Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia od 5dpo do okresu...
Odpowiedz

Plamienia od 5dpo do okresu...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia91 wrote:
    U mnie takie plamienie zdarzyło się pierwszy raz w tym cyklu. Wcześniej wszystko jak w zegarku po dostawieniu tabletek w marcu, cykle 27-dniowe. Tym razem plamienie 4 dni przed okresem, najpierw różowe, później przekształciło się w brązowe, a po 2 dniach w okres. Jest po pierwszej dawce Pfizera, myślicie ze to może mieć wpływ? Kiedy najlepiej zbadać progesteron?

U mnie po drugiej dawce narazie nie ma plamienia a zwykle w tym czasie juz były więc może cykl się wydluzy, chociaż podobno szczepienie nie wypływa na hormony i cykl miesiączkowy 🤷‍♀️ progesteron bada się w 7 lub 8 dniu po owulacji.

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 7/8dpo, szczerze mówiąc przyjęłam II dawkę pfeizera i takie cyrki a przy pierwszej tez miałam plamienia większe niż zawsze.. może i jest jakaś zaleznosc

• Mia91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa wrote:
    Progesteron 7/8dpo, szczerze mówiąc przyjęłam II dawkę pfeizera i takie cyrki a przy pierwszej tez miałam plamienia większe niż zawsze.. może i jest jakaś zaleznosc

Ja po odsyaiwbiu tabletek mam skąpe okresy od 4 cykli, ten jest wyjątkowo obfity i poprzedzony plamieniem. Sama nie wiem, czy ma to bardziej związek ze szczepieniem, czy z tym, że organizm wraca do normy po 10 latach zażywania hormonów.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ