Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 19 października 2017, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, bardzo dobry pomysł z Acardem. Robiłaś badania na mutacje związane z krzepliwocią? I badałaś krew pod tym kątem?
    To może być jakiś trop.

    Patuniek, wszystko będzie dobrze :) Skoro w 4cs się udało, to znaczy, że bardzo szybko zachodzisz w ciążę. Sporo dziewczyn zaczynało od wyniku w okolicach 16 (chociażby Ellka) i wszystko było w porządku :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • ania14 Autorytet
    Postów: 995 456

    Wysłany: 19 października 2017, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ania, bardzo dobry pomysł z Acardem. Robiłaś badania na mutacje związane z krzepliwocią? I badałaś krew pod tym kątem?
    To może być jakiś trop.

    Patuniek, wszystko będzie dobrze :) Skoro w 4cs się udało, to znaczy, że bardzo szybko zachodzisz w ciążę. Sporo dziewczyn zaczynało od wyniku w okolicach 16 (chociażby Ellka) i wszystko było w porządku :)

    mi88
    robię duze oczy co wy mi tu wypisujecie ...
    nie robiłam na mutacje . to się samemu robi czy lekarz musi zlecic ? nie mam czasu nawet jechać krwi pobrać bo albo ja w pracy na 8 albo mąż na rano a ja z dzieckiem . znajoma przyjedzie pobrać mi do domu w sobotę rano i zrobi wyniki u siebie w pracy w labo.
    zbada mi : tsh ft3 ft4. anty tpo . anty tg. fsh lh estradiol
    co jeszcze ? na ta krzepliwosc też może mi zaraz zrobić ?
    może to być u mnie trop bo mam taki okres że prawie to nie mam. od zawsze

    2015 corka 😍 po 2 latach starań
    Starania o rodzeństwo od 2016
    Ja wysoka prolaktyna , 2 mutacje
    On brak plemników, wysoka homocysteina , 2 mutacje
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2017, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to jak będziesz robić badania to poproś o glukoze i insulinę na czczo.
    Z tego już wyczytasz czy jest insulinoopornosc.
    Nie masz nic do stracenia a zrobisz przy okazji.
    Może masz inne objawy a nie wiesz?

    Co do acard.
    Ja też brałam w ciąży.
    Ja zrobiłam badania po przez internet na stronie kliniki.
    Wysyłają próbki do pobrania płacisz przelewem zamawiasz ich kuriera i czekasz na wyniki.

    Jeśli (mam taką nadzieję) uda ci się zajść w ciążę to zrób koniecznie echo serca płodu i po porodzie też.

    Co do blokady psychicznej.
    Znam parę dziewczyn które były zablokowane ale nie aż 2 lata.

  • KochamSłońce Autorytet
    Postów: 615 257

    Wysłany: 19 października 2017, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy mogę tu podać adres strony, ale tego badania nie zrobisz w zwykłym labo.

    8p3os65gnm7ai4h9.png
  • ania14 Autorytet
    Postów: 995 456

    Wysłany: 19 października 2017, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka ok zrobię glukoza i insuline

    badania przez internet? a kto ta krew pobiera bo przecież nie kurier . chyba coś źle zrozumiałam :p
    czemu mnie straszysz z tym echo serca :(
    Ty robiłaś ?

    2015 corka 😍 po 2 latach starań
    Starania o rodzeństwo od 2016
    Ja wysoka prolaktyna , 2 mutacje
    On brak plemników, wysoka homocysteina , 2 mutacje
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2017, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    żabka ok zrobię glukoza i insuline

    badania przez internet? a kto ta krew pobiera bo przecież nie kurier . chyba coś źle zrozumiałam :p
    czemu mnie straszysz z tym echo serca :(
    Ty robiłaś ?

    To są badania że śliny.
    Pobierasz próbkę i odsylasz.
    Nie mogę sobie przypomnieć nazwy kliniki Genesis?
    Jak komuś potrzebne to jutro sprawdzę teraz usypia małego.

    Nie strasze ja tylko informuję i przekazuje info skoro rozmowa na ten temat.
    Przepraszam jeśli cię wystraszylam.
    Pewnie nawet nie wiesz ze wskazane echo serduszka jest ja też nie wiedziałam.
    Nie wiem co może wywołać u dziecka acard bo nawet nie chciałam się w ciąży stresować więc nie czytałam.
    Ja robiłam w czasie ciąży dwa razy i po porodzie.
    U mnie na szczęście jest ok.

  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 19 października 2017, 23:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    mi88
    robię duze oczy co wy mi tu wypisujecie ...
    nie robiłam na mutacje . to się samemu robi czy lekarz musi zlecic ? nie mam czasu nawet jechać krwi pobrać bo albo ja w pracy na 8 albo mąż na rano a ja z dzieckiem . znajoma przyjedzie pobrać mi do domu w sobotę rano i zrobi wyniki u siebie w pracy w labo.
    zbada mi : tsh ft3 ft4. anty tpo . anty tg. fsh lh estradiol
    co jeszcze ? na ta krzepliwosc też może mi zaraz zrobić ?
    może to być u mnie trop bo mam taki okres że prawie to nie mam. od zawsze

    Ania, ja miałam z 8 lat temu robione badania z krwi na krzepliwość (PT, APTT i liczba płytek krwi), więc już nie do końca pamiętam - nie będę tutaj niestety ekspertem. Jednak jak usłyszałam o tej aspirynie, to wydaje mi się, że warto, żebyś o nich pomyślała.

    Zerknęłam w internecie i można zrobić koagulogram, w którym bada się kilka parametrów, między innymi właśnie te. Poczytaj i spytaj jutro koleżanki, pewnie będzie najlepiej wiedzieć, skoro pracuje w laboratorium: http://party.pl/porady/zdrowie/badania-krzepliwosci-krwi-jak-sprawdzic-krzepliwosc-106641-r1/
    Pisze tu, że kosztuje około 50zł.

    Problemy z krzepliwością mogą powodować kłopoty z zagnieżdżaniem się zarodka - a więc jajeczko może być zapłodnione ale nigdy nie uda mu się wgryźć w ściankę macicy (a dopiero po zagnieżdżeniu test ciążowy może wyjść). Niektórzy lekarze przy nadkrzepliwości zalecają właśnie Acard. Skoro u Ciebie wszystko OK, a w ciążę zaszłaś biorąc aspirynę, to może to dobry trop?

    A jeśli chodzi o mutacje związane z zakrzepicą - tutaj chyba wychodzi najtaniej (300zł) - http://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/
    Ja je robiłam i właśnie w związku z wynikami zaczęłam brać Acard. Warto zrobić, bo niektóre z tych mutacji mogą powodować poronienia nawet w późnej ciąży, więc lepiej dmuchać na zimne.
    To badanie genetyczne, więc pobierasz materiał z policzka - takim wacikiem. Zamawiasz kuriera, przychodzi, a potem odsyłasz i po około 2 tygodniach masz wyniki.

    Wiem, że to dużo informacji i pewnie ciężko Ci się połapać na początku w tych wszystkich badaniach :) No i też sporo pieniędzy trzeba na to wszystko wydać, szczególnie, że lekarze często nie chcą nic zlecać - ale moim zdaniem lepiej raz się zbadać i wiedzieć, na czym się stoi, niż czekać w nieskończoność :)

    ania14 lubi tę wiadomość

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 20 października 2017, 05:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    31dc test negatywny. Czekam na @ i zaczynam od nowa:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 20 października 2017, 05:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    te wszystkie estradiole itp trzeba robic z rana i na czczo czy mozna popoludniu?

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • KochamSłońce Autorytet
    Postów: 615 257

    Wysłany: 20 października 2017, 05:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoczyła mi temperatura! <3

    patuniek86, Pati88, pumka1990, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    8p3os65gnm7ai4h9.png
  • kashanti Autorytet
    Postów: 371 323

    Wysłany: 20 października 2017, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze test zaliczony :)
    2461bwx.jpg

    I w sumie to co ja teraz powinnam zrobic ? Lekarz rodzinny? Laboratorium? Poczekac jeszcze tydzień?
    Troche sie denerwuje, bo wlasnie obwieściłam dobra nowinę mojemu M a on biedny w niedzielena 2 tygodnie wyjeżdża z domu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 06:32

    PLPaulina, patuniek86, MałaMi90, Existenz, Paulinaaa, anyzratak, Pati88, Magda - mbc, klaudiaaa93, Kasiulka90, cestlavie lubią tę wiadomość

    oar8vkcb5jpelhqj.png
  • KochamSłońce Autorytet
    Postów: 615 257

    Wysłany: 20 października 2017, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Melduje, ze test zaliczony :)
    2461bwx.jpg

    I w sumie to co ja teraz powinnam zrobic ? Lekarz rodzinny? Laboratorium? Poczekac jeszcze tydzień?
    Troche sie denerwuje, bo wlasnie obwieściłam dobra nowinę mojemu M a on biedny w niedzielena 2 tygodnie wyjeżdża z domu.
    Gratulacje! :)

    justi:: lubi tę wiadomość

    8p3os65gnm7ai4h9.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 20 października 2017, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti, wiedziałam!!! <3
    Super, gratulacje! :-D
    Ja do gina idę 2 listopada, zrobiłam betę i morfologię - morfologię mam bezpłatnie na życzenie w pakiecie, więc co mi tam - przynajmniej mam komplet badań :-) Zrobiłam też tsh, ale to endokrynolog mi kazała - i w poniedziałek będę się do niej dobijać :-)

    Ale się cieszę, ale WIEDZIAŁAM! że będzie u Ciebie zielono! :-D

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 października 2017, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można stwierdzić, że październik robi się udany. :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2190 731

    Wysłany: 20 października 2017, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti gratulacje :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • kashanti Autorytet
    Postów: 371 323

    Wysłany: 20 października 2017, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) październik jest szczęśliwym miesiącem dla kilku z nas ale gwarantuje, ze w listopadzie bedzie jeszcze lepiej :)

    Same stresy w tym miesiacu... pierw, ze nie bedzie jajeczkowania, potem, ze serduszka były o złym czasie, następnie, zeby zarodek sie zagnieździł o ile doszło do zapłodnienia... potem poerwszy test negatywny... dzisiaj chwila radości i teraz znowu stres, zeby wszystko było ok i zeby @ jednak nie przyszła... mam nadzieje, ze nie osiwieje bo przeczuwam, ze tych stresów bedzie coraz wiecej z coraz to nowszych powodów...

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    oar8vkcb5jpelhqj.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1815 737

    Wysłany: 20 października 2017, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti- Gratuluje !! :))))))
    A w którym dniu cyklu miałaś negatyw, i teraz w którym jesteś jak wyszedł pozytyw ? Bardzo wyraźne kreseczki, będzie dobrze !!!

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • kashanti Autorytet
    Postów: 371 323

    Wysłany: 20 października 2017, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Kashanti- Gratuluje !! :))))))
    A w którym dniu cyklu miałaś negatyw, i teraz w którym jesteś jak wyszedł pozytyw ? Bardzo wyraźne kreseczki, będzie dobrze !!!
    Dziekuje bardzo ;) mam nadzieje, ze bedzie dobrze bo cos za łatwo poszło. To moj pierwszy cykl starań i mam nadzieje, ze skończy sie wszystko tak jak powinno:)
    Negatywny wynik testu miałam przedwczoraj ( był to 30dc) a dzisiaj 32dc i sa 2 kreski. W tym miesiącu spodziewałam sie, ze cały cykl bedzie miał 33-34 dni. Mozesz, zobaczyc na moj wykres.

    oar8vkcb5jpelhqj.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 325 112

    Wysłany: 20 października 2017, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti moje gratulacje !!! ZAZDROSZCZĘĘĘĘ!!! kochana który to Twój cykl ? widze serduszka co dwa dni dają radę, ja od kolejnego msc jak mi sie teraz nie uda też będę działac do dwa dni

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 325 112

    Wysłany: 20 października 2017, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Dziekuje bardzo ;) mam nadzieje, ze bedzie dobrze bo cos za łatwo poszło. To moj pierwszy cykl starań i mam nadzieje, ze skończy sie wszystko tak jak powinno:)
    Negatywny wynik testu miałam przedwczoraj ( był to 30dc) a dzisiaj 32dc i sa 2 kreski. W tym miesiącu spodziewałam sie, ze cały cykl bedzie miał 33-34 dni. Mozesz, zobaczyc na moj wykres.
    Już wiem nie widziałam tego wpisu

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego