Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie test jutro mozesz powtórzyć :) najlepiej jakiś apteczny :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne, że test powtórzę, jutro z samego rańca będę sikać znowu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka, najpierw zrobiłam ten z allegro, a później powtórzyłam już na aptecznym. teraz krecha wygląda tak:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cc4a35d33750598c.html
    na żywo trochę bardziej wyraźna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczna kreseczka :) Ciche gratulacje mamusiu :D

Toxey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:33

Toxey lubi tę wiadomość

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey to nie żaden cień cienia tylko wyraźna krecha:)

dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym potwierdzeniem owulacji na USG?
    czy jest możliwość przeoczenia owulacji przez gin czy widoczność ciałka zółtego jest nie do przeoczenia? zastanawia mnie to bardzo bo byłam na USG w 14 dc i ginka mówi że cykl bezowulacyjny ze są pęcherzyki ale małe, a dużo objawów wskazywało na owulację:/ przedwczoraj i wczoraj mam jakieś dziwne plamienia mimo brania luteiny, których nigdy nie miałam, śluz barwy kawy-mlekiem, dzisiaj cisza:/ eh już sama nie wiem niby czekam na @ a z drugiej strony jakaś nadzieja jest że moze ginka przeoczyła owu, zwłaszcza ze wiem ze moze być 3-4 dni przed skokiem temp

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona Tobie też musi się udać!! Ja ciągle wierzę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na mój dziwaczny wykres ciągle mam wątpliwości...

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey – Ja też widzę cień, szkoda tylko, że wyniki w poniedziałek, ale na pewno będzie dobrze :)

U mnie z kolei chwilowy zastój bo w poprzednim cyklu w 15 dc wyszedł mi pozytywny test ovu, a teraz nic, ciągle zaznaczam negatywy i nie wiem czy to źle robię… Staram się robić popołudniu, ok. 17 + długo, min. 2h nie pić i nic. Nie wiem już czy w ogóle ufać tym testom. :(

Toxey lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    U mnie z kolei chwilowy zastój bo w poprzednim cyklu w 15 dc wyszedł mi pozytywny test ovu, a teraz nic, ciągle zaznaczam negatywy i nie wiem czy to źle robię… Staram się robić popołudniu, ok. 17 + długo, min. 2h nie pić i nic. Nie wiem już czy w ogóle ufać tym testom. :(

Podobno testy owulacyjne, nie są dokładne i nie wskazują owulacji dokładnie, teoretycznie od testu pozytywnego do 3/4 dni może wystąpić owulka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:15

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey- cichutko gratuluje <3 <3 <3

Może nam się rusza ten październik???
    Czego nam baaaardzo życzę :)

Toxey lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey gratulacje ;) czekamy na Twoje wyniki , Ja właśnie wróciłam z bety bo powtarzałam dzisiaj i dziś lub jutro max bede miała wyniki . Też czekam niecierpiliwe ! ;)

Toxey lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Toxey – Ja też widzę cień, szkoda tylko, że wyniki w poniedziałek, ale na pewno będzie dobrze :)

z tymi testami owu tak to jest, ponoć nie każdej wychodzą, a później się okazuje, że owulka jednak była.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Toxey gratulacje ;) czekamy na Twoje wyniki , Ja właśnie wróciłam z bety bo powtarzałam dzisiaj i dziś lub jutro max bede miała wyniki . Też czekam niecierpiliwe ! ;)

Kurczę, a ja byłam w ośrodku obok siebie, nie chciało mi się nigdzie lecieć, szpital mam 7 km dalej, a nie mam auta i dupa! Nie robią wyników u siebie, tylko wysyłają...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co u Mnie też odsyłają do labo gdzie indziej bo u mnie w przychodni nie mają labolatorium ... ale i tak dosć szybko będą wyniki u Mnie ;) Oby dobra PASSA się rozpoczeła hehe

Toxey, Toxey, Buziulka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    biedroneczka, najpierw zrobiłam ten z allegro, a później powtórzyłam już na aptecznym. teraz krecha wygląda tak:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cc4a35d33750598c.html
    na żywo trochę bardziej wyraźna...
    piekny widok aż sie wzruszyłam kurde no ostatnio łatwo sie wzruszam :)
    zaciskam kciuki :)

Toxey lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    Toxey to nie żaden cień cienia tylko wyraźna krecha:)

dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym potwierdzeniem owulacji na USG?
    czy jest możliwość przeoczenia owulacji przez gin czy widoczność ciałka zółtego jest nie do przeoczenia? zastanawia mnie to bardzo bo byłam na USG w 14 dc i ginka mówi że cykl bezowulacyjny ze są pęcherzyki ale małe, a dużo objawów wskazywało na owulację:/ przedwczoraj i wczoraj mam jakieś dziwne plamienia mimo brania luteiny, których nigdy nie miałam, śluz barwy kawy-mlekiem, dzisiaj cisza:/ eh już sama nie wiem niby czekam na @ a z drugiej strony jakaś nadzieja jest że moze ginka przeoczyła owu, zwłaszcza ze wiem ze moze być 3-4 dni przed skokiem temp

Asiek, smiac mi sie chce jak gin w 14 dc mowi ze cykl bezowulacyjny :)

Ja w 14 dc mam czasem jeszcze mikro pecherzyki, a mam piekne owulacje w 30dc!
    Fakt, branie lutki oszuka Ci tempke, nastepnym razem popros o dupka bo syntetyk nie wplywa na temperature.

A po 14 dc nie bylas juz na monitoringu? Wiesz, lekarze to czasem konowaly. Badz dobrej mysli! ♡

A czy gin moze ominac owulke? O taaaaak. I tacy sie zdarzaja, a nawet lepsi, by tylko kase wyciagnac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    piekny widok aż sie wzruszyłam kurde no ostatnio łatwo sie wzruszam :)
    zaciskam kciuki :)

ja jak zobaczyłam to zrobiło mi się zimno i cała się spociłam :D nadal mi się wydaje, że te trzy testy (każdy innej firmy) się mylą! :D

Wysłany: 17 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Zaciskam kciuki :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Daisy Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:

U mnie z kolei9 chwilowy zastój bo w poprzednim cyklu w 15 dc wyszedł mi pozytywny test ovu, a teraz nic, ciągle zaznaczam negatywy i nie wiem czy to źle robię… Staram się robić popołudniu, ok. 17 + długo, min. 2h nie pić i nic. Nie wiem już czy w ogóle ufać tym testom. :(

Kochana patrzac na wykres to jestes jeszcze przed owu. A sprobuj siknac ok poludnia na test, wiesz lh gwaltownie wzrasta tuz przed owu, wiec mozesz miec tez krotki pik lh i nie zanotowac tego na tescie. Czekaj cierpliwie, owulka na pewno przyjdzie na dniach!

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ