X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko ja z polopiryna to bym się wstrzymała bo może wywołac poronienie ale jest taki stara metoda mojej ciotki tzn pij lipę ona napewno grypę zwalczy i nie zaszkodzi przyszłemu poczęciu a jeżeli 38 to jak ktos tam pisał paracetamol i oczywiscie rutinoscorbin

Beata, Ola_czeka lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wyleżeć nie bardzo jest jak bo w pracy dzis jestem (ale ledwo na oczy widzę) szcypia mnie jak nie wiem co
    gardło mnie nie boli tylko kości łamią i katar sie przyplatał dzis.
    czyli myślisz ze dopóki nie przekroczy mi 38 to nie musze zbijac? a paracetamol jest bezpieczny?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koczek dzięki rutinoscorbin łykam on raczej napewno nie zaszkodzi prawda?
    lipę? tzn. jakis syrop na bazie lipy?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayus a to można w ciąży?

Beciu, tak naprawdęto teoretycznie żaden lek nie jest wskazany w ciąży, a to dlatego, że nie wiadomo, jak działa na płód. Bo nikt nie prowadzi doświadczeń na ciężarnych kobietach. Dlatego producenci na każdym leku piszą, że albo niezalecany w ciaży, albo, że wpływ na ciażę nie jest znany.

Ja tam sądzę, że jak raz na ruski rok weźmie się gripex, jeśli już naprawdę się umiera z przeziębienia, to nic się nie stanie, ale jeśli chcesz być megahiperostrożna, to pozostają tylko metody domowe w stylu herbata z miodem, cebula i czosnek...

Rucia, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dobra, zmiana tematu:)

wiecie.. mam psa:) małego:) i gotuje mu jedzenie. do tej pory nie było problemu jadł ładnie ale M mu dał parówkę, raz dwa.. kilka razy.. oczywiście byłam w robocie bo od razu by usłyszał co ja o tym sądzę..
    i..? pies teraz nie che jeść swojego jedzenia.

napisałam rano liścik do M że jak nadal będzie go karmił parówkami to pies sie po 1 rozchoruje a po 2 nie będe mu gotowała.

odpisał mi właśnie w sms że juz nie da a pies zje jak "mu głód do dupki zajrzy"...

ja proponuje szczeniakowi nie gotować tylko kupić karmę dla szczeniaków suchą...
    ponieważ zęby mu wtedy inaczej rosną mleczaki szybciej wypadają a w suchej karmie ma odpowiednie witaminy do rozwoju jak piesek skończy 1,5 roku wtedy można mu gotować...
    a parówki są dobre do szkolenia psa i nie rozchoruje się po nich ale nie powinien być nimi karmiony to ma być nagroda ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    Do mnie niestety wczoraj zawitala do mnie ciocia z ameryki, tak, ze zaczynamy od nowa. Nie przeżywałam wczorajszego jej nadejścia, ponieważ byłam przygotowana, ze przyjdzie bo byłam na wizycie u ginka przedwczoraj i nie dal żadnych złudzeń ze się udało :/ wiec popłakałam sobie wtedy :) a teraz jestem zwarta i gotowa, z nowymi silami i nadziejami. Musi się udac!!!
    Pytanko do Was: powiedzcie mi kochane w 3 dc które badania najlepiej wykonać, żeby dały jako taki pogląd na moja płodność? Zamierzam zrobić LH i FSH i nie wiem co jeszcze. Poradzicie?? :)

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Beciu, tak naprawdęto teoretycznie żaden lek nie jest wskazany w ciąży, a to dlatego, że nie wiadomo, jak działa na płód. Bo nikt nie prowadzi doświadczeń na ciężarnych kobietach. Dlatego producenci na każdym leku piszą, że albo niezalecany w ciaży, albo, że wpływ na ciażę nie jest znany.

Ja tam sądzę, że jak raz na ruski rok weźmie się gripex, jeśli już naprawdę się umiera z przeziębienia, to nic się nie stanie, ale jeśli chcesz być megahiperostrożna, to pozostają tylko metody domowe w stylu herbata z miodem, cebula i czosnek...

... tym bardziej, że Gripex ma paracetamol, który można brać w ciąży przez parę dni (oczywiście nie w dużych ilościach ;) ).

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata lekarzem nie jestem, a wkleiłam Ci tylko to co znalazłam 250mg paracetamolu na dobę. Najlepsze jednak są naturalne wspomagacze.

Beata, Dora lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Fedra jaką ty masz piękną temperaturę !!! A wykres jaki obfitujący w fasolkę!

eee Rucia chyba nie załapałam Twojej wiadomości ;)
    temp ładna jak zawsze za kilka dni ładnie poleci w dół ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedra wrote:
    Beata wrote:
    aGUŚ TERAZ TO JUŻ MI SIE AUTENTYCZNIE W KOWIE KOŁUJE I RECE PODRĘTWIAŁY OD TEGO CO CZYTAM CYT:Problemem takim może być marskość wątroby, niewydolność nerek, nowotwór nerek lub płuc oraz pierwotna niedoczynność wątroby

jeśli jest problem z wątrobą zrób sobie próby wątrobowe i mozna zażywać esentiale forte na regeneracje wątroby, jeśli chodzi o nerki wystrczy zrobić usg i jak dobrze pamiętam OB, na usg wyjdzie czy są jakieś złogi, zastoje i takie tam a OB mówi o tym że może być stan zapalny...
    ale jeżeli nie odczuwasz bólu w plecach który promieniuje do brzucha, nie piecze Cię przy sikaniu i takie tam to nie masz tych problemów (uwiesz mi gdybyś miała problem z nerkami lub wątrobą to byś o tym wiedziała uwierz mi na słowo ja to przechodziłam nie raz)...
    tak więc przestań czytać te bzdury lekarz najprawdopodobniej zleci Ci jeszcze raz badanie jeśli wynik wyjdzie poza normą przepisze leki...
    I PRZESTAŃ PANIKOWAĆ :)

dzięki fedruś ale teraz już panikuję z innego powodu...bo porządnie sie rozchorowałam, i biorę leki na grypę a jeśli to ciąża?

spokojnie niejedna była chora brała leki i niewiedziała ze w ciąży była i nic się nie działo, wszystko było w pożądku, mnie chyba też coś bierze ale na razie podchodzę do tego bez leków...

Beata lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Mauysia zgadzam się w 100%. Uważam, ze nie można też popadać w paranoje. Beata jeżeli weźmiesz gripex to raczej nic nie powinno się stać. Ja w ciąży brałam mnóstwo leków które były zakazane, a urodziłam zdrowe dziecko.

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:

Oj weź nie kracz, a nóż widelec coś tam rośnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela84 wrote:
    Cześć Dziewczynki :)
    Do mnie niestety wczoraj zawitala do mnie ciocia z ameryki, tak, ze zaczynamy od nowa. Nie przeżywałam wczorajszego jej nadejścia, ponieważ byłam przygotowana, ze przyjdzie bo byłam na wizycie u ginka przedwczoraj i nie dal żadnych złudzeń ze się udało :/ wiec popłakałam sobie wtedy :) a teraz jestem zwarta i gotowa, z nowymi silami i nadziejami. Musi się udac!!!
    Pytanko do Was: powiedzcie mi kochane w 3 dc które badania najlepiej wykonać, żeby dały jako taki pogląd na moja płodność? Zamierzam zrobić LH i FSH i nie wiem co jeszcze. Poradzicie?? :)

Ewela ja robiłam FSH, LH, Testosteron, PRL, Estradiol, DHEA-SO4 i TSH.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez az tak bardzo bym sie nie przjmowała tymi lekami raz jak sie weźmie to nic sie nie stanie

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata mi jak wyszła hiperprolaktynemia to też wariowałam i siedziałam w necie i szukałam o co chodzi, a teraz wiem, że nie ma sensu się zadręczać, bo nerwami hormonów nie wyleczymy. A dobrą stroną podwyższonej PRL jest to, że trafiłam na kafeterie a później tu do was i już jestem mądrzejsza.
    Co do choroby to chyba wziełabym jakiś paracetamol i witaminki, a po pracy do łóżka spać, a M niech córą się zajmuje:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    koczek dzięki rutinoscorbin łykam on raczej napewno nie zaszkodzi prawda?
    lipę? tzn. jakis syrop na bazie lipy?

nie kup sobie lipe w saszetkach ekspresową do zaparzania ona zbija gorączkę i stany zapalnei wirusowe takze mozesz spokojnie pic ja zamiast herbaty
    Mi pomogła jak byłam w ciązy i iałam temp prawie 38.5 i samą lipą mi sie udało. chociaż najlepsza jet tak własnorecznie zebrana i zasuszona

Beata, Ola_czeka lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:

Oj weź nie kracz, a nóż widelec coś tam rośnie ;)

ha ha ha kra kra kra...
    nie nastawiam się bo moje wykresy tak właśnie wyglądają idą w góre by potem polecieć w dół ostatnio było tak samo :)
    ale spoko nie dołuje mnie to wcale do kwietnia niedaleko :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKI DZIEWCZYNY KOCHANE JESTEŚCIE *)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FERDUŚ FAKTYCZNIE WYKRESIK SLICZNY :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata mi jak wyszła hiperprolaktynemia to też wariowałam i siedziałam w necie i szukałam o co chodzi, a teraz wiem, że nie ma sensu się zadręczać, bo nerwami hormonów nie wyleczymy. A dobrą stroną podwyższonej PRL jest to, że trafiłam na kafeterie a później tu do was i już jestem mądrzejsza.
    Co do choroby to chyba wziełabym jakiś paracetamol i witaminki, a po pracy do łóżka spać, a M niech córą się zajmuje:)

masz rację kochana dosyć przejmowania sie trudno co będzie to będzie :)
    po pracy wskakuje do łózka hmmmm ale jeszcze zostaja lekcje bo Oliwka cały czas w domu...
    niestety ale mąz chodzi na druga zmianę do pracy wiec do południa z nią siedzi, apotem ja musze zadzwonić do kogoś po lekcje, mam nadzieję że nie bedzie dziś dużo :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ