierze temp w ustach pod językiem zawsze w tym samym miejscu i porze to będzie ok? czy raczej powinno się mierzyć "tam" ? :) wole w ustach bo rano jestem nieprzytomna heh stąd pytanie

    Jak o tej samej porze i miejscu (w ustach są 3 strefy temperaturowe w zależności od głębokości!) to jest ok ;) nie każdy potrafi przekonać sie do "tam" ;) jasna sprawa. Tylko trzeba pilnować zeby nic nie mówić min.15 minut przed mierzeniem (nawet dzień dobry dla męża :P ) i przy mierzeniu mieć szczelnie zamknięta buzie i końcówka musi dotykać ścianek, bo powietrze przepływające może zmieniać temperaturę. To chyba tyle z informacji ;)

    Pati88 lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10334 4464

    Wysłany: 25 października 2017, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    dziewczyny jeszcze jedno pytanko. Czy jak mierze temp w ustach pod językiem zawsze w tym samym miejscu i porze to będzie ok? czy raczej powinno się mierzyć "tam" ? :) wole w ustach bo rano jestem nieprzytomna heh stąd pytanie

    Ja właśnie przez to, że ma znaczenie w jakim miejscu w jamie ustnej się mierzy to odpuściłam.. I przekonałam się do mierzenia 'tam' :D :D

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10334 4464

    Wysłany: 25 października 2017, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajszy spadek temp był tylko jednodniowy... ufff.. :)

    Jakoś się martwiłam czy organizm szaleje i czy przypadkiem nie planuje @ przy braniu luteiny..

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1375 461

    Wysłany: 25 października 2017, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka !
    U mnie też plamienie się pojawiło wczoraj - zatem książkowo - wczoraj, dziś plamienie od jutra @... Więc nawet nie zdążyłam drugi raz już zatestować ...
    Kolejny cykl - to będzie pierwszy z testami owu, może to coś pomoże hmm


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10334 4464

    Wysłany: 25 października 2017, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hejka !
    U mnie też plamienie się pojawiło wczoraj - zatem książkowo - wczoraj, dziś plamienie od jutra @... Więc nawet nie zdążyłam drugi raz już zatestować ...
    Kolejny cykl - to będzie pierwszy z testami owu, może to coś pomoże hmm

    Ja testów owu nie lubię.. :D

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1375 461

    Wysłany: 25 października 2017, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mam do Was pytanie, 2 miesiące temu ( kolejki ! ) zapisywałam się do ginekologa na nfz i wizytę mam na czwartek, zatem już w miesiączkę. Chciałam pójść z ciekawości czy da mi jakieś skierowania na badania, bo nigdy nic nie robilam. Ale jak myslicie, czy iść czy sobie darować skoro mam @ ?? Bo przecież nawet mnie nie zbada, a nie wiem czy tak o wypisze mi skierowanie na badania... trochę wątpliwe co? A nie chcę iść i tracić czasu.. To już wole zrobić sobie w 3-5 dc hormonalne prywatnie chyba..
    Nigdy nie byłam u ginekologa w okres, stąd pytam.. jak uważacie?
    Dodam że do tego ginekologa idę pierwszy raz, ogólnie zawsze chodziłam prywatnie


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10334 4464

    Wysłany: 25 października 2017, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    A właśnie mam do Was pytanie, 2 miesiące temu ( kolejki ! ) zapisywałam się do ginekologa na nfz i wizytę mam na czwartek, zatem już w miesiączkę. Chciałam pójść z ciekawości czy da mi jakieś skierowania na badania, bo nigdy nic nie robilam. Ale jak myslicie, czy iść czy sobie darować skoro mam @ ?? Bo przecież nawet mnie nie zbada, a nie wiem czy tak o wypisze mi skierowanie na badania... trochę wątpliwe co? A nie chcę iść i tracić czasu.. To już wole zrobić sobie w 3-5 dc hormonalne prywatnie chyba..
    Nigdy nie byłam u ginekologa w okres, stąd pytam.. jak uważacie?
    Dodam że do tego ginekologa idę pierwszy raz, ogólnie zawsze chodziłam prywatnie

    Ogólnie nie wiem czy na nfz jakieś skierowana na badania poniżej roku starań się należą. :)

    Wiem, że ja przed 4cs tutaj na forum przeczytałam jakie badania zrobić i udałam się do gin prywatnie już z wynikami.

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 25 października 2017, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała podobną sytuację, zadzwoniła do przychodni i przełożyła wizytę na za tydzień :) pielęgniarki zrozumieją :) i myślę że Cię przepiszą ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 25 października 2017, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ogólnie nie wiem czy na nfz jakieś skierowana na badania poniżej roku starań się należą. :)

    Wiem, że ja przed 4cs tutaj na forum przeczytałam jakie badania zrobić i udałam się do gin prywatnie już z wynikami.


    Należą. ja poszłam przy 9 miesiącach starań i bez proszenia gin wypisała mi skierowanie :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 25 października 2017, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie te badania trzeba zrobić dziewczyny ? ja dzisiaj robiłam test negatywny :( już nie mam siły do tego wszystkiego, dzisiaj mam doła nie chce mi sie nic , mam depresje i mam gdzieś te całe starania przerasta mnie to.. na chwilę obecną dla mnie za dużo.

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 25 października 2017, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham swój służbowy pakiet w medicover :-D Przychodzę na betę i z moczem, ale w ogóle bez pytania ludzi w kolejce pielęgniarka sama mnie wywołała poza kolejnością :-D Bo ciężarne są obsługiwane poza kolejnością :-D

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 25 października 2017, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może pomysł co ze mną nie tak skoro od owulacji praktycznie dzień w dzień bolały mnie jajniki i pobolewało podbrzusze? na co to moze wskazywać?

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 25 października 2017, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Macie może pomysł co ze mną nie tak skoro od owulacji praktycznie dzień w dzień bolały mnie jajniki i pobolewało podbrzusze? na co to moze wskazywać?

    Który to Twój cykl starań?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10334 4464

    Wysłany: 25 października 2017, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Macie może pomysł co ze mną nie tak skoro od owulacji praktycznie dzień w dzień bolały mnie jajniki i pobolewało podbrzusze? na co to moze wskazywać?

    Jakieś wątpliwości zawsze gin Ci rozwieje. :) Bóle mogą więc na prawdę milion przyczyn.

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1375 461

    Wysłany: 25 października 2017, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.alablaboratoria.pl/pakiet/13/pakiet_hormony_kobiece_rozszerzony ja myślę o tym pakiecie, tylko nie wiem czy tu już nie jest za dużo...


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego