Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka30 Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 19 października 2017, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Kobietki ;-) dopiero zaczynam działania na ovu ;-) ale prosze juz o dopisanie mnie na testowanie 22.10. ;-)

    koniczynka
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 19 października 2017, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Tylko wiesiolek na sluz
    moniśka, a jeśli można wiedzieć, serduszkowaliście jak często?

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1174

    Wysłany: 19 października 2017, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teraz można zbadać swoich facetów ;)
    http://www.wszystkogra.diagnostyka.pl/pakiety pakiet za 99zl z 200 z tego co pamietam :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 19 października 2017, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie coś piersi kłują, już nie mam dziś bóli okresowych, jajniki kłują. Jednym słowem idzi zwariować:) Kupię test i zrobie z rana no chyba że zaleje mnie tsunami haha:)

    patuniek86, Helenka_mała lubią tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1174

    Wysłany: 19 października 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Z ta silownia to wcale tal nie jest. Oczywiscie jesli bierze sie odzywki najtansze, byle byly to pewnie wplyw maja, moj od 2 lat chodzi na silke i bierze suplementy ale kupuje bialko za ok 180 zl ma dobry sklad i udalo sie w 4 cs. W yrakcie statan zrobil podstawowe badania czy nic w organizmie nie jest zaburzone i wyszlo ok
    Trochę mnie pocieszyłas :) Mój tez chodzi na siłownie i co jakiś czas zamawia witaminy nie są to tanie rzeczy, dlatego mam nadzieje, ze nie maja na to wpływu mówimy oczywiście o suplementach a nie innych wspomagaczach ;) Badanie nasienia przed nami, dlatego trochę jak przeczytałam o tych proteinach to się zmartwiłam

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 19 października 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, ja też w tym cyklu niskie - jak na mnie - temperatury :) I poszło :)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 939 1069

    Wysłany: 19 października 2017, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    moniśka, a jeśli można wiedzieć, serduszkowaliście jak często?
    Wcześniej w okolicach owulacji co 2 dni a w szczesliwym cyklu 3 dni przed owu i 1 dzien po, myslalam ze cykl poszedl na straty a sie udalo

    Existenz lubi tę wiadomość

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 19 października 2017, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyki jak to jest się zastanawiam. Wychodzi na to ze za często to też nie dobrze?

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • KochamSłońce Autorytet
    Postów: 615 257

    Wysłany: 19 października 2017, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu plamię. Tylko już nie na różowo, a taki żółto-brązowy śluz. Walczy moja kruszynka. Oby się utrzymała... Dziewczyny pomóżcie mi... Czy jeśli to ciąża biochemiczna i zarodek jest "wadliwy", to jeśli wezmę progesteron, to urodzę chore dziecko...? Pytam poważnie. Ogromne emocje mną targają. Zupełnie nie wiem, co robić :( Jakie jest zagrożenie?

    8p3os65gnm7ai4h9.png
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10389 4493

    Wysłany: 19 października 2017, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam że nie ma reguły.
    Plamienia to może być oznaka zbyt małej ilości progesteronu i nie ma to nic wspólnego z 'wadliwym zarodkiem'..
    To w takim przypadku bardziej my jesteśmy wadliwe i z tym można a wręcz trzeba walczyć.

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 19 października 2017, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Wcześniej w okolicach owulacji co 2 dni a w szczesliwym cyklu 3 dni przed owu i 1 dzien po, myslalam ze cykl poszedl na straty a sie udalo
    już któryś raz przeczytałam, że udaje się dziewczynom, które serduszkują 3-5 dni przed owu i w dzień owu bądź 1 dzień po.
    I chyba nawet którejś lekarz tak poradził. Hmm.
    Pati, za często też niedobrze, bo plemniki muszą dojrzeć, więc np. mama ginekolog radzi co 2-3 dni właśnie. Ja teraz serduszkowałam codziennie przez tydzień i się nie udało.

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 939 1069

    Wysłany: 19 października 2017, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka ja czytalam duzo na ten temat jak zaczęliśmy sie starac i wiecej bylo informacji ze nic nie szkodzi, tym bardziej jesli kupuje sie dobrej jakosci.moj ogolnie ma fiola na punkcie zdrowego zywienia wiec nie pozwolil by sobie na jakies szkodliwe rzeczy

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 19 października 2017, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenka i dokładnie tak było:) jak pisze mama ginekolog:) czyli co dwa dni:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:55

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1842 585

    Wysłany: 19 października 2017, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dziewczyny, teraz można zbadać swoich facetów ;)
    http://www.wszystkogra.diagnostyka.pl/pakiety pakiet za 99zl z 200 z tego co pamietam :)


    Super! może wygonię mojego M na badania ;)dziękujemy ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1174

    Wysłany: 19 października 2017, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Super! może wygonię mojego M na badania ;)dziękujemy ;)
    Nie ma za co :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1174

    Wysłany: 19 października 2017, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ineczka ja czytalam duzo na ten temat jak zaczęliśmy sie starac i wiecej bylo informacji ze nic nie szkodzi, tym bardziej jesli kupuje sie dobrej jakosci.moj ogolnie ma fiola na punkcie zdrowego zywienia wiec nie pozwolil by sobie na jakies szkodliwe rzeczy
    To tak jak mój a Twój tez ciagle je kurczaka, ryby, ale tylko z wody i pełno białego sera ?heh

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 939 1069

    Wysłany: 19 października 2017, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej je indyka i bardzo duzo warzyw, ogolnie na bialko jest uczulony wiec musi uwazac ale poki co 2 lata daje rade wiec chyba jest ok :)

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 19 października 2017, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poleciałam na badanie TSH (zalecone przez endokrynolog w przypadku wykrycia ciąży)i przy okazji zrobiłam betę :) I czekam na wyniki :) Ale luz na razie, bardziej zasypiam przy komputerze w pracy, niż się stresuję :) Jednak pobudka o 3 nad ranem i zero snu od tej pory, to nie jest dobry pomysł ;) ;) ;)

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • ania14 Autorytet
    Postów: 985 455

    Wysłany: 19 października 2017, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co do siłowni to ja nie mam na to czasu ale mąż jest z zawodu trenerem personalnym ma skończona dietetyke kliniczna i dietetyke sportowa bierze suplementy te ogólnie dostępne ale i te "inne" też. bierze udział w zawodach kulturystucznycj. nasienie badane i wszystko ok . na tych środkach udało nam się zrobić zdrowa córkę . nikt mi nie wmowi że to jest nie zdrowe bo za granicą to lekarze normalnie przepisuja a badania krwi ma z robi częściej jak ja i ma zawsze idealne

    2015 corka 😍 po 2 latach starań
    Starania o rodzeństwo od 2016
    Ja wysoka prolaktyna , 2 mutacje
    On brak plemników, wysoka homocysteina , 2 mutacje
  • ania14 Autorytet
    Postów: 985 455

    Wysłany: 19 października 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sobotę zrobię betę jak wcześniej @ nie dostane. koleżanka przyjedzie pobrać mi krew do domu i zrobi mi wyniki u siebie w pracy . prolaktune badalam w zeszłym miesiącu i mam w normie bo przed ciążą miałam 120 w skali do 24. zrobię betę tarczyce i co jeszcze ? Lh i fsh ? czy to się robi tylko w 2 dniu cyklu ? poradzcie mi co jeszcze zbadać ?

    2015 corka 😍 po 2 latach starań
    Starania o rodzeństwo od 2016
    Ja wysoka prolaktyna , 2 mutacje
    On brak plemników, wysoka homocysteina , 2 mutacje
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego