Plamienia od 5dpo do okresu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Mia91 wrote:U mnie takie plamienie zdarzyło się pierwszy raz w tym cyklu. Wcześniej wszystko jak w zegarku po dostawieniu tabletek w marcu, cykle 27-dniowe. Tym razem plamienie 4 dni przed okresem, najpierw różowe, później przekształciło się w brązowe, a po 2 dniach w okres. Jest po pierwszej dawce Pfizera, myślicie ze to może mieć wpływ? Kiedy najlepiej zbadać progesteron?
U mnie po drugiej dawce narazie nie ma plamienia a zwykle w tym czasie juz były więc może cykl się wydluzy, chociaż podobno szczepienie nie wypływa na hormony i cykl miesiączkowy 🤷♀️ progesteron bada się w 7 lub 8 dniu po owulacji. -
Edkaa wrote:Progesteron 7/8dpo, szczerze mówiąc przyjęłam II dawkę pfeizera i takie cyrki a przy pierwszej tez miałam plamienia większe niż zawsze.. może i jest jakaś zaleznosc
Ja po odsyaiwbiu tabletek mam skąpe okresy od 4 cykli, ten jest wyjątkowo obfity i poprzedzony plamieniem. Sama nie wiem, czy ma to bardziej związek ze szczepieniem, czy z tym, że organizm wraca do normy po 10 latach zażywania hormonów. -