PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ania14 wrote:ja w sobotę zrobię betę jak wcześniej @ nie dostane. koleżanka przyjedzie pobrać mi krew do domu i zrobi mi wyniki u siebie w pracy . prolaktune badalam w zeszłym miesiącu i mam w normie bo przed ciążą miałam 120 w skali do 24. zrobię betę tarczyce i co jeszcze ? Lh i fsh ? czy to się robi tylko w 2 dniu cyklu ? poradzcie mi co jeszcze zbadać ?
ania14 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
PLPaulina wrote:Uważam że nie ma reguły.
Plamienia to może być oznaka zbyt małej ilości progesteronu i nie ma to nic wspólnego z 'wadliwym zarodkiem'..
To w takim przypadku bardziej my jesteśmy wadliwe i z tym można a wręcz trzeba walczyć. -
KochamSłońce wrote:Ja znowu plamię. Tylko już nie na różowo, a taki żółto-brązowy śluz. Walczy moja kruszynka. Oby się utrzymała... Dziewczyny pomóżcie mi... Czy jeśli to ciąża biochemiczna i zarodek jest "wadliwy", to jeśli wezmę progesteron, to urodzę chore dziecko...? Pytam poważnie. Ogromne emocje mną targają. Zupełnie nie wiem, co robić Jakie jest zagrożenie?
Nie wiem jak jest naprawdę, ale ginekolog powiedział mojej przyjaciółce, że progesteron działa na wyniki, a nie na sam zarodek.
Czyli jeśli chciała utrzymać ciążę to musiała zacząć brac progesteron jak najszybciej...
Tylko tak jak mówię.. Tylko słyszałam... A koleżanka urodziła zdrową córeczkęKochamSłońce lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Nie wiem jak jest naprawdę, ale ginekolog powiedział mojej przyjaciółce, że progesteron działa na wyniki, a nie na sam zarodek.
Czyli jeśli chciała utrzymać ciążę to musiała zacząć brac progesteron jak najszybciej...
Tylko tak jak mówię.. Tylko słyszałam... A koleżanka urodziła zdrową córeczkę
Bo z tym progesteronem to tylko przypuszczenia raczej, może problem leży gdzie indziej, prawda? -
nick nieaktualnyKochamSłońce wrote:Zgadzam się Ale wolałabym poprawiać ten poziom jakby "na sucho" Bez ciąży. Tylko pojęcia nie mam czy tak się da
Ja biorę luteinę (progesteron) dopochwowo.
Od owulacji przez 10 dni, potem test ciążowy. jeśli || to brać nadal.
Po prostu musisz iść na badanie progesteronu. Już nie pamiętam ile dni po owu się idzie.
Choć w każdej chwili można zacząć przyjmować progesteron, moja koleżanka na duphastonie dość sporo jechała w ciąży.
Zero problemów z zajściem w ciąże, potem miała bóle + plamienia.
Dziś synek ma 2 lata. I oprócz tego że to diabeł, to jest zdrowiutki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 15:36
KochamSłońce lubi tę wiadomość
-
Ja przed praca zrobilam test i jedna krecha w sobote albo i jutro przyjdzie bo nadal plamie brazowo.. bez sensu juz by wuszedl test jakbum byla..9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
ania14 wrote:teraz czytałam w necie tak jak tu już mi ktoś pisał że to raczej przez antybiotyk się spóźnia więc zostawie chyba badania na przyszły miesiąc a mogę wszystko zrobić do 5dc ? tsh i resztę ?
ania14 lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
KochamSłońce wrote:Zgadzam się Ale wolałabym poprawiać ten poziom jakby "na sucho" Bez ciąży. Tylko pojęcia nie mam czy tak się da
KochamSłońce lubi tę wiadomość
szok jakie są teraz Panie mgr w aptekach... Ona nie wie o co mi chodzi. Wszystkie testy takiej samej czułości i taaakie oczy haha. A w rosmanie to które dokładnie? bo ten żółty bobo test jest 25. Podpowoe ktos?07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Taa jak kiedyś chciałam test 10ml to ona ze przecież wszystkie takie same,w sumie żal mi się jej zrobiło,ale od tamtej pory przestałam uważać ze jest z wyższej półki życiowej,po magistrach czy co tam jeszcze bo wszyscy "jemy ten sam chleb"
Pati88 lubi tę wiadomość
-
no to spoko kupie ten żółty:)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Pati88 wrote:szok jakie są teraz Panie mgr w aptekach... Ona nie wie o co mi chodzi. Wszystkie testy takiej samej czułości i taaakie oczy haha. A w rosmanie to które dokładnie? bo ten żółty bobo test jest 25. Podpowoe ktos?
-
Ja bylam dzis to dala mi pink bo bobo testu nie miala zoltego na cala apteke tylko pink testy..9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
Też spotkałam tylko jedną panią w aptece, która wiedziała, że testy się różnią czułością. Po paru próbach już nawet nie pytałam o testy o konkretnej czułości, tylko pokazywalam zdjęcie tego, który chcę A ona popatrzyła, poszła i przyniosła mi inny, mówiąc, że tamtego nie ma, ale ten też ma czułość 10 - i że teraz często jest tak, że te 25 też mają dużo lepszą czułość. Byłam bardzo mile zaskoczona Może też była w trakcie starań i dlatego wiedziała
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Dziewczyny mam do Was pytanko, czy ktoras z Wss brala diostinex na zbicie prolaktyny podczas staran o dzidzie? Lekarz mi zmienil z bromka bo mam po nim omdlenia na diostinex wlasnie bo moja prolaktyns jest skaczaca z 19 na 63 i mowil ze bede sie po nim lepiej czuc , ale na ulotce czytam ze nie powinno sie go zazywac podczas staran.. w necie opinie rozbiezne i juz zglupialam .. moj gin nie widzi przeciwwskazan, ale teraz mam watpliwosci kurcze
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało