Paździrnikowe Szczęścia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo nie siniak. Czernienie pojawia się wtedy, kiedy zmienia się odczyn naskórka czy tam potu, a złoto jest niskiej próby (np. 333). Odczyn natomiast może się zmienić kiedy wydzielane są troszkę inne substancje, np. w czasie właśnie choroby czy ciąży. Rzadko bo rzadko, ale czasem w stanach chorobowych srebro mnie lekko barwi (nie aż tak, jak Ciebie).
-
Serena idz do internisty bo byc moze jestes na cos chora. Skora pod zlotem czernieje gdy podczas choroby sie zmienia sklad naszej skory gdy toksyny sie wydzielaja. Sprawdz tez poziom zelaza we krwi bo to tez moze byc przyczyna ze Ci czernieje skora pod zlotem.
Bo na uczulenie to nie wyglada, no chyba ze sie teraz go nabawilas, ale to watpliwe -
nick nieaktualny
-
To nie siniak i nie boli, ale mocno i rozlegle brudzi. Nawet łączenie pomiędzy palcami i boki palców przylegających. Nigdy wcześniej mi ten pierścionek nie brudził i trochę się martwię, a na badania mi nie po drodze. Mam skierowanie na jakieś tam ogólne, ale idę dopiero 10.11. Zamieniłam pierścionek miejscem z obrączką i zobaczę czy tam też będzie czerniał.
-
nick nieaktualnyOne zawierają siarkę, a zgodnie z mądrościami z sieci wziętymi ona wydziela się z organizmu przez skórę i może wchodzić w reakcję z metalem z biżuterii. Tyle, że siarczki złota raczej chyba nie jest łatwo uzyskać, w ogóle z tego, co pamiętam z chemii, złoto raczej trudno reaguje, nie wiem co o tym myśleć. To z neta wzięte info
Edit: znalazłam coś - tak jak myślałam, złoto raczej nie reaguje samo z siebie, to raczej w odniesieniu do srebra się sprawdza z tym siarczkiem (jest on czarny). http://ciekawnik.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=377 tutaj linkWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:42
-
nick nieaktualny
-
serena1989 wrote:Dziewczyny, a ja tak z innej beczki zupełnie… słyszałyście coś o czernieniu skóru pod złotem? Od jakiegoś czasu (od jakiegoś tygodnia) zauważyłam, że czernieje mi palec pod pierścionkiem zaręczynowym, który noszę od 1,5 roku i nigdy nic takiego mi się nie działo. Na drugiej ręce mam złotą obrączkę i pod nią nic się nie dzieje. Codziennie biorę witaminy, magnez, nawet dziś wypiłam jednodniowy sok buraczkowy, żeby uzupełniać niedobory Miała któraś z was coś takiego? Oczywiście w necie pojawiają się opinie, że choroba albo ciąża, ale staram się nie wkręcać, to by było zbyt szybko.
szyja brudna jakbym sie nigdy nie myła i uszy od kolczyków ;/
od pierscionka i branzoletki nie mam
ktos mnie kiedys nastraszył że tak się robi jak ktoś na serce choruje ;/ -
Gdzie jest Toxeyyyy!
-
Z tym złotem mam tak samo, ale zaręczynowy i obrączkę mam z białego złota i nic takiego się nie dzieje...
Ale Wam kochane zazdroszczę tych dwóch kreseczek...Ja już jestem w listooadowych groszkach. Trzymam za Was wszystkie kciukasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:16
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam wyniki drugiej bety i mnie trochę zmartwiła 1 wynik 73.04 a 2 to 117.92 beta się nie podwoiła co teraz? Ale się boję...
Daisy lubi tę wiadomość
[*] 6.06.2014 Aniołek
[*] 25.10.2014 kolejny Aniołek
Boże proszę Cię o Cud i o kolejną ciążę, tym razem szczęśliwą i o zdrowe dzieciątko, proszę. -
laska a jaka była przerwa między betami?
w ciągu 48h ma przyrosnąć o około 66% to raczej się mieścisz:P:)
ja miałam wczoraj betę 30.. więc pomyśl jakiego ja mam stresa -
no po 48 godzinach robiłam chyba się nie mieszczę coś w granicy 60 wychodzi a Ty 1 robiłas tak?[*] 6.06.2014 Aniołek
Boże proszę Cię o Cud i o kolejną ciążę, tym razem szczęśliwą i o zdrowe dzieciątko, proszę. -
tak tak ja pierwszą w 10dpo... w sumie albo to 10dpo albo 9...
ale beta niska i tak się boję.
Nie martw się wydaje mi się, że duzo przyrosła.. nie wiem czy te RÓWNE 66% jest reguła.
Moze wypowie się ktoś bardziej doświadczony:>? -
No właśnie jak ktoś coś to proszę o odp bo normalnie cała się trzęsę Marteczka Ty masz taką w 10 dpo ja w 17 dpo miałam 73.04 więc raczej nie masz się czym martwić[*] 6.06.2014 Aniołek
nick nieaktualnyDziewczyny, 66% jest niby regułą, ale jak to z regułami bywa, nie u każdej kobiety się to sprawdza. Są przypadki, gdzie przyrost jest niższy, a z dzidziolem wszystko ok Także nie stresujcie się, poczekajcie na rozwój wypadków, w razie czego spytajcie swojego gina co on na to
-
asiorekk wrote:Dziewczyny mam wyniki drugiej bety i mnie trochę zmartwiła 1 wynik 73.04 a 2 to 117.92 beta się nie podwoiła co teraz? Ale się boję...
Ja postanowiłam, że jak uda nam się kolejny raz zajść w ciążę, to nie będę chodzić na betę, bo za bardzo mnie to stresuje, czy dobrze rośnie i nie działa to pozytywnie. Najwyżej pójdę tylko raz, żeby potwierdzić ciążęasiorekk, Sue lubią tę wiadomość