X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia od 5dpo do okresu...
Odpowiedz

Plamienia od 5dpo do okresu...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia91 wrote:
    U mnie takie plamienie zdarzyło się pierwszy raz w tym cyklu. Wcześniej wszystko jak w zegarku po dostawieniu tabletek w marcu, cykle 27-dniowe. Tym razem plamienie 4 dni przed okresem, najpierw różowe, później przekształciło się w brązowe, a po 2 dniach w okres. Jest po pierwszej dawce Pfizera, myślicie ze to może mieć wpływ? Kiedy najlepiej zbadać progesteron?

U mnie po drugiej dawce narazie nie ma plamienia a zwykle w tym czasie juz były więc może cykl się wydluzy, chociaż podobno szczepienie nie wypływa na hormony i cykl miesiączkowy 🤷‍♀️ progesteron bada się w 7 lub 8 dniu po owulacji.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 7/8dpo, szczerze mówiąc przyjęłam II dawkę pfeizera i takie cyrki a przy pierwszej tez miałam plamienia większe niż zawsze.. może i jest jakaś zaleznosc

• Mia91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa wrote:
    Progesteron 7/8dpo, szczerze mówiąc przyjęłam II dawkę pfeizera i takie cyrki a przy pierwszej tez miałam plamienia większe niż zawsze.. może i jest jakaś zaleznosc

Ja po odsyaiwbiu tabletek mam skąpe okresy od 4 cykli, ten jest wyjątkowo obfity i poprzedzony plamieniem. Sama nie wiem, czy ma to bardziej związek ze szczepieniem, czy z tym, że organizm wraca do normy po 10 latach zażywania hormonów.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ