Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1393 465

    Wysłany: 19 października 2017, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe żółte bobo rozsławione :D
    Pati - ja też jak się nie uda, to w przyszłym cyklu robie badania, ten pakiet a z ALAB laborat. A mąż może w przyszłym roku, gdyby dalej nie wychodziło. Najpierw zobaczę u siebie czy ok.

    Patuniek - za twoją wskazówką "pomęczyłam" jeszcze wczoraj męża :) Ale już teraz myślę, że co mogliśmy zrobić to zrobiliśmy. 22 dc i czas zacząć czekać i "odpocząć" :D :) @ niby za 7 dni ma przyjść...

    Trzymam kciuki za testujące dziś, jutro ... :* :)


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 19 października 2017, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka robiłam już jeden żółty bobo test 25 czułość dwa dni temu ale wyszedł negatywny. Poczekam dziś 30dc i uspokoiły mi się objawy na @. A jaki super humor mam dzisiaj! przedwczoraj i wczoraj to mój mąż stwierdził ze na bank bedzie @ bo tak nie wyglada kobieta w ciazy hihi. A może? haha oj biedny on jeśli by tak było:)

    powodzonka!

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 19 października 2017, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hehe żółte bobo rozsławione :D
    Pati - ja też jak się nie uda, to w przyszłym cyklu robie badania, ten pakiet a z ALAB laborat. A mąż może w przyszłym roku, gdyby dalej nie wychodziło. Najpierw zobaczę u siebie czy ok.

    Patuniek - za twoją wskazówką "pomęczyłam" jeszcze wczoraj męża :) Ale już teraz myślę, że co mogliśmy zrobić to zrobiliśmy. 22 dc i czas zacząć czekać i "odpocząć" :D :) @ niby za 7 dni ma przyjść...

    Trzymam kciuki za testujące dziś, jutro ... :* :)

    ja to taka nie opierzona w badaniach co to za pakiet? i czy zrobie taki w diagnostyce?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 08:24

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • niteczka Przyjaciółka
    Postów: 94 22

    Wysłany: 19 października 2017, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    zafasolkowanym gratuluję :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:09

    07.2017 [*]
    01.2018 cb
    10.2018 cb
    rux7mag.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2017, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    A ja nie mogę spać od 3 nad ranem :-D Co te nerwy robią z człowieka ;-)

    Gratulacje dla nowych ciężarnych:)

    Patuniek czyli wychodzi na to że żołnierze przetrwali te kilka dni do owu??! Wow no to jestem pod wrażeniem. Mój wyjechał dzień przed owu i nie udalo się. To może będzie dziewczynka :P My celujemy bardziej w chłopaka bo 2 dziewczyny juz mam:) No to spokojnej i zdrowej ciąży ;)

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1393 465

    Wysłany: 19 października 2017, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati :
    https://www.alablaboratoria.pl/pakiet/13/pakiet_hormony_kobiece_rozszerzony - o tym myślałam zeby zrobić w 3-5 dc.


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 19 października 2017, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię, aby testy z Allegro miały czułość 10, a to dlatego że sprzedawca powiedział mi, że tak to czułość 10 i jest to napisane na opakowaniu, przyszły testy a na opakowaniu nie ma żadnej informacji o czułości. węszę podstęp :)

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 19 października 2017, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też myślę już o badaniach, wiem że powinno się po roku starań w moim wieku, ale boję się, że ew. leczenie zajmie dużo czasu. Poza tym mój ginekolog powiedział mi, że nie ma potrzeby bo regularnie miesiączkuję więc hormony (progesteron) mam ok. Usg macicy i jajników też doskonałe. Powiedział coś co zapamiętałam: czy zajdzie Pani w ciąże w 4-5 cyklu starań czy też w 12 to ciągle będzie norma.
    czyli, ze mam się starać i wrócić po roku nieudanych prób. Nie wiem co robić.

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 19 października 2017, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Pati :
    https://www.alablaboratoria.pl/pakiet/13/pakiet_hormony_kobiece_rozszerzony - o tym myślałam zeby zrobić w 3-5 dc.

    W innym wątku Oda_33 pisała, że lepiej najpierw zbadać męża. To jest jedno badanie, które wyjaśnia od razu wszystko, a u kobiety przyczyn może być wiele. Ona badała się przez kilka lat na wszystkie strony i dopiero jak zbadali męża okazało się, że ona przez ten czas całkiem niepotrzebnie robiła niektóre badania.

    Ja na razie 3cs i jak do 6cs nic się nie wydarzy, to zaczynamy od męża ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 08:45

    Sung lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 19 października 2017, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Dziewczyny, ja też myślę już o badaniach, wiem że powinno się po roku starań w moim wieku, ale boję się, że ew. leczenie zajmie dużo czasu. Poza tym mój ginekolog powiedział mi, że nie ma potrzeby bo regularnie miesiączkuję więc hormony (progesteron) mam ok. Usg macicy i jajników też doskonałe. Powiedział coś co zapamiętałam: czy zajdzie Pani w ciąże w 4-5 cyklu starań czy też w 12 to ciągle będzie norma.
    czyli, ze mam się starać i wrócić po roku nieudanych prób. Nie wiem co robić.

    Może zbadaj męża, skoro Ty zrobiłaś już kilka podstawowych badań?
    Niech też łyka kwas foliowy, niech zrobi morfologię itp.

    Dziewczyny, halo, w ciążę zachodzi się razem więc wspólnie myślcie o badaniach, bo ja tu widzę, że tylko ja zrobię, ja pójdę, a co z mężami! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 08:48

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • niteczka Przyjaciółka
    Postów: 94 22

    Wysłany: 19 października 2017, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała, ja poszłam po około 1,5 roku starań i żałuje że tyle czekałam , w sumie nie wiedziałam że mam iść wcześniej bo lekarze kazali czekać jak Tobie. Mężowi zrobiliśmy badania po pół roku - wszytko okej. Jestem przed 30 :)

    07.2017 [*]
    01.2018 cb
    10.2018 cb
    rux7mag.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1818 581

    Wysłany: 19 października 2017, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Dziewczyny, ja też myślę już o badaniach, wiem że powinno się po roku starań w moim wieku, ale boję się, że ew. leczenie zajmie dużo czasu. Poza tym mój ginekolog powiedział mi, że nie ma potrzeby bo regularnie miesiączkuję więc hormony (progesteron) mam ok. Usg macicy i jajników też doskonałe. Powiedział coś co zapamiętałam: czy zajdzie Pani w ciąże w 4-5 cyklu starań czy też w 12 to ciągle będzie norma.
    czyli, ze mam się starać i wrócić po roku nieudanych prób. Nie wiem co robić.

    Ja mam nie wielkie doświadczenie mam 27 lat, też chodziłam do lekarki która twierdziła że trzeba się starać ... i po roku przyjść wtedy będziemy się badać. Ale po 9 cyklach nie udanych stwierdziłam że idę na konsultację do kogoś innego. Pani doktor od razu zleciła monitoring zleciła badania, okazało się że tarczyca za wysoka, ze są cykle bezowulacyjne, a teraz żałuję że wcześniej do niej nie trafiłam bo może było by już po leczeniu ;)

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • niteczka Przyjaciółka
    Postów: 94 22

    Wysłany: 19 października 2017, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Może zbadaj męża, skoro Ty zrobiłaś już kilka podstawowych badań?
    Niech też łyka kwas foliowy, niech zrobi morfologię itp.

    Dziewczyny, halo, w ciążę zachodzi się razem więc wspólnie myślcie o badaniach, bo ja tu widzę, że tylko ja zrobię, ja pójdę, a co z mężami! :)

    Dla Pana też kwas foliowy?

    07.2017 [*]
    01.2018 cb
    10.2018 cb
    rux7mag.png
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 19 października 2017, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Może zbadaj męża, skoro Ty zrobiłaś już kilka podstawowych badań?
    Niech też łyka kwas foliowy, niech zrobi morfologię itp.

    Dziewczyny, halo, w ciążę zachodzi się razem więc wspólnie myślcie o badaniach, bo ja tu widzę, że tylko ja zrobię, ja pójdę, a co z mężami! :)

    Mąż podstawowe badania krwi wykonał, są okej, razem łykamy kwas foliowy, wit. D, kwasy omega.. Chyba bardzo boję siebie i go badać dalej :) poczekam do nowego roku, wtedy będzie akurat pół roku i tak, najpierw zbadam męża! :)
    Od kolejnego cyklu ruszam też z wiesiołkiem i chciałabym kupić ten żel Conceive.

    Mała Mi, racja. to że powinnam zmienić lekarza chodzi mi już po głowie od jakiegoś czasu. Pomijając jej rady.. mam zbyt humorzastą Panią doktor :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 08:59

    Magda - mbc, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 19 października 2017, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niteczka wrote:
    Dla Pana też kwas foliowy?

    Tak, mój gin powiedział, że kwas foliowy oboje
    i jeśli mąż lub ja chodzimy na siłownie, to nie można zjadać tych wszystkich proteinowych rzeczy, bo to nie zbyt dobrze wpływa na płodność ;)

    niteczka lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 19 października 2017, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Mąż podstawowe badania krwi wykonał, są okej, razem łykamy kwas foliowy, wit. D, kwasy omega.. Chyba bardzo boję siebie i go badać dalej :) poczekam do nowego roku, wtedy będzie akurat pół roku i tak, najpierw zbadam męża! :)
    Od kolejnego cyklu ruszam też z wiesiołkiem i chciałabym kupić ten żel Conceive.

    Mała Mi, racja. to że powinnam zmienić lekarza chodzi mi już po głowie od jakiegoś czasu. Pomijając jej rady.. mam zbyt humorzastą Panią doktor :)

    Ja mam ten sam plan, pół roku i na badania! :)
    Ale pół roku takich starań celowanych w okolice owu, a nie takich, że tego nie śledzimy, albo nam się nie chce serduszkować :P

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • niteczka Przyjaciółka
    Postów: 94 22

    Wysłany: 19 października 2017, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:10

    07.2017 [*]
    01.2018 cb
    10.2018 cb
    rux7mag.png
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10366 4480

    Wysłany: 19 października 2017, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Dziewczyny, ja też myślę już o badaniach, wiem że powinno się po roku starań w moim wieku, ale boję się, że ew. leczenie zajmie dużo czasu. Poza tym mój ginekolog powiedział mi, że nie ma potrzeby bo regularnie miesiączkuję więc hormony (progesteron) mam ok. Usg macicy i jajników też doskonałe. Powiedział coś co zapamiętałam: czy zajdzie Pani w ciąże w 4-5 cyklu starań czy też w 12 to ciągle będzie norma.
    czyli, ze mam się starać i wrócić po roku nieudanych prób. Nie wiem co robić.
    Ja mam @ bardzo regularnie. książkowo 28-29 dni.
    I jednak mam zaburzenia fazy lutealnej. :)
    Więc nie do końca się zgodzę z tym trochę przestarzałym stwierdzeniem gdy masz @ wszystko jest ok..

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 939 1069

    Wysłany: 19 października 2017, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Sung nie sprawdzałam poziomu. Spójrz proszę na mój wykres, jest kilka stron wyżej, teraz pisze z telefonu i nie mogę wstawić. Podobno przy małym wzroście temperatur jest problem z poziomem progesteronu. Ale to tylko teoria. Okresu nie ma nadal, więc, jak to mówią, piłka w grze. Plamie tylko różowym sluzem, ale nie ciągle, raz na kilka godzin zauważam przy korzystaniu z toalety, to maleńkie ilości.
    Zobacz sobie na moj wykres jaki byl a sie udalo, to byl moj pierwszy cykl z mierzeniem temp wiec nie wiedzialam o co chodzi ale zazwyczaj takie gory i doliny i brak wyzszej temp nie wskazywaly ciazy a tu prosze

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 19 października 2017, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja mam @ bardzo regularnie. książkowo 28-29 dni.
    I jednak mam zaburzenia fazy lutealnej. :)
    Więc nie do końca się zgodzę z tym trochę przestarzałym stwierdzeniem gdy masz @ wszystko jest ok..

    Paulina, powiedz coś więcej o tych zaburzeniach? Wyszło Ci to na monitoringu, czy jak?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego