X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małego odprowadzalam po 8ndo przedszkola to było u mnie -4 ;/

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja w kwestii eutanazji i aborcji jestem tego zdania co Woseba...

A skąd pewność, że dane nienarodzone dziecko matka wyrzuciłaby na śmietnik? A może kochałaby je najmocniej na świecie?

Jeśli w tej kwestii istnieje choć jedna niewiadoma (a jest tu ich cała masa), to ja zawsze jestem za życiem.

dokładnie:)a poza tym tyle par nie moze mieć własnych dzieci..a skoro jest możliwosc pozostawienia dziecka w szpiatlu po porodzie to czemu nie dac mu szansy na lepsze życie..szkoda ze tak mało kobiet myśli tymi kategoriami:(a tą stara krowe czubaszek jakbym dorwała to bym udusiła gołymi rękoma..no żeby tak sie obnosic z tym ze sie miało 2 aborcje..

Amicizia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Wosebko trzymam kciuki za was bardzo mocno! Zobaczysz, że będzicie rodzicami, musi być happy end!

za eutanazją tak, za aborcją nie... nawet z gwałtu... jeżeli ktoś jest w ciąży i z jakiegokolwiek powodu nie chce lub nie może wychować dziecka - zawsze można zrzec się praw i zostawić dziecko w szpitalu... urodzić prywatnie i zostawić dziecko w oknie życia... wiele par czeka z nadzieją na możliwość obdarowania miłością takiego maluszka... gdy dla jednych dzicko staje się problemen dla innych staję się wygraną darem i szczęściem od losu...

Woseba, mauysia lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym stanęlo odnośnie zespołu Downa?
    Bo ostatnio słyszałam,że były jakieś propozycje,żeby jednak kobiety były zmuszane do rodzenia chorych dzieci...
    Zdrowe dziecko zaraz ktoś adoptuje, to się zgadza.
    Ale co z chorymi na nieuleczalne choroby, co z takimi, które cierpią z bólu..słyszałyście kiedyś np. o pęcherzycy? ja bym nie chciała się z czymś takim urodzić i żyć..

Ja nie jestem za tym,żeby jakies gówniary zachodziły w ciąże i usówały, a znam jedną taką(z widzenia). Rozstała się z narzeczonym bo go wsadzili do pierdla, a ona usuneła ciążę i szybko wróciła do wcześniejszego faceta i wyszła za niego teraz są wesołą rodzinką..tego nie pochwalam absolutnie.
    Jednak CIĘŻKO chore dzieci nie powinny być skazywane na życie w mękach. Tym bardziej,że my często sztucznie utrzymujemy dzieci/ ludzi przy zyciu.
    Medycyna poszła tak na przód,że trzymamy ludzi przy życiu na siłę, wbrew naturze...
    warto się nad tym zastanowić głębiej, bo to nie jest takie proste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2013, 08:30

Beata lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie w kwestii eutanazji też jest tyle niewiadomych.. Np. tej młody facet, który miał wypadek na motocyklu i był sparaliżowany od szyi w dół, a w sumie to i głową chyba nie bardzo mógł ruszać (nazywa się Janusz Świtaj). Wnioskował o eutanazję dla siebie. Ale po jakimś czasie zrozumiał jednak, że nie chce odchodzić z tego świata i nadal cieszy się życiem, pomaga innym...
    Jakby przeprowadzili na nim wtedy eutanazję, to umarłby w depresji, a teraz nadal żyje i cieszy się z tego, co ma.

Generalnie jestem przeciwko eutanazji, ale nie wiem, jak bym się zachowała, jak by ktoś z moich bliskich krewnych nie był w sytuacji, w której w innym kraju przysługiwałaby eutanazja. Mam nadzieję, że nigdy się z tym nie zetknę bezposrednio...

Albo np. dzieci z zespołem Downa. Odsuwając na bok wszelkie inne kwestie - dzieci te są szczęśliwe, śmieją się, dożywają kilkudziesięciu lat. Fakt, że mają w życiu trudno, ale jeśli jest szansa, że dziecko w swoim przyszłym życiu choć raz się uśmiechnie, to nie mamy prawa mu tego odbierać usuwając ciążę. I zdania w kwestii aborcji chyba nigdy nie zmienię...

Woseba, Libra, Amicizia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i myśleć tak nie każe mi kościół, tylko moje sumienie :)

Woseba lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas ma swoje zdanie, i ja je szanuje.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie macie prawo do tego jak myslicie i ok:)

pamiętam jedno zdjęcie w gazecie.. i nie zapomne go.. kobieta która adoptowała dziewczynkę:) fajnie nie? no tak.. ale ta dziewczynka urodziła sie bez rąk i nóg.. sam korpus jakby z głową.. matka w chwili adopcji miała 55 lat.. dziewczynka kilka lat..

pytam sie jaka przyszłośc czeka to dziecko? teraz ma pomoc ale jak matka umrze..
    może ja myślę prostolinijnie, ale nie pozwoliłabym sobie na urodzenie tak chorego dziecka. to męczarnia dla tego dzieciaczka na całe życie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2013, 08:30

Dora, Beata lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    i myśleć tak nie każe mi kościół, tylko moje sumienie :)

dokładnie jak u mnie:)moje sumienie nigdy by mi na to nie pozwoliło..zreszta cos o tym wiem..zabieg po obumarłej ciąży bardzo przypomina aborcje:(jest to ból zarówno fizyczny jak i psychiczny:(nigdy świadomie i z własnej woli bym sie na to nie zdecydowała...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    wszystkie macie prawo do tego jak myslicie i ok:)

pamiętam jedno zdjęcie w gazecie.. i nie zapomne go.. kobieta która adoptowała dziewczynkę:) fajnie nie? no tak.. ale ta dziewczynka urodziła sie bez rąk i nóg.. sam korpus jakby z głową.. matka w chwili adopcji miała 55 lat.. dziewczynka kilka lat..

pytam sie jaka przyszłośc czeka to dziecko? teraz ma pomoc ale jak matka umrze..
    może ja myślę prostolinijnie, ale nie pozwoliłabym sobie na urodzenie tak chorego dziecka. to męczarnia dla tego dzieciaczka na całe życie..

A słyszałaś Zosiu o Nicku Vujicicu? (http://www.youtube.com/watch?v=AfKrKl6U-do&noredirect=1)
    Jakoś sobie radzi :)
    No i szacunek dla tej 55-latki, która adoptowała dziewczynkę.

Woseba lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Każda z nas ma swoje zdanie, i ja je szanuje.

Ja też szanuję.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra koniec tematu. Wróćmy do pogody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2013, 08:39

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    A na czym stanęlo odnośnie zespołu Downa?
    Bo ostatnio słyszałam,że były jakieś propozycje,żeby jednak kobiety były zmuszane do rodzenia chorych dzieci...
    Zdrowe dziecko zaraz ktoś adoptuje, to się zgadza.
    Ale co z chorymi na nieuleczalne choroby, co z takimi, które cierpią z bólu..słyszałyście kiedyś np. o pęcherzycy? ja bym nie chciała się z czymś takim urodzić i żyć..

Ja nie jestem za tym,żeby jakies gówniary zachodziły w ciąże i usówały, a znam jedną taką(z widzenia). Rozstała się z narzeczonym bo go wsadzili do pierdla, a ona usuneła ciążę i szybko wróciła do wcześniejszego faceta i wyszła za niego teraz są wesołą rodzinką..tego nie pochwalam absolutnie.
    Jednak CIĘŻKO chore dzieci nie powinny być skazywane na życie w mękach. Tym bardziej,że my często sztucznie utrzymujemy dzieci/ ludzi przy zyciu.
    Medycyna poszła tak na przód,że trzymamy ludzi przy życiu na siłę, wbrew naturze...
    warto się nad tym zastanowić głębiej, bo to nie jest takie proste.

A od którego momentu zaczynają się CIĘŻKO chore dzieci? I w jaki sposób jesteśmy w stanie to obiektywnie ocenić..?
    Dla jednej osoby "ciężka choroba" to coś innego niż dla drugiej.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to jest strasznie trudne :(

DOra, powiem więcej: taki paradoks: z jednej strony "trzymamy ludzi przy życiu, wbrew naturze", a równocześnie (aborcja) uśmiercamy nienarodzonych ludzi, wbrew naturze.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie zespól Downa nie powoduje bólu fizycznego. Co najwyżej ból psychiczny,że nikt go nie chce ale to juz inna kwestia.

Ja bym może nie powiedziała,że jestem za aborcją, tylko za PRAWEM do niej a to jednak znaczy trochę co innego.
    Będę sie odnosić do tej pęcherzycy i do przykładu Zosi... ja bym nie chciała się taka urodzić, a jak bym sie urodziła to chciałabym miec prawo do eutanazji... tak jak każdy czlowiek ma prawo "skoczyc z mostu" bo chory nawet z łóżna nie wstanie.. przepraszam za taki przyklad

Ja po prostu nie miałabym sumienia skazywać dziecka na całe życie w cierpieniu i nie miałabym odwagi nakazać rodzicom urodzić chorego dziecka.
    Bo widzicie zawsze takie rozmowy schodzą na rozważanei poszczegolnych przykładów, a włascicie to sie powinnyśmy zastanowić dlaczego jakieś osoby/państwo decydują o czymiś życiu w mękach..

Ps: słyszałyście,że "matce Madzi" grozi dożywocie.

zosia-ktosia, Rucia, Beata lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tematyka z samego rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2013, 08:44

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda ma swoje zdanie i ja też je szanuję... ja nie mogłabym dokonać aborcji, nie mieści mi się to w głowie, może dlatego, że aborcje utożsamiam z zabójstwem osoby bezbronnej, która nie może uciec przed oprawcą

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Ogolnie zespól Downa nie powoduje bólu fizycznego. Co najwyżej ból psychiczny,że nikt go nie chce ale to juz inna kwestia.

Ja bym może nie powiedziała,że jestem za aborcją, tylko za PRAWEM do niej a to jednak znaczy trochę co innego.
    Będę sie odnosić do tej pęcherzycy i do przykładu Zosi... ja bym nie chciała się taka urodzić, a jak bym sie urodziła to chciałabym miec prawo do eutanazji... tak jak każdy czlowiek ma prawo "skoczyc z mostu" bo chory nawet z łóżna nie wstanie.. przepraszam za taki przyklad

Ja po prostu nie miałabym sumienia skazywać dziecka na całe życie w cierpieniu i nie miałabym odwagi nakazać rodzicom urodzić chorego dziecka.
    Bo widzicie zawsze takie rozmowy schodzą na rozważanei poszczegolnych przykładów, a włascicie to sie powinnyśmy zastanowić dlaczego jakieś osoby/państwo decydują o czymiś życiu w mękach..

Ps: słyszałyście,że "matce Madzi" grozi dożywocie.

Dora, ja bym tą Ku**ę zabiła. I tu jest przykład tego, że suka nie chciała dziecka, mogła usunać ciaże, a urodziła dziecko, które po 6 miesiącach zabiła! Na pewno usuwając nie miałaby wyrzutów sumienia, tym bardziej nie odczułaby bólu i cierpienia, a raczej ulgę.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, zmiana tematu:)

wiecie.. mam psa:) małego:) i gotuje mu jedzenie. do tej pory nie było problemu jadł ładnie ale M mu dał parówkę, raz dwa.. kilka razy.. oczywiście byłam w robocie bo od razu by usłyszał co ja o tym sądzę..
    i..? pies teraz nie che jeść swojego jedzenia.

napisałam rano liścik do M że jak nadal będzie go karmił parówkami to pies sie po 1 rozchoruje a po 2 nie będe mu gotowała.

odpisał mi właśnie w sms że juz nie da a pies zje jak "mu głód do dupki zajrzy"...

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No, to jest strasznie trudne :(

DOra, powiem więcej: taki paradoks: z jednej strony "trzymamy ludzi przy życiu, wbrew naturze", a równocześnie (aborcja) uśmiercamy nienarodzonych ludzi, wbrew naturze.

paradox jest taki,że kiedyś chore dziecko, by szybciej zmarło a dziś żyje dłużęj w mękach.. Mayusia chyba lepiej na tym poprzestać bo ja tez nie zmienię zdania, a żeby mnie wszyscy dobrze zrozumieli to napiszę tak:

Jeżeli kobieta rodzice dowiadują się,że ich dziecko będzie b.chore i umrze w bólu w wieku 6-10lat(sa takie choroby, ale nie będe ich tu teraz opisywać) to uważam,że RODZICE powinni miec prawo decyzji. Ani rząd,ani Wy, ani ja nie mamy prawa decydować za nich i tyle.

koniec w temacie
    Nie mam czasu znow całego dnia tu spędzić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2013, 09:02

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ