Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, no wlasnie tak ze nie wiem kiedyy była owu, bo wg mnie była miesiac temu, potem @ a teraz owu powinna byc 12. 10. Także nie mam pojecia jak to sie stało

ckai43r8pnbcucmw.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    nisia gratulacje :) super wiadomość :)

a u mnie czar pryska :( temp powoli ale zaczyna spadać brzuch boli okresowo dzisiaj miałam zabarwiony na różowo sluz wiec tracę juz nadzieje :( a tak ładnie się zapowiadało. ...pewnie nawet nie będzie sensu jutro testować. .. wyć mi się chce :(
    Katka, no coś Ty, jaki spadek temperatury? Ładnie się trzyma! Pewnie zniżyła się o 0,1 stopnia, bo się stresujesz i myślisz o tym :D Przeczekaj jeszcze 2-3 dni i wtedy sięgnij po test, jeśli nie będzie krwawienia ;) A jeśli będzie @ to pomyśl sobie, jak będzie miło przytulać się i ogrzewać z mężem w te chłodne, jesienne dni ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia91 wrote:
    Kasiulka, no wlasnie tak ze nie wiem kiedyy była owu, bo wg mnie była miesiac temu, potem @ a teraz owu powinna byc 12. 10. Także nie mam pojecia jak to sie stało

No to faktycznie czary mary :)

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, wspominałaś, że mierzysz temperaturę. Jest teraz odpowiednio wysoka? Może nie miałaś w ogóle niższych temperatur i dlatego :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Katka, no coś Ty, jaki spadek temperatury? Ładnie się trzyma! Pewnie zniżyła się o 0,1 stopnia, bo się stresujesz i myślisz o tym :D Przeczekaj jeszcze 2-3 dni i wtedy sięgnij po test, jeśli nie będzie krwawienia ;) A jeśli będzie @ to pomyśl sobie, jak będzie miło przytulać się i ogrzewać z mężem w te chłodne, jesienne dni ;)
    wiem ze niewielki ten spadek i gdyby nie ten różowy sluz i @bole brzucha to pewnie bym się nim nie przejęła. a tak to wszystko razem raczej zwiastuje tylko jedno. ciesze się ze przynajmniej ten cykl był już normalny bo ostatnie po 42 dni trwały wiec tak czy siak ziolka działają ;) cały czas mam wrażenie ze @ się zaczęła i tak latam co chwile sprawdzić ale na razie czysto. ale to tylko kwestia godzin może dnia....

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę, to jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji :) Ja też piję ziółka i mimo że mam brązowo-pomarańczowe plamienia od kilku dni, to i tak się cieszę, że w końcu mi temperatura skoczyła i jestem pewna, że to dzięki ziółkom. Ale testować raczej nie będę w tym miesiącu. Nie ma sensu. Czekam na @ :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, pijesz ziółka cały czas czy odstawiłaś na czas owulacji i fazy lutealnej? Ja piłam cały czas, ale odstawiłam 7dpo, bo zaczęłam plamić i zdałam sobie sprawę, że herbatka zawiera w sobie krwawnik, który ponoć zagraża ciąży. I się wystraszyłam, że to od tego te dziwne plamienia.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia i inne dziewczyny.

Ja jak byłam jakiś czas temu u jednej Pani gin. i powiedziałam,że zaczynamy starać się o dziecko i powiedziałam, że mierze temp. ,że patrzę kiedy będzie owulacja itp to ona powiedziała mi tak: "ach dziewczyny nic nie obserwować tylko się kochać, kochać się najlepiej co drugi dzień, bo organizm płata figle i można zajść w ciążę zupełnie w innym dniu niż myślimy".

I proszę:)

Gratuluję:)

#23 dzień cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 12:41

Pati88 lubi tę wiadomość

Nikusiia
  • Nikusiia Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia można zobaczyć Twój wykres?

Nikusiia
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia, pewnie dobrze prawi pani doktor :) Ale to tak, jak z gotowaniem. Są ludzie, którzy wezmą, co im w ręce wpadnie i ugotują zupę "z niczego", a większość ludzi lubi jednak planować i gotować według przepisu. Ja nie potrafię tak na spontanie ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia wrote:
    Nisia i inne dziewczyny.

Ja jak byłam jakiś czas temu u jednej Pani gin. i powiedziałam,że zaczynamy starać się o dziecko i powiedziałam, że mierze temp. ,że patrzę kiedy będzie owulacja itp to ona powiedziała mi tak: "ach dziewczyny nic nie obserwować tylko się kochać, kochać się najlepiej co drugi dzień, bo organizm płata figle i można zajść w ciążę zupełnie w innym dniu niż myślimy".

I słusznie. Ja też tak uważam. Niektórym za bardzo odbija i chcą mieć gotowy przepis na dziecko i ma się udać no bo niby jakim prawem ma die nie udać skoro owulacja w ten dzień i taki sluz i taka temp ze hoho :D Mnie to bawi dlatego ja na spontanie i nic nie mierze,zbadalam tylko hormony i morfologie.

Magda - mbc, Pati88, MałaMi90 lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje! :*
    Za resztę trzymam kciuki &&& :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusiia wrote:
    Nisia i inne dziewczyny.

#23 dzień cyklu

i dlatego w 4cs tego sie trzymam. Nawet nie wiem kiedy była dokładnie owu. Bo i tak nie czułam jajników ;) zato co drugi dzień nam się udaje i nawet nie jest to takie techniczne bo jak sobie wbiliśmy do głowy że poprostu jak będzie tak będzie to i chęci są większe! powodzenia!

Magda - mbc lubi tę wiadomość

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia a może w poprzednim cyklu zaszlas, to zebyla @ nie swiadczy ze w ciazy nie bylas, nie raz kobiety maja @ nawet kilka miesiecy pomimo ciazy.

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia a ktory to wlaciwie dzien cyklu,bo tez sie zagubilam w tak duzym rozrzucie ?
    :)

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natiii, Ty pewnie nie masz problemu z hormonami, skoro masz już dwie córki ;) Każdy ma swój sposób. Nie ma się co wyśmiewać z tych mierzących temperaturę i obserwujących śluz. Ja nie szaleję, nie robię testów owulacyjnych, nie zrobiłam do tej pory żadnych badań, nie biegam co chwilę do lekarza. Mam 27 lat i dopiero teraz zaczynam rozpoznawać swój organizm. Wcześniej w ogóle nie zwracałam uwagi na śluz, nie zastanawiałam się, kiedy i czy w ogóle mam owulację. Bez mierzenia już całkiem żyłabym w nieświadomości, a uważam, że powinnam choćby dla samej siebie wiedzieć, jak reaguje moje ciało.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo mówić nie mierz temperatury, nie chodź do lekarza....
    Jeśli człowiek stara się i stara i nic.
    I przy tym ma jakieś choroby to robi wszystko by mu się udało. . :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka spokojnie,ja się z nikogo nie wysmiewam to nie bylo negatywnie napisane :P Oczywiście że można siebie obserwować jeśli ktoś zauważył lub podejrzewa u siebie jakieś problemy lub dlugo nic nie wychodzi to jasne ze trzeba zgłębiać temat . Ale z drugiej strony jeśli nic takiego nie ma miejsca JESZCZE i jest sie na początku drogi to takie poczucie heci kontroli nad cialem hmm jakoś mnie nie przekonuje. Załóżmy ze dziewczyna w ciąży nigdy jeszcze nie była a śluzu nie obserwuje i co wtedy? Albo nie taki jak sie naczytala? Panika i stres. A ja w obie ciążę zaszlam bez zauważenia jakiegokolwiek śluzu plodnego bo go nie mam od czasow jak mialam 18 lat. No ale każdy sam wybiera jak woli...

Nikusiia lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natiii, ale trochę mi dało to do myślenia :D Postanowiłam, że dobrnę do końca tego cyklu + 1 następny i jeśli się nie uda, to wyrzucę termometr w kąt :P
    Zaczęłam obserwacje dlatego, że kiedyś miałam wieczny problem z włosami na nogach i brzuchu (mega szybko odrastały), trądzikiem i poceniem się. Winę zwalałam na okres dojrzewania. Potem zaczęłam brać tabletki anty i problemy jak ręką odjął. Możecie sobie wyobrazić, jak się tym cieszyłam :P A teraz, po odstawieniu antykoncepcji, to wszystko wróciło. I dlatego martwię się, że coś jest nie tak. A może to tylko moja uroda? Ale wolę taką ze wspomagaczami xD

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka a badali cię na PCOS? Myślę że warto zrobić usg i zbadać hormony...

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ