Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia od 5dpo do okresu...
Odpowiedz

Plamienia od 5dpo do okresu...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia91 wrote:
    U mnie takie plamienie zdarzyło się pierwszy raz w tym cyklu. Wcześniej wszystko jak w zegarku po dostawieniu tabletek w marcu, cykle 27-dniowe. Tym razem plamienie 4 dni przed okresem, najpierw różowe, później przekształciło się w brązowe, a po 2 dniach w okres. Jest po pierwszej dawce Pfizera, myślicie ze to może mieć wpływ? Kiedy najlepiej zbadać progesteron?

U mnie po drugiej dawce narazie nie ma plamienia a zwykle w tym czasie juz były więc może cykl się wydluzy, chociaż podobno szczepienie nie wypływa na hormony i cykl miesiączkowy 🤷‍♀️ progesteron bada się w 7 lub 8 dniu po owulacji.

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 7/8dpo, szczerze mówiąc przyjęłam II dawkę pfeizera i takie cyrki a przy pierwszej tez miałam plamienia większe niż zawsze.. może i jest jakaś zaleznosc

• Mia91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa wrote:
    Progesteron 7/8dpo, szczerze mówiąc przyjęłam II dawkę pfeizera i takie cyrki a przy pierwszej tez miałam plamienia większe niż zawsze.. może i jest jakaś zaleznosc

Ja po odsyaiwbiu tabletek mam skąpe okresy od 4 cykli, ten jest wyjątkowo obfity i poprzedzony plamieniem. Sama nie wiem, czy ma to bardziej związek ze szczepieniem, czy z tym, że organizm wraca do normy po 10 latach zażywania hormonów.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ