X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Beata wrote:
    aGUŚ TERAZ TO JUŻ MI SIE AUTENTYCZNIE W KOWIE KOŁUJE I RECE PODRĘTWIAŁY OD TEGO CO CZYTAM CYT:Problemem takim może być marskość wątroby, niewydolność nerek, nowotwór nerek lub płuc oraz pierwotna niedoczynność wątroby

jeśli jest problem z wątrobą zrób sobie próby wątrobowe i mozna zażywać esentiale forte na regeneracje wątroby, jeśli chodzi o nerki wystrczy zrobić usg i jak dobrze pamiętam OB, na usg wyjdzie czy są jakieś złogi, zastoje i takie tam a OB mówi o tym że może być stan zapalny...
    ale jeżeli nie odczuwasz bólu w plecach który promieniuje do brzucha, nie piecze Cię przy sikaniu i takie tam to nie masz tych problemów (uwiesz mi gdybyś miała problem z nerkami lub wątrobą to byś o tym wiedziała uwierz mi na słowo ja to przechodziłam nie raz)...
    tak więc przestań czytać te bzdury lekarz najprawdopodobniej zleci Ci jeszcze raz badanie jeśli wynik wyjdzie poza normą przepisze leki...
    I PRZESTAŃ PANIKOWAĆ :)

dzięki fedruś ale teraz już panikuję z innego powodu...bo porządnie sie rozchorowałam, i biorę leki na grypę a jeśli to ciąża?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, właśnie miałam Ci napisać o tym twoim mega skoku!? Piękny !! Widzę że robiłaś test - negatywny. Robiłaś z rannego moczu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2013, 09:24

• Dora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Dora wrote:
    Ja się nie obraziłam, po prostu gryzę się z język teraz,żeby więcej nie pisać, bo ja jak dyskutuje to zawsze z pasją...:P a musze uważać żeby mi prolaktyna nie podskoczyła:)

Doruś każda ma swoje zdanie. należy je szanować. wiele dziewczyn tu jest ZA gdy ja PRZECIW.. no i dobrze. ja się z tego cieszę:)

Tak, ja bardzo lubię dłuuugie dyskusje, jednak to chyba nie miejsce ani pora na takowe. Zaraz sie zbieram, bo ma pare spraw do załatwienia, musze też odebrać receptę na euthyrox, bo jak pisałam mam teraz przyjmowac większą dawkę leku- az 1,5 tabletki i własne wzięłam oststnią dzis rano.
    Więc życze wszystkim miłego dnia,papa

zosia-ktosia, mauysia lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedra wrote:
    Beata wrote:
    aGUŚ TERAZ TO JUŻ MI SIE AUTENTYCZNIE W KOWIE KOŁUJE I RECE PODRĘTWIAŁY OD TEGO CO CZYTAM CYT:Problemem takim może być marskość wątroby, niewydolność nerek, nowotwór nerek lub płuc oraz pierwotna niedoczynność wątroby

jeśli jest problem z wątrobą zrób sobie próby wątrobowe i mozna zażywać esentiale forte na regeneracje wątroby, jeśli chodzi o nerki wystrczy zrobić usg i jak dobrze pamiętam OB, na usg wyjdzie czy są jakieś złogi, zastoje i takie tam a OB mówi o tym że może być stan zapalny...
    ale jeżeli nie odczuwasz bólu w plecach który promieniuje do brzucha, nie piecze Cię przy sikaniu i takie tam to nie masz tych problemów (uwiesz mi gdybyś miała problem z nerkami lub wątrobą to byś o tym wiedziała uwierz mi na słowo ja to przechodziłam nie raz)...
    tak więc przestań czytać te bzdury lekarz najprawdopodobniej zleci Ci jeszcze raz badanie jeśli wynik wyjdzie poza normą przepisze leki...
    I PRZESTAŃ PANIKOWAĆ :)

dzięki fedruś ale teraz już panikuję z innego powodu...bo porządnie sie rozchorowałam, i biorę leki na grypę a jeśli to ciąża?

Beata możliwe że dzisejszy skos jest spowodowany chorobą. W grudniu jak chorowałam, też miałam takie skoki, więc zaprzestałam mierzenia. Bo bez sensu. I tak wyjdzie fałszywy wynik.

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata to może herbata z miodem i cytryną, kiwi, pomarańcze, mój M jak choruje to zaraz mnie spirtem nacierać chce, żeby rozgrzało i opatula mnie w koc lub kołdrę i mocno trzyma, żebym się nie rozkopała. Tylko ja bardzo żadko choruje. Dziś rano trochę gardło mnie bolało, ale ok, a M był na święta troche trafiony, bo jeszcze węch mu nie wrócił w całości:)

Beata lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka 9dnia dpo.. to i tak by nie wyszedł pozytywny. no kochana może to byc przez chorobę.. ale nie musi.. czekaj:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata, właśnie miałam Ci napisać o tym twoim mega skoku!? Piękny !! Widzę że robiłaś test - negatywny. Robiłaś z rannego moczu?

tak ale jestem chora wiec temki wogole nie biorę pod uwage,
    łamie mnie w kościach, martwie sie tą prolaktyną bo wyczytałam że własnie w ciązy musi wzrastać ...

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata to może herbata z miodem i cytryną, kiwi, pomarańcze, mój M jak choruje to zaraz mnie spirtem nacierać chce, żeby rozgrzało i opatula mnie w koc lub kołdrę i mocno trzyma, żebym się nie rozkopała. Tylko ja bardzo żadko choruje. Dziś rano trochę gardło mnie bolało, ale ok, a M był na święta troche trafiony, bo jeszcze węch mu nie wrócił w całości:)

ja tez bardzo rzadko choruje a teraz to już tak na maksa mnie łamie az mam mroczki przed oczami no i pani w aptece poleciła mi grypolek...
    pisze na nim że nie stosować w ciaży :( myślicie że w razie co to może miec bardzo negatywne skutki?

myslę kochana że przy takiej temce to już musż ecos wziąć nie wystarczą chyba cytrusy, jak pójdę do domu to jesdzcze zrobię sobie mleko z czosnkiem, ale teraz póki co nie wiem czy łykac kolejna dawkę?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cześć Beciu,

Ale Cię coś złapało! Może - tak jak mówi Rucia - nie mierz tempki przez parę dni, bo tylko stres niepotrzebny. A parę dni temperaturowej ignorancji to naprawdę fajna sprawa - wiem z autopsji :)

W ogóle chyba w tym cyklu po piątym dniu po owulacji, jak już będę pewna, że skok był, przestanę mierzyć, bo tylko się niepotrzebnie stresuję. A wrócę do pomiarów w dzień spodziewanej @.

Ja w ogóle w tym cyklu jeszcze nie zaczęłam mierzyć - zaczynam od jutra.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata jeśli chodzi o prolaktynę to najlepiej myśleć o niej pozytywnie albo wcale. Trzeba zrobić USG piersi, tarczycy, dobrze zbadać też antyciała tarczycy i wcale się nie przejmować, bo to nie pomaga.
    Ja tez mam PRL podwyższoną, już sobie nią głowy nie zawracam tylko czekam spokojnie, aż wróci do norlamności i próbuje być spokojną. W tym nowym cyklu będę musiała ją zbadać, bo zaraz mi się skierowanie przeterminuje jak już nie jest po terminie...

mauysia lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    gocha04 wrote:

ja tez bardzo rzadko choruje a teraz to już tak na maksa mnie łamie az mam mroczki przed oczami no i pani w aptece poleciła mi grypolek...
    pisze na nim że nie stosować w ciaży :( myślicie że w razie co to może miec bardzo negatywne skutki?

myslę kochana że przy takiej temce to już musż ecos wziąć nie wystarczą chyba cytrusy, jak pójdę do domu to jesdzcze zrobię sobie mleko z czosnkiem, ale teraz póki co nie wiem czy łykac kolejna dawkę?

A może coś z Paracetamolem - Coldrex Maxgrip albo coś w ten deseń?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Beatka 9dnia dpo.. to i tak by nie wyszedł pozytywny. no kochana może to byc przez chorobę.. ale nie musi.. czekaj:)

no niby wiem ze mógłby nie wyjść ale chcialam miec pewność* ( hehe której nie zyskałam i tak) zanim wezmę ten grypolek
    no czekam czekam ...ale co z tym lekiem?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    O cześć Beciu,

Ale Cię coś złapało! Może - tak jak mówi Rucia - nie mierz tempki przez parę dni, bo tylko stres niepotrzebny. A parę dni temperaturowej ignorancji to naprawdę fajna sprawa - wiem z autopsji :)

W ogóle chyba w tym cyklu po piątym dniu po owulacji, jak już będę pewna, że skok był, przestanę mierzyć, bo tylko się niepotrzebnie stresuję. A wrócę do pomiarów w dzień spodziewanej @.

Ja w ogóle w tym cyklu jeszcze nie zaczęłam mierzyć - zaczynam od jutra.

no hej Mayus
    ale to nie tempka mnie stresuje o niej mogłabym zapomnieć ...
    nie wiem czy brac leki na grypę a jak nie to jak sie leczyć?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatą czytam o tym grypolku i raczej jest niewskazany.

• Beata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia myslałam o niej pozytywnie dopoki była a normie :)

nie przejmowałabym sie teraz wogóle gdyby nie ta choroba...
    nie zawracam Wam już głowy dziewczyny spadam i wróce jak sie wszystko wyjaśni, mam nadzieję że sobie nie zaszkodzę

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mówiłaś, że możesz być w ciąży? qrcze nie wiem co ci powiedzieć, bo sama najlepiej wiesz jak się czujesz i czy powiedzmy samo wyspanie się czy wyleżenie choroby pomoże czy nie.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayus a to można w ciąży?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja dopiero co przeszłam grypę. Mi lekarka zaleciła ( niby jako kobiecie cieżarnej ) przede wszystkim leżeć, i się porządnie wygrzać. Jeżeli boli cię gardło, to łykaj tymianek i podbiał, na gorączkę paracetamol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2013, 09:43

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli temperatura przekroczy 38°C - sięgnij po paracetamol (w dawce do 250 mg na dobę). Możesz stosować go maksymalnie 3 dni.
    Generalnie jak czytam na różnych poratalch o lekach, to widzę że raz coś zalecają, raz nie.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Wosebko trzymam kciuki za was bardzo mocno! Zobaczysz, że będzicie rodzicami, musi być happy end!

za eutanazją tak, za aborcją nie... nawet z gwałtu... jeżeli ktoś jest w ciąży i z jakiegokolwiek powodu nie chce lub nie może wychować dziecka - zawsze można zrzec się praw i zostawić dziecko w szpitalu... urodzić prywatnie i zostawić dziecko w oknie życia... wiele par czeka z nadzieją na możliwość obdarowania miłością takiego maluszka... gdy dla jednych dzicko staje się problemen dla innych staję się wygraną darem i szczęściem od losu...

ja jedynie powiem tak bo nie będę się w tym temacie wypowiadać...
    że kto nie był zgwałcony nie powinien i nie ma prawa decydować za taką dziewczyne... bo nikt nie wie co ona przechodzi...

Beata, Dora lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ