Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia od 5dpo do okresu...
Odpowiedz

Plamienia od 5dpo do okresu...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia91 wrote:
    U mnie takie plamienie zdarzyło się pierwszy raz w tym cyklu. Wcześniej wszystko jak w zegarku po dostawieniu tabletek w marcu, cykle 27-dniowe. Tym razem plamienie 4 dni przed okresem, najpierw różowe, później przekształciło się w brązowe, a po 2 dniach w okres. Jest po pierwszej dawce Pfizera, myślicie ze to może mieć wpływ? Kiedy najlepiej zbadać progesteron?

U mnie po drugiej dawce narazie nie ma plamienia a zwykle w tym czasie juz były więc może cykl się wydluzy, chociaż podobno szczepienie nie wypływa na hormony i cykl miesiączkowy 🤷‍♀️ progesteron bada się w 7 lub 8 dniu po owulacji.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 7/8dpo, szczerze mówiąc przyjęłam II dawkę pfeizera i takie cyrki a przy pierwszej tez miałam plamienia większe niż zawsze.. może i jest jakaś zaleznosc

• Mia91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa wrote:
    Progesteron 7/8dpo, szczerze mówiąc przyjęłam II dawkę pfeizera i takie cyrki a przy pierwszej tez miałam plamienia większe niż zawsze.. może i jest jakaś zaleznosc

Ja po odsyaiwbiu tabletek mam skąpe okresy od 4 cykli, ten jest wyjątkowo obfity i poprzedzony plamieniem. Sama nie wiem, czy ma to bardziej związek ze szczepieniem, czy z tym, że organizm wraca do normy po 10 latach zażywania hormonów.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ