Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2017, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekalnia wrote:
    A jakie to zioła podniosły ci tak progesteron ?

    Mogę napisac, co piję, część z nich była w mieszankach O. Sroki na drugi cykl, więc może to one. Na pewno mi wyregulowały cykl, bo wcześniej miałam ok. 21 dniowe i po owulacji 11 dni... a teraz już około 30 i ostatni cykl miał 13 dni po owu.
    Piję:
    pokrzywę
    przywrotnik
    melisę
    liście malin
    mniszek.
    A do owu czerwoną koniczynę.

  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 2 października 2017, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hi hello. prosze trzymajcie kciuki. 19.30 mam wizyte i modle sie zeby nie bylo torbieli zebysmy zaczeli nowy cykl.
    odebralam dzis z apteki clostylbegyt i ovaleap z penem. 429 zl za wszystko.............

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Ola31 Autorytet
    Postów: 716 152

    Wysłany: 2 października 2017, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka kciuki

  • Grzybek Koleżanka
    Postów: 100 13

    Wysłany: 2 października 2017, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie jestem po wizycie u Gina .. i jestem zalamana . musze odtsawic clo , bo wytworzyly sie duze cysty .. jesli sie nie wchlona czeka mnie jakas operacja . niby mam szanse w tym cyklu na zajscie ale owu juz dawno powinna byc , a wciaz ani widu ani slychu .. niby testy owu pokazuja bardzo slaba 2 kreske , ale to jeszcze nie to . lekarz twierdzi , ze nie wiadomo czy bede po odstawieniu clo dalej jajeczkowac , ale nie moze mi go juz podawac , bo to za duze ryzyko . :(

    starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1757 537

    Wysłany: 2 października 2017, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek trzymaj się. Bądź dobrej myśli.

    Ja dziewczyny jestem w Grecji i odpoczywam dzisiaj Was nadrobilam. ;)
    U mnie to nie będzie spokojne staranie jak zawsze. Zastrzyk ovitrelle wzięty i duphaston polkniety więc się myśli czy się uda. Za 12 dni się dowiemy.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1264 408

    Wysłany: 2 października 2017, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    hej hi hello. prosze trzymajcie kciuki. 19.30 mam wizyte i modle sie zeby nie bylo torbieli zebysmy zaczeli nowy cykl.
    odebralam dzis z apteki clostylbegyt i ovaleap z penem. 429 zl za wszystko.............

    Trzymam kciuki !!!!!


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 2 października 2017, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedze i wyje.
    3 torbiele w lewym jajniku i jedna 5cm w prawym.. czekam na @ i zaczynam antykoncepcje na wchloniecie sie :( :(

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2017, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka tule :* przykro mi. Często kiedy miewałam stany depresyjne pocieszam się ze tak musi być, bo nic się nie dzieje bez przyczyny. Żeby to tylko takie bolesne nie było. :(

  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 2 października 2017, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka :( przykro mi :( ale pamiętaj!!! Dobro wraca i do Ciebie też wróci w najmniej pczekiwanycm momemcie!!! Tego Ci życzę!!! Jeszcze będziesz mamusią!!! Ja w to wierzę!

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2017, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Staraczka tule :* przykro mi. Często kiedy miewałam stany depresyjne pocieszam się ze tak musi być, bo nic się nie dzieje bez przyczyny. Żeby to tylko takie bolesne nie było. :(
    Dokładnie też tak mówię, że tak właśnie musiało byc, jak sobie pomyślę o czymś przez co kiedyś płakałam bo się nie udało, to z biegiem czasu widze, że na dobre to wyszło ;) także Staraczka głowa do góry :)

    mi88 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2017, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam u gin (strasznie miły i zabawny, aż zupełnie inaczej się spędza tą wizytę :)), sprawdził, powiedział że wszystko w porządku, pęcherzyk 18mm i jak to powiedział "troszeczkę nie kształtny" więc ovu bardzo bliziutko, dziś i jutro starania i można też pojutrze dla pewności :)

  • Sarrrra Autorytet
    Postów: 3200 1290

    Wysłany: 2 października 2017, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po owu. Była w sb
    Od dzisiaj biorę już heparyne dupka oraz lutki. Dalej biorę encorton ale w wyższej dawce bo 7.5 mg. Jestem jego obstawiana lekami i aktywnymi witaminami na homocystejne. Jeszcze 10 dni do bety :) myślę że ja zrobię już 11 dpo:)

    pilik, mi88, MamaNl lubią tę wiadomość

    km5sgu1rnzh3xzcx.png

    zem320mmiu4xizmw.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4068 7277

    Wysłany: 2 października 2017, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miałam przystopować, ale wiem że po owu będę Was potrzebować żeby nie zwariować ;) testowanie 20.10 i trzymać mnie żeby ani dnia wczesnej nie było! W środę idę do gin, już stres bo jak znowu endo będzie słabe to nawet bie będzie po co testować... ale zobaczymy. Póki co złapało mnie ostre przeziębienie i się próbuje jakoś z tego wyciągną... zostanę dwa-trzy dni domu, lekarza dopiero na środę się udało bo tyle ludzi chorych...!

    Któraś pytała o ucinanie postów - ja mam radę która u mnie się sprawdziła. Nie niżna używać emotikonów z klawiatury telefonu! Po każdej ucina wiadomości. Ja przestałam i problem zniknął :)

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 2 października 2017, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek wrote:
    Własnie jestem po wizycie u Gina .. i jestem zalamana . musze odtsawic clo , bo wytworzyly sie duze cysty .. jesli sie nie wchlona czeka mnie jakas operacja . niby mam szanse w tym cyklu na zajscie ale owu juz dawno powinna byc , a wciaz ani widu ani slychu .. niby testy owu pokazuja bardzo slaba 2 kreske , ale to jeszcze nie to . lekarz twierdzi , ze nie wiadomo czy bede po odstawieniu clo dalej jajeczkowac , ale nie moze mi go juz podawac , bo to za duze ryzyko . :(

    Przykro mi ale mam nadzieje ze szybko sie wchlona i wszystko bedzie dobrze...

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 2 października 2017, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Grzybek trzymaj się. Bądź dobrej myśli.

    Ja dziewczyny jestem w Grecji i odpoczywam dzisiaj Was nadrobilam. ;)
    U mnie to nie będzie spokojne staranie jak zawsze. Zastrzyk ovitrelle wzięty i duphaston polkniety więc się myśli czy się uda. Za 12 dni się dowiemy.


    Udanych wakacji :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 2 października 2017, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    siedze i wyje.
    3 torbiele w lewym jajniku i jedna 5cm w prawym.. czekam na @ i zaczynam antykoncepcje na wchloniecie sie :( :(

    Kurka przykro mi a skad sie wziely ??
    Mam nadzieje ze szybko sie wchlona i znikna wrrr my kobiety to mamy az dziw ze wszystkie nie jestesmy siwe albo i juz calkiem lyse...

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 2 października 2017, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Hej dziewczyny, miałam przystopować, ale wiem że po owu będę Was potrzebować żeby nie zwariować ;) testowanie 20.10 i trzymać mnie żeby ani dnia wczesnej nie było! W środę idę do gin, już stres bo jak znowu endo będzie słabe to nawet bie będzie po co testować... ale zobaczymy. Póki co złapało mnie ostre przeziębienie i się próbuje jakoś z tego wyciągną... zostanę dwa-trzy dni domu, lekarza dopiero na środę się udało bo tyle ludzi chorych...!

    Któraś pytała o ucinanie postów - ja mam radę która u mnie się sprawdziła. Nie niżna używać emotikonów z klawiatury telefonu! Po każdej ucina wiadomości. Ja przestałam i problem zniknął :)


    Bedziemy wspierac jak zawsze dobrze tak miec takie wirtualne psiapsipoly z tymi samymi problemami i rozterkami ;)

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2017, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, a może poszukaj jakiś ziół na to, naturalnie się, żeby wspomóc..

  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 2 października 2017, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, Grzybek - tulę. Jakie smutne wieści dzisiaj. Też wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny i już niedługo będziecie się obie cieszyć :) Chociaż wiem, jak teraz to trudne.

    Pilik, wróciłaś :) Październik będzie nasz :)

    U mnie oczywiście @, nawet o dzień wcześniej, niż zwykle. Chociaż do ostaniej chwili wkręcałam sobie, że to może być plamienie na początku ciąży :D
    Co gorsze, mimo że miałam nadzieję, to jednocześnie bałam się tych dwóch kresek i kolejnej biochemicznej, tej niepewności, czekania i rozczarowania. Może nie jestem na to gotowa jeszcze.

    W drugi dzień @ miałam strasznie zły humor - chyba zareagowałam z opóźnieniem - po czym w końcu doszłam do wniosku, że prędzej czy później i tak będę mieć dzieci, więc nie ma się co spinać.
    Tak naprawdę tego braku dzieci najbardziej się obawiam i to mnie strasznie męczy. Ale nawet jeśli medycyna zawiedzie, to przecież zaadoptujemy dzieci - najwyżej poczekamy kilka lat, a może się uda jakieś rodzeństwo od razu :D Chyba za bardzo wybiegam w przyszłość, ale z tą świadomością jakoś mi łatwiej się nie spinać i odpuścić.

    Jakoś nie mam wielkich nadziei na kolejny cykl i nie wiem, czy sobie nie odpocznę na jakiś czas od forum - ale zobaczymy, czy się uda.
    Tak czy inaczej - powodzenia wszystkim!! :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 2 października 2017, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze tak mi się mój wykres podoba ze aż się boje jutrzejszego mierzenia Hihihi jeszcze muszę zmienić godzinę bo wracam do pracy i będę wstawać 30 min wcześniej mam nadzieje ze będzie Ok ;)

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego