PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:I dziewczyny - powieważ w Was miałam przeogromne wsparcie, to tu zapytam - czy któraś chciałaby 2 tubki z aplikatorem i około 40 testów owu z allegro?
Oddam za darmo, nie miałabym śmiałości chcieć za to kasy Ten żel działa cuda, niech i Wam zadziała Pierwsza zgłaszająca zapotrzebowanie będzie mieć zestaw Tylko cena wysyłki ewentualnie wchodzi w grę
Możesz wysłać link gdzie kupowałaś?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Oj tak,kiedyś też nic innego nie robiłam i sprawdzałam i czytałam normalnie żyłam tym,a może też antybiotyk zaklamuje testa?
A mnie tam żaden test nie oszukał nigdy a robiłam i te z allegro i z apteki jak se pomyślę ile wydałem na te testy w ostatnim czasie to aż mnie ściska hehe
Lubrykanty w modzie heh
A na serio słyszałam ze pomagają i mogę się założyć ze plemniorom chociaż po części to pomogło -
patuniek86 wrote:II kreski!!!!!!!!!!!!!!
Przez Justi zrobiłam test - bobo test żółty i allegro zielony - i są! Bladziutkie, ale są! Pomyślałam, że zrobię, bo dzisiaj wszystko mi śmierdziało I są!
No i gratuluję
Bardzo się cieszę
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Wow wow, ale mega Justi i patuniek - BOMBA !!!!
Mam pytanko do Was, zaopatrzyłam się w testy owu żeby od przyszłego miesiąca robić. Ale jako że nigdy nie robiłam, to chciałam teraz w tym cyklu zobaczyć " jak to działa " żeby potem być mądrzejsza. I tu mam do was pytanie :
Napisane jest że pozytywny test to owu za 24-36 h. No ok, czyli mówi nam to że zbliża się owu. Zatem W DZIEŃ OWULACJI kreska będzie już jaśniejsza?? Czy dzień owulacji również mocniejsza niż kontrolna ( tak samo jak dzień przed )??
Zrobiłam sobie z ciekawości jak kupiłam czyli 18 dc, 20 dc i dziś 21 dc ( cykle 28-30 ). I wydaje mi się że wczoraj była naprawdę mocna kreska ( ale nie wiem jak naprawde wygląda pozytywny test więc może źle patrze, szybko ciemnieje... ) a dziś jest dalej dosyć mocna, ale już jednak jaśniejsza troszeczkę od kontrolnej. I nie wiem, czy dalej mam " męczyć " męża ? Czy skoro już dziś ciut jaśniejsza, to i tak już po owu.
Ogólnie mam nadzieję, że wszystkie te 3 testy są negatywne, bo staraliśmy się bardzo regularnie ale do 18 dc, potem już brak sił. Ale dwa poprzednie naprawdę ciemne, a dziś też ciemny, ale już ciut jaśniejszy... jak uważacie ?
No i pytanie - jak to z tym dniem owu ? czy w dzień owu już jest test jakby negatywny?
Bo jeśli tak to już dziś odpuszczamy i czekamy... co wyjdzie z tego cyklu.
Mam nadzieję że nie namieszałam i wiecie o co mi chodzi
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaa
Test owu pokazuje najwyższy poziom LH. Ten hormon "zmusza" pęcherzyk do pęknięcia i uwolnienia komórki jajowej. Najwyższy poziom LH, czyli tzw. pik, jest na 24/48 godzin przed wystąpieniem owulacji. Dlatego zakłada się, że po pierwszym pozytywnym teście owu nie powinno się ich więcej robić. W dniu owulacji może, ale nie musi być podobnie wysoki poziom LH, na pewno nie będzie większy.
A jeśli chodzi o męża - niech się pomęczy. Pik LH wcale nie oznacza 100% pewnej owulacji, to jednak żywy organizm i zawsze coś się może pokićkać Dlatego starajcie się dalej, dopóki możeciePaulinaaa lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dzięki, po prostu ich nigdy nie robiłam i nie wiem jaki to pozytywny, a i wiem że moje testy są do d.. bo robie je od 18 dc, al to mówie chciałam tylko zobaczyć o co chodzi w tym
Za miesiąc ( jeśli w tym się nie uda ) zacznę mierzyć dużo wcześniej, to pewnie będzie mi łatwiej ocenić
Chociaż serio mam nadzieję że owu nie była później niż 18 dc :p i niech ten @ nie przychodzi jak u Was :p
Widzę temat testów, więc dopytam, chociaż ja wskoczyłam już do listopada.
Z tego co ja zrozumiałam, wczoraj miałam bladziutką kreseczkę, a dziś wyraźną, więc teoretycznie poziom LH wzrósł, jeżeli tak to gdzieś w przeciągu 24-36h powinien pęknąć pęcherzyk. Planuję zrobić jutro też test, żeby zobaczyć czy będzie mniej wyraźny.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta - dopóki kreska testowa nie jest tak samo intensywna lub ciemniejsza, niż kreska kontrolną - nie ma pik i nie ma owulacji (teoretycznie). LH mamy przez cały czas w jakimś stężeniu w organiźmie, wiec niektóre mają blade kreski przez cały cykl.Pola Róża
-
Tak dziewczyny zachwaliły że ja też kupiłam żółty bobo pierwszy raz
Ja w piątek z ciekawości zrobie test, ale to będzie za wcześnie - wiem to - ale ta nasza ciekawość yh... z jednej strony myślę że może jeszcze mam teraz przesuniętą owu... a już myślę o testowaniu w weekend tragedia - co człowiek robi :p
Jak ja robiłam te owu teraz pierwszy raz dla rozpoznania to 3 razy ( 18,20,21 dc ) wyszły dosyć mocne 2 kreski.
Jak mąż zareagował? Przez kilka minut nie dał mi oddychać, tak mocno mnie ściskał
Nie byłam w stanie wytrzymać do bardziej odpowiedniego momentu, jak tylko wszedł, rzuciłam mu "idź się myć tatuśku" I nie załapał Prychnął tylko ze śmiechem i dalej gada o swoim To mu mówię, że tak, że tatusiek z niego Oczy miał jak 5 zł I mnie przytulił - taki spocony po całym dniu pracy i powrocie na rowerze... Kilka minut mnie tak trzymał Ale tego nie zamieniłabym na nic innegojusti::, Kasiulka90, MałaMi90, Helenka_mała, Existenz lubią tę wiadomość
Pola Róża