Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 10 października 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:37

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 10 października 2019, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Może implantacja?

    Byłoby miło, ale raczej marzenie ściętej głowy 😅🙄

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 10 października 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Melduję że dostałam @. Cykl 24 dni. Masakra...

    Przykro mi, oby kolejny cykl był owocny...
    Ja od miesięcy mam tak krótkie cykle w przedziale 23-26. Najkrótszy to już w ogóle trwał 22 dni.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 10 października 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 wrote:
    Zaczęłam dzisiaj krwawić. Jestem w szpitalu ...

    Kurcze, trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Dawaj znać.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2170 2088

    Wysłany: 10 października 2019, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Agnieszka. ❤️

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • bella88 Autorytet
    Postów: 433 480

    Wysłany: 10 października 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Przykro mi, oby kolejny cykl był owocny...
    Ja od miesięcy mam tak krótkie cykle w przedziale 23-26. Najkrótszy to już w ogóle trwał 22 dni.
    A byłaś kiedyś z tym u lekarza? To normalne? Też właśnie tak mam i boję się że może właśnie tu leżec problem.

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 10 października 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    A byłaś kiedyś z tym u lekarza? To normalne? Też właśnie tak mam i boję się że może właśnie tu leżec problem.

    Nie nie byłam jeszcze... Też sie zastanawiałam czy to normalne, chociaż czytalam, ze taka długość cykli mieści się w granicach normy. Ale niedlugo planuje iść do gina to spytam go o zdanie.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 10 października 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 wrote:
    Zaczęłam dzisiaj krwawić. Jestem w szpitalu ...
    Trzymam kciuki żeby wszytsko było dobrze ✊


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 10 października 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 wrote:
    Zaczęłam dzisiaj krwawić. Jestem w szpitalu ...
    Trzymam kciuki żeby było ok 😘✊✊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 10 października 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz odebrałam wynik... Fsh w normie 😊

    doomi03, zakochanaaw, Sleepyhead lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 10 października 2019, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja juz odebrałam wynik... Fsh w normie 😊

    No widzisz :) a tak się balaś 😝

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 10 października 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @agniesia8899 bardzo mi przykro! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 10 października 2019, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miałam 5 dzień @ i w sumie to było już tylko plamienie brązowe, dziś też plamienie ale krew taka jasna i strasznie boli mnie prawy jajnik tak jak w tym czasie "owulacyjnym", rano w pracy ledwo dobiegłam do toalety i zwymiotowałam nie wiem co się dzieje ;o chyba zrobię test owulacyjny z ciekawości ;p

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 10 października 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test owu :o https://zapodaj.net/3e25ac1a012fa.jpg.html
    Jutro zrobię drugi, dziwi mnie to... Pierwszy raz mam taką sytuację, w tamtym cyklu miałam prawdopodobnie pierwszy raz owulację z lewego jajnika i wychodziły testy a takto nie wychodziły mi w ogóle :/ ginekolog mam dopiero na 24.10, poczekam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 14:47

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Jadwiga38 Koleżanka
    Postów: 33 26

    Wysłany: 10 października 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 wrote:
    Zaczęłam dzisiaj krwawić. Jestem w szpitalu ...
    Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 😘

  • Skrzydlata Autorytet
    Postów: 836 311

    Wysłany: 10 października 2019, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899 trzymaj się! Będzie dobrze <3

    Ja kiedyś miałam fazę lutealną 11 dni i zaczęłam brać Niepokalanek mnisi i mi się wydłużyło do 13. Ale to była kwestia progesteronu chyba. Bo Niepokalanek działa jak duphaston na przykład.
    A nie wiem z czego u Was wynikają te krótsze cykle...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 15:30

    bella88 lubi tę wiadomość

    21 cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - 5.07.2020 - II pozytyw :D <3 Czekamy na Floriana <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)
    klz9df9hky1u0cac.png
    7v8rk0s3e7k56nit.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 10 października 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    agniesia8899 trzymaj się! Będzie dobrze <3

    Ja kiedyś miałam fazę lutealną 11 dni i zaczęłam brać Niepokalanek mnisi i mi się wydłużyło do 13. Ale to była kwestia progesteronu chyba. Bo Niepokalanek działa jak duphaston na przykład.
    A nie wiem z czego u Was wynikają te krótsze cykle...

    U mnie progesteron jest dobry... Ale może skuszę się i również zacznę stosować tego niepokalanka skoro ma takie dobre właściwości :)

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3197 5284

    Wysłany: 10 października 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    agniesia8899 trzymaj się! Będzie dobrze <3

    Ja kiedyś miałam fazę lutealną 11 dni i zaczęłam brać Niepokalanek mnisi i mi się wydłużyło do 13. Ale to była kwestia progesteronu chyba. Bo Niepokalanek działa jak duphaston na przykład.
    A nie wiem z czego u Was wynikają te krótsze cykle...
    Oo to dla mnie dobra wiadomosc, bo od tego cyklu tez zaczelam brac niepokalanek - w tabletkach castagnus. Moze cos podkreci progesteron i moze sie uda tym razem ☺️

    uwo99jcgo4bhnfqx.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI 💉Gonal 150, Menopur 75 | 24.01.2021 - punkcja, 14 dojrzałych komórek
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml | 8dpt - beta 110,50, prg 231 | 10dpt - beta 164,20 | 12dpt - beta 371,90, prg 222 | 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm małego człowieka 💚
    27dpt - 8,1 mm małego człowieka, FHR 126/min 💚
    4.03 - usg 🙏🏼🍀

    Kropuś rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3197 5284

    Wysłany: 10 października 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziewczyny jeszcze wczoraj robilam test owu, a dzisiaj znow temperatura skoczyla juz do 36,93 i owu wyznaczylo mi, ze owulacje mialam w poniedzialek. 😅

    Takze teraz pby faza luealna trwala jak najdluzej z pozytywnym finalem. Teoretycznie w poniedzialek 21.10 powinnam miec @ wiec jesli jej nie bedzie to 22.10 zrobie test.
    Takze mozecie mnie przesunac na testowanie o jeden dzien pozniej 😊

    doomi03, Evelle28 lubią tę wiadomość

    uwo99jcgo4bhnfqx.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI 💉Gonal 150, Menopur 75 | 24.01.2021 - punkcja, 14 dojrzałych komórek
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml | 8dpt - beta 110,50, prg 231 | 10dpt - beta 164,20 | 12dpt - beta 371,90, prg 222 | 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm małego człowieka 💚
    27dpt - 8,1 mm małego człowieka, FHR 126/min 💚
    4.03 - usg 🙏🏼🍀

    Kropuś rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 10 października 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jedno przemyślenie dzisiejszego dnia, albo jestem w ciąży albo ześwirowałam 😀 Czekam na okres, powinnam dostać w weekend ale mam myśli totalnie skrajne. Raz że się udało bo to i to, a zaraz eee nie niemożliwe... Mam dość swojego mózgu i muszę się wygadac 😂

    Ogólnie zaraz po owulacji czułam kilka dni to klucie, to ciągnięcie raz w jednym, raz w drugim jajniku. Po kilku dniach minęło, zaczęło się pobolewanie brzucha. Teraz brzuch ok, ale piersi trochę bolesne. Tyle że zmniejszyłam w tym cyklu dawkę bromergonu więc mogą boleć że względu na wyższą prolaktyne.... Dodatkowo od paru dni najeść się nie mogę. Nachodzi mnie na kwaśne, więc śledzie i ogórkowa poszły w ruch.

    Podsumowując dziś oficjalnie mężowi powiedziałam, że albo jestem w ciąży albo organizm domaga się robienia zapasów na zimę 😂 Mogłabym jeszcze conajmniej 5 objawów ciążowych wymienić które u mnie wystąpiły, ale i tak już się rozpisałam... Cóż pozostaje mi czekać jeszcze do niedzieli i się okaże co z tą moją intuicją się dzieje 😀 ale powiem Wam jedno, z miesiąca na miesiąc czekając na @ bardziej wariuje 🙄

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego