X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie pisać na forum, żeby trochę odpuścić, ale Twojego testu Sarrra nie mogę nie skomentować - strasznie Ci gratuluję!:) Skoro już teraz jest kreska, to znaczy, że beta super rośnie :D Też mi się marzy coś takiego, żeby było mniej stresu przy becie :)
    Ja przemyslalam moje mutacje i od wczoraj na własną rękę biorę acard. I spróbuję znaleźć lekarza, który przypisuje leki przy mutacjach, jakoś będę się czuła pewniej :) Aż Ci pozazdrościlam tej heparyny ;)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • kryha Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra, gratulacje! Ja jutro mam 10dpo i w domu mam test 10. Walczę za sobą, żeby jeszcze poczekać, ale po takich rewelacjach nie wiem czy dam radę :-)

Nikusiia lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super gratki!
    mam nadzieje że ten październik będzie taki piękny do ostatniego dnia:)
    Ja już u siebie się całkiem pogubiłam. 20dc i nadal śluz rozciągliwy. I powinny boleć mnie już piersi a nie bolą nic a nic. Zawsze owu była 16-17dc. Może coś się przesuneło nie mam pojęcia. Boje się również nakręcać bo to rozczarowanie potem jest straszne:/

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Tini Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat strasznie mi przykro :-( trzymaj się Kochana :-*

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Miałam nie pisać na forum, żeby trochę odpuścić, ale Twojego testu Sarrra nie mogę nie skomentować - strasznie Ci gratuluję!:) Skoro już teraz jest kreska, to znaczy, że beta super rośnie :D Też mi się marzy coś takiego, żeby było mniej stresu przy becie :)
    Ja przemyslalam moje mutacje i od wczoraj na własną rękę biorę acard. I spróbuję znaleźć lekarza, który przypisuje leki przy mutacjach, jakoś będę się czuła pewniej :) Aż Ci pozazdrościlam tej heparyny ;)
    A skąd jesteś? Uważam że tylko dzięki temu że heparyna miałam od owulacji znowu się udało. Bierz acard cały czas poza miesiączka. A jedli masz skąpe to nawet w dni miesiączki.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny wszystkim bardzo gratuluję a za resztę trzymam kcikuki :) wczoraj albo dzisiaj owu wiec poproszę o wpisanie testowania na 27.10:) dziękuję :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Ja w październiku totalnie odpuszczam starania. Może koło grudnia do nich wrócę? nie wiem.
    Wczoraj umarł mój kochany pies - zabieg miał być rutynowy, weterynarz źle dobrała znieczulenie, nie wybudziła się. Miała niecałe 6 lat a ja teraz sobie wypominam, że mogliśmy ten zabieg odpuścić, bo nie był bardzo naglący. Może niektóre z was nie zrozumieją, bo "to tylko pies", ale dla mnie to był najlepszy przyjaciel... teraz nie mam siły na nic, trudno jest mi się w ogóle pozbierać.
    W kwietniu odszedł od nas 12 letni labrador . Mamy jego zdjęcia na ścianach. To nie są tylko psy. To członkowie rodziny 10000 procentowi. Pies rani tylko raz - wtedy gdy nas opuszcza. Bardzo Ci współczuję. Ciągle tęsknię za moim najkochanszym Basterkiem. Bardzo mi pom9gky wyszukane w internecie wypowiedzi ludzi którzy także pożegnali najlepszego przyjaciela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 20:18

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Dlaczego bierzesz femibion skoro masz homo mthfr? Bierz tylko kwas aktywny. Swanson solgar.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KitKat strasznie mi przykro, wiem co czujesz :( trzy lata temu straciłam psa - ukochanego przyjaciela, najwierniejszego, najlepszego. Miał siedem lat. Zginął pod kołami samochodu. Nie zapomnę jak taka dusząc się płaczem do mnie dzwonił. To był pierwszy i jedyny raz kiedy widziałam mojego tatę w takim stanie! Ja przez tydzień do pracy nie poszłam, byłam totalnie załamana. Ale jak pisały dziewczyny - nowy pies leczy. Mam teraz charciola, po niespełna pół roku sprawiliśmy sobie. I pustka się zapełniła. Chorował nam sporo i nawet nie jestem sobie teraz w stanie wyobrazić straty!
    Sarrra jak ciśnie! Trzymam bardzo za Was kciuki. Fasolki wgryzaj się mocno i nie dawaj Mamie powodów do zmartwień! <3.
    Ja czekam. Nienawidzę czekania na testowanie.
    Mi jak się masz? Testujesz w tym cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 20:26

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dlaczego bierzesz femibion skoro masz homo mthfr? Bierz tylko kwas aktywny. Swanson solgar.
    Dwóch lekarzy mi go zaleciło w związku z mutacją, a genetyk powiedziała, że ta wersja 1298 ogranicza przyswajanie kwasu o 20%, więc 80% to i tak całkiem dobry wynik i metafolinę bierze się profilaktycznie. Za to żaden z tej dwojki nie zlecił mi nic przeciwzakrzepowego, mimo że pytałam - mówili, że nie potrzeba.
    Ja z Krakowa, spytałam już dziewczyn z wątku krakowskiego o lekarzy :)

Pilik, w porządku :) Owu za kilka dni, staram się nie nakręcać i jakoś na ten październik nie liczę. Testuję w dniu @, jeszcze 2,5 tygodnia. Za to mam nadzieję, że uda się do końca roku :) U Ciebie pewnie niebawem teścik :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KitKat, tulę Cię mocno, najmocniej! Też mam psa i jest naszym całym światem!
    Wiem, że to mu nie wróci życia, ale może zróbcie sekcję, by potwierdzić przyczynę zgonu i ew.
    pociągnijcie lekarza do odpowiedzialności.
    Nie martw się, on jest teraz szczęśliwy, jest za tęczowym mostem i biega po zielonych łąkach :*

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też myślałam o tym, żeby zaproponować wytyczenie lekarce procesu - z całej tej smutnej sytuacji chociaż trochę pieniężnej rekompensaty byście dostali.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z pozytywnymi wynikami - co Was skłoniło do zrobienia testów tak wcześnie? Jakieś objawy? Przeczucia? Skoro nie spóźniający się okres ;)

Ubierajcie się ciepło, Kochane. Ja właśnie leżę w łóżku ze stanem podgorączkowym :(

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie? brak cierpliwości :P coś tam czułam w jajniku czy podbrzuszu ale wszystko zwalam na luteinę.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KitKat bardzo mi przykro wiem jak to jest gdy pies jest najlepszym przyjacielem człowieka ja mam swoją od 5 lat i nie wyobrażam sobie zeby jej zabrało tym bardziej to jest straszne ze wyszło to w takich okolicznościach ... brak mi słów ....

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natiii wrote:
    I słusznie. Ja też tak uważam. Niektórym za bardzo odbija i chcą mieć gotowy przepis na dziecko i ma się udać no bo niby jakim prawem ma die nie udać skoro owulacja w ten dzień i taki sluz i taka temp ze hoho :D Mnie to bawi dlatego ja na spontanie i nic nie mierze,zbadalam tylko hormony i morfologie.

Słodko, że Cię to bawi, ale np. ja muszę wiedzieć kiedy mam owu, bo muszę po niej stosować progesteron. Miłej zabawy więc :/

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natiii takie wpisy na prawdę świadczą o nIskiej świadomości związanej z problemami poczęcia. U mnie spontan jest ograniczony do wyboru godzin zbliżenia w ciągu danego dnIa... musislam wiedzieć kiedy owulacja czy była bo luteina duphaston heparyna a potem jak najszybciej test aby zwiększyć dawkę heparyny i dobranie leków. Nie które osoby nie mają twojego luksusu pozostawania w niewiedzy co do swojego cyklu.

pilik lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi u mnie dopiero 4dpo. I złe przeczucia ;) do tego od ponad tygodnia jestem chora, więc temperatura skacze od 35,5 do 37,8, więc wykres mi nic totalnie nie da. Ale może to i lepiej? ;)... powinnam z testem doczekać do 20.10, ale nie wiem czy dam radę ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli miałam wczoraj stan podgorączkowy (37,2 pod pachą) i źle się czułam, ale dzisiaj rano temp. pod pachą już w normie, to powinnam zignorować temperaturę przeniesioną na wykres ovu? Bo jest wyższa niż pozostałe w tym cyklu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które mają zielony październik :) czy mialyscie jakieś objawy? Inaczej się czujecie niż w poprzednich cyklach? :)
    Kasiulka - skoro dziś nie ma stanu podgorączkowego, to bym zostawiła tą temp. Zapisz sobie najwyżej w notatkach tylko informacje :)

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ