plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatko ja z polopiryna to bym się wstrzymała bo może wywołac poronienie ale jest taki stara metoda mojej ciotki tzn pij lipę ona napewno grypę zwalczy i nie zaszkodzi przyszłemu poczęciu a jeżeli 38 to jak ktos tam pisał paracetamol i oczywiscie rutinoscorbin
Beata, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Rucia wyleżeć nie bardzo jest jak bo w pracy dzis jestem (ale ledwo na oczy widzę) szcypia mnie jak nie wiem co
gardło mnie nie boli tylko kości łamią i katar sie przyplatał dzis.
czyli myślisz ze dopóki nie przekroczy mi 38 to nie musze zbijac? a paracetamol jest bezpieczny?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:Mayus a to można w ciąży?
Beciu, tak naprawdęto teoretycznie żaden lek nie jest wskazany w ciąży, a to dlatego, że nie wiadomo, jak działa na płód. Bo nikt nie prowadzi doświadczeń na ciężarnych kobietach. Dlatego producenci na każdym leku piszą, że albo niezalecany w ciaży, albo, że wpływ na ciażę nie jest znany.
Ja tam sądzę, że jak raz na ruski rok weźmie się gripex, jeśli już naprawdę się umiera z przeziębienia, to nic się nie stanie, ale jeśli chcesz być megahiperostrożna, to pozostają tylko metody domowe w stylu herbata z miodem, cebula i czosnek...Rucia, Beata lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:dobra, zmiana tematu:)
wiecie.. mam psa:) małego:) i gotuje mu jedzenie. do tej pory nie było problemu jadł ładnie ale M mu dał parówkę, raz dwa.. kilka razy.. oczywiście byłam w robocie bo od razu by usłyszał co ja o tym sądzę..
i..? pies teraz nie che jeść swojego jedzenia.
napisałam rano liścik do M że jak nadal będzie go karmił parówkami to pies sie po 1 rozchoruje a po 2 nie będe mu gotowała.
odpisał mi właśnie w sms że juz nie da a pies zje jak "mu głód do dupki zajrzy"...
ja proponuje szczeniakowi nie gotować tylko kupić karmę dla szczeniaków suchą...
ponieważ zęby mu wtedy inaczej rosną mleczaki szybciej wypadają a w suchej karmie ma odpowiednie witaminy do rozwoju jak piesek skończy 1,5 roku wtedy można mu gotować...
a parówki są dobre do szkolenia psa i nie rozchoruje się po nich ale nie powinien być nimi karmiony to ma być nagroda17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Cześć Dziewczynki
Do mnie niestety wczoraj zawitala do mnie ciocia z ameryki, tak, ze zaczynamy od nowa. Nie przeżywałam wczorajszego jej nadejścia, ponieważ byłam przygotowana, ze przyjdzie bo byłam na wizycie u ginka przedwczoraj i nie dal żadnych złudzeń ze się udałowiec popłakałam sobie wtedy
a teraz jestem zwarta i gotowa, z nowymi silami i nadziejami. Musi się udac!!!
Pytanko do Was: powiedzcie mi kochane w 3 dc które badania najlepiej wykonać, żeby dały jako taki pogląd na moja płodność? Zamierzam zrobić LH i FSH i nie wiem co jeszcze. Poradzicie??
-
mauysia wrote:Beata wrote:Mayus a to można w ciąży?
Beciu, tak naprawdęto teoretycznie żaden lek nie jest wskazany w ciąży, a to dlatego, że nie wiadomo, jak działa na płód. Bo nikt nie prowadzi doświadczeń na ciężarnych kobietach. Dlatego producenci na każdym leku piszą, że albo niezalecany w ciaży, albo, że wpływ na ciażę nie jest znany.
Ja tam sądzę, że jak raz na ruski rok weźmie się gripex, jeśli już naprawdę się umiera z przeziębienia, to nic się nie stanie, ale jeśli chcesz być megahiperostrożna, to pozostają tylko metody domowe w stylu herbata z miodem, cebula i czosnek...
... tym bardziej, że Gripex ma paracetamol, który można brać w ciąży przez parę dni (oczywiście nie w dużych ilościach).
Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Fedra jaką ty masz piękną temperaturę !!! A wykres jaki obfitujący w fasolkę!
eee Rucia chyba nie załapałam Twojej wiadomości
temp ładna jak zawsze za kilka dni ładnie poleci w dół17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Beata wrote:Fedra wrote:Beata wrote:aGUŚ TERAZ TO JUŻ MI SIE AUTENTYCZNIE W KOWIE KOŁUJE I RECE PODRĘTWIAŁY OD TEGO CO CZYTAM CYT:Problemem takim może być marskość wątroby, niewydolność nerek, nowotwór nerek lub płuc oraz pierwotna niedoczynność wątroby
jeśli jest problem z wątrobą zrób sobie próby wątrobowe i mozna zażywać esentiale forte na regeneracje wątroby, jeśli chodzi o nerki wystrczy zrobić usg i jak dobrze pamiętam OB, na usg wyjdzie czy są jakieś złogi, zastoje i takie tam a OB mówi o tym że może być stan zapalny...
ale jeżeli nie odczuwasz bólu w plecach który promieniuje do brzucha, nie piecze Cię przy sikaniu i takie tam to nie masz tych problemów (uwiesz mi gdybyś miała problem z nerkami lub wątrobą to byś o tym wiedziała uwierz mi na słowo ja to przechodziłam nie raz)...
tak więc przestań czytać te bzdury lekarz najprawdopodobniej zleci Ci jeszcze raz badanie jeśli wynik wyjdzie poza normą przepisze leki...
I PRZESTAŃ PANIKOWAĆ
dzięki fedruś ale teraz już panikuję z innego powodu...bo porządnie sie rozchorowałam, i biorę leki na grypę a jeśli to ciąża?
spokojnie niejedna była chora brała leki i niewiedziała ze w ciąży była i nic się nie działo, wszystko było w pożądku, mnie chyba też coś bierze ale na razie podchodzę do tego bez leków...Beata lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnymauysia wrote:Beata wrote:Mayus a to można w ciąży?
Ja tam sądzę, że jak raz na ruski rok weźmie się gripex, jeśli już naprawdę się umiera z przeziębienia, to nic się nie stanie, ale jeśli chcesz być megahiperostrożna, to pozostają tylko metody domowe w stylu herbata z miodem, cebula i czosnek...
Mauysia zgadzam się w 100%. Uważam, ze nie można też popadać w paranoje. Beata jeżeli weźmiesz gripex to raczej nic nie powinno się stać. Ja w ciąży brałam mnóstwo leków które były zakazane, a urodziłam zdrowe dziecko.Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Rucia wrote:Fedra jaką ty masz piękną temperaturę !!! A wykres jaki obfitujący w fasolkę!
temp ładna jak zawsze za kilka dni ładnie poleci w dół
Oj weź nie kracz, a nóż widelec coś tam rośnie -
nick nieaktualnyewela84 wrote:Cześć Dziewczynki
Do mnie niestety wczoraj zawitala do mnie ciocia z ameryki, tak, ze zaczynamy od nowa. Nie przeżywałam wczorajszego jej nadejścia, ponieważ byłam przygotowana, ze przyjdzie bo byłam na wizycie u ginka przedwczoraj i nie dal żadnych złudzeń ze się udałowiec popłakałam sobie wtedy
a teraz jestem zwarta i gotowa, z nowymi silami i nadziejami. Musi się udac!!!
Pytanko do Was: powiedzcie mi kochane w 3 dc które badania najlepiej wykonać, żeby dały jako taki pogląd na moja płodność? Zamierzam zrobić LH i FSH i nie wiem co jeszcze. Poradzicie??
Ewela ja robiłam FSH, LH, Testosteron, PRL, Estradiol, DHEA-SO4 i TSH. -
Beata mi jak wyszła hiperprolaktynemia to też wariowałam i siedziałam w necie i szukałam o co chodzi, a teraz wiem, że nie ma sensu się zadręczać, bo nerwami hormonów nie wyleczymy. A dobrą stroną podwyższonej PRL jest to, że trafiłam na kafeterie a później tu do was i już jestem mądrzejsza.
Co do choroby to chyba wziełabym jakiś paracetamol i witaminki, a po pracy do łóżka spać, a M niech córą się zajmuje:)👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Beata wrote:koczek dzięki rutinoscorbin łykam on raczej napewno nie zaszkodzi prawda?
lipę? tzn. jakis syrop na bazie lipy?
nie kup sobie lipe w saszetkach ekspresową do zaparzania ona zbija gorączkę i stany zapalnei wirusowe takze mozesz spokojnie pic ja zamiast herbaty
Mi pomogła jak byłam w ciązy i iałam temp prawie 38.5 i samą lipą mi sie udało. chociaż najlepsza jet tak własnorecznie zebrana i zasuszonaBeata, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:Fedra jaką ty masz piękną temperaturę !!! A wykres jaki obfitujący w fasolkę!
temp ładna jak zawsze za kilka dni ładnie poleci w dół
Oj weź nie kracz, a nóż widelec coś tam rośnie
ha ha ha kra kra kra...
nie nastawiam się bo moje wykresy tak właśnie wyglądają idą w góre by potem polecieć w dół ostatnio było tak samo
ale spoko nie dołuje mnie to wcale do kwietnia niedaleko17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
gocha04 wrote:Beata mi jak wyszła hiperprolaktynemia to też wariowałam i siedziałam w necie i szukałam o co chodzi, a teraz wiem, że nie ma sensu się zadręczać, bo nerwami hormonów nie wyleczymy. A dobrą stroną podwyższonej PRL jest to, że trafiłam na kafeterie a później tu do was i już jestem mądrzejsza.
Co do choroby to chyba wziełabym jakiś paracetamol i witaminki, a po pracy do łóżka spać, a M niech córą się zajmuje:)
masz rację kochana dosyć przejmowania sie trudno co będzie to będzie
po pracy wskakuje do łózka hmmmm ale jeszcze zostaja lekcje bo Oliwka cały czas w domu...
niestety ale mąz chodzi na druga zmianę do pracy wiec do południa z nią siedzi, apotem ja musze zadzwonić do kogoś po lekcje, mam nadzieję że nie bedzie dziś dużoOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie