Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 9 października 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka i Nestii serdecznie gratuluję :-* <3

    Kasiulka a może śluz jest biały i gesty bo jest wymieszany z tabletka? Ja biorę luteine 2 razy dziennie i praktycznie cały czas muszę wymieniać wkładki. Wiadomo, że część tabletki się wchłonie ale reszta się rozpuści i wypłynie - tak mi powiedziała gin. Dlatego przynajmniej wieczorem staram się po zaaplikowaniu juz nie ruszać. Wiadomo, że nie zawsze się uda ale chociaż godzinkę lub dwie leżę. A rano, no niestety przeważnie po 15 minutach wszystko jest na wkladce

    ug37gu1r4avkpjo0.png
  • katka/85 Autorytet
    Postów: 285 390

    Wysłany: 9 października 2017, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nestii gratulacje :) co za dzień :) oby cały tydzień a właściwie miesiąc był taki owocny :)

    3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 9 października 2017, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    KAL i MamaNl monitoruję Wasze wykresy od kilku dni z ciekawością :) Idziecie równo i teoretycznie powinnyście mieć już okres! Może testy Was okłamały i jednak warto powtórzyć i wyjdą korzystne? :) Cieszyłabym się z pozytywnych wieści :)


    No jakos @ dojechac nie moze ;)
    Dzis bardzo znow bolal mnie brzuch jakby znow ktos go cial , tempka jednak juz znacznie spadla wiec pewnie dzien dwa i bedzie po sprawie.
    Wiec nadzieji juz nie ma ale co tam, wrocilam do pracy trzeba sie ogarnac , i zobaczymy co bedzie dalej ale juz sie nie staram i nic nie bede kontrolowac, no moze z miesiac jeszcze temp zeby zobaczyc czy tez tak ladnie bedzie ;) Szyjka dzis w gorze, sluz kremowy jakby cisza przed burza hahah :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 22:39

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 9 października 2017, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie mega dół... Wyje do poduchy... Jakiś strach mnie dopadł... 2 listopada mam biopsje guza tarczycy a 23 (urodziny M) wyniki. Błagałam Panią z recepcji o zabieg na już by mieć to za sobą ale nie było terminu...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 23:30

    Akceptacja!
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 10 października 2017, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal spokojnie napewno będzie dobrze. Przepraszam nie wiem czy pisałaś stąd moej pytanie. Czy ten guz jest duży? i czy go wyczuwasz? No i czy wpłynął na wyniki tarczycowe? Pytam bo ja jestem po nowotworze tarczycy. Był to złośliwy wycięty z tarczycą w 2010roku. I wyleczony:) Miałam tylko jeden jod promieniotwórczy na dobicie resztek tarczycy i ewentualnuch komórek tarczycy w całym ciele. No i pojawiam się na kontrole co 5 lat do szpitala na tzw jod diagnostyczny:) rozumiem co czujesz bardzo dobrze ale nie myśl o tym w czarnych kolorach!:) da się i bedzoe ok!:*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 08:00

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 10 października 2017, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz słyszałam że guzy łagodne leczy się bez operacji. Lekami i jodem ale wiedzy nie mam głebszej:) tyle co wiem od endo pobieznie:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 10 października 2017, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guz chyba nie duży bo 1cm wyczuwam go pod palcem jak przełykam a czy wpłynął na wyniki tarczycy we to nie wiem.... Na pewno jest twardy i hipoechogeniczny lekarka mówi że guzy z tymi parametrami co u mnie to 6% jest złośliwych.... Niby nie dużo ale strach jest...

    Akceptacja!
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 10 października 2017, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, KAL, bardzo mi przykro, ale trzymaj się dzielnie! Dasz radę przez to przebrnąć. Będzie dobrze!

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 10 października 2017, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Guz chyba nie duży bo 1cm wyczuwam go pod palcem jak przełykam a czy wpłynął na wyniki tarczycy we to nie wiem.... Na pewno jest twardy i hipoechogeniczny lekarka mówi że guzy z tymi parametrami co u mnie to 6% jest złośliwych.... Niby nie dużo ale strach jest...

    też miałam 1cm takie jabłko adama. ale to dobrze że został wykryty. Im szybciej tym lepiej. Napewno trzymaj sie dobrego endokrynologa ktory tym pokieruje. Nie wszystkie guzy są złośliwe a jeśli już są to dobrze i szybko się leczą! Mi lekarz jak ogłaszał wynik powiedział że takie nowotwory tarczycy rozwijają się wolno jak żółw i leczą w 100%. Najczęsciej to ten typ brodawczak. Napewno odradzam szukania po forach... Wiem coś o tym bo już przeszłam kilka operacji w życiu i naciełam się na fałszywe infomacje i niestworzone historie. Czyli reasumując dobry endokrynolog i pozytywne myślenie to podstawa:) życzę tego z całego serca:)

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 października 2017, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL - na pewno będzie dobrze. Jak widzisz z historii Pati nawet złośliwe nie są takie najgorsze. Chociaż rozumiem poziom stresu i nerwów. Ale to na pewno łagodna zmiana, zobaczysz. I przekonasz się w dniu urodzin M., że mamy rację :-) I dostaniesz ładny prezent urodzinowy ;-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Nisia91 Koleżanka
    Postów: 38 35

    Wysłany: 10 października 2017, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/b28dc8cb3fda4.jpg.html

    Miałam testować 27 października ale cos mnie tknęło i testowałam 10:)

    MałaMi90, Ellka, patuniek86, klaudiaaa93, Kasiulka90, cestlavie, Pati88 lubią tę wiadomość

    ckai43r8pnbcucmw.png
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 10 października 2017, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia91 gratulacje !!!

    W końcu coś ruszyło w tym październiku

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2044 658

    Wysłany: 10 października 2017, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulację ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 947 1084

    Wysłany: 10 października 2017, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia91 gratuluje. Pomalu sie rozkrecacie.

  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 10 października 2017, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się... ok wypiszcie mnie z listy staraczek bo w tym cyklu szału nie będzie ;)a tylko popsuję statystyki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 09:57

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 października 2017, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia - bosko! Gratulacje! :-( <3

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta u gin. (13dc) zobaczymy czy coś tam się dzieję , czy owu się zbliża. :D :D
    5045815c998a72d40f487f126a84bbf6.png

  • katka/85 Autorytet
    Postów: 285 390

    Wysłany: 10 października 2017, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nisia gratulacje :) super wiadomość :)

    a u mnie czar pryska :( temp powoli ale zaczyna spadać brzuch boli okresowo dzisiaj miałam zabarwiony na różowo sluz wiec tracę juz nadzieje :( a tak ładnie się zapowiadało. ...pewnie nawet nie będzie sensu jutro testować. .. wyć mi się chce :(

    3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

  • Nisia91 Koleżanka
    Postów: 38 35

    Wysłany: 10 października 2017, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tego w ogole nie ogarniam... nie miałam dni płodnych ani wyznaczonych przez ovu ani sama ich nie zauważyłam a codziennie obserwuje śluz i badam termperaure. Także czary.

    Tez sie nie zapowiadało a jednak! Wiec warto miec nadzieje ! Dziekuje za gratulacje

    patuniek86, Pati88 lubią tę wiadomość

    ckai43r8pnbcucmw.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 10 października 2017, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, 17 dni przed planowanym testowaniem?! Jak to się stało? :D Gratuluję! :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego