Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planowanie ciąży po antykoncepcji hormonalnej
Odpowiedz

Planowanie ciąży po antykoncepcji hormonalnej

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pani gin, powiedziała że najlepiej jakbyśmy chociaż miesiąc się wstrzymali ze staraniami. No i wyszło trochę jak chciała. Leci mi drugi miesiąc bez tabletek :) Czuję się świetnie.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Jui Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash a czy możesz powiedzieć czy to badanie na toksoplazmozę wykonuje się na czczo? W piątek pracuję trochę krócej i będę kończyła wcześniej, ale może lepiej przyjść później do pracy i rano zrobić badania? Będę wdzięczna za odp. :)

mycha moja gin jest zdania, że ciąża to nie choroba i nie ma sensu robić badań przed jeżeli regularnie poddaję się badaniom kontrolnym i na nic się nie uskarżam. Dosłownie tak nie powiedziała, ale tak można wywnioskować z jej podejścia. W sumie ja nie nalegałam na żadne badania ale tą toksoplazmozę zrobię dla spokoju własnego sumienia. A co do starania po antykoncepcji hormonalnej to poleciła mi jak najszybsze starania, bo wcześniej moje cykle były dość nieregularne.

qdyf61f.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jui, nie musisz być na czczo! :)
    Zrób badania dla własnego spokoju!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Jui Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ash :)
    idę w piątek po pracy :)

qdyf61f.png
  • Aga29 Nowa

Wysłany: 28 maja 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja skończyłam ostatnie opakowanie 24 maja czekam na @ i przystępuję do działania w dni płodne które ponoć wypadają od 8 czerwca do 16 .Trzymajcie kciuki :*

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ